Érdekes trükkel kerüli meg a Huawei az 5G tilalmat

A Wiko 5G egy átcímkézett Nova 9 SE, 5G modemmel.

Hirdetés

Az amerikai szankciók miatt több éve nem juthat hozzá a Huawei sem a Google Play-szolgáltatásokhoz, sem pedig 5G-s technológiákhoz. Így lehet az, hogy még a méregdrága Mate 50 Pro is a Snapdragon 8+ Gen 1 4G-s verzióját kénytelen használni, míg a Nova 9 SE az év elején az LTE-s Snapdragon 680 chipet választotta.


A 4G-s Huawei Nova 9 SE [+]

Egy ideig pletykáltak ugyan a Nova 9 SE 5G érkezéséről, és ha más nem, a Snapdragon 695 chipre való felváltás legalább nagyobb processzoros és grafikus teljesítményt hozott volna. Ám ebből végül nem lett semmi, hiszen az 5G technológiát az a változat sem használhatta volna. Ha viszont úgy veszem: a pletyka helytállónak bizonyult, mert tulajdonképpen létezik a szóban forgó mobil, csak nem Huawei logót szitáltak rá, és nem is Honort: íme a Wiko 5G.


[+]

A dupla csavar a történetben az, hogy a Wiko egy francia alapítású telekommunikációs vállalat, amely néha piacra dob telefonokat is, és akárhogy is nézem, a kínai belpiacon megjelent mobil egy átszitázott, 5G-s Nova 9 SE. Ezt húzza alá az ismerős specifikáció 6,78"-es LCD panellel (csak 90-ről 120 Hz-re emelt képfrissítéssel), a 16 megapixeles szelfilyuk, a 108 (főkamera) + 8 (ultraszéles) + 2 (makró) + 2 megapixeles hátlapi kameraszett (mélységélesség), a 66 watton és USB-C porton tölthető, 4000 mAh-s telep, vagy épp a HarmonyOS operációs rendszer.


[+]

Épp csak Wiko logó figyel a hátlapon és a dobozon, úgyhogy a telefon használhatja a Snapdragon 695 5G modemét. Azért ehhez a kerülőúthoz lehet, hogy lesz az amerikai államnak egy-két keresetlen szava, mindenesetre így a Huawei-nek nincs, a Wikónak viszont van 5G-s, HarmonyOS-es telefonja, amit 8/128 GB-os tárolóval Kínában 2000 jüanért (109 ezer forint), 8/256 GB-os kiszerelésben pedig 2200 jüanért lehet kosárba helyezni (119 ezer forint).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Wiko

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés