- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capricornus
aktív tag
Szerintem ne add fel. Az elején nekem sem ment, de megnéztem egy csomó tutorialt meg elkezdtem magamtól próbálgatni és egy idő után belejöttem. Megvan a maga logikája, de ha rájössz, akkor utána már egyszerű lesz.
Az a lényeg, hogy a sima signal az előtte lévő szakaszt nézi, ahol, a szakasz az előtte lévő másik signalig tart. Ha ott nincs semmi a pályán, akkor zöld jelzést ad, ha meg van, akkor pirosat.
A chain annyiban különbözik, hogy az azt nézi, hogy az előtte lévő signal milyen jelet ad, és ő is azt az értéket veszi fel. Ettől akkor lehet eltérés, ha előtte van egy elágazás és az egyik zöld, a másik meg piros, ilyenkor a chain az kék jelet ad, ami azt jelenti, hogy az egyik út szabad.Ugye pl. ezért kell chaint rakni még az elágazás elé és simát utána, hogy abba csak akkor hajtson bele, ha az elágazás utáni rész tiszta.
-
Capricornus
aktív tag
Mivel nálad két irányba is tudnak menni egy szakaszon, ezért kicsit bonyolultabb a helyzet.
A kék pöttyöknél a másik oldalra rakj egy sima signalt, hogy az ellenkező irányú forgalom is rendben legyen, illetve a piros pöttyökhöz ne sima signalt rakj, hanem chain signalt.Ezen kívül a fenti szakaszt is be kell signal-oznod, hogy jó legyen minden. Ezen kívül ahová berajzoltam a saját piros karikáimat, oda rakj egy-egy sima signal-t.
[kép]De ezt így elég szívás lesz megcsinálni jóra. Ha még kezdő vagy a signalokkal, akkor javaslom, hogy egy irányú szakaszokat csinálj. Ez kicsit több helyet igényel, de egyszerűbb kezelni.
-
Capricornus
aktív tag
Huhh, kicsit kicsi a kép, meg az a rész, ami érdekes lenne pont nem látszik, azaz a kereszteződések utáni/előtti szakaszok.
Amúgy ökölszabály az, hogy amerről jön a vonatod, ott a kereszteződés elé chain signal-t raksz, utána meg a simát, a jobb oldalra persze. [kép]Itt ugyan van olyan is, hogy még egy chain van a kereszteződés utáni szakaszon,d e csak azért, hogy csak akkor hajtson bele abba a részbe, a ha a második chain signal előtti jelzés is zöld.
Amúgy vannak jó signal tutorialok, pl ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest