Új hozzászólás Aktív témák
-
bbazsy
őstag
peti nem kell ram v vinyo?
2*1gb 667mhz ddr2, hynix (élettartam)
120gb hitachi ?megrendeltem ma újakat, meguntam a nyomorgást.
2*2gb corsair, 320 wd -
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #1788 üzenetére
3an vanna általában.
krebsz pörög gyakon is, ha nem követed(!) az ea anyagot rendesen, akkor esélytelen, h megértsd. amúgy viszont jó, sok feladatot megcsináltok, meg lehet érteni.
hegedűs meg az óra 80% -ában az ea anyagot nézi át, táblához hívogat, kérdezget. gyakonként max 1 feladatzht viszont normálisan értékeli.
a harmadik 'srác' -ról sokat nem tudok, Marci mondta, h jó.én ha most csinálnám újra, akkor Krebsz lenne mind2 félévben.
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #1784 üzenetére
ja láttam én is, h most nincs. lehetne, mert idén is volt ősszel.
majd írok a srácnak..modellezés meg ha tetszik, ha nem a 3d része. szerves része..
peti: álljak be én is a sorba, h nincs rá szükségem?
de keresztfélév amúgy is mindegy, nem? csak tavasszal lehet anal1et csinálni, nem? -
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #1781 üzenetére
specinek felvenni valamit, ami érdekel az nem móka.
van ilyen, h 'számítógépes grafika' ea + gy. a kettő teljesen független, külön végezhető.
ea amit írtam az előbb, gy meg 6 hét directx, 6 hét opengl. modellek, textura, feny, forgatás, interaktivitás, árnyék, ...
ennek picit több értelme van, ezt vedd fel. én is csúsztam vele, lusta voltam megírni a beadandot, szal találkozhatunk ismod: amugy ha a geo modellezés, blabla érdekel, akkor tudok küldeni/ajánlani anyagot.
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #1777 üzenetére
igazából -nem tudom tudod-e- az a gond, h progmatos 2 féléves linalgot leszedték 1re. namost ez szép és jó, de gyakorlatban szívás.
num úgy indul, h ezt meg ezt tudjátok linalgból, amit persze nem
meg nálunk linalg komolytalan volt, nem is tanultam, gyakot simán pár óra tanulással írtam 5re. így kell csinálni, így jó, csináld. semmi háttérinfó, mi miért.
forgatás, ált inverz és ortogonalizáció num2 ráadásul (persze lényegesen komolyabb szinten), ezt eddig nem is értettem(eddig és eztán
).
grafikából ha szakirányos vagy akkor meg ezek triviálisnak vannak véve, ott a geometriai résznél inkább interpolációs dolgok vannak. bezier, b-spline, nurbs, ...; másik résznél pedig a szokásos. koord rendszerek, vetítések, leképezések, stbstb.
nem tudom tudod-e, Csörgőnek megjelent linalg könyve most idén. eötvös kiadónál még csak, de kapható. ott elvileg a numos felkészítés szinte teljes, erősen ajánlom. főleg ha grafika érdekel..
amúgy néztem a dolgaidat, nem rossz
ha esetleg indul grafika szeptemberben, akkor erősen ajánlom, h vedd fel (legalább találkozunk gyakon). sok újat talán Te nem kapsz, viszont meglesz és talán jobb a numos részeket picit előbb tudni numnál (én sokat grafika vizsgára értettem csak meg, pedig num előtte volt).
-
bbazsy
őstag
akárki, nincs egy felesleges t-mobile sim-kártya 2 hétre?
odaígértem enyémet vkinek, de az lejárt
-
bbazsy
őstag
hali
everestgymet néztük mi is, majd nyáron kipróbáljuk. ott a bérleti díjak nem tetszenek, mivel saját beülőnk+ebiztosítónk nincs (azt is kéne újítani..).
igen, a másik, h nekem a birodalom gyalog 10 perc, gym viszont világvége
birodalom annyira nem nehéz, de kezdésnek jó volt. ha már régóta csinálod, akkor valszeg sok újat nem fog mutatni.. szinekben vannak neccesebbek, azért talán megnézni érdemes.az a baj, h csináltuk fél-egy évig viszonylag rendszeresen, akkor talán még a formánk is jó volt. azóta vizsga+suli+ezaz, nem tudtunk lemenni, most meg úgy nézünk ki, mintha pár hete csinálnánk
ez sajnos nem ilyen "egyszer belejovok aztan mindig jo lesz" sport, hanem szinten kell tartani magad. ez most nincs
szerda nekem még nem jó, itthon leszek + jelenleg szét van cseszve a talpam, szal most pihin vagyok (mászás téren, úszás biciklizés megy).
-
bbazsy
őstag
dobsz egy számot, akkor felhívunk szombaton, h hova megyünk. v írd meg ide jönnél-e, ha igen, akkor mountex, ha nem, akkor párban vagyunk, akkor valszeg birodalom.
nem leszek pár napig, de legkésőbb szombat este válaszolok.peti is összekapja magát, akkor jó lenne..
végeztem
33 kredit, 4.5.
most megyek, van 15 perc még összepakolni, minnyá indul Balatonvonat
többieknek meg hajrá, nincs már sok! -
bbazsy
őstag
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #1722 üzenetére
hey
átfutottam, vélemény:
tárgyakat add le, most. jegyek alapján nem vagy olyan ember, aki ennyit meg tud csinálni (nem akartalak megsérteni, de tényleg. 1 embert ismerek, aki ezt bírta, de neki 44 kreditre lett 4.9es átlaga). idiotizmus ennyit felvenni, csak csalódni fogsz, sokat. + fizetni fogsz a végén az elhasznált kreditekért, az se egészséges.logikára meg menj el, mert lutri az egész. előadásbenemjárás nem kifogás, én se jártam, semmi köze nincs vizsgához. megveszed a néni könyvét, és azt tanulod, ő se mond el semmit előadáson. ha szerencséd van, akkor 3-4-5 nap alatt meg lehet tanulni rendesen.
ha tetszel neki 0 tudásra is átmész, ha nem, akkor meg uvn se. sajnos ez ilyen, menj el. fel fognak torlódni a vizsgáid minden félévben, nem fogod bírni.és igen, jól látod, elején kell lezavarni mindent. én idénre már olyan szinten voltam, h vizsgaidőszak megkezdése előtt megvolt 3.5 vizsgám a 9ből
volt pofám odamenni emberekhez, h én le akarok vizsgázni 9. héten, meg is tehettem.
szal így 33 kredittel, 4.5ös átlaggal (~4,8as index) végeztem lényegében múlt héten, még van 1 fél vizsga, 6 hetes anyagból, de az már annyira nem izgat, sima lesz
többiek meg szívnak még júliusban is
(bocsi Peti
)
mod: mesélj, nevezetes algoritmusok milyen? az érdekel engem is, de infót még nem taálltam.
-
bbazsy
őstag
hi
leszállsz, elindulsz a tömeggel délnek.
az északi épület mellett elmész, az ilyen kék-sárga, tovább(szintén tömeggel).
északi épület végénél meglátod a délit, az vörös.
mészmészmész, csak egyenesen, odaérsz a déli nyugai bejáratához(igen, még mindig tömeggel).. [ még1x, ehhez a bejárathoz csak egyenesen kell menni a járdán a 4-6 megállótól ].bemész az épületbe, lesz előtted egy marha nagy lépcső felfele. megkerülöd, lesz alatta egy lépcső lefele
lemész, az első kereszteződésnél elfordulsz balra, majd koppanásig mész, leghátsó szoba az nylab (ki vannak téve a szobaszámok).mivel belépőkártyás, ezért vagy nyitva lesz az egyik ajtó, vagy kopogsz.
mod: ha eltévedsz, bármelyik bamba nézésű megmondja hol az nylab, déli épületen belül főleg
-
-
bbazsy
őstag
végére hagytam egy fél vizsgát. 6 hetes anyag, viszont grafika, ami félig numanal..
és annyira de annyira nincs kedvem tanulni rá, h csak na
megyek is vissza Pestre, ott jobban tudok rémhetőleg..viszont csüt Balcsi
-
bbazsy
őstag
na?
-
bbazsy
őstag
pontosan 5 hónapja voltam ilyen boldog..
jan 10-jun 10 !!
MEGVAN A NUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
bbazsy
őstag
3 BMEssel lakok, van kis rálátásom arra is
én szintén úgy gondolom, h nem bántam meg a választásom (bár nekem a BME fel se merült, pedig pontom messze megvolt akármelyik szakra).
amit leírtál, én is azt látom. ott nem az megy a tanárok részéről, h segítsenek, hanem a sz*patás, a szemétkedés, stbstb. ez nálunk teljességgel hiányzik.
igen, a szorgalmi időszakunk könnyebb lényegesen, viszont vizsgaidőszak _sokkal_ nehezebb. ebben sztem a Ti rendszeretek jobb. nem sok BMEssel találkoztam eddig, akinek minden félévben ~10 vizsgája van.. meg pl szobatársam most vizsgázott le 3asra analízisből úgy, h egy betű elméletet nem tanult
ezt irigyeltem (nademajd szigorlaton..
)
mind2 egyetem más, bár egy közös Járaink azért van
engem a hardveres rész mélységei hidegen hagynak(azért azt szeretem tudni, h mi hogy miért működik), egyre inkább húzok a matematika-kritográfia felé, ez sztem itt erősebb, szóval sztem jó helyen vagyok -
bbazsy
őstag
aranyköptem (első és utolsó HSZ, többi lényegtelen
)
-
bbazsy
őstag
sztem az, aki minden vizsgán kettessen csúszik át, az előbb-utóbb megbukik.
tételbizt szinte mindenki fejből nyomja num tanszéken
becsülendő, tény..
Simonhoz többet nem tudok hozzászólni, nincs vele személyes tapasztalatom. viszont egy tanszékvezető általában ugye, khm.. okos
gondolkodós része lesz az igaz pedig. matekkal ráállítanak valamire, amit igazából megmagyarázni nem tudok, de pont ezt beszéltünk múltkor, h van benne valami. lényegesen könnyebben tanulok meg dolgokat, több összefüggést veszek észre ahogy megy az idő
progmatnak mondjuk -ha programozni akarsz- nem a matek része a legfontosabb, de pl egy mérnökinfóval szemben is máshogy tanítanak, más szemléletet adnak. ott programnyelveket gyakoroltatnak, sokat; itt meg keveset, de elméleti részét erőteljesebben, absztraktul mindent. mindenki eldöntheti neki mi a jobb.
mod: de a kérdésemre még mindig nem kaptam választ. ide akarsz jönni, v puszta kíváncsiság?
-
bbazsy
őstag
anal az mindenkinél anal, Simon kifejezetten jól tartja állítólag. vizsgán olyan, amilyen, de analból nem láttam még olyan vizsgát, ahol 1 vizsgáztató lett volna.. azt meg nem hiszem el, h 2x annyi anyagot adna le, Szili is úgy írt, h csuklóm fájt órája végére...
anal 3 felett meg állítólag mindegyik ugyanolyan(7-8 fele meg már mikor ~10en vagytok, nem hiszem el, h hatalmas szivatás menne, inkább az ellentettjére hallottam példát egyik PhD -stől). 2ig viszont tényleg húzós.
+progmat 10 félév, proginf 6 félév(ha már anal példát hoztad fel), a 6 félévben is 4 anal van (nekünk A -n 5), nem 3
utolsó más néven, de az anal.. MSc -n kitudja mennyi lesz még
valszám ok, az B -n egy féléves, talán könnyebb is, ezt mondták a többiek.
azzal meg, h linalgot redukálták baromira nem jártunk jól, mert num a linalgra épül ugye. szal oké, nem tartották meg, de lényegében könyvből megtanulhatod a linalgot, mert különben sokat nem értesz a numból. sztem ez nagyobb szívás..
mod: Te hova jársz, v miért érdekel ennyire (eddig azt hittem 4. es vagy, de ha Simonhoz benéztél, akkor már kételkedek
[v nyíltnap?])
-
bbazsy
őstag
rosszul hallottad
van könnyítés, tény. bekerülni könnyű, tény. viszont bent maradni már nem
van A szakirány, ami szerintem 95% progmat, a többi az picit finomabb. de analízis végigkísér, eaf vége se könnyű, ill első évben gépet sokat nem látsz, elmélet minden..
évi 30-40 diplomásról hallok a 600ból. jól is van így, legalább nem leszünk sokan
mod: én már úgy vagyok vele, h a matek miatt maradok, prog része annyira nem is érdekel. és sztem progmatra ne azok jöjjenek, akiket _csak_ a programozás érdekel, azok ki fognak hullani (láttam senior programozót elvérezni nálunk).
-
bbazsy
őstag
alg is kipipálva, most 1 hét anal tanulás, DEJÓ
-
bbazsy
őstag
válasz
Dare2Live #1649 üzenetére
neked gondolom ELTE IK, v BME VIK kell, Kelenföldtől mind2 20 percre van(2 villamos), egymástól a 2 épület 100m(már ha a BME I -ben van a könyvtár, különben meg mondjuk 800m, de az egyetemistákkal teli "ösvényen", bárkit leszólíthatsz). eltévedni nagyon nem tudsz (el tudsz, de tényleg nehéz
)..
esetleg keresd meg a könyvtárak telefonászmát NETen, és úgy érdeklődd meg előre.
..segítek, ELTE TTK(IK) Kari Könyvtár: 1/209-0555, mellékek: Tud.ági
ez van a kölcsönzőjegyemre írva.az, h ilyen összenépi könyvtár van-e, arról én nem tudok, de sztem BME-ELTE könyvtárakban _mindent_ megtalálsz, ami kellhet.
üdv
bébé -
bbazsy
őstag
-
bbazsy
őstag
mások vagyunk
nekem most történetesen lesz időm, egy egész nyaram. hétfőn meg akarom dumálni a sráccal, h valamelyik beadandot megcsinálom nyáron és leadom szeptemberben. ha belemegy, akkor sokat nem vesztettem, mert kredit annyira nem érdekel, viszont legalább érteni fogom a 3d -t, ami talán nem baj.mod: ők is írták, h de menjek el, könnyű lesz az pót, me glehet írni simán.. nem látom értelmét, csak az időmet veszi el a nehezebb tárgyaktól.
-
bbazsy
őstag
sajnálom
írták, h nem tudják mi van a földben, óvatosan fúrnak.. remélem is, sajnálnám azt az épületet, szeretem.
Te milyne szakra jársz pontosan, h fizikád van?
nekem is megvan az első bukásom, grafika gyak. kinyomoztam, nem kell megcsinálni a gyakot az előadáshoz, nem is fogom(ez azért fontos, mert ea első részéből vna már megajánlott 3asom, amit semmi esetre se hagynék veszni). megcsúsztam előrehozott vizsgák miatt, nem tudom 1 hét alatt megírni a 2 beadandót(opengl+directx) úgy, h semmi közöm egyikhez se, + közben vizsgák+bomba miatt pótlások.
megírom nyáron rendesen, lesz időm + tényleg érdekel a téma, nem akarom összecsapni. amúgy is több kreditet vettem fel, mint kéne -
bbazsy
őstag
bocs, nem így értettem. de nálunk picit más a szitu, van kismillió beadandó, és baromira nem lett volna jó máskor írni. többiek máskor fogják, jövő szerdán valszeg, eaf vizsga után. igen, ez valóban sokkal jobb.. de látom a másik időpont neked se jobb..
erre irtam. sry, ha fellengzősködésnek tűnt, tényleg nem úgy értettem.
egy előre meglevő rendszert nem szeretek felborítani, akkor borul minden.. és az rosszabb
-
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #1582 üzenetére
bas egy vistát nem tud felrakni normálisan, ezek után inkább nem kommentezném.
rc1 óta használok vistát hibátlanul, sp1 óta lényegében nincs semmi baja. >7 hónapja van fent, rengeteg sdkval, visual studio, soksoksok program, és semmi baja.
ja, és játszok vele.
sztem egyértelműen vista. -
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #1567 üzenetére
válaszoltam, próbáld ki, remélem nem lőttem mellé..
meviksz: mi webserverünk asszem ATWnél van, kb bagóért. adtak hozzá 1-2 gigát, mailt, stb. amire nekünk kell, elég.
azt gondold meg, h mire akarod használni. ha sima web, akkor vegyél + kérj hozzá tárhelyet, amennyi kell. ha FTP mondjuk, akkor már érdemes elgondolkodni, h keresel valakit, aki a saját szerverén ad neked pár gigát, amennyi kell..
ha valahova be akarod rakni sajátot, akkor az macera. kell gép, kell felügyelet, elromlik be kell menni, stbstb...mire akarod használni?
-
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #1563 üzenetére
arra figyelj, hogy a C "szoftveralkalmazói" -t azt BSc -re ajánlják úgy, h nem mész tovább MScre. ez persze nem zárja ki, h menj, csak inkább gyakorlatiasabb tudást ad kevesebb elmélettel, ami később kellhet(kelleni fog.).
modellezőn vagyok, és igen, úgy néz ki jövőre végzek, megyek tovább MSc. ennyi a biztos. az még közel se, h proginf MSc, hogy ELTE MSc, hogy MO-n MSc. de megyek tovább
igen, eléggé távol van. van egy alapozó félév, ahol ezt a tudást elevenítik fel, ezért is felesleges ismételni.. de később sokra nem mész vele, inkább az agyadnak kell olyan szinten lennie, h bírja..
később bombázhat minket, megmondjuk kihez vegyél fel mit, ki a jó gyakvez
-
bbazsy
őstag
-
bbazsy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged