- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22620 üzenetére
Istenigazából a végének nem is így kéne lennie de csak ebben voltam biztos hogy jó és le fog futni.
A véglegesben ennek úgy kéne mennie hogy a kiinduló lapon a D4,E4,F4 ben vannak a fájlnevek alattuk az adatok. Nem új fájlt kéné készíteni hanem azt megnyitni ami a D4-ben van és a megnyitott fájl D oszlopának mindig az első üres cellájába másolná át az adatokat hogy ne írja felül a már benne lévőket.
De azt hiszem feladom. A házépítést sem a tetőnél kezdik szóval nekem sem mindjárt a sűrűjével kéne. Veled meg nem akarom még ezt is megíratni.
(pedig a Pascal nyelv tök jól ment a suliban de most nem áll rá az agyam erre a VBA-ra)
-
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22613 üzenetére
Nah megpróbáltam beilleszteni ahogy írtad lefut szépen csak egy a bajom hogy addig jelöl ki amíg az A oszlopban adatok vannak. Az A oszlop az tök lényegtelen számomra mindig csak azt az oszlopot kéne nézni ahonnan akar másolni. Az első sorban B2-től vannak a kimenő fájlok nevei file1 file2 ....
alattuk az adatok.Sub adatokkimentese()
Dim sor, oszlop As Integer
Sheets("teszt").Select
sor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
oszlop = Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
For Each cell In Range(Cells(1, "B"), Cells(1, oszlop))
Range(Cells(2, cell.Column), Cells(sor, cell.Column)).Copy
Workbooks.Add
Range("A1").PasteSpecial
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
"C:\adatokki\" & cell.Value & ".xlsx"
ActiveWorkbook.Close
Next cell
Application.CutCopyMode = False
End Sub -
slashing
senior tag
Ha így akarok kijelöletni egy oszlopban akkor a ? helyére hogyan adom meg hogy a teljes oszlopot jelölje ki vagy azt hogy amíg adatok vannak benne? az utóbbi jobb lenne de lényegtelen egyenlőre csak jussak tovább valahogy
Range(Cells(2, cell.Column), ?????.Copy
-
slashing
senior tag
válasz
littleNorbi #22580 üzenetére
"Az FKERES függvény egy táblázat balszélső oszlopában keres, és az oszlop_szám-mal megadott oszlop azonos sorából tér vissza egy értékkel"
Így!
Azért mondtam hogy ehhez kéne ismerni a felépítést mert ha neked pl. a főlapon a dátum a nevek előtt van akkor nem lesz jó....
=fkeres(keresési érték = név ; tábla ahonnan az adatokat akarod kikeresni tehá a főlap adatai ; oszlop = annak az oszlopnak a száma ahonnan a dátumot akarod megjeleníteni(az előbb kijelölt táblázatból) ; igaz vagy hamis ez már egyértelmű lesz )
-
slashing
senior tag
válasz
littleNorbi #22577 üzenetére
hát a bármelyik sheetben az egyszerű képlettel biztos nem fog menni, viszont ha erre csak a fő lapot használod akkor csak egy egyszerű cellahivatkozás kell a többi sheetbe.
Pl. sheet2-nél beírod a dátum oszlopba : =főlap!A1 (már ha az a1-ben dátum van) csak ha már van 200 dolgozó akkor ez kicsit macerás lesz használhatod még az fkeres függvényt is de ehhez meg tudni kéne a lap/lapok felépítését mert nem biztos hogy használható.
-
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22562 üzenetére
Bocsi
nem voltam teljesen pontos a kijelölésig okés a dolog azzal abszolút nem kell foglalkozni csak a beillesztésen megy a variálás
usor = Workbooks(WBN).Sheets(WS).Cells(1 & Columns.Count).End(xlToLeft).Column + 1
selectRange.Copy
Workbooks(WBN).Sheets(WS).Cells(6, usor).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=FalseA kódod sokat segített
annyi volt a hibám hogy a félkövér résznél & jelet használtam de átírva vesszőre már faszán egymás mellé kerülnek az adatok. most már csak annyi van hogy a B6-nál kezdi berakni az adatokat szóval el kéne tolni a D6-ig valahogy
A teljes kód itt van, tuti emlékszel rá mindig abból a könyvtárból húzza be az adatokat ami a lap neve. Jelen esetben a B4:B tartományból szedi ki az adatokat és kerülnek át
Sub XLSX()
Dim Filename, Pathname As String, WBN As String, WS As String
Dim wb As Workbook
Application.ScreenUpdating = False
WBN = ActiveWorkbook.Name
WS = ActiveSheet.Name
Pathname = "C:\bosch\" & WS & "\"
Filename = Dir(Pathname & "*.txt")
Do While Filename <> ""
Set wb = Workbooks.Open(Pathname & Filename)
DoWork wb, WBN, WS
wb.Close SaveChanges:=False
Filename = Dir()
Loop
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Sub DoWork(wb As Workbook, WBN, WS)
Dim usor As Long, cell As Range, selectRange As Range, WS2 As String
WS2 = ActiveSheet.Name
With wb
Dim cserelendo, b As Integer
'Kötőjellel elválasztva add meg a törlendő szavakat
cserelendo = Split("Tol*-Date*-Time*-File*-Lot*-No*-Distance(point-to-line)-'*-Actual-Nominal-Upper-Lower-Error-Judge-Pass-L", "-")
'a ciklus hosszának egyel kevesebbnek kell lennie mint a cserélendó szavak mivel a nullát is feltölti
For b = 0 To 17
Cells.Replace What:=cserelendo(b), Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False
Next
'itt adod meg melyik oszlopból vegye az adatokat, ha az első Range oszlopa nem egyzik a következő Range tartományával akkor ott fogja kijelölni ahol keresztezi egymást a kettő
usor = .Sheets(WS2).Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For Each cell In .Sheets(1).Range("B4:B" & usor)
If (cell.Value <> "") Then
If selectRange Is Nothing Then
Set selectRange = cell
Else
Set selectRange = Union(cell, selectRange)
End If
End If
Next cell
'Itt adod meg melyik oszlopba pakolja az adatokat a Transpose True miatt lesz átfordítva oszlopból sorra
usor = Workbooks(WBN).Sheets(WS).Cells(1 & Columns.Count).End(xlToLeft).Column + 1
selectRange.Copy
Workbooks(WBN).Sheets(WS).Cells(6, usor).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
End With
End Sub -
slashing
senior tag
Nah még mindig én és az én adatbehúzos makróm
usor = Workbooks(WBN).Sheets(WS).Range("D" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
selectRange.Copy
Workbooks(WBN).Sheets(WS).Range("D" & usor).PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Transpose:=True
End With
End SubA makró ezen része rakja a kimásolt adatokat mindig az adott oszlop(D) utolsó üres sorába és mivel a kimásolt adatok oszlopban vannak ezért átforgatja a transpose egy sorba. Tehát 1fájl oszlop adata egy sorba kerül.
Most szeretnék egy olyan variációt is ami nem forgatja el szóval az a rész kiesik majd és 1 fájl adata 1 oszlopa kerüljön a következő fájl adat a következő oszlopa. Nekem ez most úgy néz ki hogy a D6 az első cella amibe raknia kell majd az első fájl adatait.
Azt vágom hogy a range-eket át kell írni cell-re a row-okat column-ra és a transpose-t false-ra meg az xlup-ot xltoleft-re vagy right-ra
de valamiért nem úgy fut ahogy kéne neki. Talán az usor kavar be de azzal már nem tudom mit kéne kezdenem.
-
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
Van egy makróm ami adott könyvtáron belüli fájlokból kigyűjti az adott oszlopban található adatokat viszont kellett bele raknom olyat hogy bizonyos szövegeket előtte töröljön hogy azokat ne gyűjtse ki. Ez így néz ki jelenleg(makrórögzítéssel csináltam majd raktam bele)
Cells.Replace What:="TIME*", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
Cells.Replace What:="DISTANCE(Point", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
ReplaceFormat:=False
Cells.Replace What:="Nominal", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
ReplaceFormat:=FalseLehet ezt valahogy egy kicsit szépíteni? ne adj isten könnyebben bővíthetővé tenni hogy ha esetleg egy új szöveget kéne kitörölni. Plusz adalék mielőtt azt gondolnátok hogy egy megvizsgálom hogy szöveg-e és akkor törölje az nem fog működni mert txt-ből gyűjti ki az adatokat így nem tudja megkülönböztetni mi szöveg és mi érték!
(#22550) Delila_1 : úgy találtam én is nem az én érdemem sajnos. Érdekes hogy nagyjából érteni értem egyes makrók mit miért csinálnak és az miért úgy de ha nekiállok akkor legfeljebb az első sorig jutok hogy mi legyen a neve
pl. amit írtál azt is megértem hogy azért csináltad hogy ne vizsgálja kétszer ugyanazt egyszer erre egyszer arra ha meg lehet oldani egyből úgy hogy nem egyenlő
-
slashing
senior tag
találtam egy ilyet:
de csak 1 cellával működik viszont úgy néz ki hogy mindegy melyik két kijelölt cellán futtatod a makrót. Swap cell kulcsszóval keresgélj hátha van jobb isSub Swap2Values()
Dim Value1 As Range, Value2 As Range
Dim TempValue1 As String, TempValue2 As String
If Selection.Cells.Count > 2 Or Selection.Cells.Count < 2 Then
MsgBox "Please select only 2 cells. For other options check back soon!"
End
End If
If Selection.Areas.Count > 1 Then
Set Value1 = Selection.Areas(1).Cells(1, 1)
Set Value2 = Selection.Areas(2).Cells(1, 1)
ElseIf Selection.Rows.Count > Selection.Columns.Count Then
Set Value1 = Selection.Range("A1")
Set Value2 = Selection.Range("A2")
Else
Set Value1 = Selection.Range("A1")
Set Value2 = Selection.Range("B1")
End If
TempValue1 = Value1
TempValue2 = Value2
Value1 = TempValue2
Value2 = TempValue1
End Sub -
slashing
senior tag
szerintem ha egy könyvtáron bellül van akkor nem kell teljes elérési útat használni Pl.:
=[A te fájlod.xlsx]Munka1!A1
de a legegyszerűbb úgy csinálni hogy mikor a képletet írod közben megnyitod a másik füzetet is és simán átkattintasz annak a füzetnek az cellájába majd vissza mész az eredeti füzetedre és akkor automatikusan megadja az elérési utat.
-
slashing
senior tag
Hát az fkeressel nem fog menni mivel ahhoz át kéne forgatnod a lenti táblázatot neked a vkeres függvény kell. Az előbbi oszlop metszéspontban keres az utóbbi meg sor metszéspontban.
=VKERES($C$5;$A$33:$S$56;2;HAMIS) húzd le a képletet 29-ig aztán a végén lévő kettes írd át hármas-ra majd négyesre stb.. stb...
-
slashing
senior tag
válasz
Fferi50 #22488 üzenetére
Ahogy előttem is mondták nem mindegy hogy az oszlop vagy sor van abszolót hivatkozva
itt tök jól látszik hogy az 'A' oszlop összes sorát figyeli ha nagyobb vagy egyenlő 5-nél akkor a teljes C oszlopban bejelöli azt a cellát.
A feltételes formázás képletnél az egyenlőség jel az egy HA függvényel egyenértékű.Jah pont fordítva kellett volna
de a lényeg látszik. A képletben az $A1-et átírod C-re az érvényességben meg a C-t átírod A-ra
-
slashing
senior tag
megnyitod a fájlodat amiben ezek vannak, alt+f11 bejön a VBA ablak bal oldalon VBAProject (a fájlod neve.xls) itt jobb klikk insert / module és belemásolod a kódot. Lehet hogy újra el kell mentened a fájlt makróbarátra. De ahogy Delila_1 is mondta ha nem a fájlodba mented hanem a Personal.xlsb-be akkor bármelyik fájlodnál használhatod majd.
A táblázatod azon oszlopába amelyikbe ki akarod gyűjteni beírod a képletet =kotojel(A1) ha A1-ben vannak ezek a szövegek....
-
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
ez ugyan az mint az én giga hosszú képletem néhány hozzászólással feljebb van rá pár próbálkozás, ha jól emlékszem rajtam kívül is volt valaki aki ilyesmivel küzdött az utolsó 100 hozzászóláson bellül...
(#22390) Delila_1 válasza slashing (#22389) üzenetére ebből ki tudsz indulni.
ezt a témát én örökre megutáltam
-
slashing
senior tag
válasz
dellfanboy #22410 üzenetére
csak egy tipp, mi lenne ha a második oszlop adatait átraknád az első alá aztán csinálnál egy olyat hogy ismétlődések eltávolítása (excel 2013, adatok menü)?jah de így megkapod a 120k-t nem a 20-at sry
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22405 üzenetére
a legegyszerűbb lenne szétbontani 3 részre egyik lenne a fix(általában) első fele aztán a következő kettő a tól - ig, de sok mindent át kéne írni és már így is van 16 oszlop amibe adatot kell írni ha szétbontanám akkor lenne 20 oszlop mert ugye kétszer szerepel ilyen adat a táblázatban és ha ne adja isten az első fele ami fix éppen akkor ugrik egy számmal feljebb mikor hiba van akkor már gázos a dolog mert valahogy duplán kéne írni... még most hétvégén lehet egyszer nekiugrok hátha találok valami.
regexp kódot nem lehet használni excelben? azzal relatíve könnyebben le lehetne írni
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22403 üzenetére
ááá láttad volna azt amit ez a táblázat helyettesít, egy képlet nem volt benne de volt benne 500 db fénykép amitől már kb. 700 megás(jelenleg hivatkozásokat használnak már a képekre) volt a fájl és mindezt hálózaton keresztül nyitotta mindenki... lassabban töltötte be mint ahogy a számítógép elindult
csak egy sima mentés több mint 10 másodpercig tartott.
-
slashing
senior tag
válasz
madrol #22398 üzenetére
nem lehet szétszedni, így kell bevinni az adatot amit egy másik munkalapon szét kell szórni szép nyomtatható formába ahol egyszer szerepel ennek a cellának a teljes tartalma meg egyszer az hogy honnan indult a hibás gyártás a kötőjellel elválasztva lévők a tól - ig a vesszővel amikor itt is ott is van hiba stb...
amúgy a képlet hossza végül 680 karater lett
mivel ki kellett egészíteni minden részét egy fkeressel illetve mivel van még egy ugyan ilyen cella a táblázatba így össze kellett vonni a kettőt egybe így duplázodott az egész
tesztjeim alapján kb. 95% pontossággal működik bár általában dolgozói hiba az ok.
=HA(ÉS(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("-";FKERES(W3;Táblázat1;6;0)));HIBÁS(SZÖVEG.KERES(";";FKERES(W3;Táblázat1;6;0))));FKERES(W3;Táblázat1;6;0);HA(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("-";FKERES(W3;Táblázat1;6;0)));BAL(FKERES(W3;Táblázat1;6;0);SZÖVEG.KERES(";";FKERES(W3;Táblázat1;6;0))-1);BAL(FKERES(W3;Táblázat1;6;0);SZÖVEG.KERES("-";FKERES(W3;Táblázat1;6;0))-1)))&" "&HA(ÉS(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("-";FKERES(W3;Táblázat1;8;0)));HIBÁS(SZÖVEG.KERES(";";FKERES(W3;Táblázat1;8;0))));FKERES(W3;Táblázat1;8;0);HA(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("-";FKERES(W3;Táblázat1;8;0)));BAL(FKERES(W3;Táblázat1;8;0);SZÖVEG.KERES(";";FKERES(W3;Táblázat1;8;0))-1);BAL(FKERES(W3;Táblázat1;8;0);SZÖVEG.KERES("-";FKERES(W3;Táblázat1;8;0))-1)))
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22392 üzenetére
A helyette függvény nem lesz jó de baromi jól lehet vele szöveget cseréni vagy éppen törölni ha "" ennyit adunk meg neki illetve egymásba ágyazva egy fix elejű és végű szöveg változó közepét kiíratni is nagyon egyszerű vele.
de mára ennyi elég volt ebből tegnap is eleget agyaltam rajta, működik, egyszer kell csak belőni csak ne kelljen többet hozzányúlni mert fél év múlva elég lesz megérteni is mi volt ez
-
slashing
senior tag
Sziasztok
egy kis fejtörő az alábbi szövegből oszlop1 szertném látni képlettel az oszlop2-öt
OSZLOP1
B1401122/1
B1401122/10
B1401122/100
B1401122/1-10
B1401122/10-15
B1401122/100-150
B1401122/1;10
B1401122/10;15
B1401122/100;150OSZLOP2
B1401122/1
B1401122/10
B1401122/100
B1401122/1
B1401122/10
B1401122/100
B1401122/1
B1401122/10
B1401122/100szóval a lényeg hogy a / jel utáni első szám végéig szeretném látni a szöveget. Van egy működő képletem de ez valami nagyon ocsmány és ezt még egy fkeres fügyvénybe is kéne raknom szóval hátha itt van valakinek valami jobb ötlete.
Az én megoldásom:
=HA(KÖZÉP(A1;11;1)=";";BAL(A1;10);HA(KÖZÉP(A1;11;1)="-";BAL(A1;10);HA(KÖZÉP(A1;12;1)="-";BAL(A1;11);HA(KÖZÉP(A1;12;1)=";";BAL(A1;11);HA(KÖZÉP(A1;13;1)="-";BAL(A1;12);HA(KÖZÉP(A1;13;1)=";";BAL(A1;12);HA(KÖZÉP(A1;11;1)="";BAL(A1;10);HA(KÖZÉP(A1;12;1)="";BAL(A1;11);HA(KÖZÉP(A1;13;1)="";BAL(A1;12))))))))))ami kb. úgy működik hogy minden variációra van egy "HA" adott karakterszámnál adott karaktert találsz(; -) akkor írd ki az adott karakter -1-ig lévő szöveget...
-
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
válasz
Agyasima #22293 üzenetére
már akkor is el lett olvasva meg anélkül is tudtam mi a problémád azért írtam hogy írd aposztróffal ha nem akarsz mindig cellát formázni szövegre. Nem tudom mit rugózol még ezen, utánajártál láthattad hogy vagy cellát formázol szövegre vagy amit még mondtam hogy aposztróffal írod(és akkor az aposztróf eltűnik, ez direkt azért van hogy szövegként tárolódjon amit beírtál) ennyi lehetőséged van...
ha meg tudtad hogy így is lehet akkor meg nem kell vicceskedő képeket beszúrni hanem vagy nem válaszolni vagy megköszönni azt hogy valaki írt neked egy másik alternatívát....
-
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
válasz
bbazsi85 #22287 üzenetére
Egyszerű feltételes formázás van ilyen beépített lehetőség erre. Cellakijelölés szabályai, kisebb mint, nagyobb mint, egyenlő.
Kisebb mint nulla piros
Egyenlő Fekete
Nagyobb mint nulla zöldA képlet alapján változás az sima feltételes formázással nem fog menni oda valamilyen macro kell ami mondjuk ellenőrzi minden megnyitáskor milyen értékek voltak ott és ha azok változtak akkor azokon végezzen valamilyen más színezést de a makróhoz nem értek. Sima képlettel 100% hogy nem lehet megcsinálni.
-
slashing
senior tag
válasz
Agyasima #22285 üzenetére
csak mondtam még mindig egyszerűbb ha nem csinálhatod meg oszlopkijelöléssel egységesen a szöveggé alakítást. Bár én nem tudom hogy milyen adat lehet az 5.05 mert ha ezt számként akarod használni akkor vesszővel kell írni. Ha meg mindig ponttal van írva a tizedes akkor a területi beállításoknál át kell állítani a tizedes osztást vesszőről pontra és akkor az 5.05-el lehet majd számolni de akkor valószínű hogy az összes eddigi táblázat nem lesz jó mert ott vesszős tizedes lesz illetve Mo-n vesszőt használ mindenki rá így ha kapsz egy táblázatot akkor ott is lehetnek érdekességek...
(#22284) Louro szívesen, ha ki akarod színezni az üres cellákat akkor itt azt így csinálhatod:
=ÉS(C$1<$A2;C$1>ELTOLÁS($B2;-1;0;))
ez lényegében annyit csinál hogy megnézi hogy az üres cella kisebb-e mint a kezdő dátumod illetve megnézi hogy nagyobb-e mint az előző sor végdátuma... ha két feltétel teljesül akkor piros lesz... Érvényessége ugyan az mint az előbbinek.
-
slashing
senior tag
válasz
DopeBob #22246 üzenetére
=SZUM(HA(HÓNAP(A1:A5)=1;B1:B5;)) ctrl+shift+enter....
Összeadja azokat ami 1. hó mivel mindenhol csak 1-esek vagy 0-ák vannak így nem kell külön nézni hogy hány 1-es van a második oszlopban mivel az összegük annyi lesz mint ahány sorban 1-es van.... ha jól gondoltam a feladatot
(#22244) botond187: egyszerű keres/csere ctrl+f ?
-
slashing
senior tag
Lehet-e olyan feltételes formázást létrehozni ami:
10 20 30
5 5 5 (min)
5 5 5 (max)Azt vizsgálom felételesen a 4. sorban hogy benne van-e az 1. sorban lévő értékhez képest a Min - Max tartományban az értékünk mondjuk A4=8 ez ugye benne van az 5-15 (A1-A2 - A1+A3) értékeke között, igaz színezd be akármilyenre.
Ez egy tök egyszerű feltételes formázás képlettel kisebb nagyobb.... de mi van akkor ha én nem akarok külön oszlopokra egyesével formázást csinálni hanem csak egyet? Tehát hogy működjön a B oszlopban is a C-ben is és mondjuk az CC oszlopban is ugyan az a feltételes formázás de természetesen változnak az oszlopokban az értékek és a min max értékek is.
Nem eget rengető dolog ha nem lehet megoldani de hátha tanulok valami újat. Bár szerintem ezt így nem lehet. Macro most nem játszik annyira nem fontos a dolog.
-
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22197 üzenetére
Gyártásfüggő, egyszerre csak egyet, ha nincs elmaradás
ami a jelenlegi rendszert nézve mindig van mivel most az ember van a számítógépért elv érvényesül és nem fordítva, szokás szerint senki nem gondolkozott mielőtt kitalált valamit.
Kapaszkodj mert így működik jelenleg:
Elindul a gyártás az egyik termékkel, lemér az ellenőr mondjuk 10 darabot egyik oldalt vagy másik oldalt. Ebből kap 10 db PDF-et! A 10 darab PDF-et jelenleg mivel nincs converter kézzel megnyitogatja majd bemásolja egy excel táblába és elmenti ezt 10-szer, nem ám csv pdf az kell. Az így kapott 10 excel táblázaton lefuttat egy arra a termékre vonatkozó makrót(makró rögzítés rulez) ami kitörli a felesleges adatokat és csak a szükséges marad benne. Majd ezeket átmásolja még kézzel egy copy of all-ba(nah ezt a feladatot oldottuk most meg úgy hogy csak az adott oszlop adatait össze ollózza) ahonnan szintén kézzel átmásolja az adatokat az adott termék adott méretre vonatkozó excel táblájába. Ez azért k**** jó mert van olyan hogy 100 méret van szóval 100 különböző fájlba kell szétdobálni a copy of all-ból az egyes méreteket. Ezek után már csak egy sima cellahivatkozás kell majd mindegyikbe bevinni hogy ebből a táblából frissítse eddig ezt azért nem lehetett megcsinálni mert egy munkalapra volt ömlesztve minden terméknek az értékei. Ha akartam volna sem találok ki ilyen bonyolult és időigényes dolgot. Így is baromi sok munka lesz feltölteni a cellahivatkozás képletekkel a meglévő sacc/kb 3000 táblázatot.
Ez a leggyorsabb embernek is több óra műszakonként és akkor még nem beszéltünk olyanról hogy termékváltás van vagy csak szimplán méretellenőrzés
-
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22184 üzenetére
Egy fájlban lesz az egész sok-sok lap-al kb. 50<>100
nehézkes lenne a lapok mozgatása nah meg a userek betanítása erre akiknek sokszor gondot okoz az is hogy egy könyvtárat két kattintással nyitunk meg áhhhh ugyhogy vagy maradok a másolás átírásnál vagy ha egyszerűen megoldható akkor listaválasztó vagy űrlapos
megoldás vagy bármi
Az első munkalap amolyan termék választóként funkcionál ahol most gomokkal indítható az egyes termékek moduljai amik ugye csak a fájl elérési útjában és másolandó adatok lapjának nevében különböznek.
De ha bonyolult megoldani akkor lemásolom annyi példányban amennyiben kelleni fog annyira nem tervezem módosítgatni benne a dolgokat.
-
slashing
senior tag
A fenti Makróban azt meg lehet oldani hogy a fájl elérési útjának a vége, jelen esetben /6120-1122/ illetve a lapnak a neve jelen esetben 6120-1121 PCB OLDAL egy listából változzon, lenne egy lista mellette egy indító gomb vagy valami hasonló? mert ezt a kettőt könnyedén egy nevezőre tudom hozni és ha megoldható akkor nem kéne vagy 100 variációban lemásolni a module-t ami egy esetleges módosítás után kellemetlen lenne mindegyiken végigzongorázni nem beszélve arról hogy mekkora hibalehetőséggel járna.
-
slashing
senior tag
Kiegészítettem két sorral hát ha kell másnak is az első ami kikapcsolja vagy legalábbis nem mutatja a megnyitás bezárást(Application.ScreenUpdating = False) így gyorsul a program kb. 25-50%-ot illetve ha sok adat kerül a vágólapra a kilépésnél mindig feldobott egy ablakot hogy megtartom-e vagy sem(Application.CutCopyMode = False).
A ScreenUpdating-et vissza kell amúgy kapcsoltatni a makró végén vagy nem szükséges?
Sub teszt_61201121()
Dim Filename, Pathname As String, WBN As String
Dim wb As Workbook
Application.ScreenUpdating = False
WBN = ActiveWorkbook.Name
Pathname = "c:\teszt\6120-1121\"
Filename = Dir(Pathname & "*.xls")
Do While Filename <> ""
DoWork wb, WBN
wb.Close SaveChanges:=True
Filename = Dir()
Loop
End Sub
Sub DoWork(wb As Workbook, WBN)
Dim usor As Long, cell As Range, selectRange As Range
With wb
usor = .Sheets("Munka1").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For Each cell In .Sheets(1).Range("C3:C" & usor)
Set selectRange = cell
Else
End If
End If
Next cell
usor = Workbooks(WBN).Sheets("6120-1121 PCB OLDAL").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
selectRange.Copy
Workbooks(WBN).Sheets("6120-1121 PCB OLDAL").Range("A" & usor).PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Transpose:=True
End With
End Sub -
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22171 üzenetére
Uhh ez tök jól működik és naivan azt hittem az összefűzés a másik makróval már gyerek játék lesz de valamiért hibaüzenetet dob ki miután megnyitotta az első fájlt(Object variable or With block variable not set). Szerintem az zavar be neki hogy nem tudja hol dolgozzon vagy valami hasonló most így néz ki kb. csak összemásoltam a kettőt. A kiemelt résznél van gondolom a hiba hogy melyik workbook-al mit szeretnék csinálni de nem jövök rá mit kéne átírnom hozzá...
Sub ProcessFiles()
Dim Filename, Pathname As String
Dim wb As WorkbookPathname = ActiveWorkbook.Path & "\Files\"
Do While Filename <> ""
it wb
wb.Close SaveChanges:=Yes
Filename = Dir()
Loop
End SubSub it(wb As Workbook)
With wb
'Do your work here
Dim cell As Range, usor As Long
Dim selectRange As RangeFor Each cell In ActiveSheet.Range("A3:A1000")
Set selectRange = cell
Else
End If
End If
Next cellusor = Sheets("mega").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
selectRange.Copy
Sheets("mega").Range("A" & usor).PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Transpose:=True
End With
End SubÚgy kéne összefűzni a két makrót hogy van egy összesítés.xls amiben csak egy makróindító gomb van illetve a mega munkalap. Ha elindítom a gombbal a makrót akkor a files könyvtárban lévő fájlokból kimásolgatja ide az a3:a1000 nem üres celláit transzponálva egymás alá.
-
slashing
senior tag
válasz
slashing #22168 üzenetére
de istenigazából az is tökéletes megoldás nekem ha a mega munkalapra kerül egymás alá.
És akkor a munkafüzeten1-en lenne egy makró indítás gomb a mega lapon meg ott lenne minden fájlból az adat. Ez még jobb is mint a ha külön fájlba menne!faszán össze flood-oltam a fórumot
-
slashing
senior tag
Szép lassan összelopkodom innen onnan ami kell de most kicsit megakadtam.
Ez a makró jelenleg azt csinálj hogy az A3:A1000 tartományban megkeresni a nem üres cellákat, kijelöli azokat majd átmásolja a Mega lapra transzponálva.
Na most én azt szeretném hogy ne a mega lapra másolja hanem a mega.xlsx-be és oda is úgy kellene hogy mindig az első üres sorba egymás alá. Ez azért fontos mert a két hozzászólással feljebb lévő minden munkafüzeten lefutó makróba kell majd ezt bele applikálnom(a hello world helyére). Szóval a végén a Mega.xlsb-ben elvileg annyi sorban lesznek adatok ahány munkafüzet van az adott könyvtárban ahol le fog futni a makró.Sub it()
Dim cell As Range
Dim selectRange As RangeFor Each cell In ActiveSheet.Range("A3:a1000")
Set selectRange = cell
Else
End If
End If
Next cellselectRange.Select
Selection.Copy
Sheets("mega").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=True
End Sub -
slashing
senior tag
válasz
slashing #22165 üzenetére
tárgytalan google segített:
Sub ProcessFiles()
Dim Filename, Pathname As String
Dim wb As WorkbookPathname = ActiveWorkbook.Path & "\Files\"
Do While Filename <> ""
DoWork wb
wb.Close SaveChanges:=True
Filename = Dir()
Loop
End SubSub DoWork(wb As Workbook)
With wb
'Do your work here
.Worksheets(1).Range("A1").Value = "Hello World!"
End With
End Sub -
slashing
senior tag
Van valakinek arra kész Makrója hogy egy adott könyvtáron belül végig fut egy akármilyen kód(pl. törölje ki az A,B,C oszlopot) az összes fájlon és automatikusan rá is ment azokra a fájlokra?
-
slashing
senior tag
válasz
tgumis #22000 üzenetére
Hát ezt elvileg ha van az összesítő táblázatban dátum akkor egy kimutatással vagy kimutatás diagrammal és egy idősor beszúrásával egyszerűen meg lehet oldani ha újabb excelt használsz. Azthiszem Pivot a hivatalos megnevezése....
A képletes megoldást másra hagyom... de én tuti kimutatással csinálnám még ha ehhez teljesen át kéne strukturálnom az egész munkafüzetet, mivel százszor egyszerűbb mint sok képlettel elérni ugyan azt.
-
slashing
senior tag
Egy kis érdekesség excel 2013: ha táblázattá formázott cellákon használja az ember a lapvédelmet akkor a táblázat nem fog bővülni adatbevitelnél
. Erre találtam ki hogy lehúzom annyi sorra a táblázatot amennyi elég mondjuk 1 évre. És itt jön a következő hiba miszerint ha a táblázatban van zárolt oszlop de be van pipálva hogy kijelölheti az ember a zárolt cellát akkor minden gond nélkül engedi törölni annak tartalmát(képletet tartalmazó cellánál ez nagyon nem szerencsés) kivétel ez alól a fejlécsor mert ott nem engedi törölni
Viszont ha nem engeded a zárolt cella kijelölést és mondjuk egy 20 oszlopos táblázat második oszlopa zárolt akkor csak az első oszlopot tudod kijelölni, roppant vicces dolog. -
slashing
senior tag
Lapelrendezések: Nyomtatási terület lenyit: nyomtatási terület megszüntetése. Töréspontok lenyit: minden oldaltörés visszaállítása. Aztán jobb lent a nagyítás csúszka mellett oldaltörések megtekintése és húzd oda a szaggatott vonalat ahol véget ér az első oldal. Így talán jó lesz.
vagy válassz keskenyebb margót...
-
slashing
senior tag
Valaki meg tudja magyarázni nekem hogy ami a monitoron hajszálvékony szegélynek látszik az a nyomtatásban miért lesz 2-3szor olyan vastag? A4 100%, nincs nagyítás a lapon.
Itt egy kép, leteszteltem hogy nem vagyok hülye és jól látom: a bal oldali vonal a legvékonyabb szegély a jobb oldali meg egy grafikus vonal(alakzat beszúrás) ami ugyan akkorának tűnik a monitoron (0,25pt) nyomtatva meg 2-3szor vastagabb a szegély mint a grafikus vonal. Miért van ez?
Néztem már mindent a nyomtató beállításoknál az excel beállításoknál, kerestem google-el de semmire nem jutottam: -
slashing
senior tag
válasz
Mittu88 #21917 üzenetére
Nem használhatok összeg sort mivel folyamatosan bővülő táblázat, még ideiglenesen sem lehet majd bekapcsolni rajta az összeg sort. De nem számít annyira nem fontos dolog csak ha van egyszerű megoldás akkor belerakom.... ellenkező esetben meg ennyit kibír mindenki akinek dolgoznia kell majd vele...
-
slashing
senior tag
Nah még egy kérdés: Lehet valahogy egy Táblázat (tehát táblázattá alakított cellák összessége, hogy lehet ezt megfogalmazni érthetően?) "A" oszlopának utolsó sorára(cellájára) hivatkozni képlettel? Ha nem lehet akkor mind1 annyira nem fontos hogy makró legyen rajta....
-
slashing
senior tag
detto ugyan az
Szer.:
De jó ötletet adtál mert így kiderült hogy nem azzal van gond ahonnan veszi az adatot hanem azzal hogy amelyikbe belekerül annak is idő a cellaformátuma. De itt már nem számít hogy szöveg vagy idő így átállítom szövegra és akkor csak egy 0-át ír ki amire meg már tudok egy feltételes formázást csinálni
-
slashing
senior tag
Ha van egy munkalapom sok sok adattal amiből az egyik oszlop IDŐ formátum pl. 12:45 és azt egy másik munkalapon FKERES-el megkerestetem akkor azt hogyan lehet beleírni hogy ha nincs megadva az első lapon időpont akkor a másik munkalapon ne írjon 0:00 automatikusan?
Gondoltam rá hogy feltételes formázással megadom neki: ha 0:00 akkor legyen olyan színű a szöveg mint a háttér és akkor nem látszik de akkor a tényleges 0:00 időpont sem fog látszódni
Aztán próbáltam így is: =HA(NINCS(FKERES(W3;Táblázat1;12;0));"-";FKERES(W3;Táblázat1;12;0))
De ez meg csak akkor ír " - " jelet ha olyan sorban keresek ami nem létezik(nincs a táblázatban). Ez csak arra jó hogy a hibaüzenetet nem írja ki rá ha nincs megadva keresési érték a W3-ba.
Akkor talán jó lenne ha szövegként lenne eltárolva de direkt raktam arra az oszlopra egy érvényesítést ami csak idő-t enged beleírni.
Ötlet?
-
slashing
senior tag
Lehet hülyeség amit mondok de ha a képletben fix cellahivatkozások vannak akkor a rendezés nem keverheti meg őket....
-
slashing
senior tag
Delila_1
A névkezelőben van egy olyan hogy Kigyűjtés, érték nincs megadva, hivatkozásnak =Kritikus!$j$1 van definiálva és a hatóköre is kritikus.
Nekem ebbe a cellába egy másik adat lesz/van, nem is vettem észre semmilyen hibát a működésben, elképzelhető hogy ez csak bent maradt véletlenül vagy van tényleges funkciója is? A szerszám makróban van egy J1-es hivatkozás de az biztos hogy a segédtáblára vonatkozik.
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #21753 üzenetére
Köszi, ment egy privát.
A kérdésem másik felére találtam egy megoldást. Adott cellába csak adott dátumot vagy karakter stb.... lehessen megadni:
Adatok/érvényesítés
Itt a megengedve résznél lehet kiválasztani hogy mit akarunk. Az egyéninél lehet képlettel is dolgozni, nagyon jó. Lehet megadni hibaüzenet is ha rosszul írják be az adatot ill. automatikus üzenetet ha ráállnak a cellára.
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #21732 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, szóval nekem nem szűrésre van szükségem hanem egy fkeres-re ami a segédtáblában megkeresi a sorszámhoz tartozó termékszámot majd annak a nevét. Ezzel nem is lenne gond ha egy sorszám alatt csak egy termékszám/terméknév lenne de mint látod a 3-as sorszám-hoz 3 termék kapcsolódik de ha fkeres-et használok akkor nem tudom kiválasztani pl. a piros pólót mert az fkeres az első találatod adja majd mindig így oda kéne egy legördülő lista ha több termék kapcsolódik egy sorszámhoz.
Az összevonás csak a jobb átláthatóság miatt lett a példában összevonva azzal nem lesz gond.
-
slashing
senior tag
válasz
ritterkrisz #21729 üzenetére
Ha minden hol mentővel kezdődik a szöveg akkor kijelölöd a D oszlopot crtl+f aztán csere opció és az 'm' betűt kicserélteted 'product/m' -re
de ha van olyan hogy mentők-menhely/0051001-1.jpg akkor ne csak m-et adj meg cserélendőnek hanem mondjuk 'ment'-et mert ha nem akkor kicseréli a menhelynél is. Úgyhogy óvatosan...
jah és összes cseréje...
-
slashing
senior tag
Üdv
Egy olyan fkeres szerű függvényt vagy az fkerest kiegészítő függvényt keresek ami az alább látható képen a segédtáblából veszi az adatokat, úgy hogy ha z I3 cellába beírom azt hogy 3 akkor a J3 cellában ki tudjam választani a termékszámot mondjuk egy legördülő listából ami után a K3-ba bekerül a terméknév. (excel 2013)
Nem pont ilyen lesz a végeredményem de így tudtam a legegyszerűbben megmutatni mire is lenne szükségem.
Illetve egy másik kérdés ha egy cellába csak egyféleképpen szeretném hogy adatokat írjanak azt hogyan lehet megoldai pl. a dátumnál ne lehessen két vesszővel írni a dátumot egy pont helyett vagy véletlenül belegépelni egy betűt pl.: 2014é.05.15.
Előre is köszi
-
slashing
senior tag
válasz
sutyimatyi #21475 üzenetére
hát ha semmi alapján nincs megkülönböztetve hogy ki jár 8-ban meg ki jár 12-ben akkor elég nehéz lesz a dolgod. Ha csak így ömlesztve van mindenki és vegyesen szerepelnek. Maximum annyit tehetsz hogy mindenkire külön írsz egy feltételes formázást de az elég macerás.
Nem tudom hogy néz ki a táblázat de miért nincs egy külön oszlop vagy sor a túlórának és akkor ott tökmindegy hogy 8 vagy 12 vagy 4 óra szerepel azt beszínezi mert az lesz a túlórás óraszám.
-
slashing
senior tag
Milyen módszerrel lehet megoldani a következő dolgot:
Adott egy mérőgép ami egy mérési folyamat alatt(1 termék) produkál 20<>50*2 értéket jelenleg PDF-be ez átállítható CSV-re amire biztos át kell majd állni a probléma megoldása miatt.
Minden értéknek van egy X és egy Y koordinátás értéke, standerdtől való különbözősség.
Jelenleg minden egyes terméknek van 20<>50*2 excel táblája (*2 mivel X és Y érékeket kell felvinni és abból statisztikákat csinálni.
Jelenleg ez olyan mérhetetlenül szarul van megoldva hogy műszakonként akár 4 órát is igényel mire az értékeket egyesével felviszi valaki minden egyes érték excel táblájába (szerintem ha akarnék se tudnék ilyen szart kitalálni). A helyzetet tovább bonyolítja hogy a mérőgép " . " pontot használ tizedesjegyként amit tudom hogy át lehet állítani a windowsban de nem tudom hogy ezt átállíthatjuk-e a mérőgép miatt vagy sem.
Szóval a gép kidob egy pdf-et vagy egy csv-t ami tartalmaz úgy 50-100 értéket amit a következő könyvtár/excel fájlstruktúrába kell felvinni:
Termék1:
- 1_x.xlsx
- 1_y.xlsx
- 2_x.xlsx
- 2_y.xlsx
- .
- .
- .
- 50_x.xlsx
- 50_y.xlsxés termékből is van vagy 50
vagyis 1 termék csak 50 variációban.
a táblázatban az A oszlopba kell rögzíteni lefele lépkedve a termék mért értékét.
Az egy csv-ből az adatokat akár 100 excel táblába kéne szétdobálni automatikusan úgy hogy lehet nem lesz szabad átállítani a tizedesjegyet pontról vesszőre ami tuti hogy számít az excelben és szinte 100% hogy nem szabad majd egyszerűsíteni az excel fájlokat hogy 50-100 tábla helyett csak 1 legyen. Jah és nem frissülő táblázat lenne hanem mondjuk adott termék mappában lenne egy csv mappa és mindig a következő csv adatait kéne mindig a következő 1_x.xlsx stb... a1 majd a2 a3 celláiba írni, szóval bonyolítja még a fájlnév is.szóval meg lehet ezt oldani szerintetek? Ami bonyolítja a dolgokat összefoglalva: CSV automatikus tagolása hogy dolgozhasson valahogy az excel, a tizedesjegy pontról vesszőre alakítása, a csv növekvő száma és a legegyszerűbb része amit még én is tudok hogy egy fájlból hivatkozunk egy adott cellára.
-
slashing
senior tag
Egy kis segítség kellene, valamikor régen láttam egy példát, ha jól emlékszem OFFSET használatával olyat csináltak hogy egy oszlopban lévő adatokból csináltak érvényesítést úgy hogy nem kellett mindig változtatni az érvényesség 'hosszát' hanem ha új adat került a végére akkor az automatikusan megjelent a legördülő listában.
Most nem találom de jól jönne. Tudnátok segíteni?
-
slashing
senior tag
válasz
retesz147 #19473 üzenetére
hát a legegyszerűbb megoldás az a napi vezetés, minden nap új táblázat, minden hónapban meg egy összesítő táblázat ami kiszámolj az össze napiból azt amit te akarsz és csinálja a diagrammokat stb...
de én nem vagyok excel mágus csak ez olyan józan paraszti ész típusú hsz.
-
slashing
senior tag
válasz
m.zmrzlina #19453 üzenetére
áhhh
kipróbáltam 8 random karakter kettő nagybetű + kettő szám és pillanatok alatt szerkeszthető volt, szóval mindegy hogy cica vagy asdkeiAkkB784 a jelszó. Így azon nem kell töprengeni hogy nehéz legyen vagy könnyű a jelszó. védeni még attól függetlenül fogom csak nem erőltetem magamra a nehéz jelszót csak valami nagyon egyszerűt...
-
-
slashing
senior tag
Üdv
az érdekelne hogy a jelszavas lapvédelem az csak ilyen egyszerű védelem vagy valamilyen komolyabb technika van mögötte?
Tehát ha kap egy jelszót akkor azt elrakja pl. az adott .xls fájlba valahova és kb. két kattintás egy célszoftverrel feltörni még akkor is ha nem egyszerű a jelszó pl. asjkdj23 vagy komolyabb védelem tehát nem menti egy az egybe a jelszót csak valami kódsort amit nehéz visszafejteni még célszoftverrel is ha az elég komoly pl. asjkdj23 ?
Tudom mindent fel lehet törni nem is az a lényeg csak hogy ne érje meg neki az időt amit rászánna ezért lenne fontos tudni hogy érdemes-e komolyabb jelszóval védeni vagy tökmindegy mert két kattintás annak akit tényleg érdekel.
(a minta jelszó természetesen csak kitalált, nem használom sehol)
-
slashing
senior tag
Nem is igazából a képlet láthatósága a fontos mert azt elvileg lapvédelemmel is el lehet tüntetni csak jó lenne egy olyan változat amibe bele írhatnak az emberek ha éppen szükséges mert valami váratlan történt(havi szinten kerül kiadásra a tábla). Szerkeszthetőre nem rakhatom mert ha valaki elkezd beleírogatni akkor 1 héten beleül borul az egész, mert nem sok olyan adat van benne ami nem számított érték.
Még van egy verzió ami működőképes lehet, mégpedig a másol/beilleszt és egy makró megformázza az eredeti külsőre.
-
slashing
senior tag
Sziasztok
Olyan mentési vagy exportálási lehetőségre van mód hogy egy adott táblázatot minden formázásával minden adatával úgy mentsen az ember hogy a számított értékek legyenek csak mentve. Tehát ha A1 értéke egy képlet volt ami kiszámolta egy másik munkalap tartományának összegét akkor a mentett/exportált táblázatban csak az érték legyen már, képlet nélkül?
Azt tudom hogy másol beillesztel lehet képlet nélkül csak adatbeillesztésre de az nem a legmegfelelőbb.
Előre is köszi!
-
slashing
senior tag
Ohhh te jó ég!
Megvallom őszintén kicsit kényelmetlenül is érzem magam, hogy ennyi időt és energiát áldoztál erre. Baromi jó lett, nem is tudom mit mondjak.
Köszönöm. Elég sokat tanultam ebből, látszik hogy ritkán használom az excelt mert az fkeres képletét néztem a neten de fel nem merült benne hogy a HA függvények egymásba ágyazása helyett azt használjam, nah meg a távozik számítás, pedig azt mennyit próbálgattam az excel súgója alapján, hogy jó legyen
Még egyszer köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- DOOM - The Dark Ages
- Battlefield 6 - Nagyon sokan rávetették magukat az első nyílt bétára
- Battlefield 6
- One mobilszolgáltatások
- Alkoholista nevelde
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest