Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KaliJoe

tag

válasz Delila_1 #34257 üzenetére

Sziasztok,

Igen, jó ötletet adtatok. A rögzítő tábla alján lévő számolásoknál oszloponként egy tizedessel csökkenő mértékben adok hozzá a valós eredményhez. Ez azt jelenti, hogy azonosságnál sem lesz tökéletesen azonos eredmény, de 2 tizedes jegy %-ig ez nem is fog látszani. Névsorrend szerint is beállnak a helyükre! (Így egy csapással két legyet ütöttem.):

=B20/B22+(0.001/HATVÁNY(10;OSZLOP(B22)))

A Sorrend megállapító táblába pedig ezek alapján, és az alapján kérdezek, hogy éppen hányas sorszámú jelöltet keresem:

=INDIREKT(CÍM(2;HA(P7=P6;1;0)+HOL.VAN(NAGY($B$23:$I$23;N7);$A$23:$I$23;0);1;1);1)

Köszönöm az ötletet, kimozdultam általa a holtpontról, és így már meg tudtam oldani. Szerintem így tömör is meg szép is! :)) :D :DD :DD :C

Ui.:
    1. Nem vagyok rendszergazda.
    2. Lelkes amatőr vagyok, akinek néha nagy feladatai vannak. A szavazat feldolgozó programot VBE-ben fogom írni, de ezt a részt nem írhattam CSAK Excel függvényekkel, mert akik ellenőrzik, hogy nincs-e benne csalás / részrehajlás, azok fele ennyire sem értenek az Excelhez, mint csekélységem.
    3. A rögzítés után már csak ennyi a feladat... megállapítani a sorrendet. Viszont az ellenőrök "nem szeretik", ha bármit utána bűvészkedek a rögzített táblával, és nem úgy kereshető vissza a felvitel, ahogy a szavazó lapokon megtalálható.

Új hozzászólás Aktív témák