Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
Osztott rendszerek specifikációja és implementációja pff...
A gyak., amit felvettem, pontosan ezen tárgy EA-jának idejében van... szerintetek változtatnak még rajta vagy sokan úgyse járnak be EA-ra, azoknak meg jó az a gyak? -
proof88
addikt
válasz
nickwearby #3226 üzenetére
A zárójelesről nem tudtam.
-
proof88
addikt
válasz
nickwearby #3223 üzenetére
Dehogy kell újra felvenni a gyakot!
-
proof88
addikt
Hát én nem, én most visszafogottabb voltam, inkább legyen meg mind, amit felveszek.
-
proof88
addikt
-
proof88
addikt
THX!
mod: se Török, se Laki!
Lehetőségek: Kitlei, Zsók Viktória, Tóth László Attila, Schmeiszer Krisztián, Hegedűs Hajnalka. -
proof88
addikt
Kérdésem, hogy PrgNylv2 (Ada)-t kinél vegyem fel, mármint a gyakorlatot? Kozsik, Kitlei, stb?
-
proof88
addikt
-
proof88
addikt
Amúgy Nektek azért volt prog tech 1. és 2., mert progmaton még 2 féléves volt?
Csak mert nekem prog tech 1 van, de nem igazán találok prog tech 2-t. -
proof88
addikt
Szerintetek ha nulla tudásom van prog techből (gyakom meglett 3-as), akkor 3 nap alatt napi hány óra tanulással lehet megtanulni a csütörtöki vizsgára a könyvet?
-
proof88
addikt
Melyik volt az, nekem is privátot plíz!
peterszky: mondjuk én még sosem ittam desztillált vizet, pedig kíváncsi lennék, hogy milyen az igazán íztelen víz. Na most, ami bnőméknél szokott lenni ásványvíz, az a csapvíznél is rosszabb szerintem, mintha még íztelenebb lenne, mint a csapvíz.
Mondjuk a csapvíz is változó, mamáméknál olyan, mintha patakvizet innék, van ahol több klór van benne, mint máshol, jódozni is szokták, kerületenként is változik.
De amit én iszok ásványvizet, az tényleg mellékízes. Persze attól még belerakhatnak bármit.
De ezt nem hiszem, nem lehetne titokban tartani éveken keresztül, és még egyetlen szenzációhajhász írást nem láttam, hogy csapvíz lenne az ásványvíz. Én az ásványvizeknél akár el is hiszem, hogy az ásványok mennyisége is annyi, amennyi rájuk van írva, esetleg csak pár %-kal kevesebb. -
proof88
addikt
Én régen vedeltem a csapvizet, viszont leszoktam róla. Egy ideig szénsavas ásványvizet ittam, mert az milyen jó, aztán leszoktam arról is, mert nem tesz jót a gyomornak az állandóan szénsavas ital.
Ma már csak olyan folyadékot szeretek inni, aminek van valami íze.
Ezért nem szeretem a csapvizet és azt a fajta ásványvizet, ami barátnőméknél szokott lenni, mert annak nincs íze. Ő meg pont azért szereti.
Én csak olyan ásványvizet iszok már, aminek van olyan mellékíze, nekem ízlik, pedig régen nem szerettem én sem.Szénsavmentesen iszom, különben nem érezném az ízét.
-
proof88
addikt
Nyam-nyam, de jót aludtam.
Most már csak fél napot kell előretekernem magamon. Azaz, holnap legelőbb 5-6 óra körül kell elaludnom délután, aztán jöhet az este 7-8 óra, majd meglesz a cél este 10 óra.
És végre hajnalban fogok majd kelni, anélkül hogy zombi lennék!
Mi van, Mawyx? -
proof88
addikt
Na most alukálok egy jót.
-
proof88
addikt
Én már le se fekszem.
Nem szép dolog, de ősszel rászoktam nagyon a hajnali 4 órás elalvásra. Persze amikor 8-ra kéne bemenni ea-ra, nem tudok felkelni, mert úgy lenyomom alvajárva a mobilt és az órát is, hogy nem is emlékszem, hogy csörögtek.
Aztán próbáltam visszaszokni, de nem ment. Ha előbb feküdtem le, már sehogy sem tudtam elaludni. Általában másfél óra forgolódás után feladtam. Ezért kitaláltam, hogyha visszafelé nem megy, akkor majd előre irányba újra a régi rendszert kapom vissza, tehát mindig később fekszem le, hogy újra jó legyen.
Szóval most is azért vagyok ébren tegnap óta, mert újabban délelőtt fekszem le és délután ébredek fel. Ezt odáig fogom csinálni, hogy megint este fekszem le és reggel kelek. De ezt úgy kéne, hogy este 10-kor csicsika és wow, 8 óra alvás és tudok 6-kor kelni.
Mint a rendes iskolás gyerek.Egyébként arra gondoltam, át tudnám szoktatni a szervezetem arra, hogy egy nap nem 24, hanem 48 óra. Kíváncsi lennék, mennyi ideig bírnám, bár ki tudja ...
-
proof88
addikt
válasz
peterszky #2970 üzenetére
Én tavaly már nem tudtam lejelentkezni Anal 1 vizsgáról, mert félrenéztem a zárás dátumát, így későn akartam lejelentkezni.
Bementem, valami gyakvezér volt ott, mondta várjuk meg a Fridlit. A többiek vizsgáztak, én meg hátul ültem, vártam Fridlire, hát vizsga után kb negyed órával meg is jött, magyarul jó sokat vártam rá ... aztán kérdezte, hogy miért nem próbáltam meg, mondom mert nem tanultam rá (lehet, hogy meglett volna a 2-es, de normálisan akartam vizsgázni, nem holmi "meglett a 2-es kis szerencsével szinten")*, és nekem 1-est írt be.
* persze, vannak olyan tárgyak, amikből jó nekem a "szerencsével 2-es" is, persze ehhez az kell, hogy kellően unjam már a tárgyat meg a vizsgáztatót. Pl logika, mert a gyakorlat ízi volt, hát a mamától meg a kérdéseitől előre félek ...
Egyébként 1 héttel később asszem meglett a 3-asom analból, és az legalább nem holmi szerencsés 3-as volt, hanem stabil 3-as, mondjuk akkor már végképp elegem volt az egészből (jún. 16.), ezért meg sem próbáltam a szóbelit a jobb jegyért. -
proof88
addikt
Nektek is BÚÉK!
-
proof88
addikt
viszont, bár már mondtam
-
proof88
addikt
Én inkább nem szoktam alkoholizálni.
Első sörös élményem talán 15 évesen volt, aztán emlékszem, hogy 16 vagy 17 évesen a Bp parádén összeittam mindenféléből, volt sör, jéger, whisky, mittomén, mégsem lett semmi bajom. Aztán egyszer 4 sör és valami töményebb után jól taccsra kerültem, no azóta nem szereti a gyomrom az alkoholt, vagy nem tom. Mondjuk 2 éve volt, azóta javulok. Tudom h nem jó keverni, de életem első keveréséből még hányingerem sem lett, pedig nem hiszem, hogy sokat ettem volna előtte.
Múltkor meg gondoltam iszok egy kis bort, 2 pohár után elkezdett fájni a fejem kicsit, úgyh morcos lettem rá!
Megfogadtam, hogy alkoholt csak olyankor iszok, ha jó a társaság, mert akkor úgy tudok vihogni, mint egy ló. Egyébként meg nem iszok, mert még a fejem megfájdul tőle. -
proof88
addikt
Amúgy form. nyelvekhez kit ajánlotok: Hunyadvári, Tichler, Nagy, Ásványi, Ács, Veszprémi, Lázár?
szerk.: és Adahoz? Kitlei, Zsók, Tóth, Schmeiszer, Hegedűs? -
proof88
addikt
Hát én semmit nem fogok karácsonyra kapni, mert előtte vásárolgattam be mindenfélét, magamnak.
-
proof88
addikt
válasz
proof88 #2722 üzenetére
No, most végre hozzákezdek a 4. feladat megírásához.
4 órán keresztül nem csináltam semmit, csak olvasgattam mindenféle hülyeséget. Amúgy nincs bennem kávé vagy ilyesmi, mert 1-2 hete sikerült felborítanom az eddigi rendes ütemem és valahogyan hajnali 5-6-7 óra táján érzem magam úgy, mint 1-2 héttel ezelőtt éjjel 2-3 óra körül, és most dél és 1 között szoktam felkelni az ágyból.
Úgyhogy ez most jó is lesz, hogy most nem alszom el, majd napközben bedobok egy kávét és bnőmnél remélhetőleg végre együtt fekszünk le aludni, mondjuk olyan egészséges este 11 körül.
Nagy álmom, hogy egyszer majd én is jó ember leszek, aki korán fekszik, korán kel, így nem okoz gondot neki reggel 8-ra bemenni a suliba. Ja egyébként középsuliban nem voltak ilyen gondjaim, pedig az 3/4-1 órára volt innen, ez a rohadék meg max fél óra ugyebár.
Ehh, nem viselkedek szépen.
Mindegy, most egy kis SOAD-ot elhallgatva, közben halkan énekelve (nem egyedül élek) megírom a templét fámat, ami előreláthatólag 1 óra lesz úgy, hogy a feladatot is teljesíti majd a program. -
proof88
addikt
Átolvastam a diákat. Azért tartott ennyi ideig, mert közben falatoztam, fórumoztam, msn, miegyéb.
-
proof88
addikt
Elkezdtem beleolvasni az előadás diákba, mert ugye bejárni luxus ...
-
proof88
addikt
EAF II beadandót kéne csinálnom, de nincs kedvem. Pedig nem lenne jó, ha kárba veszne már az eddig megcsinált beadandók ... pff!
Mondjuk igazából már megcsináltam volna, de azért nem tudok hozzákezdeni, mert utána doksit kell írni, és egyszerűen nem tudom magam rávenni, hogy én doksit írjak ma! Ráadásul a múltkori beadandóhoz sem írtam még meg a doksit.
Én már nem bírom ezt a feszkót!
Ma kávézás lesz, mert cs-zhetnékem van. Rohadt életbe már!
Amúgy észrevettétek, hogy kaptunk 1 új alap smilét:?
-
proof88
addikt
Köv kérdéseim:
ha nem csinálok meg specit, akkor üresen maradhat az indexben az a rész, nem kell a tanár után kajtatnom, ugye?
ha kötelező gyakorlatom nincs meg, mert 3-nál többet hiányoztam vagy nem voltam zh-n, akkor aláírás megtagadva, tehát ekkor sem kell kajtatni bármit is beíratni a tárgyból és ez igaz az ea-ra is, ugye?
Van néhány ilyen tárgyam, csak azért. -
proof88
addikt
wtf, nem is tudtam, hogy újabban dvd-audio minőségben is adnak ki albumokat. De a CD miért nem elég? Én úgy gondolom, hogy aki hangosan akar zenét hallgatni, annak elsősorban nagyon jó minőségű hangfalrendszerre van szüksége és egy jó tiszta hangot kiadni képes hangkarira, és úgy összehozni a kettőt, hogy tutira torzításmentesen és szépen tudjon szólni a mély és a magas hangok. Nem?
-
proof88
addikt
Ti hogy bírjátok ezt a feszkót?
Basszus, én nem bírok már tanulni. Középsuliban nem voltak ilyen gondjaim, pedig nehéz suli volt. Az érettségit sikerült kihoznom töri kivételével 5-re, az 4-es lett. Angolom és infóm volt emelt szintű, mondjuk egyikből sem érettségiztem, mert angolból a nyelvvizsga váltotta ki (ilyen már nincs), infóból meg a SZÉTV (Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenye) Informatika országoson a 3. hely. Most ezt nem dicsekvésből mondom, de jött utána az ötödév, ami adott egy programozói OKJ-t, az egyetemen meg 1. félévben megszenvedtem mindennel, 2. félévem jobb volt, most meg annyira lusta vagyok már, hogy hihetetlen. Most is megbuktam 2 tárgyból, MERT NEM JÁRTAM BE rendesen, 4 hiányzásom van mindkettőből.
Akkor minek jártam be eddig, ha aztán elcseszem magam ?!
Annyira lusta vagyok, hogy az hihetetlen. Minden mással elcseszem az időmet.
Pff. -
proof88
addikt
Te hallod, Te lány vagy? Néha ráutaló dolgokat olvasok (pl Csörgő jóképű).
De akkor miért ffi avatarod van?
Amúgy sry, le kéne szoknom lassan az egész fórumozásról. Naponta rengeteg időm megy el vele, mert itt PH!-n is több topicot látogatok rendszeresen, meg máshol is napi látogató vagyok. Ehh. -
proof88
addikt
Nem fogom hanyagolni, mert van egy alapvető különbség kettőnk között: Neked van autód, nekem nincs.
Barátnőméknek viszont van 2, ebből az egyiket alig használják... szóval azt használhatjuk majd, de én alapból arra használnám az autóm, hogy nagy távokat tegyek meg vele, vagy ha bevásárlok valamit és haza kell vinni, ilyenek ...
Amúgy a Nagykörúton visszafele Pestre a Petőfi-hídon állandóan nagy a kocsisor, azokat az embereket nem értem, miért arra mennek mindig. Én nem akarok perceket állni dugóban, ha ez kiteszi az út idejének a felét. Persze ők lehet, hogy a város másik feléből jönnek... na mindegy. -
proof88
addikt
Értem.
Sikerült a vizsga, de mondjuk még kell az elsősegély-vizsga, de attól már nem parázok annyira, persze ott is megvághatnak.
A tekerésről meg nem fogok lemondani, mert ez egy olyan sport, ami jó nekem, mert nem vesz el időt az amúgy is kevéske 24 óráimból.Közlekedés közben növelem a staminát.
Kár, hogy karra/mellkasra nem találok valami sportot, ami szintén nem vesz el időt. -
proof88
addikt
Én viszonylag érdekes szitukban szerepeltem eddig, de kb mindről jó emlékem van. Rettenetesen parázok előttük mindig, de ahogy kiállok, elmúlik a dolog és érzem, hogy na végre én beszélek, mindenki kussol és figyel, mert amit mondok az frankó.
Középsuliban 9.-ben gólyabálon valamiért engem szavazott meg az osztály, hogy menjek ki mindenki elé tanárt parodizálni. Természetesen a töri tanárt parodizáltam, jó fej ember volt, de a beszéd- és metakommunikációs stílusa eszméletlen volt. Mivel már a nevem mondták kórusban, kénytelen voltam kimenni, mert ekkor már a visszautasítás kudarc lett volna számomra. Végül nagyon jól sikerült a dolog, én is meglepődtem rajta. Végül is, csak kiélhettem a hülyeséget.
Asszem a tanár nem látta ezt.A feleléseknél is tök jó volt, főleg amikor vágtam az anyagot. Sokszor felelésnél grimaszoltam a tanárnak a háta mögött vagy mellette állva, ami nem szép dolog, de legalább a többiek is örültek, ha engem hívtak ki felelni. Sokat gyakoroltam a hülye arcból egy pillanat alatt komoly arccá való átalakítást. Amikor a tanár rám nézett, hirtelen komoly fejem lett, ez plusz vidámságot biztosított az osztálynak, nekem belül nehéz volt visszatartani a röhögést. Mindig megúsztam.
4.-ben csináltam előadást a videokártyákból, mert elegem volt abból, hogy a mai info oktatásban vagy nincsenek benne a hardverek között, vagy ha igen, akkor ott tartunk, hogy CGA, VGA, stb ... a középsulisokat, akik gémelnek, inkább a játékokban betöltött szerepük érdekli, ezért a kötelező pár perces rizsa után ezekről beszéltem, technikák a 3D-ben, stb.
Most egyetemen van egy olyan, hogy Matek-info szeminárium, ami a Bolyai Koleszban szokott lenni. Véletlenül jelentkeztem rá anno, a lényeg az h 2. félévben tartottam én is egy előadást, miről másról, videokártyák. Nem is baj, elegem volt, hogy 10-ből 9 téma matek, 1 info. Nem is nagyon szeretem a matekos témákat, amikről ott szó van, nem is nagyon értem mondjuk. Ott is izgultam, de ahogy elkezdem, már nem izgulok.
Nem tudom, Te hogy vagy vele, és látom a dátumból, hogy lekéstem a dolgot, de szerintem az izgalom inkább csak addig tart, amíg nem kezded el. Ha elkezded, már mindenki Téged figyel, de nem azt, hogy bénázol, hanem amit mutatsz és mondasz. Ha jó a téma meg minden, akkor ha bénázol valamit, de tetszett az előadás, a végén úgyis jó lesz az összkép.
Szerintem.mod: amúgy ha egyetemen lenne középsulis felelés, már nem grimaszolnék tanárnak, azóta megkomolyodtam. Nem is megy az egyetemi stílushoz ez a bohóság. Bár talán azért sem, mert egy egyetemi közösség teljesen más, mint egy tizenéves csitri osztály (nem sértésből írtam).
mod2.: anno villamoson is grimaszoltam. Unatkoztunk haverral hazafelé, már nem volt mit beszélni, tömeg volt a villamoson, hát grimaszoltam. Máris volt min nevetni, ill. vissza kellett tartani a nevetést. Más nem látta, de ha látta volna, az ciki lett volna, pont ez volt benne az izgalmas.
Nah, most le lehet írni engem.
-
proof88
addikt
válasz
nickwearby #2591 üzenetére
De, a túlzás miatt direkt órát írtam.
Nem szeretem ott a nagy tömeget, mindig gyors léptekben haladok (haladnék), és sok perc, mire a Déli épülethez érek. :S -
proof88
addikt
válasz
peterszky #2586 üzenetére
Én nem ismerem, mit tanít amúgy? Meg mondhatnál némi infót a "módszereiről", ha már tudsz.
Crystalheart: ez egy tévhit, hogy a kerékpárosok jobban károsítják a tüdejüket. Olvastam, hogy a kerékpárosoknál is veszélyeztetettebbek az autóban ülők és a babakocsiban ülök. Általában minél magasabban vagy, annál kevésbé szennyezett a levegő. A babakocsiban ülők alacsonyan vannak, ott a legnagyobb a szennyeződés. Az autóban ülők meg azért, mert mérést végeztek, és az a durva, hogy az autóban egyre inkább gyűlik a szennyező por, tehát elindulsz és ahogy telik az idő, egyre szarabb levegőt szívsz be, nem feltétlenül kell büdösnek lennie. A nagyon kis szennyező porokat sem fogják meg az autó légszűrői. Szóval érdemes néha átszellőztetni az autót, mert felgyülemlik benne a sz@r.
Abban igazad van, hogy a kerékpárosok nagyobb intenzitással vesznek levegőt, de az legalább valamennyivel tisztább, mint amit a gyalogosok, autósok szívnak. Tegnap vettem egyébként egy Respro City maszkot, ez kivéd néhány szennyeződéstől, de sajnos a PM10-et ez sem szűri tudomásom szerint. A PM10 (szálló por) koncentrációja alapján rendelik el a szmogriadókat egyébként, amit nem fognak, mert nem merik megtenni, de másik téma.
Munkavédelmi boltban lehet kapni maszkot és olyan szűrőt, ami olcsóbb, mint a Respro, és véd a PM10 ellen is. Azért nem ilyet vettem, mert ezeket nem igazán lehet nedves időben használni, valamint a Respro most pont jól jön, mert hideg ellen is jól védi az ember pofáját.Jövőre majd kipróbálok egy 3M maszkot filterrel egy munkavédelmiből is. Persze azoknak elég elrettentő kinézetük van, de sajnálom.
Hétfő délután/este elég nagy szelek voltak és láss csodát: másnap Bp légszennyezettségi térképe sárgás-pirosról kék-zöldre változott! Nagyon szép látvány volt.
Az már más kérdés, hogy a hétfői nagy szél hullámvasutat csinált nekem a Petőfi-hídon, alig tudtam egyenesben tartani a gépet.Amúgy azt mondják, a városban biciklizés reggeli kávé helyett is jó, mert adrenalint növel. Van benne valami, csak az a probléma, hogy miután > 30-cal legurulok Budán a hídról, beérek az egyetemre, elkezdődik az előadás, és már alszom is. :S Pedig előtte pár perce még száguldoztam.
Érdekes érzés, hogy tényleg csak pár perc választ el ez előadás altató melegétől, sokkal másabb, mint az a pár perc, mint mikor leszállok a villamosról és még 5 órát kell gyalogolnom a Délibe.
Tudom, bolond vagyok.
Amúgy úgy látszik, hogy folyton ellenérveket akarok állítani az említettekkel szemben, de való igaz, hogy van némi tévhit az emberekben a biciklizéssel kapcsolatban. Csak a tapasztalataimat írom le, meg amiknek utánajártam. Amúgy itt Bp-n tényleg életveszélyes biciklizni, de a közlekedés az önmagában is egy veszélyes üzem, ahogy azt szokták mondani.
-
proof88
addikt
Nekem ellenkező véleményem van a Nagykörútról.
Aki nem szokott hozzá, annak kívülről őrültség lehet, de valójában nagyon jól lehet rajta tekerni. Elmondom, miért:
1.- ha nincs dugó, tehát az autók tudnak tempósan menni (ez főleg Buda felé igaz, bár sokszor egyik irányba se), akkor tekersz a külső sávban nyugisan, ajtónyitásnyi távolságra, mivel rengeteg biciklis baleset úgy lesz, hogy kinyitják előtted az ajtót, mert előtte nem néznek ki. Gondolom ismeritek a Bajcsy-n lévő kerékpársávokat, ami úgy van csinálva, hogy mindkét oldalon 1-1 kerékpársáv a megfelelő irányba, aztán parkoló sáv az autóknak, aztán a rendes forgalmi sávok legbelül. No, ebben az a poén, hogy itt nagyobb eséllyel ér probléma, mert pont az anyósülésen ülő nyithatja rád az ajtót, akinek még jogsija sincs feltétlenül, méginkább nem néz ki. Ráadásul sokszor beparkolnak rá, meg dobozokat pakolnak, elég idegesítő kerülgetni az ilyet.
Na visszatérve, ha nincs dugó, akkor az autókat nem tartod fel, mert kényelmesen meg tudnak előzni, ha beljebb mennek 1 sávot és kész. Nem csak a váratlan ajtónyitások miatt kell egyébként ajtónyitásnyi távot tartani, de azért is, mert ha túlságosan a sáv jobb szélén mész, akkor az autósok hajlamosak kicentizve elhaladni melletted, ami magában hordozza a veszélyt. A KRESZ előírja a szigorú jobbra tartást, de a városi biciklis, már aki nem a járdán közlekedik (ott ne!), az jól tudja ezeket az íratlan szabályokat, vagy azért, mert tapasztalt, vagy azért, mert okult más hibájából.2.- ha dugó van, akkor meg végképp nem tartasz fel senkit, mert nem vagy az útjukban. Ilyenkor vérmérséklettől függően lehet a sorok között haladni, mint a motorosok, ez sem szép dolog, de ha lassan csinálod, vigyázva a körülötted lévő autókra, ésszel, akkor a sofőrök nem húzzák az orrukat, ja és sokszor a dugóban vannak olyan rendes sofőrök, akik látván a visszapillantóban a biciklist, arrébb húzodnak, hogy tovább tudjon haladni.
A Nagykörút szerintem egyáltalán nem veszélyes ebből a szempontból, nekem ott még nem volt bajom. Ennek egyik fő oka a fenti dolgok betartása, másik pedig az, hogy a sofőrök látnak, azaz számítanak rám. Sok biciklis-autós baleset azért van, mert az autós nem számít a biciklisre, ilyenek pl. a gyalog-és kerékpárutak, amik aztán kereszteződésben az úttesten folytatódnak, és ha mondjuk nincs lámpa, max macisajt, akkor ott csúfos dolgok történhetnek, de hozzáteszem, hogy rengeteg idióta biciklis járdáról ugrál lefelé az úttestre, aztán csodálkoznak, hogy elcsapják őket.
Nem tartasz fel senkit. Teljesen más, mint mondjuk a Váci út, ahol nagy tempóban halad mindenki, de azt nem is kell használni, párhuzamosan van vele bringaút, jobb-rosszabb minőségben.Úttesten egyébként azért is célszerű menni, mert sok autó jár rajta
, sokkal kisebb az esélye, hogy defektet kapsz mindenféle szemét miatt.
Ja és azért is érdemes ajtónyitásnyi távot hagyni, mert általában a külső sávok külső széle tele van kátyúval meg minden.
Egyébként én nem igazán szeretek a nagykörútról biciklivel az eltére járni, de nem a nagykörút miatt, hanem a Petőfi-híd miatt. Pestről Budára iszonyatosan nehéz az az emelkedő, a szél is nagy, szóval necces. Általában ha Újpestről jövök, akkor Budára átmegyek és ott megyek eltére, aztán Pest felé a híd sokkal könnyebb.
Nekem BKV-val optimális esetben 20 perc itthonról a Déli épület, de ha várni kell villamost, mert előttem megy el és a sok lassú embert kerülgetnem is kell, akkor lehet ez 25 perc is. Biciklivel, rákanyarodva az Üllői útra, majd onnan a Nagykörútra, a Déli épület optimális esetben 10, rosszabb esetben 13-14 perc. Szóval ha késésben lennék mondjuk ZH-ról, érdemesebb biciklivel mennem.
Még akkor is előbb jutok be ZH-ra, ha lakatolni kell a biciklit.
A másik hely, ahová rendszeresen biciklivel járok, Újpesten a Dunakeszi Auchan mellett van, barátnőm. No, ez BKV-val úgy néz ki, hogy elsétálok a metróig (Klinikákig, ~ 8perc), Klinikáktól 3-as metróval Újpest-Városkapuig vagy központig (~25perc), aztán felszállok a 104-es buszra (~20perc), és sétálok ~10 percet. Ez összeadva 63 perc. Nem számoltam bele, hogy a 104-es buszt, ha lekésed, várhatsz rá fél órát...
Biciklivel ide a legjobb időm 65 perc, általában 5-10 perccel vagyok lassabb, tehát negyed órával járok rosszabbul, mint BKV-val, ha elkapom a 104-est, egyébként legalább negyed órával verem a BKV-t, ha pont elment a 104-es.Az átlag sebességem az óra szerint 22 körül van.
A legnagyobb sebességem sík úttesten történt, 45 km/h, szélcsend volt. A poén az, hogy egy lejtős helyen sem sikerült ezt még megdöntenem, mert vagy rövidek a lejtők, vagy ellenszél van. Igaz, a rekord óta már kapott pár plusz kilót a canga, ehh. -
-
proof88
addikt
Attól függ, melyik bűzre gondolsz.
Ha a kipufogó gázok bűzére, akkor ez van, érdemes légszűrő maszkot viselni, ilyen a város ... megjegyzem a múltkori szmogriadós cucc sem fog érni sokat, szerintem szépen eltussolják majd, mert nincs felkészítve budapest egy szmogriadóra, etc. Szerintem meg 1 hét alatt fel lehetne készíteni azt csá. Meg ha tényleg nem megy, akkor is legalább pár korlátozást be lehetne vezetni. Miért, ha kevés pénzed van, nem veszel semmit? Dehogynem, de csak olyat, amire tényleg nagyon szükség van, pl ennivaló. Na most, szmogriadókor a dízeles kocsik nem járhatnának a városban, néhány hely le lenne zárva, etc. Nem, nincs felkészülve Bp, no akkor megdögölhet mindenki tüdőrákban. Azért néhány korlátozást már most el lehetne kezdeni, a levegőszennyezettség - mérések siralmas adatokat mutatnak...Amúgy ha az izzadság okozta bűzre, akkor necces, mert embertől is függ, hogy mennyire izzad, meg a tekerési stílustól is, és persze a ruhától is. Réteges öltözködés kell és megfelelő ruházat. Ha izzadsz, akkor olyan ruha, ami beszívja a nedvességet, tehát elvezeti a bőrödről, de utána tovább is tudja adni a következő rétegnek, ami meg szélfogó, ugyanakkor el tudja párologtatni az izzadságot. Ezért nem jó a pamut pl, mert az ugyan beszívja a nedvességet, de jól magában is tartja, s ha szél éri, akkor az baromi hideg érzetet tud adni. Tudom, drágák az ilyen spec ruhák, de egyszer veszed és bármikor használhatod.
Ja és fontos, hogy csak annyira kell felöltözni, amennyire egyhelyben állva még fázol - tekerés közben már nem fogsz!
Na most már tényleg befejeztem ...
-
proof88
addikt
válasz
raczger #2531 üzenetére
A 80 km tényleg necces, bár függ attól is, hogy milyen útvonalon jösz.
Városban tekeréshez nem jó a MTB-s terep gumi, valami simább felületű kell és nagy nyomás bele.
Ha tényleg fél millás géped van, akkor 2 dolgot tehetsz, hogy ne lopják el:
- egyrészt az északi épület tárolójába rakod le, amit mondjuk én nem szeretek, mert idegesít, hogy körülményes bejutnom, ezért sokszor a délinél lakatolok a fém kapuhoz, mint sokan. Ahogy én tudom, a tárolóból már vittek el 2 bringát, külön-külön persze. A körülményeket nem tudom, lehet nem is volt rendesen kikötve, a tárolóban sokan otthagynak néhány dolgot, biztos bíznak a többi emberben, bár besurranó emberke is lehetett (-> ismeri a helyet -> ide jár az egyetemre ???).
- a másik ami fontos, hogy normális védelmed legyen. Alap, hogy a spirál-, sodrony-, gerinc- zárakat/lakatokat kerülöd, mert nem érnek semmit (erővágó rulz).
U-lakatot érdemes venni, még a noname U-lakat kinyitásához is melós munka kell, míg a drágább sodrányzárakat is max fél perc alatt el lehet vágni. Én azonban a márkás lakatokat ajánlom, ajánlott márka az ABUS és a Kryptonite, bár a Citadellt is ajánlják de az olcsóbb kategória, nem tudom, hogy mennyire jó. Az U-lakatokon kívül még jó védelmet adnak a láncok, de ezeknél olyat kell venni, hogy legalább 10mm-es edzett acélból legyenek a láncszemek, egyébként könnyebb elvágni. Általában nem a zárat piszkálják meg, hanem vágnak. Vagy erővágóval vagy valami hasonlóval. Zárat ritkábban törnek föl.
Nekem egy ABUS GranitX Plus U-lakatom van és egy BBB edzett acél láncom, de nekem kell is kettő, mert mind2 kerekem gyorszáras. Persze kikaphatnám az elsőt összelakatolni a hátsóval, de így legalább több a védelem. A lánc hátránya még, hogy általában súlyosabb, mint az U-lakat. A drágább U-lakatoknál egyébként sok mindenre odafigyelnek, fúrásbiztos zár, szétfeszítés elleni védelem, stb., ezeknél mindig van valamilyen biztonsági szint, pl ABUS 1-15-ig osztályozza a kerékpáros védelmi cuccait. 16-tól már a motorra szánt védelmi cuccai vannak.
Van egy kakukktojás, úgy hívják, hogy ABUS Bordo, érdekes és erős, praktikus védelmi eszköz, ha rákeresel, megtudod, hogy miért.
Egyébként, ha nekem ilyen félmillás gépem lenne, tuti vennék hozzá legalább egy Kryptonite Fahgettaboudit-et is, ami lánc és u-lakat kombó, 11 mm-es edzet acél láncszemek és über-ulakattal együtt. Az ára is megvan, 35 rongy. Viszont a neve is azt sugallja, hogy amit lekötsz vele, azt a kedves tolvaj "elfelejtheti".
Fontos, hogy jól nézd meg, hova lakatolsz. Pl utcán jó, ha találsz gázcsövet, mert ha tuti a lakatod/láncod, akkor a csővel kéne próbálkozni, de az meg belobbanna és nagy felfordulást okozna.Viszont érdemes vigyázni, néha gázcsőnek látszó cső valójában internet kábeleket meg stb.-t tartalmaz. Ha lakatolsz valahova, nyugodtan rúgj bele, győződj meg róla, hogy nem vihetik el a cangáddal együtt, stb., megteszik, főleg ilyen drága géppel. Sok embernek emeletről lopták el, nem érdekes, hogy a 4.-re kellett felmászni érte, megoldották...
Továbbá, szemétség, de hasznos, hogy ha van közelben egy bicikli és mellé tudnál lakatolni, akkor érdemes főleg, ha azon sodrony vagy hasonló erősséű zár van, akkor inkább azt viszik el.Tudom szemétség, de milliószor el lett mondva, hogy nem ér semmit, ennek ellenére viszik, mint a cukrot. Nem hiszik el, nem tudnak róla, hogy erővágóval másodpercek kérdése a dolog.
Továbbá, előszeretettel visznek el bicikliket bekamerázott és forgalmas helyekről. Ne légy naiv, ha valaki feltűnően is lopja a biciklid, senki nem szól rá, max néhányan megnézik. A biztonsági őröket meg nem érdekli, hiába látják kamerán keresztül is, nem a munkakörükbe tartozik, kényelmesen végignézik.
Megjegyezném azt is, hogy sok tolvaj nem igazán ért a kerékpár értékéhez, sokszor százezres gépeket tízezrekért próbálnak elpasszolni a piacon (ezek tuti lopottak, lásd verseny utcai piac). Ezért főleg a csilli-villi bicikliket próbálják elvinni. Ha ütött-kopott, leharcolt, telematricázott, hányinger-festésű biciklid van, jó eséllyel nem kell senkinek, bár gondolom azért szép is lehet a tiéd, azon kívül hogy százezres teleszkóp meg hidraulikus fékrendszer lehet rajta.Sokan ezért is csúfítják el a cangájukat, hogy ne legyen vonzó, persze ettől még lehet stabil, strapabíró és gyors gép. Ezeknek az embereknek általában van másik cangájuk is, amit csak olyankor használnak, ha tuti nem hagyják ott sehol.
Tehát a lényeg: tároló és megbízható lakatok, láncok. Ja és fontos, hogy sok tolvaj, ha nem tudja elvinni gépet, viszi a hátsó kereket, váltót, stb. Ezért fontos, hogy a hátsó kerék élvezzen prioritást az elsővel szemben, és mindig a vázzal együtt lakatold, azt meg úgyse vágják el. Az első kereket is vázzal együtt lakatold!
Egyébként természetesen lopnak nyerget is, ha gyorszáras, lekapod azt viszed magaddal.Bocsi a szófosásért, meg amúgyis ha egy fél millás géped van, akkor gondolom érthetsz hozzá.
szerk.: ja meg még azért sem érdemes noname és olcsó zárakat venni, mert több emberrel is volt már olyan, hogy egyszer csak elcsesződött a zár.
Aztán a saját gépét nem tudta elvinni. Ilyenkor jöhet a teszt, mit bír a lakat.
Ja és még egy über-fontos dolog: tolvaj trükk, hogy ha kinéznek egy cangát de nem tudják elvinni, mert épp nincs rá idő vagy nem megfelelő a helyzet, akkor még jobban bevédik: ráraknak még1 u-lakatot mondjuk, így azt érik el, hogy te sem tudod elvinni, aztán ha elmész, majd akkor nekilátnak dolgozni ... az ilyennel vigyázni kell. Meg van olyan trükk is, hogy valami ragasztót vagy mittomén mit belenyomnak a zárba, és akor sem tudod elvinni, aztán majd ők később elviszik. Szóval ha valahol valaki odalakatol egy cangát a tiéd mellé és rálakatolja a tiédre, ne légy naiv, hogy véletlenül csinálta! Nem tudom, más hogy van vele, de én tutira mindig megnézem, hogy jól lakatoltam-e! Szóval ilyet szerintem nem lehet eltéveszteni. Főleg amikor a tárolóba lakatolok, mindig extrán figyelek, ciki lenne valakiét odalakatolni aztán vörösödhet miatta a fejem.
-
proof88
addikt
Nagyon ellámultam a mai ZHt. Talán bemakkolom a kettest, ha nem, nem bánom, mert ebből mindenképp javítanom kéne, 4-esre kb... mondjuk ez az idő miatt is necces volt kicsit. Meg nem értem, minek 4x4-es mátrixot adni, elég lett volna 3x3-as is.
Determinánst lehetett számolni L és U-ból, átló elemeinek szorzata. Ugye? -
proof88
addikt
Most egyébként mire jó LL-Transzp. helyett az LDL-Transzp?
-
proof88
addikt
Na mindegy, akkor lesz@rom. Majd megcsinálom hétvégén a feladatot meg a doksit, most nem áll módomban nyomtatni.
Azért elmondom a sztorit.
Tavaly EAF1-en Bauernél voltam. Lazaság, tök jó volt. Most az EAF2-t is nála vettem fel, de nem fértem be. Aztán felvettem GT-nél, mert ő biztos jó fej (előadáson szimpatikus, meg amikor előző félévben évfolyam ZH volt, akkor is jó fejnek tűnt, mikor ellenőrizte a feladatom).
Bemegyek első órára nyelvi laborba, nézem az F1 szabadedzést neten. Egyszer megjelent mellettem a GT, és mondta hangosan, hogy aki nála van, az jöjjön közel hozzá. Nem törődtem vele, mert tökre kiment a fejemből, h nem Bauernél vagyok.Már fél 11 volt, na mondom, nem jön a Bauer, elmentem Loviba. Aztán kaptam infosheetre egy hf számot, meg hogy mikorra kell. Bauernél ezt megszoktam, csak a hivatalos hangnem volt fura, mindegy. Köv órán nem mentem be. Aztán 3. héten rájöttem, hogy én GT-nél vagyok. lóóóóóóól
De hülye vagyok! -
proof88
addikt
válasz
raczger #2291 üzenetére
Ezen a karon az a gyenge átlag nem számít olyan gyengének!
Egyébként most 2.8 körüli kreditindexem volt, de az a baj, hogy ha nem lennének hobbijaim, nem lennék lusta meg minden, sokkal többet ki tudnék hozni magamból, de könyörgöm, 20 éves vagyok, van más dolgom is.Egyébként, Gregorics tanár úrnál, aki az EAF előadásokat is tartja, gyakon csak nyomtatva lehet leadni a házi feladat doksijait? Tehát .doc-ban/.pdf-ben nem fogadja el? Mert ez gyakvezfüggő, hogy ki hogy fogadja el.
mod: én viszont nem voltam még bent eaf gyakon, előző félévben meg másnál voltam. Úgyhogy nem tudom, most mi a helyzet (tudom, be kellett volna mennem... vicces a sztori, nem mondom el, égő
).
-
proof88
addikt
Szerintem egyre cikibb, hogy az ETR-ben a mai napig kardinális hibák vannak ...
-
proof88
addikt
Cipő, wehh... jó mondjuk gondolom falmászásról van szó, de nekem muszáj 10 felett venni cipőt, olcsóbban sehol nem kapok a 48/49-es lábamra.
-
proof88
addikt
Meglett a linalg! Bár csak 2-es, de nem érdekel! Már nem akartam megírni a 2. részt.
-
proof88
addikt
Ja értem! Nem tudtam, hogy van ilyen is. Rákerestem, de most csak szgépes grafika 2. lesz. Ezek szerint a tavaszi félévben indul újra az 1. ? Addig várok akkor. Amúgy sem tudok mást felvenni, 44 kreditnyim van ugye felvéve, hogy legalább 32-35-re be is jussak (de ezt már mondtam).
A modellezés nem igazán érdekel, inkább a programozása a grafikának. Számomra a modellek egyfajta "kötelező rossz", ha arról van szó, hogy csinálni kell egy 3D-s progit, pl a volt szakdogámat. Mondjuk ilyen szélsőségesen nem fogalmaznék, mert végül is szeretek modellezni, a _magam_ módján. Ahogy az látszik a szakdogámban is, ennyit tudok modellezni, amennyit ott összehoztam maxban. Alig várom, hogy vége legyen a hétnek, és végre programozhassak is, mert egyelőre mindenfelé jár mindenem, csak nem ott, ahol kéne (tudjátok sokat kell gyúrnom F1 Challenge-ben is a hétvégi futamra, kéne már megvennem a procihűtőt tuninghoz, meg kéne már venni a biciklimet, ami az előzőnek a pótlása [amit elloptak
], új személyit kéne csináltatnom [lejárt 1 hónapja, én barom meg tegnap vettem észre, pedig tegnapelőtt ennek a számát írtam rá az autósuli regisztrációs lapjára, ehh:S], stb...), bár ez gondolom normális, szóval nem panaszkodom...
peterszky: ehh, én büszkén elmondhatom, hogy nincs rá szükségem.
Legalább ebből nem.
-
proof88
addikt
Igen, Csörgő mondta anal gyakon, h megjelent a könyve, szerintem én is meg fogom venni!
Én eddig 3D grafikát (Horváth) és XNA-t (Klár) csináltam meg, mindkettő tök jó volt. XNA-t főleg a shaderezés miatt vettem fel, a 3D-t pedig pont azért, amiket tanultunk rajta... bár az nem tetszett, h kb 5 óra elmaradt, és nem maradt idő arra, hogy elmagyarázza a textúrázást. Oké, hogy egy csomó anyag van a neten, de az mégis más, ha táblánál magyarázzák az embernek.mod: jól elhúztam az időt ma... mindegy, most megpróbálok megtanulni pár dolgot, aztán meglássuk, mi lesz holnap...
-
proof88
addikt
Igen, az a könyv az. Én jó könyvnek tartom, szájbarágósan magyaráz, viszont nekem úgy tűnik, hiába értem, ami le van írva, és jegyzem meg, valahogy nem segít eleget. Legalábbis a "tippelgetős" feladatoknál.
A mátrixoknál hiányoltam az általánosított inverzet, meg a transzformációk mátrixát, pl. a térben X-tengely körül 45 fokos forgatás mátrixa, meg hasonlók... az egy külön dolog, hogy érdekel a 3D-grafika, tehát le tudom írni már a mátrixát, de amikor vizsgán ilyet láttam, azon gondolkodtam, hogy honnan kéne tudnom, ált. inverz úgyszintén.Egyébként igen, meg kell írni a bizonyításos részt is, de az nem ér olyan sok pontot.
Engem az zavar, hogy a 2-est nem érem el. Ha egy anal1-et megcsinálok 3-asra, akkor egy linalgot miért nem? Mindegy, ma tisztában leszek a következőkkel:
általánosított inverz, karakterisztikus és minimálpolinom, olvasgatok arról az ortogonalizálásos micsodáról, ehh. -
proof88
addikt
Ehh, 3-án megyek linalg írásbelire, de nem értem ezt a tantárgyat... nemhiszem el, hogyha számomra nehezebbnek tűnő tárgyakat tudok teljesíteni, akkor ezt miért nem???
Most lesz a 4. próbavizsgám.
Az X-elgetős/karikázós feladatokat csúnyá elszoktam rontani/értelmezni. Aztán a 3. feladatot, ahol számolni kell, az szokta felhúzni a pontot, csak nem eléggé. :S -
proof88
addikt
De azért vettem fel ennyit tárgyat - most a specikre gondolok főleg -, mert egy csomót úgyis le kell adnom aug végén-szept elején ütközések és amiatt, hogy nem férek majd be a keretbe... szóval ne gondold, hogy én majd el akarok végezni ennyit.
De legalább 30-35-t el...
A másik az, hogy talán még fejlődhetek tanulás terén, még azért lehetnék szorgalmasabb is, de most már a nyár miatt is nem igazán érdekel a dolog, van egy csomó tennivalóm, ami felhalmozódott, és már mindent el akarok intézni, eddig a suli miatt nem volt időm.
Régen tudtam tanulni, ha kellett, de most már 20 évesen nagyon nem a tanuláson jár az eszem, ill. de, de csak olyan területen, ami érdekel is és amit majd esetleg saját cégen belül is szeretnék csinálni... bár gondolom mindenki hasonlóan van vele.
Azért gondoltam szóbelire, mert állítólag ott könnyebb átmenni.mod: nevalgimp: minden órán 1 versenyfeladatot beszélünk meg, hogyan kéne megoldani, aztán ha megbeszéltük, le kell kódolni a működő programot, azt hiszem, mindegy a programnyelv, de a domináns általában a C++, de sztem lehet másban is, a lényeg, hogy működjön. Általában óra végén kell bemutatni, és úgy kap pontot az ember, ha nagyon nem készül el senkinek, akkor köv órán kell bemutatni a kész programot, ekkor 1 vagy fél pont jár érte. Aztán jegyet aszerint kapsz, hogy hány pont gyűlt össze a félév alatt.
Ezekből voltak a feladatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OTP Bank topic
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest