- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Magisk
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz kakuk.tamas #42 üzenetére
A Windows Phone szerintem a Microsoft töketlenkedésén és hazudozásán bukott el, pedig egy igen ígéretes rendszer volt szerintem.
A Nokia meg talán most is köztünk lenne a régi formájában, ha nem a Microsofttól igazolnak vezetőt, és az nem kukázza a Meegot a WP kedvéértThe Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
janeszgol
félisten
válasz kakuk.tamas #36 üzenetére
Ez egy jó tézis, én is így gondoltam még 1-2 éve. De szerintem maradna Kína specifikus az az OS. Ahogy maradnak a különböző fizetési megoldások, szoftveres platformok (nem a Tiktok).
Sok fejlesztő lőne az új OS-re, de mind inkább olyan játékokat és programokat csinálna, ami Kína specifikus. (JRPG például.) -
janeszgol
félisten
válasz kakuk.tamas #16 üzenetére
Ez nagyon jó kérdés. Én is feltettem már anno itt. Ahogy akkor nekem sem, ahogy nézem neked sem tudta itt senki megválaszolni. Kár.
-
joey04
titán
válasz kakuk.tamas #29 üzenetére
Frászt. Szerencsére baromi gyorsan terjed laikus körökben, hogy huaweit nem szabad venni, mert "nem működik rajta semmi".
-
törölt tag
"Sokaknak ismeretlen név a HTC, Sharp. Baromi nehéz lenne nekik megkapaszkodni, hamarabb venne mindenki GMS nélküli Xiaomi-t vagy Oppo-t, mert ismerik már"
Ebben azért ne legyél biztos. Szerintem az Oppo-nál még ismerősebben is cseng a Sharp név azok számára, akik 2000 előtt születtek és nem követik túlzott figyelemmel a mobilpiacot. HTC meg azért nem olyan rég tűnt még el, hogy annyira elfeledték volna.
De még ha ezek nem is, csak legalább az LG vissza tudna térni, a Sony (és esetleg Asus) meg nyerne kicsit több teret, akkor felőlem nyugodtan mehetne a levesbe az összes kínai gyártó és nem aggódnék az android jövője miatt.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz kakuk.tamas #42 üzenetére
Nem vitatkozom veled,a HMS előbb volt a lejtőn mint,hogy az 5G teret nyert volna a hálózaton.
Nekem pár hónapja volt egy Huawei P40 Pro telóm,és nem azért adtam el mert volt benne vagy nem lett volna benne 5G hanem a HMS egy fos volt!
Elhiheted én jobban belelátok ebbe ,napi szinten látom a dolgokat,tapasztalom is.
Én nagyon is lesz@rom az 5G-t,nekem fontosabb ha napi szinten tudom használni a mobilt és ezt a HMS nem tudta nyújtani![ Szerkesztve ]
-
A Molyember
tag
válasz kakuk.tamas #40 üzenetére
Persze, hogy kepes, hisz egyetlen viszontelado sem tajekoztatja a vasarlokat arrol, hogy ez az Android nem ugyanaz az Android amihez szoktal! Csak kibasszak a cimket, hogy jah, tessek bastya, ez Android-ot futtat! Innentol kezdve meg joggal varhatja el az atlagvasarlo, hogy ugyanazt tudja a rendszer, mint az elozo keszuleken.
Abban a pillanatban, hogy a cimken Csingcsong OS szerepelne, mar futnanak is elole. Alkalmazasbolt ide vagy oda.[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
A WinMobile ott bukott el, hogy a Microsoft elb@szta.
Ahogy a Nokia is ott bukott el, hogy későn kapcsolt; ergó elb@szta, ahogy a BB is.A Huawei elsősorban nem a HMS miatt bukott el, hanem az 5G hiánya miatt, hogy sokáig nem tudtak felsőkategóriás SoC-t csinálni/venni. És az ember, ha csúcskategóriás telefont akar, nem akar kompromisszumot technikai téren, főleg ennyi pénzért.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
jeni
félisten
válasz kakuk.tamas #40 üzenetére
Nem mert nem piac képes amit ők csinálnak és azok nem Európai-USA-Japán rendszerhez vannak szabva.
EGY szó mint száz a HMS megbukott, igaz csak 1 gyártónak volt az meg,de mégis az a gyártó akkor piaci vezető volt és ebből lett az utolsó is egyben.
Kínában sincs már az első 5-ben.
Élő példa!
Microsoft Windows mobile is megbukott,holott jó darabig 4-5 gyártó is képviselte magát a Windows mobilon.[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
válasz A Molyember #38 üzenetére
Az átlagvásárló (?) képes reklamálni a mai napig, ha Huawei mobilt vagy tabot vesz, és nem találja rajta a GMS-t. Akkor miről beszélünk?
Ha a kínaiak egy komplett rendszerrel állnának elő, saját alkalmazás bolttal, amit 4-5 gyàrtó használ globálisan, lenne itt felfordulás.
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Graphics
Jómunkásember
válasz A Molyember #38 üzenetére
Eszmefuttatásnak jó ez, de nagyobb energiát nem érdemes most ebbe beletenni. Majd ha történik valami.
De őszintén, kicsit meglennék a mobilvilág nélkül is...
Nekem az email is megfelel. Keresek egy jó fapados valamit.
-
A Molyember
tag
Koszi az arnyalast, de azert azt is meg kell nezni, mivel tort be ide a Xiaomi. Ugyanazzal, mint a OnePlus, olcson kinalnak hasonlo tudast, mint a csucstelefonok. Ez ma mar nyilvan nincs meg, igy maximum a fanok maradnanak, az uj vasarlokat meg ugyanugy felszivna mas gyarto, mint a Huawei eseteben a Xiaomi. Az sajnos tenyleg nem derul ki, hany % az uj, es torzsvasarlo ebben a statban.
kakuk.tamasA fentebb, altalad emlitett gyartoknak nem kell semmifele reklam, mindenki jol ismeri oket. Ezer meg egy keszuleke van a Samsungnak a piacon, mindenfele kategoriaban. Egyszeruen leveszi a polcrol azt a konzumer, amin van normalis Android es nem valami Csingcsong 2.0. Nem kell itt tulbecsulni az atlagvasarlot, csak azert, mert szakmai forumon vagy.
-
jeni
félisten
válasz kakuk.tamas #36 üzenetére
Kínában tegyenek amit akarnak de más földrészen ahol a GMS dominál ott labdába se rúgnak,és mennyi haszonnal adnák el belpiacon a GMS nélküli mobilokat?
Kínai Yüan pénzért?
Nagy buli lenne házon belül bizniszezni? -
kakuk.tamas
addikt
De ha 4-5 kínai márka alól kihúznák a szőnyeget, nem lenne GMS támogatásuk, és saját rendszerrel állnának elő, szerinted a fejlesztők hova pártolnának?
2-3 milliárd userhez, vagy 1-2-höz? Mindig a nagyobb felhasználóbázis a nyerő.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
jeni
félisten
Nem vagy tisztában a dolgokkal,de véleményed ettől függetlenül lehet de nem helytállóak.
-
jeni
félisten
A HTC nem ismeretlen - hanem elfeledett márka,úgy szintén a Sharp (részben) is,de az Japánban kapható rendesen-Európába nem hozzák!
Az pedig,hogy előbb vesz valaki GSM nélküli Xiaomi és Oppo-t ennek nincs realitása annak ellenére,hogy mindenki ismeri. A Huawei GSM nélküli márkát is ismeri szinte mindenki és ők hol vannak Európában és más nem Ázsiai földrészen.[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
válasz kakuk.tamas #27 üzenetére
A távközlés stratégiai ágazat.
Magyarországon meg például nem adhatod el a termőföldedet akár cég vagy, akár magánember bárkinek (pl külföldön bejegyzett cégnek), akkor sem ha az a föld a te saját tulajdonod, az állam bele fog szólni az üzleti tevékenységedbe. Minden országban megvannak azok a stratégiai ágazatok, amikbe bele fognak nyúlni. A távközlés is ilyen.Az meg valószerűtlen, hogy egy GMS nélküli Oppo életképesebb lenne a piacon, mint egy GMS nélküli Huawei. Ugyanúgy a földbeállna Kínán kívül.
Félig meddig poénra vettem a Sony, HTC, LG stb lehetséges előretörését, de az tény, hogy keletkezne egy piaci űr. Amit jóval nagyobb esélyük lenne betölteni, mint a kínaiaknak egy újonnan összerakott GMS nélküli rendszerrel.[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
válasz A Molyember #30 üzenetére
De a Huaweiről váltani volt alternatíva a piacon elég rendesen, azonnal. Ha kihúznák a szőnyeget 4-5 gyártó alól, nem lehetne pótolni azonnal, így az emberek kénytelenek lennének váltani. 1-2 szereplővel nem lehet pótolni 4-5-öt. És mire a fentebb említett gyártók jönnének baromira késő lenne. (Felépíteni az euban egy reklámhadjáratot, teszteket tolni az emberek képébe, megszerettetni magukat velük, ez baromi nehéz dolog.)
Plusz ugye kérdés még, hogy hogyan állnának egy ilyen lépés után az emberek a Googlehoz és az USÁhoz. Szerinted?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz A Molyember #30 üzenetére
A Huaweinél nem volt akkora közösségi bázis, mint a Xiaominál.
Utóbbi meg elég erős, mert amikor itt hivatalosan jelen se voltak, már akkor egy látható mennyiségű bázisuk volt.
Kérdés persze marad-e, de a Huaweinél ez nem volt meg.
-
A Molyember
tag
válasz kakuk.tamas #25 üzenetére
Vess egy kosza pillantast a mobilpiaci reszesedesekre kerlek. Gondolod, hogy az a kemeny 8,3%, amivel a Xiaomi rendelkezik, tovabbra is maradna a Xiaominal, ha hirtelen az egesz eletuket kihuznak a labuk alol, mint valami szonyeget, ha teljesen uj rendszert adnanak alajuk? Ketlem. Erre megegyszer, a Huawei a legjobb pelda, itt van mindenki szeme elott.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Juhaszatti #28 üzenetére
Ezek a cégek most se nagyon akarnak a globális piacon szereplők lenni (kivéve talán a Sony, de ilyen árakkal..). Szóval nem hinném, hogy komolyan venné őket bárki is.
(Sokaknak ismeretlen név a HTC, Sharp. Baromi nehéz lenne nekik megkapaszkodni, hamarabb venne mindenki GMS nélküli Xiaomi-t vagy Oppo-t, mert ismerik már)
-
Juhaszatti
addikt
válasz kakuk.tamas #25 üzenetére
Végre lenne esélye a Sony, LG (újra), HTC, Sharp, Google féle cégeknek piacot szerezni
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Juhaszatti #26 üzenetére
Remélem tudod, hogy ez egy óvodás magyarázat volt. Ez nem a kérdésre a válasz.
A szabadalmak nem az amerikai kormány tulajdonában vannak. Ne szóljanak bele cégek üzleti tevékenységeibe.
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
Mégis miért kéne megmagyarázniuk az amerikaiaknak, hogy kivel üzletelnek?
A Huawei "globális tiltása" nem azt jelenti, hogy nem árusíthatják tovább a termékeiket a világban. Pusztán annyit, hogy nem használhatnak bizonyos amerikai technológiákat (még csak nem is az összestől vannak elvágva).
Azt pedig mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy kivel üzletel, kinek bocsátja áruba a technológiáját. -
kakuk.tamas
addikt
válasz A Molyember #24 üzenetére
Mert szerinted elfogadná a piac, hogy vagy Apple vagy Samsung? Hát nem. És ebben biztos lehetsz.
-
A Molyember
tag
válasz kakuk.tamas #21 üzenetére
Azert ez eleg kemeny prognozis, tekintve, hogy a HMS-ert sem kapkodnak sem a juzerek, sem a fejlesztok. Ha a kinaiak nekiallnanak valami sajat rendszer fabrikalasaba ugyanugy lehuzhatnak a rolot kinan kivul, mint a Huawei.
-
válasz kakuk.tamas #22 üzenetére
A tiktok-ot is meg akarták szerezni (Trump) szintén "nemzetbiztonság" címen.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
kakuk.tamas
addikt
válasz pusszycat #20 üzenetére
Ilyenekbe nem akarok hinni, csupán tisztán látni, hogy mi ez a megkülönböztetés két, ugyanolyan üzleti profillal rendelkező cég között. Egyszerűen hihetetlen, amit az amerikaiak csinálnak "nemzetbiztonság" címszó alatt.
-
kakuk.tamas
addikt
"Ha továbbra is abban az irányban halad a helyzet, amerre most, én arra tippelek a többi gyártó tiltsa csak idő kérdése. ne legyen igazam."
Hát ne is. Undorító lenne a piac két (három) szereplővel. Habár akkor megmerem kockáztatni, hogy a Google kukázhatná a droidot, mert a kínaiak tényleg csinálnának saját rendszert. És akkor a Samsung is kakiban lenne, a fejlesztők mennének el a droid alól. És ez csúnya forgatókönyv.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Mert volt egy olyan kijelentésük, h ők lesznek a világ urai (elsők világszinten) mobilfronton. Csak ezt nem kellett volna. Mert mindenben amcsinak kell legyen az élen. EZ EGY ELKÉPZELÉS VÁROM A HASONLO ÖTLETEKET.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
Ricardo
titán
válasz kakuk.tamas #13 üzenetére
"A ZTE miért használhatja az 5G-t? Az összes kínai cégben benne van a komcsi párt, módosított androidos rendszert használnak. A többi cég terméke biztonságos?"
Ha továbbra is abban az irányban halad a helyzet, amerre most, én arra tippelek a többi gyártó tiltása csak idő kérdése. Ne legyen igazam.
Jelenleg ez olyan erős lépés lenne, ami nagyot ütne vissza..
Jelenleg még a főgonosz Huaweit sem tudják teljesen ignorálni.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Hallgatom az elképzelésedet.
-
kakuk.tamas
addikt
A ZTE és a Huawei is készít/forgalmaz/üzemeltet mobilhálózati eszközöket. Ez eddig oké, igaz?
Nos: a Huawei NEM használhatja az 5G-t a mobiljaiban, a ZTE IGEN! Miért?
A Huawei és a ZTE is tiltólistán van az amerikaiaknál, ez is tiszta, oké.
De akkor is, mi ez a megkülönböztetés? Két ugyanolyan cég, mindkettőben benne van a kínai komcsi párt, az egyik mégis használhatja azt, amit a másik nem. Miért???
Hogy tovább menjek: a ZTE használhatja a GMS-t is, a Huawei nem. MIÉRT????????
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz kakuk.tamas #14 üzenetére
Az előbb azt állítottad lekerült a tiltásról a ZTE. Mégse.
Tisztázni kéne mi is van tiltólistán először. Mobilhálózati eszközök. Nem mobiltelefonok.
[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
Az, hogy a ZTE használhatja nyugodtan az 5G-t, a Huawei meg nem. Pedig mindkettő veszélyes. Állítólag.
[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
Az USA-ban. De mi nem ott vagyunk. A Huaweire globális a tiltás, a ZTE-re nem.
Neked is leírom, hátha tudsz válaszolni:A ZTE miért használhatja az 5G-t? Az összes kínai cégben benne van a komcsi párt, módosított androidos rendszert használnak. A többi cég terméke biztonságos?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz kakuk.tamas #10 üzenetére
Lekerült?, de mi köze a frissen kiadott mobiljaihoz?
Félrebeszélsz.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz kakuk.tamas #10 üzenetére
Az Usában arra is újra teljes a tiltás.
-
kakuk.tamas
addikt
A ZTE lekerült a listáról, mint látható az a frissen kiadott mobiljaival. Vajon miért is?
(Hirtelen kilépett a kínai komcsi párt a cégből? /Költői volt…/)
Az alap problémát kellene megérteni, hogy miért volt a tiltás.
Mert állítólag kémkedett. A ZTE nem? A ZTE miért került le a listáról, és miért használhatja az 5G-t? Az összes kínai cégben benne van a komcsi párt, módosított androidos rendszert használnak. A többi cég terméke biztonságos?[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz kakuk.tamas #8 üzenetére
Az alap problémát kellene megérteni, hogy miért volt a tiltás.
Nemazértmertkínai... A ZTE pedig bizony volt tiltva. Még lehet van is... Vajon miért is?
-
kakuk.tamas
addikt
A BBK (Oppo, OnePlus, etc…) is kínai, a Xiaomi is, a ZTE is. Mégsincsenek tiltva. Szóval nincs itt semmi probléma.
Én drukkolok a Huaweinek, ahogy a többi kínai márkának is.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
A nyugat-romanok addig cibaljak az oroszlan farkat, amig rajuk nem ordit...
https://www.coreinfinity.tech
-
Graphics
Jómunkásember
Pontosítsunk kicsit: A Wiko egy francia cég, a kínai Tinno Mobile mobiltelefon-gyártó teljes tulajdonú leányvállalata.
És hát:In November 2017, it is revealed that pre-installed application within phones from Wiko (a Tinno Mobile subsidiary) would transmit technical data monthly to Tinno without customer consent. The company confirmed the existence of such information collection system and said updated version of those applications will no longer collect geographical information of devices.[
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Érthető lépés, vissza az alapokhoz gyártanak OEM/ODM-ként...
Az a csoda, hogy eddig nem csinálták meg.
Ezzel sok mindent nem lehet csinálni, a Wiko megrendelte a terméket, a Huawei legyártotta...
Ebből meg látszik, hogy az 5G modem csak egy on/off a szoftverben...
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
az amerikai államnak egy-két keresetlen szava
Remélhetőleg minél hamarabb.
-
-
Ricardo
titán
Várható volt. Azon csodálkozom, hogy csak most lépték meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest