- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rappit4 #44278 üzenetére
Hagyhattad volna NTFS-en is, de ha már így tettél, akkor egyszerűbb Win alatt formázni Ext4-re és utána csatolni ezeket LE alatt parancssorból. Akár permanensen is megteheted ezt az /etc/fstab módosításával, ahol UUID alapján megadhatod a HDD-k adatait és hogy hova mountolja őket az LE mindig.
-
-
Szerintem ugyan azon az árszinten fognak jönni, mint a mostani lapok. Olcsóbb biztos nem lesz, sőt, az elején természetesen drágább.
Jó példa erre az Asrock N3150-ITX. Már úgy látszik nem kapható, csak az utód J3160 és 2-3 ezret mozgott csak az ára általában egy webshopon belül, míg az utód azért már sokkal nagyobb szórással büszkélkedhet --> valószínűleg azért, mert az előd nyakára érkezett.
De általában drágább volt mindig, mint az előd.
Ebből én 30.000 körüli (inkább feletti) (induló)árra tippelek egy Asrock J3455-ITX esetében.
-
Kis infó (Forrás1, Forrás2, + Wiki) a Braswell utódjáról, ami Apollo Lake (Broxton úgy látom kilőve?
) néven érkezik 2016 őszén:
Modellek:
N sorozat --> ~laptopokba, tabletekbe (beágyazott rendszerekbe, pl. NAS-okba!....)
Celeron N3350 (2 mag, IGP 12 EU)
Celeron N3450 (4 mag, IGP 12EU)
Pentium N4200 (4 mag, IGP 18 EU)J sorozat --> desktop vonal ~ ezekből lesz várhatóan új integrált procis lap by Asrock + ugye Intel NUC
Celeron J3355 (2 mag, IGP 12 EU)
Celeron J3455 (4 mag, IGP 12 EU)
Pentium J4205 (4 mag, IGP 18 EU)Intel ígérete szerint ezek kb. 30%-kal lesznek gyorsabbak az elődöknél ugyan olyan fogyasztás mellett.
Az IGP a SkyLake-ben bemutatkozó Gen9 architektúra lesz.
Ezeket az Intel az AMD Stoney Ridge ellenfeleként pozicionálja.Ami még érdekes pl. az N-es sorozat esetében, hogy ezek már támogatni fogják az ECC RAM-ot.
-
Hja, akkor a meglévő hardveres alapokon XPeno és csak kici/occó kliens eszközök kellenek szétszórva.
Pl. Googel ChromeCast (Audio).
DS Video-val tudtommal jól megy.
DS Audio-val nekem vannak gondjaim jelenleg a ChromeCast Audio-val, de ez is szvsz. csak idő kérdése, hogy megoldják.
Csak kell hozzá egy erős router és mindenhol van neked film/zene vezetékek nélkül.
-
XPenology-s topikban már válaszoltam.
A megoldást én csak úgy tudom elképzelni (most csak elmélkedem, sosem próbáltam...), hogy
1. Megcsinálod az EGL-es Kodi leírás elejét, azaz felraksz SSD-re egy Ubuntu Servert.
2. Mielőtt folytatnád a leírtak telepítését felraksz eszerint az Ubuntu Server-re egy Headless Virtualbox-ot. A leírás végén a headless gépről indít egy VM-et, amit "valahogy" átrakott az Ubuntus gépre.
Hogy egyszerűsítsd a dolgod, előtte asztali gépen Virtuabox-ban megcsinálhatod az XPeno-t és elmented a virtuális gépet egy fájlba és azt másolod át az Ubuntu-s gépre.
3. Ha nem akarsz szórakozni az előzővel, akkor felraksz még az Ubira - még mindig a Kodi telepítése előtt - egy phpvirtualbox Managert ezen leírás alapján, amivel kapsz egy olyan vezérlő felületet, mintha egy asztali gépen csinálnád a virtualizációt, de itt is az Ubuntu-s gépen kell majd lennie pl. az XPenology-s bootloadernek.
4. Ha ezekkel megvagy, belőtted az XPeno-t, működik minden, utána jöhet az 1. pontban linkelt fórum leírásának folytatása, amivel felrakod a Kodit.
5. Örülsz.
-
válasz
Sziszifeca #44161 üzenetére
Hát ezeken a letöltési értékeken nem lepődnék meg a két hardver ismeretében.
HTPC-n korlátozni tudod max. a kapcsolatok számát, mert az a harmatos cerka nem fog tudni mit kezdeni túl sok peer-rel.
-
válasz
Sziszifeca #44155 üzenetére
Milyen hardver a két vas?
-
"Nekem kellene egy full passzív rendszer."
Ahogy Grétsy tanár úr mondaná: álljunk meg egy szóra.
A teljesen passzív rendszert kb. két úton tudod elérni.
1. Kicsi gép, integrált procival és VGA-val, kis teljesítmény, nem kell sok hőtől megszabadulni, így egy viszonylag kis ház is elég lehet.2. Nagyobb teljesítmény igény esetén speckó hőcsöves ház + nagy hűtöbordák kellenek, hogy a nagyobb mennyiségű hőt könnyen leadja a ház. Ezért az egész szerkezetnek nagyobbnak, szellősebbnek kell lennie, hogy legyen helye átszellőzni.
Nem írtad, hogy miért kell neked mindenképpen full passzív gép, de meg fogsz szenvedni a komponensek összeválogatásával és még olcsó sem lesz.
Én inkább egy nagyon csendes aktív hűtésű gépet raknék össze magamnak.
Ha mégis ventik nélkül akarod megoldani, akkor:
Táp: Seasonic gyárt leginkább fanless tápegységeket - jó drágán ATX méretben, vagy a másik megoldás a Tamoo által javasolt paneltáp + külső kocka.
Ház: pl. Streacom, HD Plex, Aksa jöhet szóba, amit itthon könnyebben beszerezhetsz.
Ár/érték arány: ismét, ezt inkább az dönti el, hogy mire kell neked a passzív gép.
-
válasz
robi-k #44106 üzenetére
Lehet, de nem adok neki nagy esélyt. Szerintem vigyáznak rá nagyon, hogy ne kerülhessen ki semmi, mint korábban, amikor megcsinálták az első XBox-okra az XBMC-t (X-Box Media Center), alias mostani nevén Kodit.
Ha ez sikerült volna már valakinek, akkor tuti tele lenne vele a net már.
-
válasz
radi8tor #44103 üzenetére
Írta a kérdező, hogy később bővítené a gépet 1-2 HDD-vel is torrent/NAS célokra. Mindenes kis gépet akar összerakni és gondolom először az SSD lesz benne.
(#44104) robi-k:
Jó lenne, de felejtős. Soha nem fognak önszántukból kiadni hozzá semmilyen forráskódot, vagy drivert.
Amúgy már HTPC-k felé kacsingatsz? Te nem gyári lejátszó vonalon mozogsz?
-
válasz
szakmaster #44095 üzenetére
Ezt akkor már meg se nézd.
-
Ezen igényekre neked is ajánlható szerintem Intel oldalról az integrált procis vonal, vagy AMD oldalról az AM1 foglaltos lapok + bele való Athlon procik. RAM-ot HA-ról vadászhatsz.
A kis fogyasztás egyik oldalról megvan, másik oldal a megfelelő táp: picoPSU, vagy paneltáp, mindkettőhöz külső tápkocka. Ezt vagy külön kell beszerezned, vagy a házzal együtt veszed.
A ház kiválasztása megint egyéni preferencia: mekkora helyre kell beférjen és beleférjen a költségvetésbe - kb. ez szokott lenni a legnehezebb feladat.
-
válasz
devil-k #44080 üzenetére
Mivel a Linux Mint egy Ubuntu alapú OP rendszer, ezért gondolom ugyan azok a csomagok jók lesznek hozzá, mint a sima Ubihoz.
A repo (=repository) a külső csomagforrás (tároló), ahonnan a rendszer letöltheti a frissítéseket. Van az alap csomagkészlethez alap repo, de lehet további (külső) csomagforrásokat is hozzáadni a listához, hogy ezeket is frissíthessük.
Ilyen külső csomagforrás az EGL-es Kodi leírásában is a 'ppa'.
A leírásod alapján úgy vélem, nem adtál meg külső csomagforrást, így a Mint csomagforrásaiból származó Intel drivert rakta fel magának a rendszer, ami esetleg lehet a hiba forrása, bár lehet, hogy Linux alatt nincs köze az Intel drivernek a hanghoz.
Az EGL-es leírásban van egy rész, amivel ez frissíthető, külső csomagforrás hozzáadásával, bajt nem csinálsz vele:
(Parancsorban ezt kell beírni hozzá soronként átmásolva
sudo apt-add-repository ppa:wsnipex/vaapi
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgradeA másik lehetséges ok a hangok kezeléséért felelős rész. Linuxban kicsit másképp van ez, mint Windows alatt. Itt kernel szinten történik a hang vezérlése, amihez van többféle megoldás (pl. ALSA, OSS, PulseAudio, Jack, stb. erről bővebben itt) Ebből neked az ALSA kellene csak, de nagy valószínűséggel a Mint felrakta a PulseAudio-t, ami desktop környezetben jó, dedikált gépnél már nem (mert dekódolni és újramintavételezni fog).
Szóval azt még ki kéne derítened, hogy nálad mi kezeli a hangot?
-
válasz
Kaci84 #44075 üzenetére
Én is így valósítottam meg az én gépemet (passzív borda a lapon + felé egy nagyobb venti alacsony fordulaton pörgetve).
Nekem van Win10 is rajta és kompromisszumokkal ugyan, de egész használható asztali gépnek is, szóval szerintem még mindig jó választás az N3150, de ez csak az én véleményem (elfogult vagyok).
(#44074) radi8tor:
Jól tippeltél: BeeBox tesztben ott van, hogy alapjáraton az N3000-es 60-65 fokos belül.
Eddig ez elkerülte a figyelmemet.
(#44076) nlpK
"...talán itt vannak többen is akik a PC hangkártya analóg kimenetén hallgatnak zenét a KODI-val..."
A Kodival talán még nem is lenne olyan nagy baj hangzást illetően, de az alaplapi hangkeltő hangjával kapcsolatban vannak előítéleteim.
A válasz egyszerű: a notebook-od analóg kimenete jobb, mint az Androidos BOX-é. Mindkettőben van egy olcsó DAC, és valamilyen körítés hozzá. A végeredmény, ahogy hallod is az Androidnál gyengébb, ami a hardver miatt van így.
Nem hiszem, hogy a Kodi beállításai túl nagy hatással lennének, de pár javaslatom van:
Audio Output menu:
Number of channels-> 2.0 OK
Enable DSP-> kikapcsolva OK
Output configuration-> Optimized --> Best match
Stereo upmix -> kikapcsolva OK
Maintain original volume downmix-> bekapcsolva --> kapcsold ki, halkabb lesz, de dinamikusabb
Resample Quality-> Medium --> High
Enable audio DSP processing-> kikapcsolva OK
Enable Passthrou-> kikapcsolva OK(#44077) devil-k:
Ilyenekre lennék pl kiváncsi, hogy:
- Kodi beállítások, milyen kimenetet használsz?
- Kodi verzió
- Kodi repo
- Milyen hardver (CPU, alaplap leginkább, esetleg ha van dVGA..)?
- Meg esetleg a környezet (mozierősítő HDMI-n)? -
válasz
cSuwwi #44053 üzenetére
A sokszor emlegetett leírás azoknak hasznos, akik ki akarják próbálni a legújabb fejlesztéseket, optimalizációkat. Én már egy éve használom a 17-es Kodi-t így.
Néha nekem is elegem van egy kicsit ezekből a dolgokból és elgondolkoztam már, hogy feldobok egy Kodibuntut oszt csá... (Talán majd akkor, ha a Kodibuntu is frissül 17-esre.)
De most a Win10 jobb nekem hangban (zenére). Így most megint agyalhatok, hogy mi legyen (hogyan variáljak a meglévő hardvereimmel és ezeket hogyan szoftverezzem).
-
válasz
devil-k #44046 üzenetére
Azzal nincs semmi baj, ha Linux Mint-re építkezik valaki, csaktudja, hogyan kell megoldani azokat a problémákat, amik az EGL-es Kodi desktop felületre rakás közben jelentkezhetnek.
A szerver verzió azért jó alap, mert az alapvető dolgokon kívül nem sok minden van rajta, benne, ezért szinte nulla probléma adódhat telepítés közben + erre van leírás.
Egy GUI-val rendelkező Linux esetén - ahogy a példa is mutatja - hamar problémába futhat az ember, aminek a megoldása sok időt/energiát emészt fel.
-
válasz
stigma #44040 üzenetére
"Ubuntu server + telepítettem hozzá desktopot..."
No, akkor ezért kerül fel a pulseaudio meg az alsa is. Ez a hiba a történetben.
Ha ez egy dedikált HTPC, akkor szerintem felejtsd el a desktopot.
Vagy
Ubuntuból miért nem egyből a Desktop image-et rakod föl?
Kodi-t a hivatalos repóból rakod föl a desktop felületen? Mert azt sem azt kéne, ha HD hangot akarsz.
Parancssoros varázslás kell neked. Ne félj tőle! Nagyrészt copy & paste a leírás, csak nem Ctrl + C-V-vel csináld, hanem jobb klikk + másolással és így a parancsokat egyszerűen csak bemásolod a PuTTy ablakába.
Ahol meg egy fájlt kell szerkeszteni --> 'sudo nano' kell a sor elejére, aztán jobb klikkel bemásolod a fájl elérési útvonalát a leírásból.
Ubuntu Server-t meg nem árt, ha egyből SSH-val rakod föl, hogy az OP rendszer felrakása után egyből legyen kapcsolat.
-
-
válasz
stigma #44035 üzenetére
És hogy sikerült felrakni a PulseAudio-t?
Ha a leírás szerint csinálod a telepítést, akkor csak ALSA lesz, amivel tuti mennek a HD hangok.
Ha egyszerre van fönt az Alsa és a PulseAudio, akkor a PulseAudio lesz az elsődleges. El kell távolítani, hogy menjen a Kodi + Alsa...
PulseAudio Wiki is lehet hasznos lesz.
-
Szerintem ezen a téren nincs változás.
Viszont Linux fronton lehet, hogy van. Másik topikban írták, hogy - igaz egyedi kernel fordítással, de - elméletileg van FullHD 3D is, így a HD hang mellett, úgy néz ki van/lesz 3D Kodival.
Így linux alatt úgy néz ki nincs semmilyen akadály a teljes élmény eléréséhez, max. dolgozni kell vele nem keveset, de valamit valamiért.
-
válasz
dunkel #44015 üzenetére
Nálam a Win10-re rakott Kodi-val is NFS-t használok a NAS eléréshez.
Én úgy lőttem be a rendszeremet, hogy a cuccoknak MAC alapján a routerben fenntartok egy IP-t, így bárhol is csatlakoztatom az otthoni hálózatban az eszközt mindig ugyan azt az IP-t kapja. Így a kliens gépeken sem kell állítgatni az IP-t, maradhat automatikus és a NAS-omon is csak a megadott fix IP-kre adtam NFS engedélyt a média mappákra.
(#44013) kimi02:
Amúgy milyen NAS? Ha nem sikerült csatlakozni a Kodi-ból, akkor nincs jól beállítva valami.
-
válasz
gjanner #43865 üzenetére
A Clean Library akkor működik, ha valamelyik Library elemnek nincs meg a párja a HDD-n, vagy szerveren.
Ha egy elemet rosszul ismer föl, akkor nem az egész adatbázist kell újraszkennelni, hanem csak az adott elem adatait módosítani.
Esetleg próbáld majd meg átnevezni a filmet, hogy az évszám zárójelben legyen.
-
válasz
Melorin #43846 üzenetére
Az ilyen kártya/mini PC-kkel nekem is az a gondom, hogy már pont nem annyira erősek, mint ami egy pörgős HTPC-hez számomra elengedhetetlen.
Intel Braswell 4 magosban pont megvan az a kis plusz, és fogyasztásban sem annyi, mint egy normál asztali proci, így nagyon csendes gép építhető belőlük.
Nem csodálom, hogy a Udoo is belefogott az x64-es projektjébe (szintén Braswell alapon)
Remélem nem hal ki ez a vonal...
-
válasz
djnice #43740 üzenetére
A váltás az OK, csak az Apollo Lake a Skylake IGP-jére épül, ahol még nincs 10bit HEVC hardveres dekódolás. Intel nem fogja a Kaby Lake-et alulról "megtámadni" egy olyan kis fogyasztású procival, ami tudná IGP-ben szinte ugyan azt, mint az asztali verzió. Ezért írtam, hogy csak remélni tudom, hogy az Apollo Lake-be bekerül a 10bit/HEVC, de nagy valószínűséggel szerintem nem.
A Braswell-ben GEN8-as IGP van, míg a (jól emlékszem, mobil?) Broadwell-ben, még Gen7 (asszem).
-
válasz
djnice #43738 üzenetére
10 bit HEVC támogatás az idén megjelenő Kaby Lake-ben meglesz és az Apollo lake az Atomos, kis fogyasztású vonal, ami a Skylake IGP-jére épül szerintem nem biztos hogy megörökli. Remélem beleteszik már a 10bitet, de én még nem vagyok biztos benne.
Addig én bőven elvagyok a Braswell-el. Így is pofátlanul jó az én szintemen. Én Apollo Lake (14nm) utáni generációkra [Cannon Lake (10 nm) --> Ice Lake (10 nm) --> Tiger Lake (7 nm)] fenem a fogam/leszek kíváncsi, amikor már végigjátszották az architektúra váltást + optimalizációt.
-
válasz
miatta #43620 üzenetére
Ismét csak egyet tudok érteni Celtis kollégával. Egy olcsó router 5000 alatt megvan és akkor már van vezérlésed.
Ha megy a leírások alapján a Linuxos, parancssoros móka, akkor hajrá!
Esetleg ha nagyon kicsi gép kell (~ hordozható), akkor akár egy ilyen is lehet alternatíva.
Ezen van minden, ami kell és még router sem kell mellé, mert van integrált wifi modul rajta (meg BT is), mSATA kártyára mehet a rendszer, koax hangkimenet is adott, USB-s külső lemezzel meg megoldható a tárhely is.
-
válasz
miatta #43617 üzenetére
Celtis véleményével egyet értek. Használj inkább okostelefont (vagy akár tabletet) a vezérléshez és akkor nem kell külön kijelzővel bajlódnod, mert csak hozzátesz egy kör megoldandó problémát az igényeidhez.
Ha ezt elfogadod, akkor szerintem az alaplap jó választás és mellé a RAM is elég. Mivel ennél a lapnál a prociba integrált VGA a rendszermemóriából fog lecsípni magának valamennyit (UEFI-ben állítható a mennyisége) ezért igen, jót tesz neki ha dual-channel memóriát raksz mellé. Max. 1600 MHz-es példányokat kezel, én is ilyet raktam mellé.
N3700 nem éri meg, mert nem sokkal erősebb, de már jóval drágább. MadVR mindkettővel felejtős, ahhoz túl gyengék az integrált VGA-k.
Ha a külső DAC-ot USB-n is tudod csatlakoztatni, akkor az jobb lesz, mint az optika, de akár egy USB --> S/PDIF átalakítóval is "csinálhatsz" koax kijáratot. Alaplapról kivezetés szerintem nem lenne jobb hangú, mint az optika.
A minőségi lejátszáshoz jó lenne az OpenELEC (vagy mostanában már LibreELEC), de mellé problémásabb felrakni dual-boot-ba bármit is.
A torrentezés miatt én állandóan bekapcsolva hagynám a gépet, HDMI-re kötném a TV-t, USB-re a DAC-ot és Ubuntu Server alapokra építkeznék. A linkelt leírást végigcsinálva kapsz egy jó kis filmezős gépet. Utána parancssorból felrakod a Transmissiont, létrehozod hozzá a megfelelő mappákat, usereket és beállítod a jogosultságokat. Aztán szintén parancssorból felrakod az MPD-t (Ubuntu repo-ban fent van) és utána csak a szükséges beállításokon végigmész (leírás: itt).
Az MPD-t ezután pl. MPDroid alkalmazással tudod vezérelni és nem fog összeakadni se a Torrentel, se a Kodival, mivel más hangkimenetet használ. Ezt próbáltam is.
Persze azt is megértem, ha ez neked túl bonyolult, de amit szeretnél az szintén az.
-
válasz
Pityu89 #43609 üzenetére
Ahhoz, hogy a Kodi az adatbázist (amiben követi a nézett/nem nézett állapotot) ne az adott gépre mentse, ahhoz át kell helyezni azt egy szerverre, NAS-ra. Ez nem tudom, hogy neten keresztül is működik-e, de nem tartom elképzelhetetlennek.
NAS-on kell hozzá valamilyen SQL adatbázis kezelő + phpMyAdmin, a kliens gépen a Kodi user könyvtárába pedig egy megfelelően konfigurált advancedsetting.xml fájl.
-
válasz
tamasgal #43568 üzenetére
"Nem a launcher-es betöltődésre gondolok csak szimpla autómata indításra."
Rakd be a parancsikonját az indítópultba.
"Ki tudom kapcsolni de akkor nem tudok csatlakozni a otthoni csoporthoz."
Így csináltad?
Telepítés után átállítottad nyílvánosról otthonira a hálózat típusát? (Alapértelmezetten nyilvános
)
-
válasz
stigma #43559 üzenetére
Szerintem a fele is elég lesz az Ubi-nak, meg a többinek, nem foglal az annyit.
De ha van elég helyed az SSD-n akkor hajrá.
1. Ennyi elég. Max. kliens gépen még felrakhatsz egy TM GUI-t, hogy olyasmi felületed legyen, mint egy uTorrent.
2. Igen, én is úgy láttam, hogy már javították és frissült a csomag 16.04-hez is. Szvsz. érdemes a 17-t kipróbálnod, napi használat mellett nem sok bug-gal találkozom.
+ Azért ha Ubuntu Server helyett a Desktop-ot rakod föl, akkor számíts pár inkompatibilitásra és megoldandó feladatra pluszban. A Desktop felület szerintem nem lesz jó haverságban az Openbox-szal.
3. Ez sem lesz nehéz feladat. Van sok leírás neten.
Ezen felül rakhatsz még fel különböző szolgáltatásokhoz service-eket, igény szerint. De kezdetnek elég lesz a fenti lista is.
-
Elég pofás új Asus koncepció: Avalon.
Elég durva HTPC-nek is elmegy.
Ami újdonság benne: a hardver komponensek szinte 100%-ig kábel mentesen csatlakoztathatók az alaplaphoz, kihasználva az alját is, pl. a HDD-k, tápegység, hátsó panel, VGA.
Az elég nagy oldalsó hűtőbordás felület jó alapot adna egy csendes konfignak, brutál VGA-val, egy kis MadVR-hez.
(#43551) dunkel:
Tény, hogy nem próbáltam HDD-vel, de az elérési idők alapján mondjuk egy 5400-as HDD és egy fürge SSD között azért szerintem lehetne érezni a különbséget. De ismétlem, én vagyok csak olyan, hogy nem szeretek a gépre várni. Az várjon rám.
-
válasz
dunkel #43548 üzenetére
Kodit használva és az adatbázist helyileg mentve szerintem érezhető lehet az SSD a borítóképek betöltésében, filminfók, stb. előhívásának gyorsaságában is.
Bár lehet másnak nem olyan fontos ez, de nekem tetszik, hogy pörög a gép és gyorsan reagál minden távirányító utasításra.
-
válasz
t.zolka #43543 üzenetére
A OpenELEC/LibreELEC tudtommal eddig csak Raspberry Pi-n tudja a 3D-t.
De lehet azóta fejlesztettek valamit, milyen vas amúgy Intel vagy AMD? Intelen kisebb az esély, AMD-n több.
Vagy kénytelen leszel Win-re alapozni.
(#43534) Janaboy:
Szerintem az 1440x900-ra lekonvertálás is beleszólhat a dologba, lehet ezt nem tudja hardveres gyorsítással végezni a proci, így szoftveresen kell megoldania, amit már nem biztos, hogy elbír.
-
válasz
bajnokpityu #43517 üzenetére
A Voyage MPD nem éppen asztali Linux.
Nálam a Braswell-en Win10 + Fidelizer + Foobar2000 inkább csak más, mint a Voyage MPD. Egyiket sem hoznám ki győztesnek. Erre szoktuk azt írni, hogy ízlés kérdése, kinek melyik jön be jobban.
-
válasz
johnywalker #43490 üzenetére
Ha van sok BD lemezed, akkor a helyedben felkeresném robi-k fórumtársunkat, aki megfelelő BD játékos esetén fel tudja azt okosítani médialejátszós funkciókkal, stb.
HTPC-vel nagyon rögös az út a lemez lejátszáshoz. Próbáltam. Az eredeti lemezekkel eléggé problémás, a többi OK.
-
válasz
Oryctolagus #43478 üzenetére
Részemről ámen.
-
válasz
Oryctolagus #43476 üzenetére
Akkor BeeBox SSD-vel oszt csókolom...
-
válasz
Johnny198612 #43452 üzenetére
Intel Braswell-nek (N3150, N3700) nem gond az 1080p/H.265/8 bit videó. Az utódjaik (J3160/J3710) is hasonlóan jók szerintem.
Minimális kompromisszummal Win10-zel is egész használható nálam az N3150-es.
Szerintem neked is ideális választás lenne.
-
válasz
LLKobe #43297 üzenetére
3.1-et nem tudom így fejből ki lehet-e választani, ezért 5.1-re állítsd
A 'Best mach' beállítás esetén olyan mintavételezés/bitmélység párost igyekszik kiadni, ami az eredetinek legjobban megfelel, így nem fogja újramintavételezni a hangot.Viszont ha S/PDIF-en megy ki a hang, akkor 'Enable passtrough' --> pöttyözd be. Ezután válaszd ki, hogy melyik digitális kimeneten küldje ki a hangot és alatta szintén pöttyözd be, hogy milyen hangformátumokat ismer a kompakt házimozi. Ha se AC3, se DTS nem megy neki, akkor szedd ki a pöttyöket és akkor a Kodi fogja dekódolni a hangot PCM-mé, viszont ebben az esetben minimum HDMI kimenetet kell kiválasztanod, hogy a sokcsatornás PCM ki is menjen sok csatornaként.
-
válasz
megema #43092 üzenetére
Mindent a leírás szerint csináltál?
Amúgy ott sem kell mindenen "végigmenni", hanem szelektíven felrakni azt, ami nekünk, adott esetben szükséges.(#43093) PistiSan:
Kodi hangbeállításainál van olyan opció, hogy "eredeti hangerő megtartása lekeverésnél", ha ez be van kapcsolva, akkor sajnos dinamikakompresszióval, de hangos lesz a műsor Linuxon is. Ha nincs bekapcsolva, akkor dinamikus marad a hang, csak emiatt alapvetően halkabb is. Én amúgy így használom, mert így jobbak az effektek sztereóban is.
Nézz rá, hátha alapból most már ki van kapcsolva.
(#43105) ludi85:
Szvsz. még felesleges volt új vidkarira beruháznod, mert a TV az 1080p jelet is felskálázta volna magának. Amúgy ahogy előttem is írták, a Radeonnal csak az Overscan/Túlpásztázást kellett volna maxra húzni és akkor eltűnt volna a keret.
A problémád jelenleg szerintem első sorban a két kijelzőből akad, mivel elég kevés lejátszó program tudja helyesen kezelni a kétféle monitor felbontást + frissítési frekvenciát. Én első körben javasolnám, hogy szedj le minden korábbi lejátszót, meg kodek pakkot, aztán csak a vidkari legfrisseb driver + MPC-HC (Media Player Classic - Home Cinema) legyen felrakva. A beállításhoz segítséget a HD filmek lejátszása topik téma összefoglalójában találsz.
MPC-HC-ben meg lehet adni, hogy filmek esetén melyik megjelenítő legyen a teljes képernyős eszköz + minden felbontásra és frissítési frekvenciára megadhatod, hogy milyen jelet küldjön a PC a TV-nek. És meg is kell adni!
(#43108) Prosectura2:
Nem jó leírás szerint telepítetted a Kodi-t. obga (#43109) már linkelte. Azt használd, ne mást!
(#43110) adamssss:
Kaby Lake lesz az első ilyen Intel vonalon, csak nem integrált procikkal. Barebone gépekben (amilyen a NUC is) lesz majd laptop proci változat, alacsony fogyasztással. Jelenleg nem vagyok biztos benne, hogy a Braswell utódok HDMI 2.0-ás kimenetű alaplapokkal jönnek-e majd. A 4K lejátszás már megoldott lesz, de valószínűleg még marad a 4K@30Hz limit, amire az 1.4-es szabvány is képes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Minden, ami Unreal Engine
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest