- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Peak
addikt
válasz
slashing #11843 üzenetére
az optikai spdif és koax kimenetek asszinkron átvitelre épülnek, sebesség határaik folytán sajnos csak valami 640 kbps DD hangig visznek át, simán elveszithet adatcsomagot is, amely halk pattanáshoz vagy némasághoz vezet a hangban.
nagyfelbontású hangra, veszteségmentes audiostreamekre ( TrueHD / DTSHDMA ) alkalmatlanok, arra van a HDMI, ami szinkronizált digitális jelfolyamot használ.
-
Peak
addikt
válasz
dabadab #11840 üzenetére
De amúgy meg most jut eszembe, hogy nekem nincs arra szükségem, hogy a lejátszó dekódoljon, akár ingyenes, akár fizetős licenszű algoritmussal.
Nekem csak annyi kell, hogy egyszerűen minden féle hozzápiszkálás nélkül csak továbbítsa az audio streamet a HDMI-n keresztül. -
Peak
addikt
válasz
dabadab #11840 üzenetére
Egy Acer Revo 70-et teszteltem ( itt a PH!-n pheke kollega csinált cikket és videot erről ), Hudson chipsetes AMD E-450 processzorral 4GB RAM társaságában, Windows 7 Home Premium x64 OS alatt.
Igen, igazad lehet, noha mikor DTS HD MA esetén azt kértem, hogy a gép kódoljon, akkor is csak sztereo PCM jel jött ki, de lehet hogy én voltam figyelmetlen a beállításokkal.
Este tovább próbálgatom, tesztelgetem.
Btw egy A.C.Ryan PlayON!HD2 mediaplayerem van még, ami ofc minden formátumot nativan kezel és ki is tol HDMI-n is, de "handshaking" problémája van az erősítővel, néha elmegy a hang, stb. Ezért keresek valami alternativát.
-
Peak
addikt
nos hát este meghajtottam HDMI kimeneten a házimozi erősítőt és érdekes dolgokat tapasztaltam. az XBMC szoftverét használtam, de később kipróbálom a Team Mediaportalt is.
1.) Érdekes módon a DTS HD Master Audio 5.1-es hangsávot furcsán kezelte, mert csak a DTS Core ment ki az erősítőre, tehát az erősítő nem kapta meg a HD MA kiegészítő streamet.
A hang ettől függetlenül szépen megvolt minden hangfalon, egyedül ugyebár a veszteséges tömörítés ellensúlyozására szolgáló kiegészítés nem jelent meg.2.) Aztán a következő a DTS-ES 6.1 audio stream volt, amit az erősítő DTS-ES 6.1 Discrete hangsávnak ismert fel elviekbene helyesen. A hang tökéletes volt, teljes térhatás.
3.) Következett a DOLBY TrueHD 7.1 hangsáv, amit sajnos nem tudott egyenesen kiküldeni az erősítőnek a rendszer. Hogy ez az XBMC hibája, vagy az AMD hardverére nem vették meg a licenszeket nem tudom.
Ellenben a lejátszó szépen szétbontotta a 8 csatornát, és Multi-channel PCM streamként küldte el az erősítőnek.- Aki esetleg nincs teljesen tisztában, hogy ez miként is működik, egy picit részletezem.
Két féle képpen mehet ki ebben az esetben a hang a HDMI kábelen a kütyüből.a.) A lejátszó szoftver az eredeti nyers audio jelfolyamot egyszerűen minden féle feldolgozás nélkül átpréseli a HDMI kimeneten, hogy majd azt a kábel másik végén egy eszköz feldolgozza belátása szerint. ( ez történt az (1) és (2) esetben ).
Néha viszont kis probléma léphet föl, lásd (1) esetben, az audio streamből csak az alap DTS Core ment ki, a kiegészítő streamet NEM tolta át az eszköz számomre eddig ismeretlen okból.b.) A lejátszó szoftver feldolgozza az audio jelfolyamot, szépen a nyers bitáradatot kikódolja, szépen szétosztja minden csatornára a megfelelő hangot, és így ebben a formában ( Multi-channel PCM ) tolja ki a HDMI-n. Ebben az esetben a fogadó eszköznek ( itt a Harman Kardon AVR-460 ) nem kell már a kikódolással bíbelődni, már csak az a feladata, hogy a csatornákat szépen analóggá alakítva kitegye a megfelelő hangfalakra.
Természetesen a klasszikus Dolby Digital 5.1, AC3 5.1, AC3 2.0, stereo jelfolyamokkal tökéletesen boldogult.
Ma remélhetőleg a másik Team Mediaportal lejátszót is ki tudom próbálni.
Kiegészítő forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/DTS_%28sound_system%29
-
Peak
addikt
jesszus mekkora királyság ez a XBMC!!!
-
Peak
addikt
Tisztelt Urak!
Felpattintottam egy E-350es PCre az XBMC-t, elintitottam egy .m2ts filet, de nem találom, hogy is tudnám váltogatni a hangsávot, a feliratot bekapcsolni és váltatni.
A Subtitle menü alatt nincs semmi.A verzó a legfrissebb letölthető v11.0.
Kaphatnék kis infot, hogy mit rontok el?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3DMark 11 eredmények
- sziku69: Szólánc.
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest