Hirdetés
- Megjelent az iOS 26.1 és iPadOS 26.1
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
python1
üzenetére
Lehet, hogy van értelme. Én el tudom képzelni, de csak elég magas minőségű (étsd több milliós) környezetben.
A HDD-k rezgése, és a motorjuk elektromos zaja lehet hátrányos hatással a zenélésre használt gép hangminőségére. De ismétlem: csak magas minőségű környezetben tartom valószínűnek. Alacsonyabb hangminőségi szinteken és nem olyan drága komponenseknél ez lenne az utolsó dolog kb. amire költenék.
Más kérdés, hogy ha dedikált zenelejátszó gépet építenék, akkor kapásból hálózatról etetném. Linuxon az NFS kb. olyan, mintha a gépben lenne a HDD, így az távolabb lehet az egész lánctól olyan házban, ahol aktív hűtést kap. A zenegép ("streamer") pedig így lehet akár teljesen passzív is, nulla mozgó alkatrésszel. Ahogy a nagyok csinálják.

A tápellátás természetesen itt is kulcskérdés a hardverben. Minél magasabb minőségű a lánc, ahová kerül a gép, annál fontosabb lesz a jó táp.
A szoftver meg a másik nagy befolyásoló tényező. Nagyon nem mindegy mit használsz, ha csak a zenelejátszás a cél. Ebben a topikban pont erről van szó. Várunk szeretettel.

-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1
üzenetére
ismerősi körben volt, aki rosszabbnak mondta az SSD-t,mint egyszerű külső USBs háttértárat. Bármi lehet.
HAsonló furi tapasztalataim nekem is vannak, de ph-n avx-en már nem lehet ilyen témákról beszélni.ugye upnp sreamelek lassan egy éve, és ugye úgy álltam hozzá, hogy nah,végre nem kell drága usb kábel. lett helyette új változó, hogy nas oprendszer, hálókártya tipusa, stb...
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1
üzenetére
Akinek van 1 kis sütnivalója, az rendszernek tuti, hogy SSD-t használ. Ha pedig sok sok pénzed van, akkor még háttértárolónak is mehet.
"Tehát hangra gyakorolt minőségére gondoltam a többi előnyétől eltekintve?
"Ez erősen vitatott és hitbéli dolog egy kis placebo hatással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407, 100% Akksi
- Apple iPad Mini 6 64GB,Átlagos,Töltővel,12 hónap garanciával
- Apple Mac mini 14.3 M2 8GB RAM 256GB SSD 1év garancia
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest