Keresés

Aktív témák

• blemidon

tag

válasz űáélkM #289 üzenetére

C sokban hasonlít pascalhoz, de többet tud. Szerintem érdemes rá átállni.
    pl Bővebben: link van sok doksi amivel el lehet indulni, de sztem máshol is tele vele a net.

• blemidon

tag

válasz űáélkM #287 üzenetére

Ez nem feltétlenül igaz. DirectXet pl programozhatsz VisualBasicben, Delphiben, és Természetesen C++-ban is. Az hogy 3d nem ugyanaz mint 1 programnyelv. Ezenfelül sok más programnyelv támogat más 3d dolgokat, pl OpenGL, stb.
    Ha ezt igy akarod most elkedzeni, hogy hogy adunk össze 2 számot meg hogy ''összehasonlítod pascallal'', akkor szerintem felejtsd el ezt az egészet, nem ilyen egyszerü. Nem igy kell elkezdeni hogy nekiülok, és akkor irok 1 programot, mert akkor jön a ''Milyen programot írjak?????'' topik...
    Először tanuld meg ansiC-t, aztán c++ (OOP az nélkülözhetetlen), utána Windows (pl MFC vagy .NET), és ha ezeket tudod, és tudod hogy működik a win (üzenetkezelés, stb), akkor majd elkezdhetsz gondolkodni hogy mit is csinálj, milyen irányba menj tovább. Ha 3D érdekel, akkor kezdheted tanulni DirectXet vagy OpenGL-t. És ez az egész ha komolyan gondolod nem egy hétig fog tartani...
    Ezeket pedig nem fogod úgy megtanulni, hogy leülsz 1 fejlesztőrendszer elé, és hajrá csinálok valamit. Legelőször szerezz be könyveket, interneten is van sok tutorial a témában, kezdd azzal.

A kért program pedig:

#include ''stdio.h''

int main(void)
    {
    float x, y;
    scanf(''%f'', &x);
    scanf(''%f'', &y);

printf(''%f'', x + y);

return 0;
    }

[Szerkesztve]

Aktív témák