Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
"Szóval nem a gépem lassú, hanem az új játékok uncsik
"
Nekem is volt néhány játék, ami olyan magasra tette a lécet (köztük van az általad említett RDR2 is), hogy sok új játék valóban unalmas volt számomra, vagy csak középszerű.Én amúgy úgy "védekezek" az alacsony képkockasebesség ellen, hogy 1440p monitort használok, nem pedig 4K-t. Oda már magas FPS-hez 4080, de inkább 4090 dukál. Így még elvagyok a 3080-al az 5xxx generációig.
-
Qtya123
őstag
Ez így van. Fluidabb, mint nélküle, csak sajnos még így is kevés. A brutálisan sz@r helyett erősen felsőközép sz@r, legalábbis az én szememnek.
Ilyen 30 FPS-ek vállalhatatlanok mindenhogyan játékélmény szempontjából.Nem véletlen van erőteljes lejtmenetben a külön GSync chipes téma. Egészen komoly, 5-600e Ft-os gamer monitorok 300 Hz, sőt 480 Hz-es frissítéssel piacra dobva is elsősorban már chip nélküli Gsync Compatible módon kerülnek ki.
(nem beszélve arról, hogy szépen bele lehetett futni a G-Sync chippel ebbe a problémába bizonyos Hz-en: [link] Nvidia által is ismert GSync chip issue)
-
Qtya123
őstag
Miért is hülyeség?
30 FPS az 30 FPS és sokaknak már bőven zavaró, ezen kár vitázni. Az hogy neked oké 30 FPSen játszani egy dolog. 100 laikusolt a monitor elé ültetsz, abból egy jelentős része észre se nagyon venné a tearinget, vagy mondjunk azt, hogy egy 60 Hzes vagy 144 Hzes monitor előtt ül, de azt jóval több ember észrevenné, hogy 30 FPS, vagy mondjuk 90 FPS a képkocka egy játékban. Tearing ide vagy oda, 30nál már nem fluid az élmény. Ennyi erővel nyomjuk GTX970el full grafikán az új játékokat is, mit számít, hogy 15 FPS lesz hisz dolgozik a GSync...Mindkét monitoron az alacsony képkocka sebesség volt a zavaró, függetlenül attól, hogy az egyiken dolgozott még a GSync a másikon nem.
-
CJ4567
nagyúr
-
Qtya123
őstag
Ne mondd már, hogy egy 30 FPS-el futó játék az tök jó attól, hogy nincs tearing....
Használtam Acer Predator GSync monitort még anno. Mellette egy freesync Acert is (xv272 azt hiszem). Direkt tesztelgettem, hogy melyik mit tud. Maximálisan a hajamra kenhettem azt, hogy 30 FPS körül is működött a GSync, ha egyszer élvezhetetlen volt az egész játék ennyire alacsony képkocka szám mellett.
Hogy kinek kb honnan indul az, hogy zavaró az alacsony képkocka, az változó. Van akinek 80 FPS már zavaró, nekem úgy 60 körül van az alja, alatta már gáz. Ilyen 30-40 FPS a vicc kategória, ott már édesmindegy hogy van-e tearing, vagy nincs.
Minta azt mondanám, hogy beleültem egy nyereg nélküli biciklibe, de milyen jó, mert legalább kátyúk nincsenek az úton, hogy még jobban fájjon. -
PTM
aktív tag
Hát, én nem vagyok beszarva tőle. A hirtelen FPS-eséseken ez sem tudott érdemben segíteni, hiába működik alacsonyabb frekvenciákon is. Mostanában már az újabb géppel stabilan egy korrekt tartományban mozog a framererate, így viszont nem látok vagy érzek különbséget a G-Sync és a HDMI VRR közt.
Mediatekes tévékkel kapcsolatban rémlik valami gubanc a VRR támogatással még jó régről, azt viszont talán a legutóbbi generációban oldották meg, hogy ne kelljen váltani a Dolby Vision támogatás és a 4K@120-as mód közt. Mindezt az összesen két darab HDMI 2.1-es port mellett, amiből egyik az eARC port is.
Nagyon remélem, hogy a monitoroknál nem ezt a színvonalat hozzák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Napelem
- Milyen TV-t vegyek?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest