Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LordTimua

csendes tag

válasz djnice #53667 üzenetére

Ok, lehet, hogy ez a gond, CoreELEC-ről még nem hallottam, pótlom a hiányosságom :)
    Köszi mégegyszer!

• LordTimua

csendes tag

válasz Valkűr #53661 üzenetére

Jelenleg egy beeling gt kinget hasznalok (sajnos tapasztalatom szerint ez is gyenge a 4k-s filmezesre, elegem lett a kompromisszumokbol). Most a hdmi porton keresztul megy a jel az erositobe, es onnan megy tovabb a projektorba. Jobb, ha dp portbol lenne az output dp-hdmi kabelen keresztul, ha nem kezeli a proci a ket kimenetet? Mert akkor a dp port léte szempont lenne az alaplap kivalasztasakor.

Es meg egyszer koszi a hozzaszolasaitokat!

• LordTimua

csendes tag

Sziasztok!
    Szeretnék építeni egy HTPC-t, és a konfig összeállításában kérném a segítségeteket!
    A gépet játékra egyáltalán nem fogom használni, csak (helyenként 4K-s) filmezésre. Egy Optoma UHD51 4K-s projektorral, és egy YAMAHA RX-S601D típusú erősítővel fogom használni (ezek már megvannak).
    Ami fontos, hogy könnyű legyen a gép, mert a falon lévő polcra fogom tenni, és nem packáznék az égiekkel, hogy a nyakunkba szakadjon (alatta van az ülőgarnitúra).
    Terv:
    - Fractal Design Node 202 - táp nélküli
    - ryzen 3400G (nem vagyok profi, ezért igyekeztem utánaolvasni. Ahogy látom, ez már rendelkezik a DRM Playready 3.0 engedéllyel, ami kell ahhoz, hogy 4K-ban elérhető legyen a Netflix pl)
    - hűtő: először megnézném a gyárit, tippem szerint filmnézéshez elég halk lesz
    - RAM: PATRIOT 16GB Viper 4 DDR4 3000MHz CL16 KIT PV416G300C6K (a mostani gépemből tenném át, amibe vennék gyorsabbat)
    - alaplap: itt vagyok igazán bizonytalan. Integrált wifi nem szükséges.Mindenképpen kell viszont az alaplapi HDMI 2.0 támogatás az integrált GPU miatt (dedikáltat nem vennék). Ahogy kutattam, csak az alábbi B450-es lapok rendelkeznek ezzel:
    https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/fn:termekek-osszehasonlitasa:gigabyte-b450-i-aorus-pro-wifi-p424644336,asrock-fatal1ty-b450-gaming-itx-ac-p421680576,asus-rog-strix-b450-i-gaming-p421163301/
    Az ASRock rendelkezik optikai hangkimenettel is (nem tudom, hogy szempont-e).
    - Tárhely: A filmeket Synology DS218+ -ról fogom nézni, nem a bele kerülő ssd-ről. Terv: A2000 Kingston 500GB.
    - táp: itt is örülnék ötleteknek. Amit néztem:
    https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/evga/supernova-450-gm-123-gm-0450-y2-p470833137/
    Előre is köszi az észrevételeket!

Új hozzászólás Aktív témák