Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• granini

őstag

válasz katt777 #2866 üzenetére

"én rühellem az RPG-ket az eleve elcseszett harcrendszerük miatt (irreális)"

Mire gondolsz.. hogy a karakterem Oblivionban 147x halt meg és támadt fel, vagy hogy eközben egyetlen karddal több mint 1000 különböző élőlényt küldött a másvilágra..? :D

Valóban irreális.. egyetértük :-) csak hát az fps-ek meg általában a hentelős rpg-k mindig is erről szóltak hogy egyedül a világ ellen.. hol lenne már reális a sebzés, a sebződés, vagy akár a mozgása..

Ha gondolod összehozok neked egy válogatást különböző játékok 'realistic' forgatókönyvével.. lássuk csak:

Oblivion: egy börtönben térsz magadhoz, ahol pár perc után a maga is menekülöben lévő király azt javasolja hogy kövesd.. Néhány kanyargós barlangjáratot követve egy föld alatti terembe juttok, ahol nem bírtok a túlerővel, és gyomron döfnek egy kétkezes pallossal. Lapozz a 20. oldalra..

Diablo2: egy rouge táborban találod magad, ahol elsőre azt a küldetést kapod, hogy tisztítsd meg a Den of Evil-t, ami egy közeli barlangrendszer. Úton a barlang felé azonban egy pillanatra letérsz az amúgy biztonságosnak nem nevezhető útról, és egy liláskék tüskés vombat szemenköp méreggel és meghalsz.. tárgyaid azóta is ott hevernek foszló hulládon.. Lapozz a 20. oldalra..

Titan Quest: A kíváló katonáiról ismert Spárta főterén kezded kalandod. Leonidas-t kellene megtalálnod, hogy hírt vigyél neki, de Spárta főterétől két utcányira egy helyi összecsapásban halálos sebet szerzel egy rozsdás, életlen egykezes kardtól, ami egy zöld öö.. hulk (?) kezében van. Jelöletlen tömegsírba tesznek Spárta határában. Khm.. 20. oldal..?

Gothic 1/2/3: Történeted egy tölgyerdőben kezdődik, ahol a fák levelén átszűrődő napfény gyengéden elhomáhosítja tekinteted.. egy arra járó 7 fős rabló horda azonban kérdés nélkül lemészárol, és elveszi tőled az egyébként minden karakternek alapból járó, teljesen értéktelen rövidkardot is.. Lapozz a 20. oldalra..

20. oldal: Kalandod itt véget ért..

Na ez az én véleményem a realisztikáról a bármelyik PC játékban..:N emellett pedig minden tiszteletem a tiéd, és köszönöm a segítő válaszokat. Tegnap F és forgatás segítségével meg tudtam nézni a karakterem, sőt a saját arcomba is tudtam célozni.. :R

• granini

őstag

válasz katt777 #2861 üzenetére

Jól van páran félreértettek, de nem gond.. Én sem a külső nézetet preferálom, az Obliviont is 1st personban játszottam, az FO3-at is abban fogom, ez egy dolog. De mivel ez egy RPG, ahol azért csak számít, hogy hogy néz ki a karaktered az éppen most talált új páncélban/sapkában/stb.. hiányolom azt a lehetőséget, hogy fogd az egyik oldalon az inventoryt, másik oldalon a karaktered szemből, és cserélgetve az egyes tárgyakat magadon lásd hogy hogyan változnak az értékei, és a karakter kinézete.. nna.. ennyi volt a bajom.. aztán ha megtekintettem (volna) az új cuccot a karakteremen, akkor utána megyek vissza 1st nézetbe mert irányítani tényleg csak úgy lehet.. :)

Tényleg nem akarom tovább ragizni, de hát aki játszott Diablóval, Titan Questtel, Oblivionnal, annak nem kell magyaráznom hogy mi az amit hiányolok..

• granini

őstag

válasz Xblades #2857 üzenetére

Köszi mindenkinek a válaszokat. Hát akko' botrány, mert ki látott már olyant, hogy RPG-ben nem lehet megnézni kívülről a karaktert.. Oblivionban 2 kb azonos fevgyer és páncél közül mindig az döntött hogy melyikben néz ki jobban a karakter.. itt meg nincs nézegető-cserélő mód..

• granini

őstag

Üdv,

lehet hogy nagyon alapvetőt kérdezek, de FO3-ban nincs olyan nézet, mint anno az Oblivionban volt, ahol azt lehet lecsekkolni hogy hogy néz ki a karakter páncélban, fegyverrel a kézben? Amikor a képernyő jobb szélén szemből meg tudom tekinteni a karakterem hogy tul.képpen hogy is néz ki..? Meg váltogatni a cuccokat hogy melyik hogy áll rajta? Nem a 3rd person külső nézetre gondolok, hanem arra amikor bal oldalon inventory, jobb oldalon meg a forgatható karakter van, és lehet "öltöztetni.."

Nyilván nem barbizni akarok, de szerintem mindenkinek fontos hogy hogy néz ki a karaktere, különben minek lenne a játékban ennyi különböző tárgy..

Eszküszöm visszaolvastam a topikban, dehát 3000 hsz között erre nem találtam megoldást. Létezik, hogy egy tárgykeresős, karakterépítős RPG-ből kihagyták a "na hogy is néz ki a karakterem" opciót..?

Előre is kösz a választ..

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés