- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
bnorci71 #48472 üzenetére
Ez csak megszokás kérdése
Én már 4 éve nem ültem Windows 7 elé, mert azonnal váltottam 8-ra és 10-re is a megjelenésekor, hogy átszokjak minél hamarabb az új felületre és pár hónapja odakeveredtem egy 7-eshez... hát nagyon lassan bírtam dolgozni rajta, annyira elszoktam tőle. 8-ason sem pörgök sokkal gyorsabban, ha odakeveredek, de ez tényleg nagyon ritka. Sok dolog egyébként sokkal egyszerűbb a 10-en, pár dologban visszalépés csak, ha lehet annak nevezni.
-
PuMbA
titán
válasz
hambi80 #48372 üzenetére
Az NVIDIA a 16-235-ös színtartományt erőlteti és ezért alapbeállításon a mai TV-ken elég halovány színprodukciót nyom
Továbbá a több monitoros kezelése az NVIDIA-nak a legrosszabb, még az Intelnél is gagyibb. Tudásban viszont az NVIDIA a többiek fölött van: 8K videó, 12bit-es videók...
-
PuMbA
titán
válasz
bobojszan #47875 üzenetére
Nem kell semmi. Ahogy Te is írtad, az MPC-HC önmagában mindent lejátszik, ráadásul ingyenes is, szóval minden más teljesen felesleges és sok helyet is foglal, főleg a PDVD
Hát igen, már valami elindult, de érdemes ezt az oldalt nézni, mert még jó pár film van, amit nem 4K-ban készítenek el és mégis kiadják őket UHD Blu-ray-en.
-
PuMbA
titán
válasz
bobojszan #47862 üzenetére
MPC-HC mindent visz a BD menükön kívül, ez az ajánlott. Tökéletes, hiszen nem a menüt kell nézned, hanem a filmet
A K-Lite kodek packot gyorsan vedd le, mert eléggé belenyúl a Windows kodek beállításaiba és nem ajánlatos, hogy fent legyen. Mindenesetre ezzel a sok szoftverrel sikerült összekutyulni a gépeden egy pár dolgot, az tuti. 4K-nak egyáltalán nem kell SSD, egy mai modern vinyó tökéletesen elég, mert 200MB/s-mal tud olvasni a lemezről.
A 4K-ért meg nem kell aggódnod, mert ezeken a demókon kívül 5db 4K film van, szóval még nem most fogsz 4K filmeket nézni halomra.
-
PuMbA
titán
válasz
Patice #47757 üzenetére
"A következő lépcső (hosszú távra) egy Intel Kaby Lake (LGA1151 foglalatos) asztali procis összerakás (pl. Intel Pentium G4560), csak ezek alá nem igazán fogsz olyan alaplapot találni most, amin van HDMI2.0."
Viszont az alaplapokon van DisplayPort 1.2, amihez vehet HDMI 2.0 átalakítót, ha ez a megoldás szóba jöhet
-
PuMbA
titán
válasz
zsoltika74 #47678 üzenetére
Nem érdemes megvárni
-
PuMbA
titán
válasz
dunkel #47565 üzenetére
Nálam 2 gépben is van Intel HD Graphics, egy HD510 és egy HD610, de az életben nem szedett le a Windows 10 Update drivert hozzá vagy írta felül úgy, hogy a rendszer telepítésekor első dolgom volt, hogy felraktam az Intel oldalán található legújabbat
A cégnél van HD4000, HD4600 és HD530, de ezeknél sem ír felül semmit a Windows 10 Update, pedig semmit nem állítottam rajta.
-
PuMbA
titán
válasz
djnice #47370 üzenetére
Akkor ezek szerint megírták a GPU gyorsítást a driverbe normálisan. Onnan gondoltam, hogy az ASRock honlapján írva van, hogy GPU rásegítéssel megy a 10bit, csak eddig Windowson sosem láttam működni ezt a dolgot. HD530-as Intel is tud GPU rásegítéssel ugyanígy 10bit-et, de a valóságban úgy megfeküdt Windows alatt MPC-HC-val, hogy öröm volt nézni.
(#47369) Meglivorn: Rosszul tudtam
-
PuMbA
titán
válasz
zsoltika74 #47325 üzenetére
Nehéz megmondani
Egy új Intel G4560-nal sokkal pörgősebb lenne a géped és az platformod is modern lenne, de a 4K-hoz kell egy Club3D Displayport -> HDMI2.0 átalakító, mert az alaplapokon nem nagy van HDMI 2.0 kimenet. Nagyon sokaknak működik külföldi tapasztalatok alapján, de nem tudom, hogy pont így működik-e.
-
PuMbA
titán
válasz
zsoltika74 #47318 üzenetére
"Ez az x265 ugye?"
Igen
"Milyen erőforrás kell hozzá?"
Az ilyen videókat támogató VGA
Intel HD Graphics 6xx, Radeon RX4xx vagy Geforce 10xx.
-
PuMbA
titán
válasz
cinemazealot #47237 üzenetére
Óbudán igen, de máshol nem
Vidéken is csak pár helyen.
-
PuMbA
titán
válasz
Patice #47230 üzenetére
Viszont jó hír, hogy a 8 bites HEVC FullHD-kat még egy krumpli is elviszi
Szüleim gépén egy 2 magos Pentium G4400 20% CPU használattal pörög alatta.
(#47233) envagyok: Az utóbbi fél évben kezdték el majdnem mindent 4K-ban masterelni a filmeket, mert baromi nagy helyigényű így is egy projekt. Ez a honlap 1 éven belül nem fog kelleni, hiszen minden 4K-ban lesz
-
PuMbA
titán
válasz
szly01 #47222 üzenetére
A képen látható, hogy HEVC (main10)-es ez a videó, azaz 10 bites HEVC. Ezeket nem viszi hardveresen a VGA, a processzor pedig természetesen meghal alatta. Látszik, hogy mind a 4 CPU szál 100%-on pörög. Az UHD Blu-ray-ről rippelt videókat csak a legújabb Kaby Lake procik viszik hardveresen. amikben HD6xx integrált VGA van.
-
PuMbA
titán
válasz
woodworm #46951 üzenetére
HDMI 2.0 úgy látszik, hogy nem nagyon lesz, mert licensz díj köteles és az alaplap gyártók csak ritka esetben fizetnek, amikor már az alaplap a 60k-s árat súrolja. DisplayPort viszont szinte minden új és olcsóbb alaplapon van, amit át lehet lőni HDMI 2.0-ra és akkor minden ok.
-
PuMbA
titán
Már kijavították az ASRock J4205 specifikációjában a gyorsított formátumok leírását: "- Supports HW Accelerated Decoders: H.264 @ level 5.2, HEVC (H.265) 10b @MP level 5.1 (GPU accelerated), JPEG, VP8, VP9"
Tehát a Skylake videó gyorsító egysége van benne, mert a 10bitet csak GPU gyorsított módszerrel tudja, ami nem sok esetben működik. Teljes hardveres támogatást csak a Kaby Lake tud HD6xx VGA-val.
-
-
PuMbA
titán
válasz
funkmester #46558 üzenetére
10-hez már annyira nem fontos, hiszen alapból sokkal jobb a hangkezelő rendszere, mint az előző Windows-oké. Fidelizer a neve egyébként, amit keresel, de nem mindig hoz nagy különbséget
-
PuMbA
titán
válasz
Nono0000 #46106 üzenetére
"Jelenleg a kártyával adott driver van fent"
Nem 2005-öt írunk, a kártyával adott driver már akkor elvault, amikor a kezedbe vetted a kártyát. Szedd le az AMD honlapjáról a legújabbat
A Windows 10 verziót az Ez a gép-re jobb klikkelve és tulajdonságoknál tudod megmondani.
-
PuMbA
titán
válasz
robi222 #45981 üzenetére
"Szerintetek átlehet valahogy állítani az mpc hc-madvr - ben valahol ,bogy az i7 6700 proci vegyen ki nagyobb részt a videó lejátszásból?"
Nem, mert nincs értelme. A videólejátszást nagyon rosszul és nem hatékonyan tudja végezni egy processzor. Nem arra való. Ezért tették át a GPU-ra, mert a processzornál bármi jobb.
-
-
PuMbA
titán
válasz
robi222 #45874 üzenetére
Már rottyon van a géped
MPC-HC-ban filmlejátszás közben nyomd meg a CTRL+J billentyűkombinációt és 10 mp múlva dobj ide egy screenshot-ot, hogy megnézzük, hogy hol a szaggatás
Még nyomd meg háromszor a CTRL+J-t és eltűnik a sok betű. Milyen géped van egyébként? Milyen Windows-zal? N-es Windows verzió? Milyen verziójú VGA drivered van?
-
PuMbA
titán
-
-
PuMbA
titán
válasz
motoroskanál #45607 üzenetére
Akkor az a baj
NVIDIA-nál a GTX960 és GTX950 volt az első kártya, ami UHD gyorsítást tudott, ezek később jelentek meg a 970-hez képest. Illetve a mostani 1050, 1060, 1070 és 1080-ak is jók UHD videókhoz.
-
PuMbA
titán
válasz
motoroskanál #45605 üzenetére
Azért megy a CPU-d 100%-on, mert a VGA-d nem támogatja a 10 bites UHD videók hardveres gyorsítását és bármilyen erős CPU belehal ebbe a feladatba, mert ilyen műveletekre nem nagyon valók, nem hatékonyak. Milyen VGA-d van?
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #45473 üzenetére
Milyen algok? Bár sokra nem megyek vele, mert úgy is fagy nálam. Elég rossz, hogy alapértelmezetten úgy állítja be magát a madVR, hogy 0 különbséget ad az EVR-rel szemben
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #45469 üzenetére
Akkor valószínű, hogy a minőségibb megjelenítő eszköz miatt látod a különbséget?
-
PuMbA
titán
madVR ~5. felvonás AMD A8-7600-zal
Gondoltam megnézem, hogy hogy állnak a dolgok. v0.90.24 feltesz, madVR kimenetet beállítom MPC-HC-ban, indul a FullHD videó FullHD képernyőn és már ki is rakja oldalt a statisztikákat. Alapértelmezett beállítás a Lanczos 4 taps AR fel és chroma skálázás és a Catmull-Rom LL leskálázás. Ablakban 15 ms render-time-ot kapok a leskálázás miatt, teljes képernyőn 10ms, tehát tökéletes, benne vagyok a 16.67ms-ben minden esetben
Különbséget nem láttam az EVR-hez képest közelről sem, viszont ahogy kiléptem a madVR megfagyasztotta az MPC-HC-t, na mondom oké, kiveszem a full screen exclusive-ot, mert biztos attól van. Megint elindítottam az MPC-HC-t, de így is szétfagyott a videó már beletekeréskor a madVR miatt.
Konklúzióm még mindig: integrált VGA-ra teljesen felesleges a madVR, mert nem lesz semmi sem jobb minőségű és még cserébe instabil is.
-
PuMbA
titán
válasz
PrinceHerceg #45438 üzenetére
Minek PC-re SVP? Használhatod a TV interpolációját is
-
PuMbA
titán
válasz
#68216320 #45384 üzenetére
TDP-t nem nézünk, csak teszteket, mert az Intel mérföldekkel vezet az AMD-hez képest fogyasztás / teljesítmény terén
Az Athlon 5370 teljes terhelésnél 45W-ot szed be. Intel oldalon pedig mindig fölé lőnek a TDP-vel, mert a sima G3900, ami 51W TDP-s, csak 28W körül fogyaszt teljes terhelésen a valóságban, tehát a T-s verziót megvenni felesleges.
-
PuMbA
titán
válasz
jaffa 2843 #45324 üzenetére
Jövő év elejéig vársz és megveszed a leggyengébb Kaby Lake LGA1151-es Celeront, ami tudni fogja még a 8K videókat is és maximum 30W körül fogyaszt. Filmnézéskor 10W kb. a mostani generációból kiindulva. HDMI 2.0-ás alaplap feltétlenül kell majd hozzá. Jelenleg csak dedikált VGA- tudják teljes mértékben a 4K-t.
-
PuMbA
titán
válasz
#39445248 #45298 üzenetére
Windows alatt az Intel driverben ki kell kapcsolnod a képrontókat a Videó beállításoknál: Élesség, Bőrtónus javítás, Kontrasztjavítás, Zajcsökkentés. A megjelenítő beállításoknál pedig Teljes színtartományt kell beállítani a HDMI-re kötött eszközre és az IT módot pedig kikapcsolni.
Minden HTPC beállításánál ezek a legalapabb dolgok
-
PuMbA
titán
válasz
PrinceHerceg #45247 üzenetére
Igazából nem az adatmennyiség számít, hanem a tömörítés mértéke
Egy Blu-ray-en lévő H264 kódolás például egyszerű (1 képkockában 2 vagy 4 környező képkockából lehetnek utalások stb, meg lehet nézni a kódolási paramétereket) és ugyanígy a H264 TV adások kódolása is az, egy 10 GB-os egyedi x264-es tömörítéssel szemben, ahol az a lényeg, hogy a lehető legkisebb méretben legyen meg a legjobb minőség. A legegyszerűbb lejátszani egy alig tömörített videót, ami 300Mbps-es. Egy 4K 10 bites 60fps-es 50Mbit-es HEVC-be például egy mai Core i7 is belebukik, mert annyira komplex művelet a kiszámolás, amely jobban fekszik a GPU-nak vagy egy dedikált egységnek.
-
PuMbA
titán
válasz
PrinceHerceg #45236 üzenetére
A telefonokban ugyanúgy dedikált hardveres részegység van a videók lejátszásához, mint egy videókártyában, tehát ha megy rajtuk egy 1080p mkv, akkor egy BD50 is. A mai telefonok pedig HEVC gyorsítással is rendelkeznek már
Egy telefonban van mondjuk egy 4 magos Snapdragon 212, ami ma jelenleg tényleg alsó kategória és 1080p-ben még HEVC-t is visz:
Video Playback
Up to 1080p video playbackCodec Support
H.264 (AVC)
H.265 (HEVC)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged