- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Netfone
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaliJoe
tag
válasz
Delila_1 #34257 üzenetére
Sziasztok,
Igen, jó ötletet adtatok. A rögzítő tábla alján lévő számolásoknál oszloponként egy tizedessel csökkenő mértékben adok hozzá a valós eredményhez. Ez azt jelenti, hogy azonosságnál sem lesz tökéletesen azonos eredmény, de 2 tizedes jegy %-ig ez nem is fog látszani. Névsorrend szerint is beállnak a helyükre! (Így egy csapással két legyet ütöttem.):
=B20/B22+(0.001/HATVÁNY(10;OSZLOP(B22)))
A Sorrend megállapító táblába pedig ezek alapján, és az alapján kérdezek, hogy éppen hányas sorszámú jelöltet keresem:
=INDIREKT(CÍM(2;HA(P7=P6;1;0)+HOL.VAN(NAGY($B$23:$I$23;N7);$A$23:$I$23;0);1;1);1)
Köszönöm az ötletet, kimozdultam általa a holtpontról, és így már meg tudtam oldani. Szerintem így tömör is meg szép is!
Ui.:
1. Nem vagyok rendszergazda.
2. Lelkes amatőr vagyok, akinek néha nagy feladatai vannak. A szavazat feldolgozó programot VBE-ben fogom írni, de ezt a részt nem írhattam CSAK Excel függvényekkel, mert akik ellenőrzik, hogy nincs-e benne csalás / részrehajlás, azok fele ennyire sem értenek az Excelhez, mint csekélységem.
3. A rögzítés után már csak ennyi a feladat... megállapítani a sorrendet. Viszont az ellenőrök "nem szeretik", ha bármit utána bűvészkedek a rögzített táblával, és nem úgy kereshető vissza a felvitel, ahogy a szavazó lapokon megtalálható.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple iPhone 17 - alap
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazon Fire TV stick/box
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Samsung 990 PRO 2TB Heatsink MÉG GARIS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3396, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest