Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• risk_dodger

újonc

Sziasztok!

A problémám inkább elméleti, de belefutottam makróban egy olyanba, hogy egy véregyszerűnek indult If [feltétel] Then elágazásnál, ha nem írok Else ágat és a feltétel igaz, akkor helyesen lefut és teszi amit kell, kitölt egy mezőt. Ha a feltétel hamis, akkor szépen átugrik az End If utáni részre, a mezőt pedig üresen hagyja, eddig semmi meglepő.
    Viszont ha beírok egy Else ágat (hamis feltétel esetén "#N\A"-val töltse ki a cellát), akkor akár igaz, akár hamis a feltétel, csakis az Else ág utasítását hajtja végre, gyakorlatilag figyelmen kívül hagyja a Then ágat. Szintaktikailag jó a script, nem akad el, nem ír sehol hibát és már mások is ránéztek, de nem jövünk rá miért fut default Else ágra, ott is, ahol logikailag nem kellene (más szóval ott, ahol igaz feltétel esetén teszi, amit kell, ha nincs kiírva az Else ág).
    A kérdésem csak annyi, hogy ilyet tapasztalt-e már valaki és valami nagyon triviálisat nézek-e be??
    Köszi előre is!

• risk_dodger

újonc

Sziasztok!

Makróval kapcsolatos problémám lenne és nem nagyon találom a megoldást (két napja írogatok makrókat, ennyire értek hozzá :F ).
    Van két worksheet ("Database", "Alap"), és azt szeretném, hogy a "Database!A1" cellában lévő dátumot keresse meg az "Alap!A1:B500" tömbben, és adja vissza a helyét. Erre írtam (loptam) egy makrót, de csak számmal működik, dátummal már nem:

Sub datumkeres()

a = Workbooks("Database.xlsx").Sheets("Sheet1").Cells(1, 1).Value 'Ezt az értéket keresem

With Workbooks("Gyak.xlsm").Worksheets("Alap").Range("a1:b500") 'Ebben a tömbben
    Set c = .Find(a, LookIn:=xlValues)
    If Not c Is Nothing Then
    firstAddress = c.Address
    Worksheets("Alap").Range("D6").Value = firstAddress
    Else: MsgBox ("Nincs találat!")
    End If
    End With
    End Sub

Ha valakinek van ötlete, kérem segítsen abban, hogy lehet a dátum formátumot kezelni!
    Köszönöm előre is!

Új hozzászólás Aktív témák