- Yettel topik
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
válasz
Marvinyo #4642 üzenetére
Sztem is csak MSc diplomával lehet tanítani.
Zsakó Lászlónak írj, ő tudja naprakészen a szabályokat (ők alakítják), mit lehet, mit nem... Mi is minden kérdéssel őt zargatjuk, mert a TO nem mindig van a helyzet magaslatán, bármi engedély kell, kérelem vagy kérvény, tárgyelfogadtatás, kérés, kérdés vagy bármi, arra ő tudja a választ.
zsako[kac-kac_kukac]ludens.elte.hu
A levél tárgya lehetőleg ne csá, öreg legyenhanem pl elte tanárképzés kérdések
-
Mawyx
őstag
Annyira nincs időm semmire, hogy az kiakasztó
-
Mawyx
őstag
Krebsznél írt már zh-t vki? Lehet nála puskázni vagy lehetetlen?
Órai feladatos zh-kat állít össze más számokkal vagy az óraitól nehezebbet, mondván az óra logikáját követve képesnek kell lennünk megoldani a nehezebb problémákat? -
Mawyx
őstag
Tudom, gondolom, hogy többet vegyenek az emberek. Pénzért adva nem lenne értelme.
Postaládában volt meg Kohétől is kaptam.
Azért nem mindegy, hogy 1bigmac vagy 2 ugyanazért az árért. Kizárt, hogy egyébként ennyi pénzt kiadjak érte, de így most olcsóbb lenne, mint bármikor máskor, amikor nincs akció. Úgyhogy akciókor vagy soha. -
Mawyx
őstag
Tudja vki Móricz körtéri mekiben elfogadják a mekis kuponokat? Az akcióban résztvevő üzletekben érvényes, de sehol nincs infó melyek ezek az üzletek, szanaszéjjel túrtam a netet pedig.
ilyen -
Mawyx
őstag
Használtam és soha többet nagyvárosban! Csak hétvégente veszem elő és akkor se a belvárosba tekerek be vele.
Tekerni nem itt kell, gyalog + bkv párti vagyok, messzire meg kocsival.
Viszont a motorosokkal nincs bajom, ők tudják tartani a forgalom ritmusát, szívesen húzódozok sávon belül is, hogy elférjenek. Persze az állatkodókon áthajtanék egy tankkal.
Szeretem a bicajokat, de a bicajosok zömét nem. -
Mawyx
őstag
Sztem az a baj a biciklisekkel, hogy egyszerűen nincs helyük. Járdán ha csak 15km/h-val mennek is, az is iszonyat nagy sebesség egy pár km/h-s sebességgel közlekedő gyalogoshoz képest és valljuk be, pofátlan módon száguldoznak.
Viszont autósként is gutaütést kapok tőlük, tekernek az úton, pirosnál előre mennek, majd lehet utánuk tetvészkedve döcögni kettesben, mert sávon belül nem birom megelőzni, indexelhetek át a másik sávba, ott a másik jóindulatán múlik, hogy beenged-e maga elé. Szupi, megelőzöm végre, visszamegyek a külső sávba, de a kis mocsok pirosnál megint előre megy és kezdődik minden előről, lefogják teljesen a forgalmat.
Külön bicajos út, sáv kellene nekik, de ahol van is, ott autók parkolnak rajta szabálytalanul, mert vannak olyan faszok a városvezetők, hogy kiadnak úgy építési engedélyt, hogy nincs elég parkolóhely.
Sok az autós? Lehet, de ha mindenki holnap bkv-ra ülne vagy kerékpárra, akkor meg az lenne a baj. Egyszerűen sokan vagyunk mindenféle járművön, megoldás meg nincs.
A villamost meg tényleg nemtom hova akrják vinni a Szerémin? Mindenképp át kellett volna már eleve jönnie a hídon, de érdekesen áll az a rész ott.
-
Mawyx
őstag
Megint én vagyok
Peti! Logika és számításleméleten, EA vizsga a számításelméletből hogy zajlik? Mama tartja a számelm rész vizsgáját is vagy ő csakis a logikáért felel?gyakhoz is mutattál anyagot, de nem találom és megint órám lesz rögtön, kicsit be vagyok havazva
-
Mawyx
őstag
Prognyelvek Java miféle tárgy? Mennyire nehéz?
Tökjó, hogy kitalálták, hogy az is kell nekünk, persze az írásos tantervben nem így van.
-
Mawyx
őstag
Szakdolit is fel kellett venni, mert 2 féléves. Még a címét se tudom, semmit se, ez zúzós félév lesz megint.
+ angol tanfolyás is megy, így dolgozni esély nincs, mert mégis mikor?! -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4561 üzenetére
Kutrovátz nagyon jófej, ma este vele volt az utsó órám, de minden napra kellene egy, hogy feldobja a napot
Kb élni se volt kedvem, amikor beültem hozzá pedig.
Kopern. fordulatot is felvettem nála, de numanallal ütközik, így nem tudok bejárni.Minden zúzós tárgygyal ütközik vmi, főleg hogy akaratom ellenére ma is ráraktunk egyet egy meglévőre
-
Mawyx
őstag
xxxn9804/1 (TTK) A kopernikuszi fordulat kollokvium Kutrovátz
xxxn9805/1 (TTK) A logika története kollokvium Kutrovátzismerős vkinek vmelyik óra vagy a tanár?
-
Mawyx
őstag
Csodálatos! Számelm és logikára nem tudunk bejutni
Lazán duplázni kellene a létszámot.
-
Mawyx
őstag
Hubert Tibor neve mond vkinek vmit?
-
Mawyx
őstag
Én meg megint nem tudom miket vegyek fel, nincs több időm, mindent fel kell venni, de van, ami 3.jára lesz felvéve és esélyt se látok rá, nem lehet rendesen készülni rá, tök random osztályoz az a barom és nincs más tanár évek óta. Nem akarom, hogy itt a végén, ötödévben rúgjanak ki.
Eddig ha bsc kóddal vette fel az ember, újraindult a 3szori felvételi lehetőség, de mára már összehozták a régi rendszert a bsc-msc-vel, a kódokat megfeleltették már egymásnak, így hiába más a kód, össze van rendelve a mi kódunkkal, tehát rendes felvételnek számít. Hogy ba*ák meg, azt rebesgették eltörlik ezt a max 3szori felvételt. Fizetnék bármennyit, valahogy megoldanám, csak lehetne felvenni többször -
Mawyx
őstag
Voltatok Budapest környékén valahol jetskizni? Nagyon szeretném kipróbálni. Ajánlotok vmit?
-
Mawyx
őstag
Angol könyv kerestetik, könyv+munkafüzet megoldókulccsal
NEW ENGLISH FILE INTERMEDIATE WORKBOOK WITH KEY
NEW ENGLISH FILE INTERMEDIATE STUDENT'S BOOKNEW ENGLISH FILE PRE-INTERMEDIATE STUDENT'S BOOK
NEW ENGLISH FILE PRE-INTERMEDIATE WORKBOOK WITH KEYFénymásolás erejéig szeretném kölcsönbe vagy használtan (olcsón) vennék.
-
Mawyx
őstag
-
Mawyx
őstag
Aug.20-a körülre ingyenes programokat keresek Budapesten. Mire vágynak huszonéves fiatalok? Zene, buli, pia? Mi, merre? Jöhet bármi ötlet.
-
Mawyx
őstag
Mindenki elment nyaralni, tök egyedül vagyok, mit csináljak?
-
Mawyx
őstag
Megjöttem, megkerültem a Balatont majdnem körbe
Gecimeleg volt, most tusoltam, de forr a bőrömMost belülről hűtöm hideg sörrel
-
Mawyx
őstag
válasz
snow.man #4449 üzenetére
Áhh, csak ugye még mindig a múltkori bokaficam... Háziorvos aszonta ő így nem tud vele mit csinálni, kellene egy röntgen, az meg úgy van, hogy menjek be egy traumatológiára... Le se xartak
, de a doki nagyon tetszett, valahogy vissza kellene menni hozzá
Lábfájással mentem, de hátsímogatással kezdte
-
Mawyx
őstag
Most keltem fel, délben elaludtam
-
Mawyx
őstag
Hát gyerekek, ez ....
Nem sokat aludtam
Megyek tusolni meg tanulni. -
Mawyx
őstag
Kohével és Annával söröztem ma, megyek is aludni, mert Martini is ott volt
-
Mawyx
őstag
vérnyomás: 150/100 (90/55 a megszokott nálam), pulzus: 100 és nem a maratonról jövök, hanem aludni próbáltam éjjel, nem sok sikerrel. Kiugrik a szívem a helyéről rögtön.
-
-
Mawyx
őstag
válasz
skoda12 #4388 üzenetére
Németre gondoltam, mert azt legalább 10évvel ezelőtt már tanultam. A személyes névmásokat se tudnám elsorolni, de aszonták van hozzá érzékem.
Viszont angol is kellene majd, de előbb egy legyen meg. Az angol ellen minden porcikám sajog, nem jön be.BME nylevközpontot néztem, de 50-60óra és ez kerül 50ezer Ft-ba, a vizsga +20ezer Ft
-
Mawyx
őstag
A nyelvtanfolyamok 50-60órásak? Ez komoly? Hogy lehet középfokú c-t lerakni 60óra után?? Full nulláról kell indulni, egy qrva szót nem beszélek magyaron kívül, most keresek tanfolyamot, de ez kevés...
-
Mawyx
őstag
ma zh felügyelés, msc felvételi...
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4377 üzenetére
Meg is fagyott bennem a vér, amikor megyek a külsőben, előz engem vki, mögém ér egy másik kocsi, de a belsőben előztek, kicsapja a kormányt a leállóba, ő nagylegény, jobbról előz, de ott meg álltak
Visszarántotta mögém, de aszittem becsinálok
Megunta az életét? Semmi gond, adok neki kötelet, a saját udvarában használhatja
-
Mawyx
őstag
Jahm, azt meg nem is mondtam, h milyen durvák ezek az esők már
Hazafele beültem kocsiba, nézem ronda idő jön, elérek pár km-rel arrébb az M5 kivezetőn már félre kellett állni, úgy szakadt, nem láttam semmit, sorba álltunk félre. Elcsendesedik, indulok, Gyáli lehajtónál megint fél óra pihi volt a leállósávon, mert nem birtam menni. Fullon járt az ablaktörlő, mondom már leszáll a helyéről vagy felszállunk, helikopter feeling.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4374 üzenetére
Használni fogom így is
A protektorosat jobban szeretem, de az kicsit nagy, meg full fekete, meleg.
Otthon most feltúrtam a bicajos cuccaim és felhoztam. Megtaláltam a régi mezem, kukásmellény színű és most nem nagy rám, belenőttemEgy Maxx nyeregtáskát is találtam, még amikor bicajversenyen melóztam, ott szakadt le egyik versenyzőnek és eldobta én meg begyűjtöttem, megvarrtam, örültem nagyon
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4372 üzenetére
Mosdókagylóban kézzel, ezért éreztem mosás közben a tenyerén a nyálkás dolgot. Gondoltam ebből lehet az anyagára következtetni, mert nincs sehol nyálka, de az ilyen típusú kesztyűimet vízbe rakva, mintha egy rakás takonyt markolásznék. Talán műbőr vagy passz, de gázul néz így ki.
Az új kesztyűt, ha vízbenyomnám, megszáradva ugyanígy nézne ki, mert sajnos egy másik kesztyűm is ilyen.Amúgy tiszta lett a kesztyű, látszik a peremén meg a kézfején, hófehér, belül a tenyere is szép, csak kívül a tenyérrészen a bőrös anyag lett ilyen fura.
-
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4369 üzenetére
Aranyos ez- általában
Várok egy levelet, de hiába
bbazsy: Milyen felvételi? Msc? Milyen volt, miből?
Kimostam bicajos kesztyűmet, bőrös a tenyere, bevizeződve tök fura volt, mintha tiszta nyálka lett volna az egész. Megszáradva megkeményedett, körbenyomkodtam, felhúztam, visszapuhult, de olyan mintha sík kosz lenne, ezt így tök ciki felvenni. Hogy lehet ezt tisztítani? Próbáltam tusfürdővel, mosóporral, öblítővel.
-
Mawyx
őstag
Az a baj, h belerohad az ember, 1-1 tekerés után azonnal lehet cserélni, ezért nincs sok értelme felvenni, mindamellett rém kényelmetlen, több réteg, több hajtás, jobban nyomja a felszerelést.
Tegnap mondom nagylegény vagyok már, leszedem az ülésvédőt, vagyis fenékvédőt, azt a zselés ülésre rakható puha izét. Pár km után raktam is vissza.
A váltóm nem tökéletes, egyrészt nem pontos, másrészt nem jó helyen áll sose a terelő és súrlódik ahogy hajtom
-
Mawyx
őstag
Szóval bicajon fehérnemű nem játszik
-
Mawyx
őstag
Most jövök tekerésből, lezárták a rakpartot, nagyon tutkó
-
Mawyx
őstag
aszonta nekem egy megrögzött sátorozó, hogy olyan kell, aminek van elöl ilyen kis teteje, sokat jelent, ha tényleg esik, így ha már csak rágondolsz, h ki kellene menni a sátorból, már dől be az eső.
Mindenképp nézd meg élőben, bújj bele.
Én is 3 személyeset vennék, de max 2 fő részére, mert kell hely a csomagoknak is. -
Mawyx
őstag
csömör fele lakik vki? Decathlonból kellene vmi, csak 1 db van és ott kapni.
-
Mawyx
őstag
Sátorból is csak teszkósom van. Voltam egyszer sátorozni, de akkor azt mondtam, soha többé
Eső volt, az meg kegyetlen sátorban, pláne abban, ami nekem volt. Aszonták 2rétegű kell és akkor nem olyan szörnyű, mert nem nedvesedik át az egész, csak a külső réteg. De dugom ki a lábam, minden sík víz körülöttem...
Azóta már nézegettem Decathlonban, hogy beruházok egyre, mert vmikor jóljön, de nincs kilátásban semmi, így fölösleges. De imádom az ilyen cuccokat.
Decathlon előtt ki van állítva egy rakás sátor, bele lehet bújni, ki lehet próbálniKörbeolajoztam megint a bicajt, remélem már jó lesz.
Ha a láncot lazának érzem, melyik csavaron kell merre tekerni? -
Mawyx
őstag
Rendbe kell raknom a kertet, a vizgák miatt egyrészt elhanyagoltam, másrészt ez az eszement eső tönkretette
Szétmosta a sziklakertem, szétmosta a mulcsot, letriporta a páfrányaim, leverte és széttörte a balkonládám... csunya munkát végzett.
Ez a műfű szőnyeg dolog nem jött be, nehéz takarítani, menjek porszívózzam az udvart? -
Mawyx
őstag
Én is mindig nézegetem őket, nekem csak gagyi van. Van egy régi szögletes, azért szeretem, mert ágytakaróvá nyitható
, van egy eszement vékony múmia, teszkós sátorhoz adták: sátor+2hálózsák volt 3eFt, mondom annyit megér, nyáron szobában azt használom. És van egy terepszínű katonai shopból, ez vastag múmia, de szobában télen kevés
. Most még ebben alszok+egy nagy dunyha van a tetején
Reggelente már kicsit meleg, néha lerúgom magamról a takarót a tetejéről.
A múmia nagyon kényelmetlen, de az tartja a hőt.
Sátorozni mész?
Mennyire vagy fázós?
A 10fokos talán jobb, ha meleged van, kidughatod kezed-lábad, de ha meg kevés, akkor azt nehezebb megoldani, kell egy plussz takaró rá, vagy alváshoz kényelmetlenül be kell öltözni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest