- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
hétalvó #43996 üzenetére
"hiszünk" abban is.
csak az a gond, hogy mondjuk a nyákterv, chipset 1%, táplálás 3%, akkor a renderelés meg 96%ban felelős a képminőségért. és perpillanat leggyengébb rendereléssel használod a géped.
amd alaplapi is, intel is gyönyörűen meghajtotta annyira a 10m HDMIt, hogy a saját projim hibátlanul ment vele.
mármint műszakilag hibátlanul. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43982 üzenetére
egyébként kártyák között variálgatva, többször volt olyan érzésem,hogy sima 2D desktopon is mintha más lenne a képük. ha igy van, mondjuk még nem jelent, hogy kodi alatt meg azonos algoknál ne lehetne ugyanolyan kép, fene tudja.
arra lennék amúgy nagyon kíváncsi, hogy melyik játék teszteredménye, vagyis milyen mérhető paraméter tesz egy kártyát gyorssá madVR alatt. R9 290 és R9 390 között általában 10-15%ot szoktak mondani (GPU azonos, ram sebesség nőtt), és madVR alatt is kb ennyi volt. Tehát kevés volt egy jobb algo használatára, arra kell vagy 40-50% plusz sebesség, elég lórugás-szerűen nő a gépigény.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43980 üzenetére
neb*ssz, h kodival jött ki mindez, h jobb a kép.
7alvó:nem, nem vagyok nvidia ellenes, ez tévedés. volt énnekem már ezer kártyám, de egy ideje AMDzek, mert
problémáit tudom kezelni, képe jó, teljesitménye árral arányos, kadenciaprobléma meg fel se merül.mindenki úgy szivatja magát, ahogy neki jó, és persze mindenki mást élvez. amig nvidiánál kadencialottó van, addig nem lesz nvidiám.
aztán más kérdés, hogy ha annyira mások a szinei az nvidiának driverenként, elképzelhető, hogy valamelyik láncba valamelyik driveres szintér pont odaillik.
mi ez az árnyékolástéma?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #43973 üzenetére
nvidiánál mérhető, hogy driverenként más szinteret használ.
szemmel is láthatóan nagy a difi néha. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43406 üzenetére
állítgassál még
88 környékén leálltam, fogalmam sincs, hogy mit mire neveztek át. most úgy érzem, h mindent kihoztam, amit tudtam a PCből képminőség, hangminőség terén, nem is akarom a madVR-t frissitgetni.
egy dolog van még, amire rá akarok majd feküdni, az az automata feliratletöltés, és mindent szépen rábindelgetni az infrás távra. de egyelőre nem foglalkoztat eléggé. -
bajnokpityu
félisten
popi, oppo mp-t leváltani egy r9 390-re és azt jól kihasználni, pl kb a lehető legnagyobb ugrás.
most azon azért elgondolkodnék, h kodi->jobb integrált VGA madVRel kihasználva, vagy integrált VGA-ról a nagy kártyák a nagyobb ugrás-e, de kb egál. nekem a nndi3-16->128 felbontássokszorozva ugrás volt talán a leglátványosabb.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43176 üzenetére
és igen az a baj az SWvel, hogy ugyan újszerű, előremutatóak az effektek sok helyen, de nagyon úgy tűnik, hogy a jeleneteket külön mérnökgárda keverte, és nem volt aki a végén összeillessze a különböző hangerőket, stilusokat. szvsz óriási durranás lehetett volna, ha be is fejezik a filmet, nem dobják piacra 80%nál..
egész odáig elégedett voltam a hangjával (mert tere nagyon sok helyen baromi jó, és hihető) amig be nem tettem egy kommersz, de befejezett truehd-s filmet.úgy azért brutál volt a kontraszt.XT konkrétan úgy fel volt pörögve, h milyen fos, hogy átjött, hogy mennyire vezérli túl nálam a mélyeket, stb. és megállapította, h szarul szól, bezzeg a moziban. nemtom, én itthon jobban élveztem, és ha demozni akarnék vele, találnék jó jeleneteket, csak az a fájó, hogy ki lett hagyva a hatalmas ziccer.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43147 üzenetére
lehet lesz madvr is. meg mondom, nekem az a tapasztalatom, h egy jól megválasztott kapcsitáp kb hozza a közepes lin tápok hangját. kicsit más a stilusuk, de nem mondom rosszabbnak.
és nekem már többször is égett le AMD előtt ilyen fisifosi tápom.
Cecil gépével akartuk összeereszteni az amds gépemet, nyilván levenném a madVR beállításokat. NEkem az előző generációs i3asomat elég rendesen leverte az A10esem azonos beállítások mellett is. és ugyanúgy giga D3H szériás mATX lapom volt. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43139 üzenetére
ha ki tudom próbálni ingyen, akkor megteszem. de legtöbb boltban az ilyen brutál 50k-s AMDs lapokat rendelésre hozzák nekik is, szóval megszivatnám őket, ha a végén túl kicsinek érzem a difit..
nomeg sztem a fő difi ott az ITX miatti nyomorítás vs normálisan elvezetett huzalozás miatt lehetett. Vagy fene tudja.
az, h mennyit hoz a táp, azt viszont tapasztaltam még mozin is. 1x bedöglött a tápom, és az utolsó óráiban, amikor már belül égett, akkor feltűnően rettetesen rosszul szólt.
Kimi: a kinézett procival már belekóstolhatnál a MADVRezésbe, ahogy beszéltük is. Nemigen fogsz kodizni utána, ha elég jó a megjelenítő.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43137 üzenetére
és bevált a komolyabb lap, h hangban jobb legyen?
ilyenem van.
gigákkal sincs gond, de ha hallható a difi a lapok között, lehet megérné frissiteni.
persze az is lehet, h dedikált kártya mellett semmi difi nem lenne a lapok hangja között, lehet, h csak IGP esetén van difi, nem?az új platformból úgyse profitálnék, dedikált kártyával szöszölök.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Janaboy #43038 üzenetére
nem engedélyeztem még az 1 éve készülő cikket a logouton. maaajd, ha sok időm lesz. szó volt benne, hogy meddig jutottam a zenés PCvel, ami projekt aztán a eladásra került, a filmes rész ről is elkezdtem irkálni.
de nagy vonalakban: vegyél jó tápot, jó nagy vidkarit, majd hűtsd le, állítgasd hónapokig, h a láncodhoz szabva a lehető legjobb képe, hangja legyen, aztán hagyd abba a moddolást, és nézz minél több filmet. a több kisebb-nagyobb fölös körről meg itt-ott irogattam.
dualcore: bitstream-et pipálgasd be, ahol csak tudod
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #42863 üzenetére
pontosan ezt tapasztaltam én is, csak kitöröltem a HSZt, ne legyen újabb vita, egyet nem értés, stb.
amire kivi lennék, azok a 30rugós mini PCk kodival vs oppo. Azokban butitanak valamit az algókon, vagy megkapják az intel szintet?a 3. bekezdésedet meg ird át, igy nem nagyon érthető.
De próbáltam. pár percig örültem kodival, hogy milyen szépek a háttér mozgások, és alig látható a judder, aztán utóbbit meg tudtam másképp is oldani, és az emberek mozgása is meggyógyult. pedig komoly hozzáértő tesztekben kiemelik, a micunak milyen jól sikerült az interpolációja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
rudi77 #42860 üzenetére
volt ilyen próbálkozásom, úgy hivták, h hybrid crossfire.
R7 240 R7 250esekkel tud együtt működni a procid. 10-15%ot hozott sebességben, ellenben több nyűgöm lett a driverekkel. lehet játékoknál jobban beválik, de madVRnél nem nagyon érte meg. ez még a 0.8as időkben volt.a smooth motion brutál erőforrás igényes számítás, közben képben szvsz semmit nem hoz.
az r9 290 30ms fölött renderel 16 neuronnal, miközben enélkül 128 neuronnal 30ms alatt.. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gabesz26 #42823 üzenetére
Már nem kapható az a seasonic, úgyhogy nem szedném ki megnézni, mi is a tipusa, de egyébként nagyon sok táp noise ripple mérése terheléstől függően szépen ábrázolva megtalálható interneten. chieftekek pl zömmel szarul szerepelnek, seasonic, enermaxok között lehet kiválóakat találni, de egyik márkára se igaz, hogy minden tipusa szuper. és a hatásfok se mérvadó ilyen szempontból.
Ami még bonyolitja a kérdést, hogy ugyanolyan tipusú, de 3 évvel később gyártott tápnak, azonos labor által mért ábrája is néha jelentősen eltér... Szóval nehéz jó hangú, képű kapcsi tápot találni, de korántse lehetetlen.
-
-
bajnokpityu
félisten
Az erősebbek bőven jók madvr alá, ha nincs szükség extrém felskálázásra, ezáltal sokkal jobb tápokkal lehet építkezni, aminek jobb hangminőség a hozadéka. Ugye VGA alá be kell pakoljuk a PC-s tápot, annak minden negatívumával.
Kapcsiüzem is lehet jó hangú. Lásd linn akurate esetén a linn táp helyett kérhetsz kapcsit.
Ami tápot vettem, simán össze merném engedni lin tápokkal. Mérve is, fülre is, képre is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #42810 üzenetére
Köszönet a hdmi kábelért. Azóta élethűbb beállításokat tudok használni, és a részletek mennyisége, minősége is megnőtt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
cinemazealot #42651 üzenetére
csíftek akkora minősége lenne a tápok között?
Mérések és belsők alapján nagyon sok cuccuk alsó kategóriás. Nem mind, de a márkanév mögött nagyon széles skálán mozog a minőség.
szállt már el egyébként szíszonik tápom 5 hónaposan. (5 év gari volt rá) Boltban összecsődültek a dolgozók, amikor visszavittem, h ők még ilyet nem láttak. hogy szíszonik elfüstöljön az piros betűs naptári nap lett ott.
de, hogy egy tisztességesen megcsinált táp bármi mást elvigyen magával a szivárványhídra, annak az esélye minimális.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
asanotadanob #42563 üzenetére
áááá, ez modern készülék
LG telómon volna, de nagyon nehézkes mindent egyesével feltanítani rá. -
-
bajnokpityu
félisten
valaki ismeri ezt a kütyüt?
-
bajnokpityu
félisten
ma kaptam egy olyan fülest, hogy a banana pi sokkal jobb hangú, mint a raspberry. valaki tudja cáfolni v megerősíteni? valakinek biztos jól jöhet az infó
-
bajnokpityu
félisten
válasz
megema #42235 üzenetére
ubuntu, v debian telepítők általában konkrét asztalhoz készülnek. Minden asztalkezelőhöz külön ISO készült. Nem véletlen, nehézkes az átjárás. Ki kell választani, melyik grafikus felületet akarod majd használni, és az ahhoz tartozó ISOból telepíteni.
Lunix disztróknak meg külön topicok vannak, ahol jobb, részletesebb tanácsokat tudnak adni.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
PC tuningos srácok mesélték, h az oprendszer is meghatárossa a maximális frekit. HA jól emlékszem w7-et használnak, és az újabbak egyre kisebb frekit engednek.
gondolom az oprendszer-szintű késleltetés is csökkent mostanában. w10 latencyje sokkal alacsonyabb,mint a többi windowsé.
ha nem valami öregebb vas, akkor sztem load bios defaults, és újrapróbálni.
btomi9: nem erre gondoltam, de ettől még lehet, h jó ez is. én egy teljesen manuális parancssoros verziót használok. 4 naposon egyébként én is úrahúzom a w10es nast, jó lenne elérni, hogy kevés processel se kelljen 2 hetente újraindítani.
-
bajnokpityu
félisten
3 gépemen használom, összesen napi 40órában a legelső perctől kezdve. Amelyikbe belenyúltam, és befeleztem a process számot ,azt kb 1-2 hetente újra kell indítanom (de működik akkoris, minden file megosztás fut rajta, csak nem reagál pl a remote desktopra), de a munkagépemen semmi gáz. és ugye a kiherélt OS egyetlen updatet se kapott fél éve, és tűzfala sincs.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
btomi9 #42181 üzenetére
minél butább alaplap elvnek eléggé ellentmond egy wifi panel, ami meg gerjeszti a zajt.
tudom, híveknek kár mondani, de némileg nézd meg kivülről is a dolgot. win+nagy késleletetésű cuccokat lehet reszelgetni, de ahogy regger kolléga mondta, teherautóval nem érdemes F1 pályára lépni.
persze, alap PCtől sokkal jobb ez a megoldás, de megvan a korlátja, nem érdemes sokszázezret beleölni a PCbe. megtettem, és végtelenül boldog voltam, amikor kis minusszal mindent el tudtam adni...
de, hogy visszatérjek a PC témára: beszoptam a seasonic tápommal. 2 napja kis láng, nagy füst kíséretében elhalálozott. Most érdemes ilyet venni, mert az 1% hibaszázalék megvoltam, a maradék 99%el nem lesz gond
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Vikthor #42092 üzenetére
kb pont ennyire hallható a léghűtéses megoldásom R9 290essel is, ha nincs 100%osan leterhelve a gép, csak mondjuk 75%ra. Ekkor 300Wot fogyaszt. És még a feszszabikat is hűti valami. Föléhajolsz hallod, de kanapéból már a vetitő hangosabb. este nálunk a háttérzaj olyan 20db körül van, ez városinak sipolást okoz, olyan nagy a csönd
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #42071 üzenetére
Igen, ezt is irtam, hogy ne keverjük még akkor se, ha azért a felvett teljesitmény nagy része azért hővé alakul.
viszont azt is benézte az AMD, a 45W és a 65W beállítások között renderelési sebességben sincs difi, és fogyiban se sok, és nálam a veti is ugyanazon a fordulaton ment, szóval a hőmérséklet se nagyon változott.
-
bajnokpityu
félisten
nem csak nálam eszik madVR alatt sokkal többet az AMD. 105-110W körül evett az A8-7600is.
sokszor körbejártuk a dolgot, és oké, h a TDP az nem a fogyasztással egyenértékű, de valahogy az IGP-t nem nagyon számolja bele a fogyiba az AMD.
multimédiára ettől függetlenül jobbnak tartom az AMDt az intelektől. hangban is, képben is, és még olcsóbb is.
az AMD IGPi arra elegendő krafttal bírnak, hogy ahol elég jó a vetítő, ott látszik, milyen irányban tud jobb képet renderelni egy nagyobb teljesítményű VGA,mint a kodi,atom,android, és egyéb mediaplayerek (oppo, primare,stb.)és nem, nem éri meg egy R7 250et megvenni renderelni egy A8-7600, A10-7800mellé. Ezen is túl vagyok. Se fogyiban, se teljesitményben, se képben nem jobb ez a szintű VGA. Innentől kezdve egy VGA kártya áráért kb ajándék a proci.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #42052 üzenetére
magam részéről 1080p esetén nem kívánok lemondani a 64neuronomról projin, és a sallangokról se. nekem nemigen lesz elég, viszont örülök ha továbbra is AMDnél lesz a normális IGPs htpc labda.
28nm miatt sztem nem lesz még papiron se 65W TDP. nomeg a A10-7800 papiron szereplő 95W TDPje is inkább nagyságrendi érték volt, nekem simán tudott 130Wot enni a konnektorból.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #41878 üzenetére
Nem kiszedem, de ahogy emlékszem a w7 és a w10 közötti képi difire, ugyanaz a zaj sokkal emészthetőbb w10en.
Többiek: sose próbáltam linuxos mozizást, nem is érdekel, és szkeptikus is vagyok. 10x oppot meg anno a 14es kodit néztük össze nálam, vásznon. kb egálra jöttek ki. Egyik se volt nézhetetlen, de oppo mellé nem vennék olyan szintű programokhoz gépet.
16os jobb, de nem sokkal. madVR előnye meg vásznon jön ki, és korántse látja mindenki. két kalibráló vállalkozót ismerek, egyik szerint nincs difi, másikuk meg tali után húzott haza installálni. Van, aki érzékeny rá, és van, aki nem.
Szóval azért irni egy szösszenetet, hogy aztán havonta elavuljon, meg csomó izlésficamos okoskodjon, h nem is úgy van, hát, én inkább nem kezdenék bele. Meg ugye nincs két egyforma PCse, egyforma driverekkel, simán lehet, h ami nálam üdvözítő, másnál nem. stb.. NEkem úgy általában elég a fórumokból, blogokból, részigazságokból, és izléstelenségből.
Nem viccelek, de kb 2 éve ott hever a logoutomban a htpc irás. Kb 70%nál abbahagytam, és nem publikáltam.
dedikált médialejátszókat kéne végre fejleszteni, és nem kéne ez az egész htpc szopakodás. Anno zenélés miatt kiűztem a PCt a nappaliból, majd megint visszajött, majd megint végre kiűztem 2 éve. Jó lenne egy igazán jó MP, és akkor filmre se kéne tartanom. Kár, h olyan pici a piac, akiknek oppotól jobb kép kell, hogy valszeg nem éri meg horror pénzeket ölni a fejlesztésbe.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
mandju #41874 üzenetére
minden fönt van neten. van egy csomó kezdőknek, vannak haladóknak szóló leírás interneten.
amikor meg hardcore lesz a téma, akkor meg a legtöbb döntés izlés dolga.nomeg mióta először eszembe jutott, h irni kéne, azóta annyi dolog átalakult, hogy kb havonta lehetne frissiteni a leírást.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #41868 üzenetére
Honnan tudod,h nálam is ott van-e zavaró mértékben?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #41864 üzenetére
Szar kamerás éjszakai felvételnél látom csak, ott meg nem gáz, éjjeli felvételnél valahogy betudom a magas ISOnak
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #41852 üzenetére
Nekem sajnos nem hozott élményben túl sokat a 3d..
egy jól fényképezett 2D nekem nagyobb élmény,mint a sok vacak 3d nyersanyag.
mindkét megjelenítőm 3Ds, de összesen 2 film erejére vettük fel a szemcsit.LEhet, h az a baj, hogy anno a rajzi és alkalmassági vizsgára készülés során kiirtották belőlem a becsaphatóságot, nem tudom. Ott ugye a mélységi arányok, a körbejárhatóság rohadt fontos volt, amikor pl egy fület, drapériát, házat, stb. kellett rajzolni..
nekem az anyagok 99%a olyan, hogy papirszinészek mozognak, amire emlékszem, az az avatar volt, ahol a jelenetek nagy százalékában éreztem, hogy van kiterjedésük, de még ott se minidg. A filmek nagy átlaga meg sokkal gyengébb,mint az avatar volt anno.
-
bajnokpityu
félisten
Ez olyan, h frissités végén leáll 99%nál. Az nagyon gyakorori hiba. Ne frissits, ha nem létszükséglet.
Ilyenkor lefagyogat, újraindul.El se tudott kopni, hamarabb használhatatan lett.
Találtam olyan megoldást, amivel egy wifit infra jeladót ipadról (v androidról) lehet távirányítóként használni. Lehet ez lesz belőle. Nem annyira kényelmes, mint dedikált gombokat használni. Az lett volna a cél, hogy a 2-4éves lányaim nélkülem is tudjanak mesét indítani. ipad esetén kioldás,program indítás, eszköz kiválasztás, majd gombnyomás lenne, ez nem nekik való.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
devil-k #38747 üzenetére
119ért kapsz még egy jókora lökést is, mintegy megnyugatás képpen, hogy mekkora király a progid.
anno még leveleztem Phillel, mondja, h simán megveri majd a pc a lumin futóműjét.
Megvettem a proggit még anno olcsóbban, aztán összehallgattuk Luminnal. Hát ez sajnos nálam nem bizonyult igaznak. De máshol se..jó a cucc egyébként, hoz a hangon, kb árral arányosan, de nem lesz belőle mindenverő.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #38632 üzenetére
nálam az A10-7800 madVRel 100-125W között vett fel konnektorból a lin táp mögül. Miközben a TDP biosban 45Wra le volt véve. A CPU ekkor 15-20% körül ugrált. r7-250el ha jól rémlik 10Wal többet. A biosos tdp beállítás elég valószínű, hogy csak a cpu magokra van hatással. Ami leírást olvastam, amikor a cpu+igp teljesitménylimitbe ütközik, akkor először a CPU teljesitményt veszi le, és csak utána az IGPt.
A lin táp hatásfoka nem éri el a jobb kapcsüzeműekét, ez is lehet oka, miért vett fel nálam többet, de minimális a difi.
Ahonnan kiindultunk, hogy ilyesmi gépet mekkora tápról kéne etetni, sztem lin táp esetén ugyanúgy kell(ene) tartalék. az elvileg 200Wos lin tápom emellett a terhelés mellett 2x is elfüstölte a diódákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest