- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Google Pixel 9a rapidteszt
- Sony Xperia Z2 - esszencia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
marsu
veterán
-
marsu
veterán
-
rob210
nagyúr
A breombok gyorsan kopnak de azoknak a legnagyobb a fékhatása, nem véletlen kopik.
A rugó és gátló csere az bizony szerelő.
Pont ellentétesen mint ahogy te gondoltad a féket tudod te is cserélni, viszont a gátlók és rugók cseréje után el kell vinni futóműveshez, mert lereszeli a gumidat sec perc alatt.
Ugyan oda pedig kizárt hogy be tudod állítani mint ahol most van.
Szóval az szerelő. -
dokar
addikt
ad valaki nekem opel kompatibilis gépées koordinátákat?
-
buherka
addikt
válasz
Winner_hun #4288 üzenetére
Na...így már jobban hangzik. Tudom, hogy honnét fúj a szél. Engem nem nagyon tudsz átb@szni.
Tavaly is megoldottuk?...meg. Akkor meg ne parázz.
Ha kell megyünk az én verdámmal és így a benzint is megúszod.(#4289) dokar ...az szép, akkor már gyúrsz a májadra... látom.
Gyúrjál is mert ahogy nézem a talin is lesz cefre, de rendesenHelyesbítek...
Kavics...nagyon-nagyon jó fej. Érte tűzbe dugnám a kezem. -
buherka
addikt
Dokart, most hívtam...már jól be van baszva
, de azt mondta, hogy jó neki a 2. időpont.
Gabesz is jön Genivel, ha minden jól megy.
Itt van egy PH-s srác a melómban, Ő is jönne....nagy WoW buzi, de azért jó csóka.
Kavics elvileg csak 19.-én tudna jönni délután, mert tesójának ballagása van délelőtt. Szoval Ő motorral jönne.
Attesz is úgy néz ki, hogy tud jönni.
Pulsar-al még beszélek, hogy neki mennyire ok. a dolog.
Gonosz79 (BKV)-s srácot is megkérdezem, hogy neki melyik időpont jóAlakul a molekula
-
tomyoy
senior tag
Írtam Iminek is privit...marsu te meg szolhatnál a Tuning Samarás csajszinak, azóta már sugárhajtású lehet
-
buherka
addikt
válasz
Winner_hun #4280 üzenetére
Szerintem ha egy hétvégére eltűnsz, azt senki nem fogja felróni neked.
30 nap robot munkából csak jár 2-3 nap pihenő...vagy nem??? -
Daywalker
addikt
Dobfékre egy fillért se költs. Rohadt drága hozzá minden...betétet max. oszt csókolom.
-
tomyoy
senior tag
válasz
buherka #4279 üzenetére
elől elkoptak a betétek
hátul 10% ban feküdt fel a dobra a pofa mindkét oldalt!!!, ugye fel lett szabályozva és be lett 100%ra csiszolva a dobhoz, most már nagyon faja, jah meg a főfékmunkahengerem is szar volt, az is cserélve lett....igy mindig 30méterrel hamarabb kellett fékezni, most meg 5 méterre a kereszteződéstől
nah nekem hétfőn szolnom kell a pénteki szabit illetően, szóval maradjunk a 2. időpontnál, az mindenkinek jó!
-
buherka
addikt
Én megúsztam a kipufogó leszedést, hozzáfértem az állítóhoz....hármat kattan a "majrévas" és satu a hátsó kerék
Na azt tudom, hogy neked szar féked volt...vagy talán egy ideig nem is volt féked?
Ja...tali.
Már írom is a szabit be arra a két napra, hogy tuti legyen. Néztem a beosztást és még steril. Szóval akkor a 2. időpont...eddig úgy néz ki. -
tomyoy
senior tag
jah azt még el is felejtettem, hogy a kézifékkötelet úgy is kikell kötni utánna meg állítani a kézifékkarnál, ahoz meg le kell szedni elől a kipufogó csonkot, hogy lebírjuk venni a hővédőlemezt a középdobnál.......szal jó kis mulatság
buher : neki 236os tömör van( mint nekem), én szabályoztattam a dobot és tárcsát is, és volt vála, opelkönyvben benne van meddig enged, olyan fékem van hogy áááá
ég és föld, nagyon szar volt régen...
na de kanyarodjunk vissza a talihoz!
ahogy látom a 2. időpont lesz a nyerő.
-
buherka
addikt
válasz
Winner_hun #4272 üzenetére
Na majd meglátogatlak én személyesen és megbeszéljük
-
buherka
addikt
(Dob)Fékekhez vegyél javító készletet. Ez egy rugókészlet...lehet kimondott Astra-hoz venni. Ezeket a régi rugókat nem árt kukázni, mert nagyon el tud korrodálódni.
Kérdés, hogy van e "válla" a dobnak, mert ha van, akkor azt nem árt esztergapadon felszabályozni, mert az új betét nem fog fogni.Elöl pikk-pakk ki lehet cserélni a betétet és a tárcsát, persze ha nincsen szénnérohadva az egész, mert akkor lehet CO-val melegítgetni.
Rugó és gátló az külön megér egy misét. Ha nincs hozzá speckó kulcsod amivel a toronycsapágyhoz beférsz, akkor oda sajna légkulcs kell és kompresszor sem árt, ha van.
Az én lengéscsillapítóimat magam cseréltem. Egy egész délutánom ráment az első kettőre. Valamint rugó összehúzó is kell.Nekem Brembo tárcsa van elöl, de szerintem tök mindegy mit veszel, lényeg hogy új legyen, ha már elkopott a régi...ja és Astrára hűtött tárcsa való.
-
tomyoy
senior tag
nem kell légteleníteni, de teljes generálnál érdemes leengedni a régi olajat, vannak benne érdekes trutyik.....amúgy is meg kell mozgatni a nyergeket, bezsírozni a csúszószárakat stb....stb...stb...
daywalker: 10 es
és szépen be van ragasztózva..grrr ( vagy ha a csúszószár 7es imbuszára gondolsz, akkor az igen macerás beszerezni) én azért is kaptam le egyben az egészet ....)
-
dokar
addikt
válasz
Daywalker #4269 üzenetére
nézd csak meg ezt: http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1538&st=0&p=489690&#entry489690
így csináltad? vélemény?
-
-
tomyoy
senior tag
féktárcsa és betét miatt ne vidd szerelőhöz, kicsavar becsavar esete, hátsó dobnál, ha új dob és a betét akkor azt be kell csiszolni( kréta és reszelő és idő története), hátsó dobot ha nem szedtél még szét akkor macerás lesz újra összerakni.
lengéscsillapító és rugócseréhez vidd szerelőhöz, mert ott spec lehúzó kell a gömbfejhez, és még úgy se tuti hogy megadja magát, az enyémet teljesen fel kellett izzítani és még úgy sem indult meg.....
-
tomyoy
senior tag
most ezzel csak az a baj, hogy marsunál nincs beton placc, egyébként egy délután alatt kivitelezhető lenne, már kisújból menne az ilyesmi....igaz még lengéscsillapítót nem cseréltem...jah meg kell hozzá jó pár szerszám...és a lényeg: pálinka
winner pityu még nem tudja, mert lehet megy melózni.
-
buherka
addikt
válasz
Daywalker #4253 üzenetére
Aha...akkor én bebuktam az első időpontot. Szóval akkor úgy tűnik, hogy a 2. mindenkinek jobb.
Sebaj...tudok én is igazodni mindenkihez. Már ma beírok 2 nap szabit arra a hétvégére, nehogy valaki más elhappolja előlem
Atteszt meg majd felhívom én is.Kavics gépe....
-
dokar
addikt
úgy néz ki, hogy vinném a feleségemet is
-
dokar
addikt
ilyen lenne:
rugók, lengéscsillapítók, tárcsafékek (236mm elöl), fékbetétek, fékdobok, fékpofák, fékautomata, olaj, olajszűrő és hasonlók cseréje esedékes. bár ez így 100K fölött van anyagárban, a szerelésért pedig bedobok egy jó üveg házipáleszt a közösbe
remélem buher jön, mert ugyanolyan az autónk, és ha vmi alkatrész hiányozna, leszednénk az övéről
pimp my ride
-
Daywalker
addikt
válasz
buherka #4251 üzenetére
"Azért még Imit és Atteszt se felejtsük ki a szórásból...még velük is beszélek"
Atesztnak asszem nem jó az első időpont, de még majd nyilatkozik róla, már szó'tam neki.
"Azt mondta, hogy lehet lejön a Kawa mocival...
"
Miféle Kawa mocija van? Arra gondoltam, hogy én is azzal mennék, de mégiscsak autós találkozó...
-
buherka
addikt
Ja és Pityut/Winner is megkérdezem, hogy Ő hogy áll a kérdéshez, valamint ott van Imi húga Évi is....vagy Józsi a villamoscsengős srác.
Van itt még jó pár emberke, akit elő kell szedni. -
-
tomyoy
senior tag
tehát eddig összegezve:
marsu-maya alap
tomyoy 1-2
kavics 1
pohár 1-2
buher 1-(2 talán)
darál0w 2
rob210 2( vasárnapra)
dokar (2)
daywalker (2) -
Daywalker
addikt
Sajna nekem 11-12 nem jó, ballagás és esküvő....
-
buherka
addikt
Kavics üzent hogy neki elvileg jó lenne
(#4244) dokar...ajaj...bonyolódik a helyzet
-
tomyoy
senior tag
nekem mindkét időpont jó!
Péntekre bevállalok egy nagybográcsos sertéspörköltet
A többiről kérlek nyilatkozzatok szombat reggeli; szombat esti sütés/főzés; vasárnap reggeli
szerintem a reggeliket önállóan oldjuk meg( mindeki amit akar és hoz), szombat délután/estére lehetne még valami kaját kitalálni, majd éjszaka kis szalonna sütés.
marsuval úgy beszéltük, hogy nem lesz konkrét időpont, érkezést illetően, legtöbben délután 4-5-6 körül érkezünk, kinek hogy tetszik.
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Nos, előzetes időpont egyeztetés miatt két hétvége közül lehet választani, hogy mikor legyen a következő tali, és hogy ki mikor tudna eljönni:
Június 11-12-13 (péntek - szombat - vasárnap)
vagy
Június 18-19-20 (péntek - szombat - vasárnap)
Ha jó a helyszín, akkor lehet idén is Tóalmáson, itt a hétvégi telkemen.
Sátoroknak és autóknak is sokkal több már a hely, mint tavaly ...
-
rob210
nagyúr
Ott is olyan gyönyőrű monszun volt mint itt Pesten?
Júlisura talán össze lehetne hozni egy szombatot amikor leruccannánk de csak egy ilyen reggel megyünk este jövünk dologra, mert a gyerek utál máshol aludni.
Leszervezünk egy dátumot? Már ha van rá igény és szívesen látsz minket.
Meg azokat akik jönnek -
marsu
veterán
Sziasztok!
Klassz volt a hosszúhétvége ...
Az új szomszédaim is kint voltak, volt bográcsban főzés, paprikás krumpli, meg minden!
És most már ők is tudják, milyen az a tóalmási rettenetes házipálesz.
-
tomyoy
senior tag
faja
jövőhónapban csinálni kellene egy kis összejövetelt
én egy péntek délután, szombat esetleg vasárnap-ra gondoltam.
Péntek esti vacsit szokásomhoz híven állom, egy nagybogrács sertéspörköltel, meg lehet belefér szombat déli wookban sült hús, krumplival....a többit meg majd kitaláljuk, szalonna sütés stb.....
-
marsu
veterán
Egy másik:
90m x 10m = 900m2 = 250négyszögöl
... és van mellette egy 90x10 méteres terület, amit nem használ senki.
Ez sem drága, viszont elég olcsó.
-
Winner_hun
félisten
Nyereményjátékokkal, PH táborban (ha megrendeled, de ez nem a hivatalos), csinál(tat)sz magadnak, bár lehet nem árt előtte Parci-t megkérdezni a logó miatt
-
whited
addikt
ph-s polót honnan lehet szerválni?
hy all!! -
marsu
veterán
Tóalmás mellett 500 négyszögöles telek eladó, ha érdekel valakit.
Közvetlenül a szomszéd telek ...
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Április 2-3-4 péntek-szombat-vasárnap Tóalmáson leszek, ha valaki ráér és szeretne kijönni egy kis baráti találkozóra, beszélgetni, főzőcskézni, iszogatni, azt szívesen látom!
-
rob210
nagyúr
Egy találkozó engem is érdekelne no csak egy reggel megyek este jövök dolog, mert egyenlőre meló van rengeteg.
De nyáron több naposról is lehet szó:-D -
dokar
addikt
na mi a helyzet?
jön a jó idő, mikor lesz tali? már régen voltam.
ha a fene fenét eszik is, az idein ott leszek és mivel tavaly nem voltam, ezért elviszem az asszonyt is. -
Kiskokó
veterán
Na nem szervezünk valami autós összeröffenést
?
-
marsu
veterán
válasz
Winner_hun #4203 üzenetére
Nézegetem a hirdetéseket, hátha találok magamnak valami kihagyhatatlan ajánlatot ...
-
marsu
veterán
válasz
Winner_hun #4201 üzenetére
Hondát ...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest