Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Achill3uS

nagyúr

eljött az ideje hogy ismét tegyek nektek egy kis beszámolót az aktuális projektemről... elég kevés időm volt az utóbbi hónapban tuninggal foglalkozni, de a gyors kaby-x-es ismerkedés után nyilvánvalóvá vált, hogy az otthoni bencselés (légkondi mentes helyiségben) bizony komoly problémákba ütközik vizesedés terén...

(#8757) Achill3uS

szóval probléma adott, nem kell újra feltalálni a spanyol viaszt, de nem szerettem volna venni egy KPC Infernot 200 dollárért... ekkor jutott az eszembe, hogy anno volt nekem Asetek Vapochillem amiben hasonlóképpen oldották meg ezt a problémát... néhány perc guglizás után rájöttem, hogy 12v-ról működő fűtőfóliát keresek.
    rendeltem is gyorsan egy gyengébb és egy legbikább verziót ami méretben kb stimmelne a nyák hátuljára a cpu foglalat/ramslotok mögé...

megjött az első, gyengébb fólia, forrasztottam rá egy molex csatlakozót és teszt

ez tápra dugva elég gyorsan néhány perc alatt el is éri az üzemi hőmérsékletét (12W - 98 fok) némi gappad applikálása után felhelyeztem és jöhetett az éles teszt, azt terveztem -30/50 fok környékén kapcsolom majd be, ne melegítse túl a nyákot amig pluszban vagyunk... hát viszonylag hamar ki is derült, hogy ez bizony nem az lesz amire számítok, kézmeleget sem éreztem teljesen elfagyasztotta a fóliát a nitro hidege... persze közben a második rendelésem elkavarodott... 1 hetet csúszott de csak megjött, végre valahára... ez már 48W-os 68 fokos fólia, kapott szintén egy molex csatlakozót és tápra dugva másodpercek alatt ontotta a meleget szóval ezzel már lelkesebben álltam neki a tesztelésnek...

applikáció:

ezt is minusz 30/50 fok körül izzítottam be, és gyakorlatilag percek alatt éreztem a ramok tövében/dimm2 sloton hogy bőven kézmeleg lett a lap. bedugtam egy probe-ot ami 15 fokot mért, ez nyilván csalóka nem tudok pontos hőfokot mondani a nyák oldalon de bőven kézmeleg volt talán kicsit több is (40 fokra tippelném) a vazelin is szépen csillogósan megfolyt a ramslot tövében, tehát a fólia működik. lets go fullpot...

az eredmény laza 2-3 óra bencselés után:

nem volt semmi jegesedés a ramslotok és a vrm körül, se semmi post hibakód ennek okán...
    végre tudtam a lap képességeire, és a proci tesztelésére koncektrálni... közben újra rá kellett jönnöm, hogy az Asus-os guide-ok semmire nem jók még támpontnak sem retail procik esetében... lehet, hogy ES-nél amivel elmorék írják őket ezek a feszek, beállítások vállnak be, de nekem konkrétan 2-300mhz-et rontott a saját magam által állított maximus ix apex tapasztalatok/beállítások alapján...
    a szokásos kedvencem a 3DMark01 volt az összehasonlító mérce, smoke féle profillal 6700mhz-en eldobta a nature tesztet míg végül a saját beállításokkal egész könnyedén sikerült egy 6900mhz-es full runt csinálnom 1.90vcore-on (minden teszt 6.9-en futott):

sajnos a korábbi CR-től 300 ponttal elmaradtam, ennek csak szoftveres oka lehet, nem sikerült most olyan jó effet csinálnom mint legutóbb, ráadásul a driveren is ujitottam, legközelebb meglesz az, mivel a cpu-bol sikerült még kihoznom egy 7GHz-es nature run-t is ;] sajnos a legjobban terhelő teszt a car high eldobta, de majd legközelebb probalok még puhítani rajta...
    ja igen, paszta is keverék volt, a magon Thermal Grizzly volt, a kupakon Kingpin blue paste... elég jól működtek, nem volt reccs...

hirtelen ennyi, nitro töltés után folytatása következik...

akit érdekel a második fűtőszál konkrét tipusa és kipróbálná innen tudja rendelni: Fűtőfólia 12 V/DC 48 W (H x Sz) 60 mm x 60 mm Tru Components
    hwbot-ra szerintem nem rakom fel az írást, nem akarom kingpin bizniszét rontani de mint láthatjátok a funkció ugyanaz a tizedéből.

Új hozzászólás Aktív témák