Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• L3zl13

nagyúr

válasz #56573440 #115 üzenetére

Nem vitattam vs aki azt mondja hogy a tesla 1t dollár fölötti értéke kizarolag azért lett mert jól teljesitett a cég
    Úgy láttam, a topicban senki nem állította, hogy kizárólag Musk "zsenijének" köszönhető a cég értéke. Te akartad úgy beállítani, mintha ez történt volna.

A kettő között tudod mekkora szakadék van?
    A tőzsde/befektetői tőke így működik. Vannak időnként hype-ok amire a befektetők rákattannak és lufit fújnak belőle hazugság nélkül is. Ez nem feltétlenül az adott cég, vagy cégvezetés hibája. Túlárazott a Tesla, persze. Mindez csak Musk "hazugságai" miatt? Biztosan nem. Azok is benne vannak? Persze.
    Ami a "hazudozást" illeti. Szerintem a fickó teljesen elszállt a saját sikereitől idő közben valamikor és már tévedhetetlennek hiszi magát. Hogy a betartatlan igéreteiből mennyi a szándékos hazugság és mennyi jön a saját istenkomplexusából azt nem tudom. De korábbi megnyílvánulásaiból az jön le, hogy ez utóbbi fokozatosan alakult ez ki/súlyosbodott nála és nem zárja ki, hogy jó döntéseket hozott volna kezdetben ezeknek a vállalatoknak a vezetésében. Sokkal inkább úgy látom, hogy Musk kb egy startup vezetésére lenne alkalmas és a vezetési stílusa is ilyen, de ezek a vállalatok már rég túlnőttek azon a szinten és ezért itt már jobban előjönnek a hiányosságok. Erre rájön még a súlyosbodó istenkomplexus.
    Láttunk már teljesen hazugságokra épülő lufikat is a múltban (pl. Theranos), de azok végül semmit nem tudtak letenni az asztalra. A Tesla és a SpaceX igen komoly eredményeket ért el amiket nem hiszem, hogy egy zéró üzleti és vezetési képességekkel rendelkező, pusztán hazugságokkal operáló vezető alatt el lehetett volna érni.
    Azon lehet vitatkozni, hogy a Tesla joggal a legnagyobb értékű autógyártó-e jelenleg (szerintem nem), de azt állítani, hogy semmit nem tettek le az asztalra sokkal nagyobb ferdítés lenne.

• L3zl13

nagyúr

válasz #56573440 #113 üzenetére

Most miért ferdítesz? :F Ki állított olyat, hogy "kizarolag azért lett mert jól teljesitett a cég és musk zseniális vezető"?
    Miért akarod úgy beállítani, mintha csak a két véglet létezne, és ha Musk hazudott/túlzott akkor az egyenlő azzal, hogy semmit pozitívat nem adott hozzá a cég működéséhez ami legalább részben hozzájárult volna a Tesla sikeréhez?

• L3zl13

nagyúr

válasz Szemjuel #69 üzenetére

Én úgy tudom a kutatások szerint minden felsővezető szocio-/psychopata valamennyire. :D

Új hozzászólás Aktív témák