Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bad Pritt

félisten

Sziasztok,

Teljesen új vagyok a Final Fantasy világában. Szégyen, nem szégyen, az első találkozásom a sorozattal még bő 10 évvel ezelőtt a Spirits Within animációs film volt, a maga korának talán legszebb, nem élőszereplős szórakoztatóipari terméke. Lehet, hogy játszottam valamelyik résszel nagyon régen, egy ismerősömnek sok PS 2-es címe volt, de annyira nem maradt meg sajna.
    Azonban pár napja láttam a Realm Reborn cinematic videóját, ami elzárja az alap XIV játékot és egyből megtetszett, úgyhogy kicsit beleástam magam a történetekbe, kezdve a VII-el (mivel ezt tartják legjobbnak). Röviden szólva elvarázsolt, elolvastam mindent, amit csak találtam a wiki-n megnéztem több videót youtube-on (valaki felrakta a Crisis Core összes átvezetőjét, tulajdonképp egy 3 órás film lett belőle) és megnéztem az Advent Childrent is, szintén gyönyörű animáció. Lehetséges, hogy ha lesz leárazás a VII-re és VIII-ra Steamen, akkor beszerzem őket, de a régebbi részek, valszeg a beszéd hiánya miatt nem nyerték el a tetszésem.
    Ugyanakkor nem mondtam azért le magáról a játékról, mert mégiscsak más játszani is vele meg csak olvasgatni meg nézegetni a történetet, bár így is nagyon sok infó leszűrhető szerencsére.
    Több kérdésem is lenne hozzátok:
    - A Realm Rebornt érdemes lehet úgy elkezdeni, hogy egyedül játszom, van-e magyar közösség benne, és úgy unblokk milyen élményt ad? Semmilyen fantasy MMO-t nem próbáltam még, ez lenne az első.
    - A Lightnin Returns mennyire kapcsolódik szervesen az előtte levő két részhez? Ha csak ezt szerzem be, akkor is érteném a sztorit? Továbbá, érdemes-e 360-ra megvenni, csak mert olvastam a kritikákat a XIII-hoz, hogy katasztrofálisan néz ki a PS3-as verzió mellett és nem tudom, hogy ez a Lightning Returns-nél is így van-e.
    Mindenesetre tervezek beszerezni egy PS3-at, hogy a X-től kezdve tudjak játszani majd néhány résszel, amik tetszenek így videók alapján. :)

Új hozzászólás Aktív témák