- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
NumBill
csendes tag
válasz
Mártógyurma #5128 üzenetére
Nincs probléma, főleg mert a fent hivatkozott doksiból kiderült, hogy létezik az általad említett megkötés, ami az első három aktív félévre vonatkozik. Majd végiggondolom az egészet ezek fényében, most mindenesetre a halasztás tűnik a legtisztábbnak nekem.
-
NumBill
csendes tag
válasz
Mártógyurma #5126 üzenetére
Igen, ez valóban fontos információ még, ami az idei felvétel esetén az első évemre vonatkozó terveimet keresztülhúzza. Kicsit utána keresgéltem, és találtam is erről valamit, de ha jól értelmezem a dolgokat, akkor a számok nem stimmelnek: http://www.elte.hu/file/ELTE_SZMSZ_II.pdf - ebben a 40. oldalon 3 félévét és 36 kreditet említenek. A 2 félév-27 kredit verziót hol olvashatom, melyik az a doksi, amelyik erre az esetre vonatkozhat (külön IK-s változatot nem találtam ebből)?
-
NumBill
csendes tag
válasz
peterszky #5122 üzenetére
Az aláírásos-gyakjegyes témánál arra válaszoltál, amire kíváncsi voltam, hiába írtam pontatlanul, köszönöm
(A "vizsgakurzusok" meglétére szerettem volna rákérdezni, csak nem tudtam, hogy így hívják.)
Haladni idén semmiképpen sem fogok olyan veszett nagy tempóval. Az eredeti elképzelésem szerint felvétel után egyből halasztást kértem, és csak jövőre kezdtem volna.
Viszont amikor megtudtam, hogy a költségtérítés alapdíjból + felvett kreditből áll, akkor gondolkodtam el arról, hogy egy pár idén teljesített tárggyal tehermentesíthetném 2013 szeptemberét, ha nem kötelező felvenni mindent kezdetben (és ezáltal nem a teljes önköltséget kell kifizetnem). Ha ez így kivitelezhető, akkor pár tárgyat azért felvennék, ha nem, akkor maradna a halasztás.Még valami a keresztféléves tárgyakhoz: ETR hozzáférésem nyilván nincs most, de találtam egy ilyet: http://ttkto.elte.hu/tan2.html - viszont rossz tapasztalataim vannak úgy általában az elektronikusan elérhető adatbázisok és a valóság viszonyával kapcsolatban
Azt kérdezném még, hogy érdemes-e ezt az oldalt arra használnom, ha ki akarom sakkozni, miből van (illetve volt tavaly) keresztfélév, és miből nincs.
Köszönöm szépen!
-
NumBill
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozom a felvételin proginfo bsc-re, csak pár dolog még nem tiszta nekem, ezekben kérném a segítségetek. Röviden a helyzet az, hogy szeptembertől még nem tudnék vele teljes erőbedobással foglalkozni, viszont a felvételit mindenképp megpróbálnám már most, mert korábbi eredmények alapján az előző pár év ponthatárait elérem. Viszont ha felvennének, akkor már jó lenne néhány tárggyal "beljebb lenni" jövő szeptemberre.
Első kérdésem ezek alapján az lenne, hogy szerintetek vannak-e, és ha vannak, akkor melyek azok a tárgyak, amelyeket így "csökkentett üzemmódban" is esélyes teljesíteni - ami alatt azt értem, hogy idén kb. csak a hétvégék lennének rá.
Az is érdekelné meg, hogy megtehetem-e, hogy már első félévben nem a mintatanterv szerint haladok, nem veszem fel az összes 1. félévre kiírt tárgyat. Ez azért lenne fontos, mert az államilag támogatott féléveimet már korábban ellövöldöztem, és ahogy látom a tanulmányi osztály honlapján, a költségtérítés kreditarányos.
Végül: mennyire szoktak keresztfélévben meghirdetni tárgyakat? Ha jól alakulnak a dolgaim, akkor 2013 januártól már tudok rendesen foglalkozni a dologgal, ekkor van esélyem valamit behozni az első féléves lemaradásból - fel tudok venni valamit, ha extrém esetben 1. félévből csak aláírások lesznek meg?
Húú, jó hosszú voltam, bocsánat
És előre is köszönöm a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest