- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Ha hasznosat tanítanak, ha nem, ha nem használja az eber, akkor úgyis elfelejti. Emlékszel még a bode diagram számolásra? Nekem egy felvételin teszten kérték !!! Pedig informatikusnak felvételiztem oda.
Egyébként tény és való, én sem nagyon emlékszem már arra, amit tanultunk. Utólag visszagondolva pedig nagyon jó dolgokat tanultunk, csak még így is annyira sok volt, hgoy nem maradt meg.
(MEgtnulta az ember vizsgára, azt agyő viszontlátásra)
Kár érte -
mdk01
addikt
A papír megszerzése nem elég ez tény....a suli mellett még meg kell tanulni programozni..de ezzel kapcsolatba leírtam az előző hsz.ba a véleméynem.
Ha van egy ilyen papírod és mellettetudsz 2-3nyelvet profin, nagyon nagy az eélyed hogy találsz magadnak egy nagyon jól fizető munkahelyet...azt meg nem is mondom ha van egy kis angol tudásod akkor mehetsz is külföldre mert a prog.nyelvek a világ miden sarkába ua. -
mdk01
addikt
Igen, tök igazad van....
Én hallottam olyat is hogy oylan kiegésziítő jegyzetket adnak a diákoknak a tanárok amibe az van írva hogy ''jelenleg a win95-ös oprendszer a legújabb amit kiadtak'', és mindez az ELTE-n.
Én se nagyon értem miért csinálják ezt de jó lenne megreformálni most már mert ez így nem jó.....persze lehet nem sokat számít ez, mert ez a szak nem a nyelveket tanítja meg a hallgatóknak hanem megtanítja őket úgy gonolkodni hogy ha elvégzik a sulit, utána 3-4hét alatt képesek lesznek megtanulni bármilyen nyelvet legyen az windows, linux vagy stb, alatt és sokkal könnyeben hárítják el a hibákat és gyorsabban.
A gondolkodást nem nagyon lehet autodidakta módon megatnulni de an yelveket már annál inkább, és ezt tudják a prof.ok is.....sztem. -
mdk01
addikt
Azzal hogy hogy megtanulsz egy-két nyelven nem biztos hogy fogsz sok pénzt keresni.
Értem ezt úgy hogy ha pl. meghírdetnek egy állást egy komolyabb cégnél akkor odaírják hogy felsőfokú végzettség is szükséges.
Na most ha nincs ''papírod'' róla még az interjúig se jutsz el.
Az egy más kérdés hogy vannak oylan helyek ahol nem kérnek papírt és a gyak. tudásra kíváncsiak, de az ritka.
Ha van papírod mindkét munkahelytípus nyerő lehet, de ha meglobogtatod a papírod akkor meg lehet azért nem vesznek fel mert azt mondják hogy nem tudnak annyit fizetni neked mint te azt szeretnéd.
Az élet nem egy habostorta.... -
Lortech
addikt
Nem, majd egyből védett módra, taszkváltásra tanítják az embert, meg sse3 optimalizációra, mikor még azt se tudja az emberfia, mi az a megszakítás.
Hiába hangoztatom, hogy nem a gyakorlati alkalmazása miatt tanítják az asm-et, hanem hogy legyen erre is rálátása, tanuljon meg logikusan gondolkozni, tudjon precízen programozni, szerintem jó készségfejlesztő, alapozó hatása van, egész másképp nézel ezekután akárcsak egy ma már szintén elavultnak számító pascal fejlesztői környezetre. Nem csak konkrét asm tudást ad, hanem megtanít egy szemléletre, alapvető programozási készségre, amit magasabb nyelveken szerintem igenis hasznosíthatsz.
Programozókat, programtervezőket képeznek( nem pedig java, c, vagy c# ''programgyártó szakmunkásokat''), tehát ilyen módon a nyelv maga mellékes igazából, az a lényeg, hogy fejlődjön a problémamegoldó készség, elsajátítsa az alapvető progtechnikákat, ehhez a szükséges alapismeretek meglegyenek, matek pl. Nem attól lesz jó programozó valaki, hogy bevágja a c szintaktikát, azzal még semmire sem megy, ha jó programozó valaki, úgyis nyelvfüggetlenül oldja meg a problémát, a levezetést összelegózni egy adott nyelvre már általában a kisebb kunszt.[Szerkesztve]
-
Lortech
addikt
Pontosan ez az, hogy nem azzal fogsz megtanulni jól programozni, amit tanítanak, hanem amit meg is akarsz tanulni, érdekel, nekiállsz saját magad, projekteket csinálsz. Ennyi erővel akkor kár bármilyen egyetemet elvégezni..
Az assembly tudás is kamatoztatható, csak nem olyan tudással amit suliban a néhány előadással és gyakorlattal elsajátíthatsz, saját magad kell képezned a lehető legtöbb területre, hogy másokkal szemben előnyöd legyen. Aztán lehet specializálódni, és profi lenni egy adott téren, ami eladható, van is kedved hozzá, meg megy is.
Szvsz az assembly is eladható, még ma is, ha tényleg jó vagy. Egy példa lehet a tanárom, full hardveres, assemblys, nem ma kezdte már a témát, mikrokontrollereket gyártó cégnél dolgozik. Meg keresnek pl vírusanalizáló helyekre is asm progban jártas embereket, a sulimban épp ki van plakátolva egy virusbuster hirdetés. Szóval nem csak olyan programozói helyek vannak, ahol csillivilli számlázóprograt kell fejleszteni .net 2015 C#+-/*!% - ben...[Szerkesztve]
-
zoty314
aktív tag
-
Lortech
addikt
Még szerencse, hogy nem te állítod össze a tantervet, hanem azok a profok, doktorok, akiknek talán nagyobb a rálátásuk erre.
Nem arról van szó, hogy kezdeni akarok vele bármit is, nem fogok valószínűleg semmi komolyabb dolgot megírni vele, nem is mélyülünk úgy bele az órákon, hogy erre lehetőség legyen, de nehogy már egy leendő informatikusnak időpocsékolás legyen tudni, hogy mégis hogyan működik egy program, hogyan van megvalósítva alacsony szinten egy, hogyan hajtódik végre, mi folyik a háttérben stb. Ahogy mondtam, egyfajta szemléletet ad.. Talán nem minden időpocsékolás, amit később nem fogsz közvetlenül használni.
Én kifejezetten örülök neki, hogy ezt tanítják/tanították nekem..[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged