- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery2123
őstag
Ha nincsenek hatalmas elvárásaid akkor simán. Nekem a tablet tartalmaz hasonló alapokat és meg vagyok vele elégedve. Igaz eddig a a YouTube-on nézett full HD volt a legnehezebb feladatom számára, de azt is minden gondolkodás nélkül nyomja. Keveset eszik, és csendben van. Ha nem kell a bővíthetőség plusz a nagyobb erő, szerintem nagyon jó választás egy ilyen kis kütyü.
-
gery2123
őstag
válasz
generic #31397 üzenetére
Automatikusan ott kellene lennie merevlemeznek. Dugd át egy másik sata-ba. Ha látja, akkor pedig a következő partíció legyen. Kb. /10-15gb /home amennyit szeretnél, ha ez lesz a fő rendszer és ide töltesz le stb. Ha nem ez a fő rendszer és van egy másik vinyo vagy nagyobb partíció akkor elég nekem 20-40gb. RAM függő hogy adol e swap partíciót, en azt mondom a rammal egyenlő legyen 2gb-ig. Többet nincs sok értelme adni.
-
gery2123
őstag
válasz
generic #31390 üzenetére
Debian alap, illetve ahogy nézem van RPM csomag is s teamviewert honlapján így fedora, openSUSE, igazából amit szeretnél. De mindenképp az ismertebb distrokat ajánlanám a jobb támogatás miatt. Torrent pedig amit szertnel:transmission, delug, qbittorren, rtorrent..
Én a helyedben kipróbálnék pár distrot. Pendrive felrak aztán live módban megnézed milyen. A neten pedig rengeteg leírás van a torrent, ftp...Fentebbi hsz. Persze nem csak ennyi a különbség de az már a méret miatt is látszik.
-
gery2123
őstag
válasz
varmi2 #31388 üzenetére
Az openelec egy nagyon kiherélt linux alap, míg a kodibuntu nem. Ha esetleg samba, ftp, torrent is lenne akkor én inkább a kodibuntut ajánlanám, vagy ha linux akkor simán egy ubuntu mate vagy linux mint+Kodi páros se rossz. Én ubuntu14.04.1 Lts használok plusz Kodi. Igaz ami nem kellet az töröltem. A héten szerintem tolok fel valami könnyebb distrot. 😊
Ha csak sima media lejátszó a cél akkor openelec. Kicsi, gyors, .. Egy Pendrive elég neki bőven. -
gery2123
őstag
válasz
generic #31385 üzenetére
Persze ha oda mented akkor amit ő kicsomagol, (maga a program ) a hddre fog kerülni. De szerintem ez szinte minden programmal így van. A hdd re csinálsz egy Kodi mappát és azt mondod hogy oda telepítse a Windows. Esetleg pár dolog lesz a /c - n ami alapból ott kell lennie. Hirtelen nem tudok csak olyan példát hozni, mint amikor egy játékot telepitek fel a /D re és a direkt x a /c lesz..
-
gery2123
őstag
válasz
generic #31383 üzenetére
Hát ugye azt hogy hova telepítse a kodit azt a telepítés folyamán tudod megadni. 😊 Ha már azt is a vinyora rakod akkor mindent oda fog rakni. Azt, hol figyelje a filmeket, sorozatokat pedig te adod meg, amikor új forrást adsz hozzá. De ha még nem volt fent kodi(xbmc) akkor ajánlom, hogy a YouTube-on nézz meg pár beállítást.
Illetve ajánlom még ezt a jó kis leírást. [link]
mondjuk itt nem kell mindent magyarul megadni, de az se sok idő. -
gery2123
őstag
válasz
generic #31381 üzenetére
Ha nem tudom de az a 16gb elég kevés még a winnek is. Én a helyedben egy openelec vagy egy kodibuntut raknék fel. De természetes, ha a vinyora telepíted a kodit vagy csak azt adod meg, hogy onnan szedje az adatokat akkor úgy csinálja. Nekem az extra funartokat a film/sorozat mappájában tölti le.
-
gery2123
őstag
-
-
gery2123
őstag
válasz
Armatura #30869 üzenetére
En erre a feladatokra most ubuntu 14.04 lts használok, de szerintem váltani fogok ubuntu szerverre, vagy más linux distrora. Persze ha idegenkedel a Linux világától, akkor Windows +Kodi.
schferenc77: így van Yatse van stream funkció, de csak a fizetős verzióban (1200 huf)
Illetve win8 is van xbmc remot 600huf amiben benne van a stream. -
gery2123
őstag
Na végre nekem is megjött a cucc. Asrock Q1900 lap, egyelőre 2gb ram, 320 vinyo... Most megy fel az Ubuntu, aztán SSH, torrent, Kodi, samba, ftp. Csak a rendelt LC Power házba nem megy csak 2,5" hdd és nagyon nem vettem észre. Na mindegy, egyenlőre nem megy rá a fedlap és kívül lesz a Hdd.
-
gery2123
őstag
LC-Power ITX 1320MI valakinek van tapasztalata? Milyen minőséget képvisel a táp? Intel J1900 proci lesz mellé, egy hdd és kész is. Menni kell vele, csak nem szeretném ha miatta hála meg a lap, vagy más egyéb. Azért nézem ezt, mert így olcsóbb lenne maga a rendszer, mint a DC alaplap +ház.
-
gery2123
őstag
Az nem is rossz érték, szerintem. Ettől gondolom igazán többet nem enne.
Dave: ez még jobb is. ☺
Az a baj, hogy DC verziós nagyon drága már. 29k körül van, amiért már egy AM1 DC asrock lap, és 5350 is megvan plusz a memória. A DC azért lenne fontos, mert van egy 120W noti tápom és akkor azzal már nem kéne foglalkozni.
Mondjuk van egy 40W 12 v is de arra meg már nem merném bízni azért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest