Hirdetés
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
BobaHWSW #55932 üzenetére
Igazad van, nem minden a fizetés!
Tegnap pl. átmentem bringával anyámékhoz és vettem nekik kenyeret, meg kiváltottam a gyógyszert, hogy ne kelljen gyenge immunrendszerrel emberek közé menniük.
Vasárnap átmentem rotálni a kertbe, és közben beszélgettünk, csak úgy.
Múlt pénteken összejöttünk a barátokkal egy réten, mindenki szigorúan a kocsija mellett, gyerekek a kocsikban, 2 métert mindenki tartott egymástól. Beszélgettünk, elmélkedtünk.
És ha lemegy a járvány, akkor újra kiengedhetem a csajokat, hogy az utcában bandázzanak a barátok gyerkőceivel.
Tényleg nem minden a fizetés!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Frawly #55947 üzenetére
Amúgy belefutottam egy statisztikába, hogy 100.000 lakosra vetítve nálunk nem alacsony az intenzív ágyak vagy a lélegeztető gépek száma, sőt, többszöröse, mint Olaszországban, de még az angolnak is duplája!
Ha a személyzet is hazajön hozzá, akkor egész jól fogunk állni…
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD #55712 üzenetére
Igen, SAP tanácsadó vagyok.
Nem értek a vendéglátáshoz, ezért nem tudtam, hogy egy kávézóban helyet foglaló embernek másmilyen kávét kell főzni, mint egy elvitelesnek.
Illetve egy adótanácsadónak egy picivel több lexikális tudás kell, mint egy baristának, azt gondolom.
Értem én, hogy fáj neked ez a helyzet, emberileg meg is értelek, csak azt éreztem túlzásnak, hogy Te az üzleti kockázatodat szét akarod teríteni a partnereiden (még a konkrét bezárás előtt, a délután 3-as korlátozáskor).
De majd egyszer elmúlik ez is, és - gondolom - ha több lesz a bevétel, mint amit a business case-ben leírtál, akkor önként fogsz menni a bérbeadóhoz, hogy szeretnél többet fizetni, ugye?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
ncc1701 #55635 üzenetére
Elvitel? Egy ilyen járványra nyilván nem lehetett tervezni, de bizonyos szempontból hasonló, mint a CHF hiteleseknél az árfolyam elszállása.
Kérdés, hogy van-e olyan ember, aki korábban nem sajnálta a frank hiteleseket, ellenben most nyíg, hogy nincsen bevétele a vendéglátóhelyének...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD #55473 üzenetére
Mi van a szerződésben? Ha az, hogy díja van a szünetnek, akkor díja van, ha nincs, akkor nincsen.
Facebookon olvastam egy ügyvéd összefoglalóját:
2. Vállalkozás, bérleti jog
Kell-e bérleti díjat fizetnem?
Mit a huzat.Fel lehet-e függeszteni a bérleti szerződést?
Nem, ilyet nem ismer a jog. Egy szerződés vagy van, vagy nem van, de felfüggesztve nem lehet.De most nem tudom használni a bérleményt!
De, épp most is használja. Birtokban van, bent vannak a bútorai, eszközei, áruja. Az is használat.De én árulni vettem bérbe!
Senki nem akadályozza.De azt mondták a bérbeadónak biztosítani kell a használatot!
A bérbeadó biztos nem felel a járványhelyzetért. Ha nem zárta be a helyiséget a bérbeadó, akkor nem változott semmi februárhoz képest.Be kell zárnom mert nem jönnek be a munkásaim!
Saját probléma, nem a bérbeadóé.De nem jönnek a vevők mert kijárási tilalom van!
Nincs. A lidli és a fodrászok is nyitva vannak.Rövidült a nyitvatartásom!
Akkor a vevői rövidebb nyitvatartás során vásárolnak.Nem jönnek annyian a vevőim!
Ún üzleti kockázat. A maga terhére esik.De a rendelet miatt!
Nem, ez az ő döntésük.De nincs annyi bevételem!
Pech.Lehet-e díjcsökkentési igényem?
Kérni lehet, de joga nincs rá.De ha válság van meg kevesebb bevétel....
És amikor jól ment a bolt, fizetett-e konjuktúra-bónuszt a bérleti díjon felül? Na ugye.De nekem azt mondták vis maior van!
Hazudtak, de legalábbis tévedtek.De ügyvéd mondta!
Ne hallgasson rá. Azt mondta amit hallani akar, nem a frankót.De biztos van rá megoldás hogy nem is adom vissza a bérleményt, de nem is fizetek...
Ha talál olyan kurvát aki ingyen szolgáltat, vagy olyat hogy dugás közben is szűz marad az illető, akkor biztosan.3. Munkajog alapok
Nincs bevételem, nem tudok bért fizetni
Nem kifogás.Csökkenthetem-e a bért?
Egyoldalúan nem.Csökkenthetem-e a munkaidőt?
Nem.Mi van munkaidő-keret esetén?
Átszervezhető. Javasolt hogy ügyvéddel tegye.Kiadhatom-e a szabadságokat?
Ki.Elküldhetem-e a munkásaimat?
El. Rendes felmondással, végkielégítéssel.Módosíthatjuk-e a szerződést?
Közös megegezéssel. A jelenlegi szabályok szerint szinte bárhogy. Most semmi nem védi a melóst. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #55185 üzenetére
Baszki, ne panaszkodj már! Kb. nem kell dolgoznod, van EGY gyereketek, asszony nem dolgozik, ha ezt nem tudod megoldani, akkor nem a rendszerben van a hiba!
Nekem heti 3-4 óra időm van csak edzeni, igaz most csak heti 2 napban dolgoztam eddig, de van két iskolás, egy ovis, egy csecsemő, meg a szüleimnek, anyóséknak is be kell vásárolni néha, apám helyett rotálni, ilyenek...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
ezittketto #54671 üzenetére
Válaszoltam.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
cyberde #54625 üzenetére
Annyiban árnyalódik a kép, hogy ha a válság után a fejvadász hoz egy jómunkást, azért akár 6 havi bért is megkap sikerdíjként. Tehát jobban megéri 6 hónapig fizetni a meglévő melóst a semmiért, mint kitenni és újat felvenni, ha 6 hónapnál rövidebb a válság. De akár 7-8 hónapos válság esetén is. Az a kérdés, hogy ki, mit saccol, meddig fog tartani ez a visszaesés...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #54590 üzenetére
Igen, remélem, hogy legy egy ilyen járulékos előnye a dolognak, hogy többet lehetünk home office-ban a járvány lecsengése után.
Én pl. bazira imádtam 2016-ot, amikor heti 1-2 nap itthon dolgoztam és ebéd helyett toltam egy 1,5-2 órát bringa edzést. Utána nem kicsit voltam jobb kedvű->hatékonyabb munkaerő délután, másnap!
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
Igen, én is azzal számolok, hogy a kölkök legközelebb szeptemberben mennek suliba.
Ami pedig a kerót illeti (ami itt van a hálóban a falon), lehet, elviszem egy mosóba, ahol profi kezek szépen fényesre tisztítják, befújják teflonos kenőanyaggal (az nem nagyon csöpög) és megy vissza a falra, mert úgy tűnik, hogy az időfutam gép 2021 tavaszig csak műtárgy lesz, nem sporteszköz. Már a július eleji versenyeket mondogatják le (helyesen), szerintem az egész triatlon szezon kuka. A futószezon legvége talán meg lesz tartva, remélem, az októberi terep ultrák már nem maradnak el...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #53806 üzenetére
Még mindig nem az adózási formáról beszélünk.
Addig ok, hogy kell egy fővállalkozó. Ahol dolgozol. Aztán, hogy a fővállalkozó téged alkalmazottként, vagy KATA-s vállalkozóként alkalmaz, nem mindegy?
Hallottam olyanról is, ahol pl. mindenkit alkalmazottnak vettek fel, aztán 2-3 év után lehetett vállalkozó. Az hol érdekli az ügyfelet, hogy a fővállalkozó egyik embere egyszer csak vállalkozó lett.
Abban persze Igazad van, hogy csak úgy megbízni egy EV-t teljesen más dolog, mint egy saját munkavállalót.
-
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #53714 üzenetére
Voltam futni kedden és szombaton is. Nem a szokott úton a faluban/kerékpárúton, hanem terepen/erdőben.
Amúgy megvagyunk, kicsit megborult a rend, mert 9-én született a kistesó és csak 8 naposan jött haza. Addig azt hittem befonom a hajam. A legjobb a múlt hét hétfő volt, amikor már elvileg kezdtem dolgozni, de közben be kellene ugrani a kórházba is, viszont már home office-ban volt a két iskolás, plusz az óvodás. Ja, és rakjak rendet, mert ha anya rumlira jön haza, akkor nem lesz lelkes.
De a lényeg, hogy már sínen vagyunk, mint József Attila, mázli, hogy minden kölöknek tudok adni laptopot, szóval alakulunk...
-
Bujdy81
aktív tag
Mondjuk ha kötelező a home office, akkor tényleg illene biztosítani hozzá körülményeket is.
Le kellene tárgyalni az IKEA-val, hogy egy kamion állítható magasságú asztal rendel kedvezménnyel, plusz mindenki vihet haza egy monitort és akkor pipa minden. Esetleg egy IKEA szék is (nem a stoki, hanem az itthon 40-50 ezer közötti. Nekem az elég egész nap ülni benne).
-
Bujdy81
aktív tag
Nem nulla, csak kvázi nulla. 500 ezer esetén pl. 5%, de 250 ezer esetén is csak 10%.
Ha a zsebbe lét nem zsebbe kapná, hanem KATA-s vállalkozóként, akkor havi 25 ezresért nem kellene aggódnia, hogy esetleg megzsanettozzák. Azzal havi 1 millióig le van fedve.
Van ismerős a NAV-nál elég magas szinten, ők is látnak folyamatokat, ha leslie havi 2-3-400 ezer Ft-ot kap feketén és folyamatosan elkölti/megtakarítja, annak nyoma van. És ők (NAV) is érti már, hogy van értelme összefolyatni az adatbázisokat, szóval van esély arra, hogy belátható időn belül az ilyen arcok megkapják a kérdést, hogy "hogyan tetszik megélni havi -30 ezerből évek óta?" Miközben ott van a KATA, mint legális kiskapu és ha valaki nem használja arcátlanul, akkor nem is fogják az orrára csukni...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
ncc1701 #53667 üzenetére
Ne haragudj, de komolyan nem értem, hogy ennyi aggyal hogyan van még bármilyen munkád...
Értem én, hogy funkcionális analfabéta vagy, de akkor próbáljuk meg a Te szinteden:
- senki nem mondta, hogy ne menj dolgozni!
- senki nem mondta, hogy ne menj dolgozni!
- azt kérték, hogy ha nem muszály menned, akkor maradj otthon!
- azt kérték, hogy ha nem muszály menned, akkor maradj otthon!
- ha annyira menni KELL kerózni, akkor csináld azt, mint néhány fehérvári triatlonos: begyjtik a címeket és a VÉNY-eket (maszkban, gumikesztyűben), eltekernek a patikáig, ha ott nincs a cucc, akkor a következő patikáig, kiváltják, házhoz viszik. Ezzel tudsz edzeni és hasznos is leszek!
- ha annyira menni KELL kerózni, akkor csináld azt, mint néhány fehérvári triatlonos: begyjtik a címeket és a VÉNY-eket (maszkban, gumikesztyűben), eltekernek a patikáig, ha ott nincs a cucc, akkor a következő patikáig, kiváltják, házhoz viszik. Ezzel tudsz edzeni és hasznos is leszek!Azért írtam duplán, hátha így bejut a fejedbe!
Zseb fizu témához: Ha pedig valaki 2020-ban még mindig annyira hülye, hogy nem tud legálisan kvázi nulla adót fizetni, az meg is érdemelne egy komolyabb NAV ellenőrzést!
-
Bujdy81
aktív tag
Gyerek google accountban hogy a manóban engedélyezem a youtube.com-ot?
Csomó tananyag onnan jön, de a gugli szerint a kölök nem nézheti és engedélyezni sem bírom…
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
ncc1701 #53625 üzenetére
Az a helyzet, hogy itt feltételezték, hogy a társadalom elsöprő többsége nem olyan önző, egoista fasz, mint Te! Hibáztak, ez van.
Ha a fejedbe nem csak a töméntelen csirkemellet tolnád, hanem használnád az agyadat is, akkor tudnád, hogy miért kellene otthon maradnod a picsádon!
Nem írom le újra, sokan megtették, értelmes témában kár beléd a szó...
(még ha csak elmennél sétálni az erdőbe anyuval, azt megérteném, de direkt elmenni olyan helyre, ahol leülsz, burgerezel, rádköhögnek, te köhögsz másre, olyan szinten agyatlan dolog, hogy csuda! Én is voltam futni. Ház előtt első sarkon fel, be az erdőbe, lehetőleg nem jelölt ösvényre. De direkt azon agyalni, hogy hogyan játszod ki az intézkedést, az ilyen tipikus "jogaim vannak, kötelességem nincsen" faszkalap hozzáállás!)
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #51854 üzenetére
Hallottad pl. azt a nevet, hogy TVK? Most MPK (Mol PetrolKémia) a neve. Na, ha azt megállítod 14 napra, akkor beleköt a polimer a csövekbe és akkor a fél üzemet dobatod ki.
Ilyen üzemből van sok. Nejed élelmiszeripari auditor volt, jól emlékszem? Kérdezd meg, hogy mi történik ha egy vágóhidat/baromfi telepet le akarnak állítani 14 napra!
Amúgy ez a 14 nap is olyan ám, mint a 7 fok a téli guminak...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
ncc1701 #51796 üzenetére
Ázzek, nagyapádnak háborúba kellett mennie, Te meg nem bírsz megmaradni a valagadon?
Meg kellene érteni, hogy Te meg én, a ránézésre egészséges emberek a terjesztők! Sőt, mondok durvábbat: mi vagyunk az igazi terjesztők, mert lehet, hogy észre sem vesszük a vírust, kihordjuk lábon. És közben szétszórjuk. Gondolom, nem maszkban fogsz kerózni...
-
Bujdy81
aktív tag
Mivel mindenféle infók terjengenek a neten, de egyik sem volt teljesen megbízható, így lemértem a Riftert. Ha eltekintünk a fej feletti, ülések alatti, padlóba rejtett rakodó rekeszektől, akkor kb. 500 liter a csomagtartója. A kalaptartóig. Hat üléssel. Ha plafonig pakolom, akkor kb. bő 800 liter, szintén hat üléssel. Szerintem felesleges lesz a tetősín...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
JonesC #50948 üzenetére
Jogos, nemrég változott, akkor már minket nem érintett!
Amúgy most komolyra fordítva a dolgot:
Az, hogy a gyerekeket menedzselni lehessen, sok szempontból fejben dől el. Pl. sokan ki vannak akadva, hogy már két gyerek esetén is gáz, hogy mennyit kell rohangálni ide-oda, hozni, vinni, edzés, zongora, csiribiri. Valamiféle kompromisszum persze, hogy kell, tehát ne akarjon orgonálni, ha az csak a sulitól 35 km-re lehetséges, de pl. létezik a tömegközlekedés és egy 9-10 éves gyerek már használhatja. Főleg, ha van tesója és ketten mennek. Másik egyszerűbb a suli logisztika.Illetve az is számít, hogy milyen a korkülönbség. Főnököm mondta, hogy az ismeretségi körben nem akart összejönni a gyermekáldás, így rámentek a mesterséges dolgokra, meg is születtek az ikrek. Doki mondta, hogy anyának valami olyan hormon baja volt, amit a terhesség LEHET, hogy rendbehoz, így csak óvatosan a répázással. Nem voltak óvatosan, így az ikrek után 11 hónappal megérkeztek az ikrek. 4 gyerek 11 hónap alatt. Hát az halál lehet, tényleg.
Ellenben ismerős párnak 2 évente jöttek a lurkók, összesen 6. A két legnagyobb már rendezi a 3. és 4. sorszámút, szülők az 5. és 6. gyereket fürdetik csak.
Másik ismerősnek 5 gyereke van, gyakorlatilag 2+2+1 eloszlásban. Tehát ilyen 26-24-17-13-6 évesen. Ott máris más a helyzet gyakorlatilag sosem voltak 5 gyerekes család. Mire a legkisebb megjött, a két legnagyobb már elköltözött.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #50872 üzenetére
1-2 gyerek esetén 10e/gyerek az adókedvezmény és 12e a családi pótlék, 3+ gyerek esetén 33e/gyerek és a családi pótlék is 16e/gyerek.
Tehát:
1 gyerek esetén kapsz az államtól: 10+12=22 ezret
2 gyerek esetén: 2x10+2x12=44 ezret
3 gyerek esetén: 3x33+3x16=148 ezret
4 gyerek esetén: 4x33+4x16=197 ezretLátszik, hogy a 2->3 ugrás a nagy ugrás anyagilag.
Plusz a 4+ gyereket szülő nők életük végéig SZJA mentesek.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #50870 üzenetére
Három gyerekkel azért el lehet férni egy 5-ös BMW-ben, legyünk őszinték!
Az a helyzet, hogy energia és anyagi oldalról is a két gyerek + 1-2 kutya simán többe kerül, mint a három gyerek. Mert anyagilag a harmadik gyereket tényleg felneveli az állam 18 éves koráig. A kutyát/kutyákat viszont nem. Ellenben ha valaki hozott egy döntést, hogy kutya IS lesz, meg gyerek is, akkor az alapján kell optimalizálni.
Mondd anyának, hogy van már 3. és 4. gyerek Floki és Blöki, hova akar még többet!
(amióta van kutyánk, tapasztalatból beszélek, hogy mennyi energia és pénz megy el rá!)
-
-
Bujdy81
aktív tag
Na, akkor mától nem férünk el hivatalosan a 407-ben.
10 óra előtt picivel megérkezett Gergőke. Fél métert és három kilót rendeltem, 3310 gramm és 51 centi lett, maradhat!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #50832 üzenetére
Ezen még lehet, hogy kellene agyalnod egy kört, mert lakott területen elvileg nem lehet kutya póráz nélkül. Sejtem, hogy a Te kutyáddal nincsen baj, a gond az, hogy a faluban van pár f@sz, akiknek a kutyái rendszeresen kiszöknek, ezért már sokaknak a töke kivan, ha póráz nélküli kutyát lát. Remélem, nem lesz konfliktusod!
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-NoVa- #50797 üzenetére
Egy globális bolygón ezt nem lehet megoldani. Amikor napi 10-100 millió ember repül innen-oda, akkor egy 14 napos lappangási idejű betegséget nem lehet megfogni...
Ez nem pestis, nem kolera, csak egy influenza. Olyanok halnak bele, akik fél lábbal már eleve a sírban voltak. Mennyi a halálozási ráta az 50 alattiak között? Kb. zéró.
És ezért áll most meg a fél világ.
Azt tudjátok, hogy a belgyógyászaton minden februárban kb. 10x akkora a halálozási ráta a kórházban, mint pl. májusban? Nem egy kórházban, hanem kb. mindenhol. Pedig az nem hír. Miért is lenne az? Influenza, minden évben van...
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #50747 üzenetére
"Amikor a vilag orszagainak kb feleben mar jarvany van, akkor el kellene mar felejteni a sportot."
Barátom, elérte már a világ összes fertőzöttjeinek a száma azt a számot, amit egy évben csak itthon az influenza elér?
Annyira túl van ez lihegve, hogy ihaj. Vuhanban 58 millió emberből meghalt cirka 300, akik elsöprő többsége eleve beteg volt? Egy sima influenza szezonban elmegy itthon 300 ember. Erre álljon meg a fél világ? Lelőnéd az olimpiát?
Hányszorosa ennek a vírusnak a mortalitása az influenzához? 2? 4? Iszonyat durva, hogy mennyire átesett a világ a ló másik oldalára. Tort ül az ostobaság...
Hány embert visz el évente a kolera? Tudom, azok csak afrikaiak...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
ncc1701 #50657 üzenetére
Peugeot Rifter, L2 1.5 dízel, 130 LE.
Réz színű, kb. ilyen:
[link] Nincsen benne kulcs nélküli nyitás, a többi kb. stimmel. Középső sor fix, nem tologatható, csak dönthető. A harmadik sorban, ha előrehúzom a székeket, akkor a 8 éves lányom térde és a második sor támlája között kb. 17 (tizenhét) centi van.
5 üléssel elvileg 1050 liter a csomagtartó. Kalaptartóig.
Sok szempontból teherautó. FEL kell szállnom rá, a vezetőülésből nem ér le a lábam kiszálláskor a földre. 210 centi széles tükörtől tükörig, 189 centi magad a tetősínnel, szóval elvileg teremgarázs kompatibilis.
Már tettem bele 200 km-t. 130-ig megy, 105-nél 2500 rpm a fordulat. Ötödikben. Hatodikban 2000 rpm. 130-nál még nincsen menetszél. Fogyasztást eddig kevésnek írja a fedcomp, de majd a tankolásnál kiderül.
Garázsba befér, kb. 10 centivel hosszabb csak a C4 Grandnál.
Most jön a fejtörés:
van két, 1.6-os dízel flanszia autónk. A 407 kombiban óra szerint 293 ezer van, a C4 Grandban 202 ezer. A 407 öt személyes, tehát annak kell mennie. Ellenben a 407 motortere poros, a C4 pedig egy merő olaj. Nincsen alatta tócsa, de mindene olajfilmes. Tehát. Motort kellene cserélni a két autóban és az olajos motoros 407-et eladni. Ez vajh mekkora meló lehet időben és pénzben? Papírozni elvileg nem nagy cucc, azonos a motorkód. Ti kicserélnétek? Bevallom, ha 300 ezerből kijönne a munka és a 407 értékcsökkenése, plusz 3 hét alatt megvan, akkor azonnal belevágnék... -
Bujdy81
aktív tag
Nekem van egy keró a hálóban a falon, igaz az a verseny keróm és nem akarom kint hagyni a garázsban. Az edzéshez használt országúti kint van.
-
Bujdy81
aktív tag
Nekem meg most olvasni kell. Sokat.
Hogy hogyan működnek a mai gépezetek.
Beültem egy autóba, amiben 8 (nyolc) km volt előtte, hazahoztam és most okosodni kell, hogy mi, hogyan műxik benne.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #50542 üzenetére
Művészet, nem művészet, asszony eddig 2 db gyorshajtást tudott összeszedni, mióta vezet, azaz kb. 15 év alatt.
Egyiket az M1/M7 bevezetőn lévő fix ponton, a másikat a 81-esen a sörédi elágazás előtti VÉDA kapunál.
Nekem eddig egyet sikerült, de azt mobil mérőpont csinálta és meg is állítottak.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #50422 üzenetére
Mindegy, téged utálunk, fogadd el!
Viccet félretéve: akkor Te vagy a faluban a tranzitból az üdítő kivétel.
Amúgy a bringaútnak hívott járdának nem tudom melyik kanyarjára gondolsz, de elég sok veszélyes/használhatatlan rész van. És nem csak a sportolóknak! Nem igazi bringaút, hanem kerékpáút és járda egyben. Ezért nem ritkán előfordul, hogy jelentős a gyalogos forgalom. Amikor a 2-3-4-5 éves lurkók kismotoroznak és/vagy futóbicajoznak, akkor oda nem szívesen vezetném be a teljes tókerülő kerékpárforgalmat. Vagy amikor az iskolások járnak át enni a suliból az Ingókő étterembe (mert a suliban nincsen menza), meg vissza. Van jópár gázos pontja a bringaútnak, sajnos az ott lett elszúrva, hogy járdát akartak építeni, de csak bringaútra volt EU-s pénz...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #50417 üzenetére
De itt óra szerint 70-nél járnak most. Tehát ha bevezetjük ezt a koncepciót, akkor az első években elég sok kerós meg fog halni...
Ráadásul a forgalom is nagy egy ilyen szituhoz, ezt kisebb forgalmú utakon lehet megcsinálni szerintem.
A 2x1 sáv, plusz kerékpársáv nem fér el, az tuti!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #50413 üzenetére
Ez a nyitott kerékpársáv nem jó ötlet, ha nem csökken a forgalom. Akkor ott fogják centizni a kerósokat, hiszen az út közepén nem fér el két autó egymás mellett...
Azt már az új polgi is mondta, hogy olyan lámpás zebrát kellene csinálni, mint Sukorón, hogy ha gyorsan hajtasz, akkor default piros lesz. Na, azt kombinálni a 40-es táblával, akkor már hasznos lehetne...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #50395 üzenetére
Az olyanok vannak sokan, mint Te!
Viccet félretéve, a napi ingázók Sukoróról, Velencéről, Kápolnásnyékről, egyéb helyekről erre járnak reggel, délután.
Ha kibírod, hogy 30/40 a megengedett, akkor gyere erre, szívesen látunk.
Az a baj, hogy nincsen használható kerékpárút és emiatt az lenne racionális, ha a gyorsabb bringások is a "főútat" használnák. Ahhoz viszont az kellene, hogy kisebb legyen rajta az autóforgalom.
Sajnos a faluban elég sokan nem értik meg, hogy a bringa faluhelyen nem a gyaloglás, hanem az autózás alternatívája, ezért (is) kellene az úton menni a forgalom egy részének...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #50384 üzenetére
30-as, vagy 40-es táblával az egész falura és sok-sok trafival. Mivel itt kb. ugyanazok közlekednek, ezért a körzeti meghízott már kb. ismeri, hogy melyik autó helyi és melyik nem. Na, utóbbiakat esetleg igazoltatja. Vagy csak mindenkit igazoltat, akik reggel jönnek Sukoró felől a faluba.
Van erre sok, jó ötlet, csak akarat kell!
-
Bujdy81
aktív tag
Forgalom számláló kamera azért kellene, mert bazi nagy a forgalom a faluban, plusz a kerékpárút is egy fos -> állandó a feszkó.
Szerintem az lenne a megfelelő, ha csillapítanánk a forgalmat, mert Átlag Autós Józsit is kevésbé zavarja az úton kerékpározó ember ha 5 mp után meg tudja előzni (mert nem jönnek szemben) mintha 50 mp után tudná csak. De ehhez tudni kellene, hogy mennyi autó jár át a falun. Mert az látszik, hogy sok a kocsi, csak ha le tudnánk mérni, hogy egy 3000 fős falu egyik végén 6-10 között bejön 4000 autó és a másik végén kimegy 4200, akkor jó eséllyel nem minden falusi jár el hajnalban csak úgy, hanem nagy a tranzit. Akiket nem szeretünk, van elkerülő út (M7 autópálya, évi 5000 Ft), használják azt.
Ehhez kellene mérni a forgalmat. Nem kell rendszám azonosítás, meg semmi, csak sima db szám első körben...
Mivel a falu mindkét végén van járdasziget/körforgalom, ezért simán lehet mérni a legbutább eszközökkel is külön a két irányt.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #50290 üzenetére
Pákozdon:
- Bujdyék háza
- gyalogtúra az Ingókövekhez, az mondjuk gyerekkel 3-4 órás program
- KEMPP, eléggé adja a gyerekeknek, plusz a kilátás is vállalható, kedden pont arra futottam (kellett a szint)
- Miska huszárnál lehet nézni a huszárt és MINDIG sárkányeregető idő van
Dinnyés:
- Várpark
Velence:
- Tekergő étteremben a burger isteni
- Korzó felejtős, pláza light
Agárd:
- parkerdő. semmi nincsen ott, csak lehet rohangálni össze-vissza az ösvényeken
Fehérvár:
- Sóstói tanösvény kölökkel zseniális
- Bory-vár esetleg jó lehet
- Koronás park szintén gyerek legeltető pár óráraHirtelen ennyi. Jó ez a tó, csak sok a …
-
Bujdy81
aktív tag
Szükség lenne forgalom számláló szerkezetre. Annyi kellene, hogy pl. reggel 6-10 között leteszem az út mellé és hány autó megy el?
Tudtok ilyenről, hogy honnan lehetne kölcsönözni/bérelni?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #50077 üzenetére
Mondjuk ennél a posztodnál elsőre nem tudom, hogy segghülye vagy, vagy csak simán rosszindulató.
(korábbi kommentjeid alapján nem vagy segghülye, tehát marad a második opció)Elég lenne értően nézni a képet és látnád, hogy Zalaegerszegen játszott az Újpest pályaválasztóként, plusz a gyökértelen Felcsút volt az ellenfél, tehát semmi okuk nem volt a helyieknek kimenni a meccsre...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #49836 üzenetére
Abból indultam ki, hogy írtad, hogy szart sem ér a maszk. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy szerinted szart sem ér a maszk. Ezzel szemben sokat segít, hogy ne köhögjük szét a vírust. Itt véltem ellentmondást felfedezni.
Amúgy igyekszem ignorálni a hozzászólásaidat, most sem direktben csak neked szólt amit írtam, hanem példának hoztalak, hogy több diplomás (ugye jól tudom
) emberek szerintem sem érdemes használni. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy nem nem tudod a tudományos hátterét a dolognak, mert hülye vagy hozzá, hanem máshogy működsz. Ahogy az európai ember máshogy működik, mint a kínai.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-NoVa- #49794 üzenetére
Magyarországon sokan azt sem értik (ha jól értettem a kommentjeit, akkor még Gabibácsi sem), hogy a maszk nem arra kell, hogy ne lélegezd be vírust, hanem arra, hogy ne köhögd szét.
A maszkkal a közösséget véded, nem magad. Ezt egy kínai megérti, egy európai leszarja. Más habitus.
(mondjuk a kínaiak sok szempontból mások. Van olyan üzleti tárgyalásuk, ahol jelezték, hogy nem baj, ha most nem egyezünk meg, majd megegyezünk jövőre. Vagy 20 év múlva. Kína ott van pár ezer éve és még pár ezer évig ott lesz, ráérnek...)
-
Bujdy81
aktív tag
Én még jövő héten dolgozom, aztán 3 hét home office. Remélem, addig nem tör ki a járvány, mert jövő csütörtökön még lenne fontos dolgom...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
ezittketto #49358 üzenetére
Én használtam többször is GMapset offline. Minden gond nélkül csacsogott, hogy erre, arra.
Előtte persze le kellett szedni wifin a térképet, de az ugyebár a pálya része... -
Bujdy81
aktív tag
Elvileg a Rifter családból (Combo, Berlingo, ProaceCity) lesz elektromos változat. Hibridet nem tudom.
De az elektromos a suli körre egy főnyeremény, kérdés az ára...
Mert pl. a három gyereket egy nyaralás idejére betömném a dízel 407 SW-be (volt ilyen), hétköznap meg mehetne a suli kör az elektromossal.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #48301 üzenetére
Te ugye nem használsz Facebookot, igaz? De meg tudod mondani, hogy miért szar.
Nem lehetséges, hogy vannak, akik használjuk a hasznos funkcióit és mást nem? Én pl. naponta 2-3 alkalommal ránézem a Facebook appra, hogy mi a helyzet, ellenben a Messenger alkalmazást használom a napi szintű kommunikációra sok-sok emberrel.
-
Bujdy81
aktív tag
Ahogy a cikk is írja, nem mi találtuk fel az objektív felelősséget, hanem átvettük az EU-s jogot. Vagy pl. Ausztria sem egy jobb, logikusabban működő világ?
Azért vezették be anno az objektív felelősséget, mert az olyanok, mint a levélben panaszkodó kamionos, mikor megkapták a levelet, hogy mondják meg, hogy ki vezetett, akkor annyit válaszoltak, hogy mivel közvetlen hozzátartozó vezette, így nem köteles rá terhelő vallomást tenni. Ezzel kibújt a gyorshajtók 99%-a.
Amennyiben a gyorshajtás mérése után azonnal megállítanák az autókat, akkor az ilyen cikkírók azzal szórnák tele a médiát, hogy miért állít meg a rendőr olyan helyen, ahol veszélyes? Mert ha nem állítja meg, akkor elkanyarodik és elszökik.
Tetszik, nem tetszik, vannak - baromi lazán kezelt! - szabályok, azokat be kellene tartani. Ha valaki 60-as táblánál objektív büntit kapott, akkor GPS szerint 78-cal, óra szerint 80-81-gyel ment legalább. Ez nem véletlen. Ha nem látta a táblát, arra is van megoldás, optikus, vagy bérlet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- ASUS routerek
- LEGO klub
- Wise (ex-TransferWise)
- Fedora Linux
- Jogász topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest