- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Mobillal szerintem arra figyelj rendezvényen, hogy rajta legyen a képen az alany, ne vágd le a képen a kezeket és lábakat, legyen nagyjából vízszintes a kép. és ne rázd nagyon be a telefont. Ennyi. Csodát egy légypiszoknyi szenzortól nem szabad elvárni, hiába sugall mást a gyártói közösség. Automatában hozzák ezek a legjobb eredményt, erre vannak kitalálva. Zaj nem lesz a képen akkor sem, ha félsötét van, igaz részlet se, mert elmossa a szoftver mindkettőt. Manuálban persze biztosan ki lehet hozni jobb eredményt, de családi eseményen nem lesz erre idő, a profi fotósok zöme is félautomatában használja ilyen helyzetekben a vázakat.
Egyébként nézd meg ezt, ezek az alapfogalmak és összefüggések minden fényképezőgépre igazak, így a telefonokra is. Ha megvan fejben az expozíciós háromszög lényege, akkor telefonnal is könnyebben tudsz majd iolyan helyzetet teremteni, ami kedvez a képalkotás folyamatának.
Remélem, meghoztam a kedved a mobilos fotózáshoz! Ha direkt erre keresel, kerestél mobilt, én iphone / pixel vonalat ajánlok mindenkinek, ezek készítik talán a szemnek legszebb képeket (a valóságtól való eltérésük az utómunkában már más tészta).
Azt már csak nagyon halkan, nagyon személyes véleményként merem leírni, hogy a mobillal való fotózás az én szememben olyan, mint a guminővel való hempergés. Elhiszem, hogy jobb a semminél, de hosszan tartó élvezetet nem ad. Aki kicsit is vevő a technikára, az érti, miért jó manuálban fotózni, megtanulni az ehhez szükséges ismereteket és készségeket, használni egy célhardvert, kiválasztani és megtanulni a világítást, a vakukat, stb. Szerintem bárki, akit a nulla szintnél jobban érdekel a fotózás, mind képminőségben, mind élményben - és ez a hangsúlyosabb - jobban jár akár egy belépőszintű MILC-cel, mint akármelyik szipiszupi mobillal. Anyagilag nem biztos, hogy ez lesz a nyerő kombó, de nézzük a jó oldalát, soha nem lesz többet pénzed k_rvákra meg drogokra... A megjegyzéseim nem vitaindítónak szántam, senkit nem akarok meggyőzni, semmiről. Kábé a digitális technika hazai megjelenése óta fotózok, igaz, hogy "tudatosan" csak 4-5 éve, de eszem ágában nem lenne mindezt mobillal tenni. Teljesen más érzés egy bármilyen váz + objektív kombóval dolgozni, mint telefonnal. Ez nem sznobizmus részemről (azt meghagyom az Instax meg analóg evangelistáknak), sokkal inkább a technika szeretete.
[ Szerkesztve ]
-
surgery
senior tag
Igazából sokszor volt ez már téma. Én használtam nem is egy China verziós telefont Oneplust és Xiaomit is, én az égatta világon semmi különbséget észre nem vettem a hálózat kezelésben. De ez én vagyok és ez az én tapasztalatom. Talán e sim hiány és egyes modelleknél Android autó.
[ Szerkesztve ]
-
Ferenczi Áko
addikt
"A harmadik, amit megfigyeltem, hogy pár appot, pl OTP, MWM Next, ha megnyitok, elindítok akkor egy kicsit "gondolkodok" rajt, de aztán elindul."
Ezt én is tapasztaltam anno.. True Phone alkalmazást használtam, és mindig újratöltötte az appot.. Hiába adtam meg neki mindenféle háttérben futó jogosultságot.. Nagyon zavaró volt.. :/
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
veterán
Mintha érintés érzékelési problémákról is olvastam volna, "input lag" címszóval keresd. Érdemes a 12-es cikkeket is nézni , mert bár nem egy a hardver, úgy néz ki az Oxygen 15 ott is okoz gondokat. Volt valahol egy hivatalos szavazás OP oldalán belül az új OS-sel kapcsolatban, ott vezetett a "battery drain" probléma.
-
user26
senior tag
Próbléma talán megoldva, újratelepítettem a rendszert. Letöltöttem a teljes csomagot, és helyi fáljoknál hozzáadtam, és így lehetőségem lett, hogy újra telepítsem teljesen. Előtte kipróbáltam, hogy a telefont újra indítom, és megnéztem van-e hang, nem volt. Valamint kipróbáltam azt is, hogy factory reset, az se segített, csak az, hogy újra letöltöttem és telepítettem.
Remélem, hogy minden más jó.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
-
veterán
A napokban mástól is olvastam, hogy a sofőr csak sóhajtva legyintett rá, mikor nem olvasta be a jegyét... Biztos nem ő volt aznap az első Elvileg akkor nagyobb az esély a sikerre, ha felnyomjuk a fényerőt maximumra, plusz a fekvő mód is segíthet.
[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
zizidor
őstag
A 2-es kérdéshez: A jelenség pontos okát nem tudom, de olyan, mintha be lenne kapcsolva az átirányítás és a gyors válasz. Ezeket a Telefon app beállításai között tudod megváltoztatni. Saját tapasztalat szerint gyors választ nem magától szokott küldeni, hanem úgy kell kiválasztani több lehetőség közül, de maga a szöveg erre utal.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
T. I.
senior tag
Április 4-én üzemeltem be. Eddig semmi különbséget nem érzékeltem egyik frissítés után sem, így a 830 is fut rendesen. Ezek a frissítések bőven radar alatt maradtak eddig az átlag júzernek. Mondjuk nekem csak annyi a lényeg, hogy ne csináljon belőle téglát az update.
Az akku állapota 100% így 4hónap után is. Megéri csak 80%ig tölteni, szerintem. Azzal is baromi sokáig bírja, és kíméli az akkut.
Egy dolog nem tetszik eddig: autóban, AndroidAuto módban csatlakoztatva nagyon alacsony a hívó fél hangja maxon is. De ez a kezdetek óta így van, és nem jöttem rá, hogy miért. Más is szív ezzel esetleg? -
PeteePeti
őstag
Nekem van! Tökéletesen kompatibilis OnePlus készülékekkel és Oppo készülékekkel is! OnePlus 12-t AirVooc (50watt) tölti!
OnePlus 12 5G 16/512 Green | Huawei Watch Ultimate | Samsung Galaxy Tab S10+ 12/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
T. I.
senior tag
Na, skacok.
OP12 EU változatom van, van is eSim lehetőség (csak eSimem nincs, hogy élesben kipróbáljam.)
Alzától vettem, alza boxba kértem. Szerintem ma Mo.-n a legmegbízhatóbb kereskedő. Eszembe nem jutna, hogy átvernek. Egy ilyennek híre menne, és rontaná az üzletet.
Fólia van rajta gyárilag, és jól bírja a kopást. Szépen van felrakva. Nem cseréoném le, csak ha leválik majd. A dobozban microUSB-USB kábel és eu szabvány töltőfej is található. Ennyi. Az alza nem hiszem, hogy más régiós telót adna el itthon.
Nálam a közelségérzékelő hiba nélkül működik, lekapcsolja a kijelzőt. Ha a hiba tényleg szoftveres, érdemes a kövi frissítést megvárni, hátha javul.
A change log szerint valami "wallpaper zoom animation" került bele, ami fura volt az elején, de már megszoktam. Ezek a fancy dolgok inkább csak idegesítőek szerintem.
-
petipetya
nagyúr
12R
A 14.0.0.800-ban van megoldás ilyesmi problémára a home képernyővel, mint amit írtál. Egyenlőre csak Indiában szórják, de az Oxygen Updater-rel le tudod majd szedni, ahogy elkezdik az EU/USA OTA-t, és a telód még nem kerülne sorra.Integrates the May 2024 Android security patch to enhance system security.
Improves system stability.
Optimizes power consumption to extend battery life.
Fixes an issue where the volume from the speaker and Bluetooth earphones might be low.
Fixes an issue that might cause the Home screen wallpaper to flicker after you close an app.
Fixes a display issue where an app icon on the Home screen might move slightly from where it should be after closing the app.[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
T. I.
senior tag
A lentről fel gesztussal visszatérsz a főképernyőre, és valóban, az app, amit használtál a háttérben marad.
Én is gesztusvezérléssel használom, és eddig soha semmilyen megakadást nem észleltem. Viszont én nem használom a Chrome-ot (helyette szerintem bármelyik másik böngésző jobb).
Szóval szerintem ez egyértelműen lag, és nem szabadna nálad sem előfordulni. Amúgy nem egy custom launchert használsz esetleg? -
tomp
félisten
OnePlus Wireless Charger? Na az jó kérdés. Ott szerintem mehet bármilyen töltő hozzá csak tudja a ráírt feszültség/áramerősség paramétereket. Ott amúgy is a Wireless Charger adja át a megfelelő szabványt az AirVOOC-t.
Amúgy OnePlus, Oppo, Realme töltők szabványban ugyan azok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest