Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csendes

    őstag

    válasz zoli62 #3631 üzenetére

    A 'yum distro-sync' hasznos, nem kell meglepődni, ha néhány csomagot downgrade-el.
    A 'package-cleanup --problems'-nál ha hibát jelez, akkor baj van, babrálni kell vele.
    A 'package-cleanup --orphans' előtt érdemes lefuttatni a 'yum distro-sync'-et. Itt a gazdátlan csomagok szerepelnek (csak listáz). A régi kerneleket érdemes leszedni. A korábbi verziókból megmaradó fölösleges csomagokat is. VIszont itt megjelenik például a skype, vagy az MS fontok, azoknak nyilván maradni kell. Vagyis egyesével végig kell nézni és ami nem kell, törölni.
    A konfigurációs változásoknál (.rpmnew, .rpmsave) azt mondanám, hogy akkor érdemes vele foglalkozni, ha valami nem megy.
    A 'yum repolist' ellenőrzésre jó, ha kézzel lett repo megadva, különben a többi repo automatikusan frissül a verzió ($releasever) alapján.
    Nem árt ellenőrizni a grub-ot sem, grub2-re a '/boot/grub2/grub.cfg'-t, hogy benne van-e az új verzió. A 'grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg' előtt esetleg érdemes először egy próbaállományba írni ('grub2-mkconfig -o ~/grubproba.txt', ezt értelemszerűen nem kell root-ként) és ha nem tökéletes, akkor inkább kézzel összefésülni. A Fedora 17-nél például alapból nagyon kicsik a betűk a grub2-ben. Ha módosítás van, akkor nem árt újra is telepíteni a grub2-t: 'grub2-install /dev/sda' (sda helyére a megfelelő meghajtót kell írni)

    Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

Új hozzászólás Aktív témák