- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mhorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11536 üzenetére
Nem lehet erre egy sima közelítő függvényt írni? Én manuálisan 3. vagy 4. alkalomra eltaláltam mennyi a maximum, hogy 60% legyen a teljes is, erre nincs függvény vagy képlet? Szomorú.
-
mhorvat
senior tag
Üdv,
olyan - szerintem viszonylag egyszerű - matematikai problémám volna, hogy:
Bal és jobb oldalt is négy részösszeg látható, majd ezek szummázva, a legvégén pedig a teljes végösszeg látható. A részösszegek alatti cellák azt számolják, külön-külön a két részösszeg hány százaléka a teljesnek.
Az egyes részösszegek nem mehetnek a teljes összeg 60%-a fölé, vagyis 40-60%-ig változhatnak (például a mostani 48% bal oldali maximum 60% lehet, ekkor a jobb nyilván 40% lenne és fordítva). Szeretnék egy olyan cellát létrehozni, amely kiírja, hogy még hány forintot írhatok be maximum, hogy ne menjek 60% fölé. Naivan beírtam, hogy teljes összeg*0,6 - jelenlegi részösszeg, de ekkor nem veszi számításba, hogy már a megnövekedett szummának a 60%-a több, mint amit eredetileg számolt. Egyszóval ahogy írogatom be a fenti dőlt betűs képlet által kidobott összeget egyre közelítek a 60%-hoz, mert "görgetem" az egészet.
Egy olyan képletre lenne szükségem tehát, ami egyből megmondja, hogy hány forintot írhatok még hozzá, hogy az az új (megnövekedett) szumma 60%-a legyen összesen maximum.Remélem érthető a probléma és tudtok valami okosságot mondani, köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- DJI topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Sorozatok
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3131, 94% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest