Hirdetés

Aktív témák

• greenface

aktív tag

Szerintem vhol minden eddigi hozzászólónak igaza van.

Egyfelől én szociálisan érzékenynek tartom magam, rettenetesen sajnálom az olyanokat, akik 50-60e Ft-ért 9-10 órákot dolgoznak keményen nap mint nap, igazi kilátások, esélyek nélkül. Felháborító dolgok vannak, az biztos.

Másfelől viszont tudomásul kell venni azt, hogy piacgazdaság van, a béreket ALAPVETŐEN a piac határozza meg. Nagyon leegyszerűsítve, de alapvetően igaz az, hogy ennyit produkál a magyar gazdaság jelenleg. Azaz nem a gonosz kormány, munkaadók, stb. tehetnek róla elsősorban. Tehár vigyázni kell ilyenkor, hogy ne essünk demagógiába.

Ami engem igazán felháborít: rettenetesen magasak az adóterhek, a megtermelt jövedelem legalább 40-50%-ával az állam rendelkezik És nézzük meg hogyan működnek az állami szervezetek (önkormányzatok, iskolák, kórházak….), és hogy mennyire hatékonyak a költségvetésből eszközölt beruházások….. Na itt van a nagy gond. A kínnal-keservvel megtermelt pénzt az állam(-i szervezetek) döbbenetes mértékben pazarolják el. Egyszerűen sz*rul működnek (lsd. MTV, MÁV, önkormányzatok, stb).
    Egy ismerősöm nemrég kezdett el egy közepes vidéki város önkormányzatánál dolgozni: állandó a sírás, hogy nincs pénz – ugyanakkor döbbenetes dolgok folynak ott… Milliókat dobnak ki az ablakon, egyszerűen ’eltűnik’ a pénz…Ugyanez van az egészségügyben, rendőrségnél……… Ha meg a kormány vmi reformot szeretne, tiltakoznak kézzel-lábbal (lsd. eü-i reform).

Aktív témák