Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
elmouse #27971 üzenetére
Hogy őszinte legyek fogalmam sincs; elvileg gondolom igen. Egyszer készítettem vele mentést, talán amikor 11-ről 12-re ápgrédeltem, de a visszaállításra nem volt szükség mert mindenem megmaradt.
Próbáld ki (ha tutira akarsz menni akkor egy manuális backup társaságában) és kiderül. -
canniball
nagyúr
válasz
Warter #27903 üzenetére
Nekem ígérted.
Érdekes, nálam csak akkor működik ha előhívom a lejátszót, amúgy nem; és más is megerősítette hogy nála is ilyen, akkor nem tudom ez mitől függ. No mindegy, lassan úgyis érik egy újratelepítés, majd megnézem frissen mit mutat.
Köszönöm hogy megnézted!slashing!
Nem emiatt van, ha kikapcsoltam a HDD-alvást akkor sem változott a helyzet. -
canniball
nagyúr
válasz
Mercutio_ #27860 üzenetére
Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya, nektek kell eldönteni számotokra melyik a kényelmesebb. Mindenesetre ha a tel. már amúgy is ott van én tennék vele egy próbát, pénzbe nem kerül, aztán meglátjátok mennyire válik be.
Nekem ilyenem van/ennek a vevőjét használom a Harmonyval (legutóbb mikor néztem némi felárral volt itt a HA-n is), kikapcsolt állapotból ugyan nem működik de a készenlét amúgy is gyorsabb és azzal teljes mértékben kompatibilis ki- és bekapcsolásra is.
-
canniball
nagyúr
válasz
bsanya #27852 üzenetére
"...a médialejátszós fórumban általában az az ellenvélemény a HTPC-vel szemben, hogy sok a "kínlódás" vele..."
Persze, kb. annyi mint telepíteni a Win-t meg rá egy böngészőt, egy levelező-klienst és egy office-t.
Próbáld ki az XBMC-t a mostani gépeden, ezzel megtudhatod megfelel-e ennek a kezelése kényelem szempontjából; billentyűzettel is tudod tesztelni, de ha beválik akkor később okostelefonnal vagy távirányítóval is vezérelni.
Ami a hw-t illeti: ha tényleg számít az ár/érték arány akkor nézz rá az AM1 platformra, az i5 árából megvan az egész (lap+cpu+memória), de lehet még marad is kicsi. -
canniball
nagyúr
válasz
Mercutio_ #27839 üzenetére
Nem egyszerű, menüből történő beállítás kell hozzá, hanem így tudod megcsinálni.
-
canniball
nagyúr
válasz
zsozso1 #27836 üzenetére
Én is hálózati problémára gondoltam, ezért is tettem HDD-t a gépbe, de ezek szerint nem (csak) ez a baja. De kíváncsi lennék akkor mi, ahogy nézem a vasunk is eltérő (nálam Brazos), ezek szerint a szoftver verziója sem ugyanaz...
A MPCHC alatt nekem hiányzik a menü, ami a beépített lejátszónál enterre jön elő.Mercutio_!
Minden ugyanaz marad, csak amikor elindítod a filmet akkor nem a saját player, hanem a külső nyiltja meg. -
canniball
nagyúr
válasz
Toobee #27810 üzenetére
Túl érzékeny a fületek.
Más.
Korábban a szerveremről etettem a HTPC-t, de fHD filmeknél egy ideje folyamatosan azt játszotta az XBMC hogy egy film alatt többször is megállt pufferelni, ezért úgy gondoltam a szerver feladatait rá próbálom bízni a HTPC-re (letöltés+itthoni fájlmegosztás, nem olyan meredek történet hogy ne bírná) így kiküszöbölve a problémát.
A minap úgy döntöttem megnézek egy kb. 2 órás fHD a filmet (a Frodo beépített lejátszóját használom), a lejátszás kb. a film közepén leállt. Hiába nyomkodtam bármit egy ideig semmire sem reagált a gép, végül nagy nehezen sikerült leállítani, majd elindítottam újra, fél perc múlva megint megállt. Gép restart, nem segített. Belöktem a filmet az MPCHC-ba és gond nélkül végignéztem.
Másnap ugyanúgy egy kb. 2 órás fHD-t toltam be neki hogy kiderüljön az előző napi fájllal volt-e gond, megint kb. a közepénél megállt. Gondoltam most nem nyúlok hozzá, kivárom mi történik: 2-3 perc gondolkodás után szétesett képpel folytatta, majd összeállt a kép, pár perc után ezt még egyszer megismételte majd végig tudtam nézni.
Következő nap újfent egy 2 órás filmet vettem elő de ezúttal 720p-t, azt gond nélkül végignézhettem.
Negyedszerre ismét egy fHD-t adtam neki, megint nagyjából a közepénél megállt, 2-3 perc után kiírta hogy pufferelés, majd folytatta, majd leállt és nem is volt hajlandó végigjátszani, megint az MPCHC-t kellett elővennem.Járt már így esetleg valaki vagy csak engem ért a "megtiszteltetés"? Bármi ötlet hogy mi a kínja?
-
canniball
nagyúr
válasz
Flowtation #27701 üzenetére
Eddig úgy tudtam az Asrock 2 évet ad, van amelyik boltban ennyit is írnak, viszont megnéztem és való igaz hogy másikakban meg 3 évet, talány...
-
canniball
nagyúr
válasz
Flowtation #27684 üzenetére
A linkelt lapról nekem hiányzik az optikai kimenet és az eSata (meg a 3 év gari), a platformról általában pedig ezek mellett a 4xSata - ezek a Brazoson mind megvoltak/vannak. Persze ez egyéni preferencia, lehet neked fele sem kell.
-
canniball
nagyúr
válasz
FishAir #27640 üzenetére
Volt NAS-om, nem tudott Raid-et mégis NAS-ként árulták; vissza kellett volna vinnem?
Komolyra fordítva: a legtöbben csupán annyit értenek a NAS alatt hogy legyen hálózati fájlmegosztás és fusson rajta a torrent, ezért teszik fel úgy a kérdést hogy HTPC+NAS feladatra; felesleges ezen fennakadni, nekünk is egyszerűbb így mintha azt írnák hogy HTPC és hálózati fájlmegosztó és letöltő gépet építenék. -
canniball
nagyúr
válasz
chesterboy #27615 üzenetére
Ááá, ezek a távol-keleti csodák hozzánk sosem jutnak el.
-
canniball
nagyúr
Lapos ház, passzív rendszer, dVGA, PicoPSU...nem igazán lesz ez jó így.
Nézd meg Vikthor konfigját, neki is amolyan játékra felkészített HTPC-je van és ha jól emlékszem Silverstone háza, ha meg tudsz barátkozni vele hogy nem lapos (ellenben 120-as ventikkel hűthető) akkor szemezgess ezek között. -
canniball
nagyúr
válasz
Vikthor #27546 üzenetére
Nem kétlem, de mint már ki lett tárgyalva te másképp gondolkodsz erről mint legtöbbünk. Ahogy írtam halk ventikkel építhető olyan gép aminek 2-3 méterről már nincs hangja. Filmnézés közben meg főleg nem zavaró az sem ha esetleg erre sem akar valaki költeni és mégis van egy kicsi alapzaj.
AGE-T!
Mennyire ragaszkodsz a lapos házhoz? -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
Játékos #27333 üzenetére
Megesküdtem volna rá hogy gyárilag van benne ilyen, de úgy tűnik a keymap.xml-t kell szerkeszteni hozzá:
AudioNextLanguage - Change to the next audio track in a video with multiple audio tracks. -
canniball
nagyúr
válasz
Old Cyborg #27328 üzenetére
Csinos lett, gratula!
-
canniball
nagyúr
Nem az, wake on funkcióról van szó, mint a wol. Már nem emlékszem pontosan, vagy a bios-ban kell engedélyezni vagy az eszközkezelőben kell megkeresni az adott eszközt és a tulajdonságoknál a "felébresztheti a gépet" opciót engedélyezni.
Egérre is indul a géped vagy csak bill.-re? -
canniball
nagyúr
Azért nem volt konkrét ajánlás mert még nem nyilatkoztál mit szeretnél pontosan.
HP vevőt boltban szvsz már nem kapsz, marad az apró. Vagy itt van ez, boltból ez; vagy ebayről szerintem fele ennyiért is megkapod (csak ugye ott várni kell).Bill.-ből ott van a már említett Logitech, vagy ahogy írtad is a Rapoo-k. Utóbbival mi volt pontosan a probléma?
Mod. Abban igazad van, hogy a fizikai eszköz sokkal kényelmesebb, viszont mérlegelj: mennyit használnád? Én pl. a távirányítót sokat így azt vettem, a klaviatúrát viszont ritkán így arra bőven jó az androidos "táv-bill.". Persze ha te azt is sokat nyomkodnád akkor nem szóltam.
-
canniball
nagyúr
Ha gépelni is akarsz akkor jobban jársz a klaviatúrával (vagy azzal is). De aprón 2-3k környékén találsz távpálcát. Esetleg ha akad okostelefon/tab arra van több ingyenes app is mindkét feladatra; nem olyan kényelmesek mint a hardveres megoldások de cserébe nem kerülnek semmibe.
-
canniball
nagyúr
válasz
peteralbert7 #27228 üzenetére
Nincs mit, jó mozizást!
-
canniball
nagyúr
válasz
peteralbert7 #27224 üzenetére
A kijelző "rendes teljes képernyőre" van állítva?
-
canniball
nagyúr
válasz
peteralbert7 #27201 üzenetére
Valóban, erről megfekedkeztem. Nekem úgy rémlik mintha a többiek azt írták volna a menüs filmeket is viszi az XBMC csak menü nélkül, de nekem nincs ilyen jellegű tapasztalatom, majd a többi kolléga talán megmondja a tutit.
-
canniball
nagyúr
válasz
peteralbert7 #27199 üzenetére
Menüs filmekhez használd továbbra is a PDVD-t.
-
canniball
nagyúr
válasz
peteralbert7 #27197 üzenetére
Gondolom menüs, azt legjobb tudomásom szerint az XBMC (még?) nem kezeli.
-
canniball
nagyúr
válasz
peteralbert7 #27194 üzenetére
Arra válaszolt regger.
-
canniball
nagyúr
válasz
peteralbert7 #27188 üzenetére
Az XBMC-ben állítsd át a hangot (ha jól rémlik wasapi-ra).
-
canniball
nagyúr
Jut eszembe: többen írtátok hogy a 13-as XBMC-t próbálgatjátok: kipróbálná valaki hogy abban működik-e a zenehallgatás alatti megállítás space-szel? Vagy tudtok esetleg megoldást erre Frodo alatt?
-
-
canniball
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26983 üzenetére
Ha megfelel az ízlésednek egy olyan magasabb ház mint amit linkeltél akkor szerintem azzal jobban jársz (több hely van benne, ATX tápot is befogad etc.). A SST-nak is vannak ilyesmi házai a linkelt árkategóriában, ha válogatnál.
-
canniball
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26959 üzenetére
Ja hogy neked ez a lapos ház! Azt hittem ilyesmire gondolsz.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26951 üzenetére
Nem kétlem hogy így van. Ugyanakkor úgy vélem hogy egy szűk réteget képeztek, és egy szűk réteg igényét nem gondolom "alap"-nak.
-
canniball
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26948 üzenetére
Na az nem!
De Intel-vonalon én nem vagyok képben, majd a többiek elmondják ott mi az alap és akkor össze tudod hasonlítani a kettőt.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26938 üzenetére
No offense, nem szándékom senkit és semmit védeni, de ez az OSX-támogatás csak a te vesszőparipád, ennek fényében alapnak nevezni kissé túlzásnak érzem...
-
canniball
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26929 üzenetére
Egyszer igen másszor nem, ahogy írták első körben tényleg azt kéne eldönteni hogy lesz játék vagy sem.
A lapos ház is ettől függ, ha mATX akkor (ha körülményesen is de) jó eséllyel lehet bele kártyát tenni, ha mITX akkor már necces. -
canniball
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26927 üzenetére
Mi a gond az integrált vga-val? Filmnézésre jó pl. az AM1 platform, integrált de visz mindent; ha nem játszol szvsz felesleges külön kártya.
Házból milyet szeretnél? Kicsi legyen vagy az erősítő méretéhez passzoló?
A gépben lesz "a tartalom" vagy hálózaton? -
canniball
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26925 üzenetére
Annyiból már sok minden kijön. Mi lenne pontosan a felhasználási terület (pl. lesz-e 3D, játék ect.)?
-
canniball
nagyúr
válasz
Barthezz2 #26792 üzenetére
Én azzal nem kísérleteznék, felpörgéskor szépen kérnek a HDD-k, inkább keress egy csendes ATX-et.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Vikthor #26691 üzenetére
Ismerem az iMont (nekem is volt), azzal az a baj, hogy:
- olyan ház kell amiben benne van/van hely a külön panelnek
- a sw-t már úgy tudom nem fejlesztik, az új tulaj pedig jókorát szenvedett vele hogy XBMC alatt is működjön (arra már nem is emlékszem hogy végül teljes volt-e a siker)
- kb. tízszer annyiba került mint amit most használok és szerintem már nem is kapható.
A többi funkciót pedig amit említettél sokkal kényelmesebben elérem tabletről.(#26692)
Nekem ugyan nem!Erről jut eszembe: _Smooth!
Ha van androidos eszközöd csak egy wol app.-ra van szükséged (a m/s elosztó mellé), nem is kell külön fizikai távirányító. -
canniball
nagyúr
válasz
_Smooth #26688 üzenetére
Nekem egy ilyen távirányítóm van, egész pontosan ennek a vevője van a gépre dugva, így (készenlétből) be tudom kapcsolni a gépet, nem kell odamenni hozzá és a ház gombját nyomkodni.
Ilyesmi megoldással+egy általad is említett m/s elosztóval megvalósítható amit akarsz.
Vagy az elosztó helyett egy Logitech Harmony (szerű) távirányítóval, ami képes egyszerre több eszközt be/kikapcsolni. -
canniball
nagyúr
-
-
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor #26595 üzenetére
A játék engem nem érdekel, de ha nem nagy kérés kipróbálnád hogy teljesít "netezős gépként"? Jelenleg egy FM2A85X lapot és egy visszavett A4-5300-t használok e célra (ezzel a Barzost cseréltem, annál jóval fürgébb még erre a célra is), nem tudom ezt kiváltaná-e ha majd cserére kerül a sor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Bundle topik
- Formula-1
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest