- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A mostaninál szélesebb Foldon dolgozhat a Samsung
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
Szerintem sem jó az előre kiporciózott 3-3 tétel. Egyrészt mert előfordulhat napi több tétel kiadás, másrészt ha kevesebb a költekezés, üres sorok maradnak, ami feleslegesen növeli a táblázat méretét.
Ha nincsenek üres sorok az A oszlopban, tudsz szűrni dátum szerint. A napi (vagy heti, havi, negyedéves) összeget a szűrt táblában a RÉSZÖSSZEG (SUBTOTAL) azonnal megmutatja.
Az F2, G2 hosszú képlete helyett alkalmazhatod a SZUMHA (SUMIF) függvényt, de bőven elég az F2-ben az =SUM(D:D) is, ehhez nem szükséges azonos helyen lenniük az oszlopban az összegeknek.
Kimutatással is érdemes próbálkozni.
-
DeFranco
nagyúr
ez már nem szorosan excel téma, hanem budgeting, de írtam privátot pár gondolattal

(amúgy én úgy csinálom, hogy a tételes költségeket külön vezetem egymás alatt gyakorlatilag ömlesztve, és mellette egy másik tábla összesíti ezeket kategóriákba (rezsi, kaja, elb*sz, telefon, fodrász, stb.) plusz a célkasszák egy másik fülön amiből a rendkívüli (eseti, nagyobb összegű, pl. cipővásárlás, kari aji, létravásárlás) kiadások célzott fedezete van.)
-
róland
veterán
Én külön táblákban (munkafüzetlapokon) kezelném az adatokat. Mindkettőtökét külön. Akkor az adott táblázat első oszlopa mindig a dátum lenne, utána az összeg.
Az adott dátumhoz tartozó összes tétel sorai pedig megkerestethetők függvényekkel (pl. nagyon hasznos a HOL.VAN függvény). Utána a megfelelően kikeresett cellák értékeit már nem bonyolult összeadni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PlayStation 5
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Androidos fejegységek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Gumi és felni topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- iPhone 14 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Fferi50