Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Partíció kisztás kezdetnek jó. ntfs tök stabil már.
Live cd-ben asszem van openoffice. Vagy nem? Alap dolgokból minden van, max később kell még felraknod ezt-azt. További előnye, hogy egyből látod, megy -e a graf felület, és ha nem hogyan kell belőni.Text installt én sem ismerem, de ha előre elkészítetted a partíciókat, akkor csak figyelmesen kell olvasni és beállítani mindent.
Ha már fennvan és megy a net könnyű dolgod lesz.
(Nemsokára jön a folytatás és írok az alap desktop dolgokról. net, driverek, repók stb.
)
-
rokefeller
senior tag
ntfs-3g, mivel alapból bele merték tenni, ezért gondolom nem nagyon hibázik. én hébehóba használtam, nem okozott gubancot. annyi para van vele, hogy eddig általában az működött, hogy ha bemountoltál egy partíciót, akkor az mtab-ból a megfelelő sort átraktad az fstab-ba, és onnantól bemountolta indulásnál. itt van annyi bibi hogy az mtab-ba fuseblk kerül filesystem type-ként, ahelyett asszem ntfs-3g kell az fstab-ba. de csak ennyi.
ntfs-3g bővebben: [link] ott a STABLE, tehát baj nem lehet, a vicces a 12 év fejlesztés :-)
-
rokefeller
senior tag
livecd-ben benne van egy gnome firefox-szal, pidginnel, és abiword meg gnumeric, torrentkliens, asszem rhytmbox, meg pár cucc, szóval netezni, instant message-elni, szöveget szerkeszteni, meg táblázatkezelni meg zenét lejátszani(mp3-at akkor még épp nem :-))tudsz vele. Viszont valszeg egy openoffice-ra jobban vágynál, meg pár kiegészítő progira, de ha van egy normál neted, akkor simán tudod installálni később yummal. Ha a live elindul, valszeg vesa módban, akkor nyert ügyed van, feltelepíted, aztán a livna repoból felteszed az ati gyári driverét, meg mp3-hoz a gstreamer-plugineket, yumexet, és onnantól kezdve böngészhetsz, és ami tettszik azt teszel fel. A lemezkiosztás jónak tűnik, de ha az adataid az ntfs-en vannak többnyire, akkor nem biztos hogy kell akkora home, mivel van ntfs írás ezért a letöltött file.jaid tárolhatod egyből az ntfs partíciódra, szal a home-ban valszeg csak a user profil beállításai lesznek, de ezt te majd eldöntöd. a 7 giga system elvileg elég, csak figyelj arra hogyha közelérsz a végéhez, akkor a frissítéseket kevessével tudod esetleg megcsinálni
textinstallról nem tudok nyilatkozni, sosem kellett még :-)
ja, és van külön kde-s livecd is ha jól tudom, meg a dvd-n van egy csomó olyan dolog ami nem biztos hogy kell neked, mint pl eclipse, meg szerverek garmadája, meg rengeteg szoftver, amiből majd akkor tudsz választani amikor kipróbáltad őket, gondolok itt médialejátszókra, repülőszimulátorra, kiadványszerkesztőre, bármire, van vagy sokezer csomag. sum: a live egy friss xp plusz a fentebb említettek kombójára hasonlít leginkább, csak szebb meg jobb
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Bittorrent topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest