Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

válasz bbazsy #712 üzenetére

Partíció kisztás kezdetnek jó. ntfs tök stabil már.
    Live cd-ben asszem van openoffice. Vagy nem? Alap dolgokból minden van, max később kell még felraknod ezt-azt. További előnye, hogy egyből látod, megy -e a graf felület, és ha nem hogyan kell belőni.

Text installt én sem ismerem, de ha előre elkészítetted a partíciókat, akkor csak figyelmesen kell olvasni és beállítani mindent.

Ha már fennvan és megy a net könnyű dolgod lesz.

(Nemsokára jön a folytatás és írok az alap desktop dolgokról. net, driverek, repók stb. :)) )

• rokefeller

senior tag

válasz bbazsy #714 üzenetére

ntfs-3g, mivel alapból bele merték tenni, ezért gondolom nem nagyon hibázik. én hébehóba használtam, nem okozott gubancot. annyi para van vele, hogy eddig általában az működött, hogy ha bemountoltál egy partíciót, akkor az mtab-ból a megfelelő sort átraktad az fstab-ba, és onnantól bemountolta indulásnál. itt van annyi bibi hogy az mtab-ba fuseblk kerül filesystem type-ként, ahelyett asszem ntfs-3g kell az fstab-ba. de csak ennyi.

ntfs-3g bővebben: [link] ott a STABLE, tehát baj nem lehet, a vicces a 12 év fejlesztés :-)

• rokefeller

senior tag

válasz bbazsy #712 üzenetére

livecd-ben benne van egy gnome firefox-szal, pidginnel, és abiword meg gnumeric, torrentkliens, asszem rhytmbox, meg pár cucc, szóval netezni, instant message-elni, szöveget szerkeszteni, meg táblázatkezelni meg zenét lejátszani(mp3-at akkor még épp nem :-))tudsz vele. Viszont valszeg egy openoffice-ra jobban vágynál, meg pár kiegészítő progira, de ha van egy normál neted, akkor simán tudod installálni később yummal. Ha a live elindul, valszeg vesa módban, akkor nyert ügyed van, feltelepíted, aztán a livna repoból felteszed az ati gyári driverét, meg mp3-hoz a gstreamer-plugineket, yumexet, és onnantól kezdve böngészhetsz, és ami tettszik azt teszel fel. A lemezkiosztás jónak tűnik, de ha az adataid az ntfs-en vannak többnyire, akkor nem biztos hogy kell akkora home, mivel van ntfs írás ezért a letöltött file.jaid tárolhatod egyből az ntfs partíciódra, szal a home-ban valszeg csak a user profil beállításai lesznek, de ezt te majd eldöntöd. a 7 giga system elvileg elég, csak figyelj arra hogyha közelérsz a végéhez, akkor a frissítéseket kevessével tudod esetleg megcsinálni

textinstallról nem tudok nyilatkozni, sosem kellett még :-)

ja, és van külön kde-s livecd is ha jól tudom, meg a dvd-n van egy csomó olyan dolog ami nem biztos hogy kell neked, mint pl eclipse, meg szerverek garmadája, meg rengeteg szoftver, amiből majd akkor tudsz választani amikor kipróbáltad őket, gondolok itt médialejátszókra, repülőszimulátorra, kiadványszerkesztőre, bármire, van vagy sokezer csomag. sum: a live egy friss xp plusz a fentebb említettek kombójára hasonlít leginkább, csak szebb meg jobb

Új hozzászólás Aktív témák