- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Nem, majd egyből védett módra, taszkváltásra tanítják az embert, meg sse3 optimalizációra, mikor még azt se tudja az emberfia, mi az a megszakítás.
Hiába hangoztatom, hogy nem a gyakorlati alkalmazása miatt tanítják az asm-et, hanem hogy legyen erre is rálátása, tanuljon meg logikusan gondolkozni, tudjon precízen programozni, szerintem jó készségfejlesztő, alapozó hatása van, egész másképp nézel ezekután akárcsak egy ma már szintén elavultnak számító pascal fejlesztői környezetre. Nem csak konkrét asm tudást ad, hanem megtanít egy szemléletre, alapvető programozási készségre, amit magasabb nyelveken szerintem igenis hasznosíthatsz.
Programozókat, programtervezőket képeznek( nem pedig java, c, vagy c# ''programgyártó szakmunkásokat''), tehát ilyen módon a nyelv maga mellékes igazából, az a lényeg, hogy fejlődjön a problémamegoldó készség, elsajátítsa az alapvető progtechnikákat, ehhez a szükséges alapismeretek meglegyenek, matek pl. Nem attól lesz jó programozó valaki, hogy bevágja a c szintaktikát, azzal még semmire sem megy, ha jó programozó valaki, úgyis nyelvfüggetlenül oldja meg a problémát, a levezetést összelegózni egy adott nyelvre már általában a kisebb kunszt.[Szerkesztve]
-
Lortech
addikt
Pontosan ez az, hogy nem azzal fogsz megtanulni jól programozni, amit tanítanak, hanem amit meg is akarsz tanulni, érdekel, nekiállsz saját magad, projekteket csinálsz. Ennyi erővel akkor kár bármilyen egyetemet elvégezni..
Az assembly tudás is kamatoztatható, csak nem olyan tudással amit suliban a néhány előadással és gyakorlattal elsajátíthatsz, saját magad kell képezned a lehető legtöbb területre, hogy másokkal szemben előnyöd legyen. Aztán lehet specializálódni, és profi lenni egy adott téren, ami eladható, van is kedved hozzá, meg megy is.
Szvsz az assembly is eladható, még ma is, ha tényleg jó vagy. Egy példa lehet a tanárom, full hardveres, assemblys, nem ma kezdte már a témát, mikrokontrollereket gyártó cégnél dolgozik. Meg keresnek pl vírusanalizáló helyekre is asm progban jártas embereket, a sulimban épp ki van plakátolva egy virusbuster hirdetés. Szóval nem csak olyan programozói helyek vannak, ahol csillivilli számlázóprograt kell fejleszteni .net 2015 C#+-/*!% - ben...[Szerkesztve]
-
Lortech
addikt
Még szerencse, hogy nem te állítod össze a tantervet, hanem azok a profok, doktorok, akiknek talán nagyobb a rálátásuk erre.
Nem arról van szó, hogy kezdeni akarok vele bármit is, nem fogok valószínűleg semmi komolyabb dolgot megírni vele, nem is mélyülünk úgy bele az órákon, hogy erre lehetőség legyen, de nehogy már egy leendő informatikusnak időpocsékolás legyen tudni, hogy mégis hogyan működik egy program, hogyan van megvalósítva alacsony szinten egy, hogyan hajtódik végre, mi folyik a háttérben stb. Ahogy mondtam, egyfajta szemléletet ad.. Talán nem minden időpocsékolás, amit később nem fogsz közvetlenül használni.
Én kifejezetten örülök neki, hogy ezt tanítják/tanították nekem..[Szerkesztve]
-
Lortech
addikt
EKF-PTI-n vagyok, nálunk nincs ilyen. Az assembly jó, nagyon jó a tanár, színvonalas az előadás és a gyak is, meg amúgyis közel áll hozzám az assembly, mindig is érdekelt. Komolyabb asm programozói tudást persze nem lehet vele elérni (a gyak 8086-on tasm-en folyik, com-okat írunk), de ad egyfajta szemléletet. Ja még van architektúrák nevezetű tárgyunk is (hardver ), meg informatika logikai alapjai is, mint ''szakmai'' tárgy.
-
Lortech
addikt
Én csak a tényeket közöltem, amint láthatod, és nem keltem a bmf védelmére, amúgyis utáltam, rühelltem. Egyébként most programtervező infón vagyok, és itt eddig egyetlen egy prog órám van, az is assembly, de legalább szeretem. Másik szakmai tárgy még a bevinfó.., és ezzel ki is merítettük az infó tárgyakat az első félévre. off off
-
Lortech
addikt
Tavaly, esti tagozat, 1. félév, infó tárgyak: 1, Adatstruktúrák, algoritmusok, objektumok, ea : ez tűrhető volt, talán még szinvonalasnak is mondanám; 2. bev. infó, gyak: gagyiság (excel, word, html, mittom); 3. Imperatív, objektum orientált programozás, gyak - semmi köze nem volt az oop-hez, delphi console application.. tehát gyak. 1 az 1-ben pascal. - elég fos volt az oktatás, tanár.
2. félév: 1. Informatika elméleti alapjai, ea - ez jó volt, bár sok újat nem mondott; 2. Programozási paradigmák és technikiák, ea - prog elmélet, konkrét nyelvekre levetítve, java, c++, c#, delphi, oop, progtechnikák, ez rendben volt; 3. Vizuális, eseményvezérelt programozás, gyak - delphi, immáron rendes windowsos alkalmazások, elment.
Azért írtam le, hogy ne az maradjon meg az emberekben, hogy semmit se tanulnak ott az emberek, mert ez azért mégsem állja meg a helyét, mindenki eldöntheti maga, hogy ez szerinte kevés vagy sem.
///a 3. félévről nem tudok nyilatkozni, mert sulit váltottam, de ilyenek voltak elvileg, hogy Számítógép hálózatok, I. Haladó algoritmusok, Haladó programozás, Digittechnika///[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eredeti játékok OFF topik
- Le Mans Ultimate
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Ubiquiti hálózati eszközök
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged