Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54715584

    törölt tag

    The Diabolical
    #horror, #scifi

    Sok negatív kritikát olvastam erről a filmről, amit nem teljesen értek. Tényleg van benne sablon és klisé, de nincsenek egymásra halmozva, nem veszik el a film lényegét. Horror / scifi, de szerencsére nincsenek benne a szokásos horror klisék, és nem a hirtelen hangos hangokkal ijesztgetnek, mert arra nem nagyon van szükség a filmben, tudja tartani a feszültséget anélkül is. A hangkeverés pedig jól sikerült, hozzátesz a filmhez, ami valójában nagyon egyszerű. Így ha nem is izgultam nagyon és nem rágtam könyékig a körmömet, sőt előre kiszámítható a vége, még így is élvezhető lett a film. Azért néhány fordulattal / jelenettel meg tudtak lepni, lehet ezért is volt jó.

    Ami nagyon tetszett, hogy a picit elcsépelt emberi kapcsolatokat is sikerült feldobniuk. Nyilván kapunk hozzá egy sablonos körítést, de csak annyit, amennyi pont elég. Gyerekeket és anyukát betették egy tipikus helyzetbe, de ezeket a rövid jeleneteket sikerült kicsit borzongósra alakítani. Nem akadtak le a konfliktusok elnyújtásánál, hanem minden pörgősen zajlik. A kislánnyal is volt pár érdekes jelenet, nem mondom rá, hogy nagyon ijesztő, de ha belegondolok, hogy ez lehetne valóság is akár, akkor ez a pár jelenet több dolgot is felvet.

    Az alapsztori elég unalmasan hangzik, egy házban szellemek jelennek meg, ahol anyuka lakik a 2 gyerekével, apa meghalt, új pasi a láthatáron. Viszont ahogy halad előre a sztori, úgy kezd egyre jobban előtérbe kerülni a scifi vonal, ami a végére természetesen kiteljesedik és megkapjuk a végső magyarázatot. Amit egy picit összecsaptak, viszont ettől függetlenül egy szép kerek és teljes történetet kapunk, szépen bemutatva az ok-okozati összefüggéseket, de azért talán a vége lehetett volna picit más is, kicsit jobban összerakott és paradox nélküli.

    Szépen felépítették a filmet, és sok apró kis jel volt, ami arra utalhat, hogy mi történik valójában, de amit sejtett az ember közben, azt is vagy megerősítik, vagy megcáfolják. Horror már nem nagyon tud megijeszteni, legalábbis a hangos effekteken kívül, de itt nem is ez volt a cél. A jól szórakoztam kifejezés kicsit erős lenne ebben a kategóriában (kivéve a Hullajó-t 15 éve), de tény, hogy lekötött és élveztem.

Új hozzászólás Aktív témák