- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
perfag
aktív tag
válasz
Maestro85 #9562 üzenetére
Jól elszúrtam, Delila válasza itt.
Megnéztem az Excel 2010 mit szól a szerb abeceda szerinti rendezéshez, nem volt boldog. Viszont átdobtam Wordbe, táblázatot csináltam belőle, Táblázateszközök, Elrendezés, Rendezés párbeszédablak - Egyebek ... A rendezés nyelve - és már kész is. -
perfag
aktív tag
válasz
Charlie Gordon #9554 üzenetére
Próbálkozz ezzel:
Sub cc()
Dim w As Worksheet
Set w = Worksheets(1)
Sheets(1).Select
datumok = 3 '1 sorban a dátumpárok száma
sor = 0
nevek = 3 'A oszlopban ennyi név van
For j = 1 To nevek
nev = w.Cells(j + 1, 1)
For i = 1 To datumok
datum = w.Cells(1, 1 + 2 * i - 1)
mikor = w.Cells(j + 1, 1 + 2 * i - 1)
mennyi = w.Cells(j + 1, 2 + 2 * i - 1)
Sheets(2).Select
sor = sor + 1
Cells(sor, 1) = nev
Cells(sor, 2) = datum
Cells(sor, 3) = mikor
Cells(sor, 4) = mennyi
Next i
Next j
End Sub -
perfag
aktív tag
Ez a sorod:
Range(Cells(a, 1), Cells(a, 1)).Select
az A2 cellát választja ki. Ezt írd át, hogy arra a listatartományra mutasson, aminek "első oszlopában számozás van a második oszlopában nevek".(Elmerengtem, kicsit hogy miért is tetted ezt For-Next ciklusba, mit keres ebben a ciklusban a nyomtatás parancs ... de azt hiszem a nagyon gonosz gondolataimat inkább nem írom le.
Delila megelőzött. Jobb, ha nem is olvasd el amit írtam.)
-
perfag
aktív tag
válasz
Geryson #9517 üzenetére
Nem csak belekeveredtél, ezt másokkal is elhitetted, hogy képlettel kell.
Ha jól értem csak annyit akarsz, hogy nem akarod a nullát tartalmazó cellákat látni.
Ezt megteheted egy egyszerű cella formázással, pl. [=0]"";Normál
Ettől a cellában nulla van, csak nem látszik. A többi érték meg annak látszik ami. -
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #9495 üzenetére
Nem akarok akadékoskodni, de szerintem a koncepcióddal van baj. A kép alapján mondom, ide nem InputBox kell. Egy későbbi hozzászólásodban látom gondolkodsz már saját UserForm-ban, de oda sem TextBox kellene, hanem lista, vagy lenyílós lista.
Azt látom, hogy technikusok nevét kell megadnod. A lista a gépelési hibalehetőségekből eredő ellenőrzést is feleslegessé teszi.
Ha a munkalapodon elfér oda is tehetnéd a listát, a nyomtatásból kiveszed, a listaváltozáshoz hozzákapcsolod a makródat, passz. -
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi #9470 üzenetére
A kérdésedből nem értettem úgy, hogy a mhely kódokat is ki kell gyűjtened.
Bár nem értem minek (persze lehet, hogy úgy kell, a feladatból alig ismerek részleteket). Akkor elvileg a második kép mhely kód oszlopa dinamikusan változó?
Szerintem túlbonyolítottad a kitűzött célt, de ilyenkor minimum újra kell gondolni az adatok elrendezését. -
perfag
aktív tag
Már a #9461-nél is gondoltam, hogy azt szeretnéd, ha csak néhány sor és oszlop lenne látható a munkalapodon.
A képnek megfelelő munkalapot így állítod elő: kijelölöd az 57-es sort, lenyomod a Shift-et, nyomva tartod! leütöd az End-et (ez a baj veletek újoncokkal, akik a Windows-zal ismeritek meg a táblázatkezelőket, hogy csak az egérrel akartok dolgozni, az End funkciókról nem is hallottatok), leütöd a lefelé kurzormozgató nyilat, ettől az összes sor az 57-tel kezdődően kijelölődik, felengeded a Shift-et, jobb egér gomb: Elrejtés.
Jobbról ugyanezt megcsinálod, az end után a jobbra mutató kurzormozgató nyílra bökj.Szín: Teljes táblázat kijelölése gomb, jobb egér gomb, Cellák formázása, Kitöltés lap, Háttérszín megadása.
-
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi #9465 üzenetére
Nem túl elegáns megoldás, de műxik: öt SzumHa összege szerintem megteszi.
SZUMHA(tartomány; feltételek; [összegtartomány])
A feltételnél relatív hivatkozol az összegző mhelykódra, a tartománynál abszolút hivatkozol az első mhelykód oszlopra, az összegtartománynál abszolút hivatkozol a jobbról lévő értékoszlopra majd egy plusz és megcsinálod ezt a többi napra is.
Ha a 2-es gépre megcsinálod csak lehúzod az egészre. -
perfag
aktív tag
A problémát kicsit pontosabban kellene definiálnod. A táblázatod folytonos, vagy vannak benne üres cellák is? Nem mindegy!
Folytonos tábla esetén, feltételezve A oszlopot referenciaként, feltételezve, hogy 100-nál nem lehet több sor, feltételezve, hogy a referencia munkanap neve Munka1:
=INDIREKT("Munka1!A"&DARAB2(Munka1!A1:A100))Ha lehetnek üres sorok (A oszlopban üres cellák), akkor kell egy számláló cella a Munka1 nevű lapon, legyen ez pl. F6:
{=MAX(SOR(A1:A100)*(A1:A100<>""))}
Ez egy tömbképlet, a kapcsos zárójeleket Ctrl-Shift-Enter egyidejű lenyomásával lehet odavarázsolni (Fire tudott mást, egyszerűbbet itt a fórumban, de én elfelejtettem)
A hivatkozás ekkor így alakul:
=INDIREKT("Munka1!A" & Munka1!F6) -
perfag
aktív tag
CAD-ben van némi tapasztalatom (~20 év), igazi CAD, nem AutoCAD
Ajánlom figyelmedbe a Camtasiától a SnagIt-et.
Képlopóként, de virtuális nyomtatóként is használhatod. Nyomtatásnál beállítod 300 dpi-re és kimenetnek TIFF-et (a jpeg a tömörítő algoritmusa miatt szőrös képet ad!). Gyönyörű, méretarányos képet kapsz, tökéletes vonalvastagságokkal, amit ráadásul a SnagIT Editorban még faraghatsz is (szélek levágása). Viszont nem tudom a Wordbe beillesztve hogy lehet rávenni, hogy méretarányos legyen. -
perfag
aktív tag
válasz
scott_free #9306 üzenetére
Nem programozás kell ide, hanem csoportosítás. Ha tudsz angolul, itt pont arról van szó amit kérsz. 2007-es Excel: Adatok menü, Tagolás csoportban nézz utána (csoportosítás, tagolás)
-
perfag
aktív tag
válasz
DopeBob #9263 üzenetére
Nézd meg Chip Pearson-nál és John Walkenbach-nál. Esetleg az ozgrid-on.
-
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #9222 üzenetére
Nem a másik munkafüzetre gondoltam, mert ha jól értettem a vágóasztalon keresztül éred el a beillesztendő adatot. A kódodból annyit látok, hogy van benne egy címke, ahova eljutsz valahogy és előtte valami történik. Lehet, hogy nem aktív a jelenlegi munkafüzeted.
Vagy a Selection elé tenném a ActiveWorkbook.Worksheets(I).Selection.., esetleg
Set Wss = ActiveWorkbook.ActiveSheet
...
Wss.SelectionJelzem ismét: csak okoskodom, hátha segít, a problémádba nem mélyedtem el.
-
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #9219 üzenetére
Hm, csak okoskodom: mivel említesz egy másik munkafüzetet, én a kódban elhelyeznék egy ActiveWorkbook-ot, hátha bejön. Ha nem jön be, káromkodnék. Mint a kocsis.
-
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9124 üzenetére
Köszönöm a választ. Azt reméltem belsőleg van valahol az Excel beállításai között erre lehetőség.
-
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9121 üzenetére
-
perfag
aktív tag
válasz
scott_free #9119 üzenetére
Meg lehet. Makróval.
A másikat is. Erről pár hete (1-2 hónapja) volt már szó itt a fórumon. -
perfag
aktív tag
Azt hiszem nem kellene hajnalban hozzászólnom ... hú mekkora hibák!
Szóval, az aktív munkalapra kellene írnod, az adatvizsgálást meg történhet egy másik lapról
Sheets("Adatok").Select.
If Sheets("valami").CheckBoxes("B_pénz").Value = xlOn Then ActiveSheet.Cells(sor, 7) = "ü" -
perfag
aktív tag
válasz
laci010777 #9110 üzenetére
Az Adatok lapod nem aktív. Próbáld meg fordítva:
If Sheet("valami").CheckBoxes("B_pénz").Value = xlOn Then ActiveSheet("Adatok").Cells(sor, 7) = "ü"Nem próbáltam ki, csak okoskodok!
-
perfag
aktív tag
válasz
scott_free #9103 üzenetére
A Képletek menü>Definiált nevek csoportban a Névkezelő miért nem jó neked?
-
perfag
aktív tag
Próbáld meg ezt: Ole P. Erlandsen makrója, ez meg egy másik magyar fórumon a válasz hasonló kérdésre.
Nem próbáltam ki! Felelősséget nem vállalok!
-
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9048 üzenetére
Igaz. A "forrás törlése"-re az ugrott be, hogy másik fájlból jönnek az adatok.
Újraolvastam, látom, hogy komoly bajok vannak a szövegértelmezésemmel, azt olvasom ki amit látni szeretnék, nem azt ami le lett írva. Ez van, ezzel kell együtt élnem. (~84-es IQ, ami azért több, mint Forresté
).
-
perfag
aktív tag
válasz
Geryson #8984 üzenetére
"még nem igazán meg a 2 kritérium egyszerre" -> én így csinálom: Feltételes formázás, Cellakijelölési szabályok, jobbra el: Két érték között van: párbeszédablak 2,5 és 3 - szín tetszés szerint, Ok. Újra Feltételes formázás, Cellakijelölési szabályok, jobbra el: Kisebb, mint ... párbeszédablak 2,5 - szín tetszés szerint, Ok. ezután Formátum festővel ráviszed a többi cellára is.
-
perfag
aktív tag
válasz
Geryson #8980 üzenetére
Jó hosszan leírod a problémádat, de én egy kis csatolt képből többet értettem volna.
Az én értelmezésemben ezt kimutatással (Pivot Table) kellene csinálni. Ha még nem használtad a Beszúrás menüben van, és ha rákattintasz a párbeszéd ablakban kérj Súgót. Ha tudsz angolul, nagyon jó kis okító van itt és itt. -
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi #8974 üzenetére
Ha már ennyire fontos neked: a felépítésben (strukturáltság) van a hiba.
If...Then...Else Statement structure:
If condition [ Then ]
[ statements ]
[ ElseIf elseifcondition [ Then ]
[ elseifstatements ] ]
[ Else
[ elsestatements ] ]
End IfAzaz, így már fut a kódod:
If ComboBox2.Value = "Január" Then
honap = "1"
ElseIf ComboBox2.Value = "Február" Then
honap = "2"
...
ElseIf ComboBox2.Value = "November" Then
honap = "11"
Else
honap = "12"
End If -
perfag
aktív tag
válasz
TazLeacher #8966 üzenetére
Használjunk fatengelyes megoldást, tömbképletet.
={SZUM((A1:A27<0)*(A1:A27))+SZUM((A1:A27=0)*(A1:A27))+SZUM((A1:A27>0)*(A1:A27))}
A { és } jeleket nem Te írod be, hanem az Enter helyett Ctrl-Shift-Enter-t kell ütnöd.
Az utolsó mondatot ne vedd sértésnek (mert itt többen sértődékenyek, mint ahányan a Súgót olvasták), a legtöbben nem használtak még tömbképletet -
perfag
aktív tag
válasz
TazLeacher #8959 üzenetére
Lusta vagyok megérteni a problémádat, pedig korrektül leírtad. Ezen akadt meg a szeme: "az Excel a "vagy"-al nem igazán tudott mit kezdeni". Tud! Van az Excelben Vagy függvény. De ebben az esetben inkább ajánlanám figyelmedbe a SZUMHATÖBB függvényt, nem tudom mióta van ilyen, nálam az Excel 2007-ben van. A szintaxisa:
SZUMHATÖBB(összegtartomány; feltételtartomány1; feltétel1; [feltételtartomány2; feltétel2]; …)
szóval, több feltételt meg tudsz adni benne. Egy próbát megér. -
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #8909 üzenetére
Chip Pearson gyűjteményes oldalát megnézted már?
-
perfag
aktív tag
válasz
mimi_bacsi #8907 üzenetére
Ha tényleg dátum formátumú, akkor nem 2011-03-18-t mutat hanem 2011-3-18
Ha mégis az, akkor jobb egér gomb, Cellaformázás ..., Kategóriának a Dátum lesz kijelölve! a Típusnál kattints a harmadikra, 3.14 - de ekkor nem mutat nullát a hónapok és a napok előtt. Ha kell a nulla is, akkor válts át ezen a párbeszédablakon Egyénire, írd be formátumkódnak: hh\. nn\.Ha a cellák formázása szöveg lenne, akkor kell egy új oszlop valahol, és =JOBB(C1;5) képlettel a C1 cella tartalmát levágja bal oldalon.
-
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi #8866 üzenetére
Delila válaszához csatlakoznék (ha még nem csináltál ilyet):
Tartományok elnevezése Excel 2007-ben és
Névvel ellátott dinamikus tartomány létrehozása munkalapon -
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi #8848 üzenetére
Opppsz!
Elrontottam az előbbi linket: Import data from Access to Excel (ADO) -
perfag
aktív tag
Lehet. Itt a minta:Highlight Upcoming Expiry Dates
-
perfag
aktív tag
válasz
Delila_1 #8791 üzenetére
Ezzel nem tudok egyetérteni. Az élőlábat élőlábnak hívják, a lábjegyzet az meg lábjegyzet. Az élőfej/láb valami ami minden oldalon ismétlődik, a lábjegyzet viszont a tartalmat kiegészítő megjegyzés, oldalfüggő.
A hekkelésről: Rendben, talán nem nyomja el a számolást, de ha egy cellába benyomorítunk valamit attól az még nem lesz lábjegyzet, csak úgy néz ki. Nem tartozik hozzá csatolt információ - akkor meg mi értelme? -
perfag
aktív tag
válasz
dwelablack #8789 üzenetére
Tartok tőle, hogy a kolléga nem megy át az ECDL vizsgán. Mi az, hogy lábjegyzet az Excelben? Hova kerül? Wordben van értelme, Excelben nincs!
"persze kézzel össze lehet hekkelni" - no, erre azért kíváncsi lennék! Mondjuk egy számhoz benyomorítunk egy felső indexet és máris kivettük a cellát a számításból
Az Excel celláiba beszúrt megjegyzések (Excel 2007) Lap elrendezése>Oldalbeállítás jobb alsó sarka, párbeszédpanelt megnyitó kis ikon>Lap fül>Jegyzetek lenyíló>Lap végén.
Ettől nyomtatásban a megjegyzések úgy jelennek meg, mint a Word lábjegyzetei. De attól még nem azok. -
perfag
aktív tag
válasz
atesz90 #8716 üzenetére
A képlet melletti oszlopba beírod 1, 2. Kijelölöd. A kijelölés bal alsó sarkára mozgatod az egérmutatót a kitöltő négyzetre itt, lenyomod, nyomva tartod, húzod lefelé, amikor 100-at mutat a kis súgó jel akkor felengeded.
A =DARABTELI(A1:J100;1)-ben az 1 helyébe a cella címét tedd, ahol az 1 van.
Ráállsz a szerkesztő lécen a kurzorral az A1:J100-ből előbb az A1-re és megnyomod az F4-et, majd a J100-ra és lenyomod az F4-et. Ezt kell kapnod:
=DARABTELI($A$1:$J$100;K1)
Ezt már lehúzhatod, csak a K1 fog változni.
Kép.
... majd mindezek után elolvasol egy kezdő felhasználóknak szóló könyvet. Mi is onnan tudjuk mindezt. -
perfag
aktív tag
-
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8629 üzenetére
Kipróbáltad, vagy elméleti síkon csörtézünk?
Nem párbajra hívtalak ki, volt egy véleményed, amivel nem értek egyet.
- eszement dolognak tartom (önző hozzáállás, merthogy nekem nincs rá szükségem), dehogy próbáltam ki
- Chip Pearson neve nekem biztosítékMost viszont kipróbáltam, műxik. Ha nálad nem, akkor ezért: To make the macro work, you'll need to make sure that there is a reference to Microsoft Visual Basic for Applications Extensibility. (You do this by choosing, in the VB Editor, Tools | References and then choosing Microsoft Visual Basic for Applications Extensibility in the available references.)
-
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8620 üzenetére
logikusan ennek az egy makrónak azért meg kellene, hogy maradjon (mármint ami kitörli az összes többit - szerintem nem. A makró, mint interpretált program bekerül a memóriába és innentől független a forráskódtól, tehát ez utóbbi törölhető.
-
perfag
aktív tag
válasz
dellfanboy #8586 üzenetére
Feltettél korábban egy kérdést: "meg akarok tanulni makrót írni, ti mit ajánlotok1 könyvet vagy olvassam el a forumot-prog.hu-t ". Szerintem IS. Olvass el
egytöbb könyvet és olvass vissza a fórumban. Mert erre a kérdésedre már van válasz, (#8525) Fire/SOUL/CD-tól visszafejtheted. Röviden: ha nincs megnyitva a másik munkafüzet, hát nyisd meg makróval! -
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #8574 üzenetére
Nézd meg ezt, ez egyszerű: [Sub modelled_import_v2()]
Egy másik módszer: megnyitja a txt fájlt Excel munkafüzetként és másolással átrántja az adatokat: [itt].
A profik [így] csinálják (van benne egy kis ErrorHandling is)
-
perfag
aktív tag
válasz
tknof1871 #8569 üzenetére
Szerintem rossz úton jársz. Erre nem Excelt kellene használnod.
Sok évvel ezelőtt gépészeti táblázatokat igyekeztünk függvényesíteni. Vagy a két tehénen, vagy a downloads.com-on találtunk az EasyFit-hez hasonló célprogramot, sajnos már nem emlékszem a nevére, de jobb eredményeket kaptunk. -
perfag
aktív tag
válasz
Csabika2010 #8551 üzenetére
B2 cellára állsz, Adatok menü, Érvényesítés parancs. A párbeszédablakban Beállítások fül, Megengedve lenyíló: Lista. Alatta megjelenik: Forrás - ki kell jelölnöd a lenyílódban mi jelenjék meg (ezt természetesen előre elkészítetted). Kész a lenyílód. B2-re kattintva használhatod is. Ezt kell összefűzni a második kívánságoddal.
Kell egy cella, abban egy B2 változásait figyelő kereső függvény. Ez lehet pl. a HOL.VAN. Eredményül kapsz egy számot (B2 hanyadik az adott oszlopban). Ez alapján pl. az Index függvénnyel kikeresheted amire szükséged van.Hasznos lenne, ha visszaolvasnál a fórumban, mert ezt a kérdést már többen feltették, az is lehet (sőt valószínű), hogy korábban nálam sokkal érthetőbben/értelmesebben
válaszolták meg.
-
perfag
aktív tag
válasz
likeaRAINBOW #8539 üzenetére
Pontosítanád?
-
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #8532 üzenetére
Exit Sub helyett Else.
Sub back_color()
If whatMin_new - whatMin_old < 0,000694 Then
backcolor=7
Else
If MeterEvent = "MeterLost" Then backcolor = 4
If MeterEvent = "MeterRecovered" Then backcolor = 3
End If
End Sub -
perfag
aktív tag
Azért nem volt nekem egyértelmű, mert kihangsúlyoztad egyetlen cella értékét akarod exportálni.
Nem tudom milyen további terveid vannak az adattal? Más progi használja majd?
Nekem volt egy esetem, amikor egy Excel fájlból kellett 1-2 adat, annak megnyitása nélkül, Ole P. Erlandsen-nek van erre egy remek megoldása: Read information from a closed workbook -
perfag
aktív tag
Nem határoztad meg, hogy az a text fájl létezik-e. Más az eljárás, ha újat nyitsz, más ha egy létezőhöz hozzáfűzöd az adataidat.
Javasolnám Chip Pearson oldalát: export Excel data out to text file. Komplett, testre szabható megoldás. -
perfag
aktív tag
válasz
Medcomp #8463 üzenetére
"táblázatokban semmi makrót nem használok" - ennyi infó nekem teljesen elég - mert akkor fogalmam nincs!
Egy próbát megér: Microsoft Információs Központ:. Kipróbáltam a legalsó menüpontot (Változó idejű rendelkezésre állás) - nem adják könnyen a bőrüket! A folyamaton végighaladva egy helyen azt mondja a lefagyásra, hogy a víruskeresőtől van. Én is azt mondanámDe azért megnézném, mi van ha lekapcsolom a hálózatot és kikapcsolom a víruskeresőt is. Mentés próba 25-ször - aztán vagy ettől van, vagy tudom, hogy nem.
-
perfag
aktív tag
válasz
Medcomp #8461 üzenetére
Ez így nagyon kevés infó. Ha jogtiszta, akkor a Microsoft támogatáshoz is fordulhatsz a problémáddal, lehet, hogy a fájlt is el kellene küldened nekik. [
Csak ötlet: velem akkor fordult hasonló elő, amikor a makróimban ErroHandler volt és debug-oltam. Na, ettől elszállt párszor, nem csak a Mentés másként gombtól -
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #8459 üzenetére
Bármelyik kezdőknek szánt VBA leckébe belenézel ott ez áll:
If conditions Then
expressions
Else
expressions
End IfAzaz a Then után új sor, majd az egészet lezárod End If-fel.
If ActiveCell.Value = "" Then
isLastRow = True
Exit Sub
End IfBár ahogy #8457-ben láttam nem is annyira amatőr módszer.
- de az!
- a #8457-ben nem azt láttad, amit Fire láttatni akart veled
- korábban is feltűnt, hogy makacsul ragaszkodsz első ötleteidhez, akkor minek kérdezel -
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #8449 üzenetére
A Microsoft támogatás szerint "a line label defined in another procedure, you receive the error message "Label not defined." This message means that the label is not defined in the current Sub or Function." ez nem fog menni.
Megoldást én az Error Handling-ot felhasználva keresnék, Chip Pearson ezt írja: "Every procedure need not have a error code. When an error occurs, VBA uses the last On Error statement to direct code execution. If the code causing the error is in a procedure with an On Error statement, error handling is as described in the above section. However, if the procedure in which the error occurs does not have an error handler, VBA looks backwards through the procedure calls which lead to the erroneous code."
Az Err.Number-nek utánanéznék, milyen saját értéket adhatnék és ezzel vissza tudnék térni a főciklus ErrorHandlerébe, ahol egy GoTo, vagy GoSub a kívánt helyre vinné a vezérlést. -
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #8418 üzenetére
Három adat az három adat! Ehhez tömb (array) változó kell.
[#8420] szerint csak egy adattal akarsz dolgozni, akkor a
.Color = hatterszin helyett .ColorIndex-et kellene használnod.
Szerintem. -
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #8379 üzenetére
Ha az a változó értéke 40438,00128, akkor:
a = a - Fix(a)
levágja az egész részt. Ha nem vehet fel negatív értéket, akkor aFix() helyett jó az Int() függvény is. -
perfag
aktív tag
válasz
motinka #8345 üzenetére
Mond, mire kell az neked? Csak annyi, hogy nincs meg?
Úgy emlékszem 2007-es Excelben dolgozol. Abba nem tettek Űrlap ikont. A Súgóban van egy ilyen bekezdés: Mi lett az adatűrlappal? Abban leírják hogy tudod a gyorselérési eszköztárra rakni, onnan egy kattintással ki tudod nyitni.
(Remélem nem nyúltam mellé és csak ennyi a gondod.) -
perfag
aktív tag
-
-
perfag
aktív tag
válasz
motinka #8244 üzenetére
A + jelnem jó. A cellatartalmat Delete-tel törlöd és üres lesz, ennyi elég.
Tegnap volt a hosszú napom, ma reggelről egy megoldás:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Application.EnableEvents = False
If Not Application.Intersect(Target, Range("C2:C20")) Is Nothing Then
If ActiveCell.Value = Empty Then ActiveCell.FormulaR1C1 = "=IF(OFFSET(RC,0,-2)=""SC"",""SC"",""-"")"
End If
Application.EnableEvents = True
End Sub
A VBA "adat" lapjára kell tenned.Műxik, egy apró szépséghibával: Delete, Enter ezzel kitörlöd a cellát, pontosabban üres lesz, majd vissza kell rá kattintani, akkor beírja a képletet. Most mennem kell dolgozni, de du. megnézem mi a francért nem csinálja ezt meg elsőre, a Delete, Enter-re.
Már 2-3 éve nem programozok, berozsdáltam. -
perfag
aktív tag
válasz
motinka #8223 üzenetére
Érdekes a problémád, én is szívesen együtt gondolkodnék veletek, de nem teljesen értem a probléma leírást.
A és C oszlopokban adatérvényesítéssel van egy-egy listád, ok. Az adatbeírási sorrendet kellene jobban körülírni:
- hol kezded a beírást: előbb A-ba kerül adat, majd C-be?
- A oszlopba csak a listából kerülhet adat, vagy felülírható a lista?
- az A-ba beírttól függően a C változzon meg?
- C-ben miért és mikor törölsz? -
perfag
aktív tag
válasz
bnorci71 #8225 üzenetére
Ötlet: makró rögzítéssel felveszed a sorba rendezést, valami ilyesmit kapsz:
With ActiveWorkbook.Worksheets("Munka1").Sort
.SetRange Range("E3:E7")
.Header = xlNo
.MatchCase = False
.Orientation = xlTopToBottom
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With
Elvileg az Apply elvégzi a melót, ha nem, akkor tegyél alá egy .Calculate metódust. -
perfag
aktív tag
-
perfag
aktív tag
Ha jól értem akkor meg nem nyitott Excel fájlokból szeretnél adatokat importálni. Évekkel ezelőtt én ezt ebből tanultam meg: Read information from a closed workbook
-
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #8183 üzenetére
Ha a Google-be beírod "vba Select vs Activate" kapsz pár millió találatot a kérdésedre.
Azt írják, hogy a Select arra jó, hogy több munkalapot kiválassz egyidejűleg, míg az Activate-tel csak egyet lehet aktívvá tenni. Az MSDN kiemeli, hogy cellákat kijelölni csak aktív munkalapon lehet (munkalapokat kijelölni csak aktív munkafüzetben).A prog.hu-negy érdeks gondolat: Annyit azért megjegyeznék, hogy makróban a Select és Activate metódusok használata szerintem nagyon rossz gyakorlat. Miért? Mert valamennyi munkafüzet, valamennyi munkalap és valamennyi cella tartomány elérhető címzéssel.
-
perfag
aktív tag
Itt egy minta VBA: Yes or No Message Box.Erre gondoltál? A MsgBox sorokat kell lecserélned kilépésre, vagy egy makró meghívására.
-
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #8151 üzenetére
A Súgó szerint nem, ez csak az Application objektum tulajdonsága.
Azért megkérdezném mi a célod? Mert lehet, hogy meg lehet kerülni pl. egy (Workbook.Change) eseményre írt makróval.Amikor az adott munkalapra váltasz akkor átvált, amikor elhagyod akkor visszavált. -
perfag
aktív tag
válasz
zsotesz81 #8136 üzenetére
Nem tudom. Mondjuk én nem vagyok híve a kísérletezésnek, inkább megnézem az Excel MVP-sek, hogy csinálják. Chip Pearson és Ole P. Erlandsen . Ezt kipróbálnám egy text fájlon, majd írnék saját eszemtől egy lapbeszúró makrót és az egészet beletenném egy ciklusba.
-
perfag
aktív tag
válasz
zsotesz81 #8133 üzenetére
Chip Pearson válasza.
-
perfag
aktív tag
-
perfag
aktív tag
Értem, ez egy extrém táblázat. Azt nem írod, hogy az adatokat Te magad viszed be, vagy más. Mert nem ugyanaz.
Megpróbáltam mi történik a cellák zárolásakor, de a D1:F1 bekavar. Nem ismerem a tábla korlátait, de én a D1:F1-et is zárolnám, valahol mélyen A15:C15 alatt vinném be az adatokat, amiket a D1:F1 egy egyenlőséggel átvenne. A beviteli cellákat meg kizárnám a nyomtatási területből, oszt annyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest