- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elon Musk elismerte, hogy nagyon rossz üzletet kötött a twitter megvásárlásával, mert (nagyobbrészt persze az ő ballépései következtében) töredékére esett a twitter értéke, ezért az alkalmazottak a fizetésük egy részét nem pénzben, hanem twitter részvényben fogják kapni
(Érdekes, hogy ezeket a híreket nem hozza a Prohardver
)
-
Musk már sikerre is vitte twittert, mostmár leléphet
Ugyanis Musk utasítására mindenki, aki a twitter sajtókontakt email címére küld emailt, az Musk saját avatarját fogja emailban visszakapni (egy szarcsomót ábrázoló emojit
).
Nos, kedves Musk rajongók, legyetek szívesek megindokolni, hogy ez mennyire előremutató üzleti lépés Musktól
-
dabadab
titán
Lehet csak felveszi a rengeteg pénzt befektetőktől valami hangzatos munkára, amiknél aztán csinálgat is valamit, meg nem is. Egészen addig, míg a kapott kölcsönök pozitív haszon legyen a számára, utána meg hagyja lefingani az egészet.
Ahogy látom, tökéletes konteó faragó vagy, mert gondosan ügyelsz arra, hogy egyáltalán semmit se tudj arról, amiről az elméleteidet gyártod, így a tények nem tudnak megzavarni abban, hogy kellőképpen vad dolgokat találj ki
-
Az is csődbe ment? Egy rakás ilyen projektet hallottam tőle, a Neurolinktől kezdve a Hyperloopig. Egyenlőre tudtommal azokról sem lehet sokat hallani.
Lehet csak felveszi a rengeteg pénzt befektetőktől valami hangzatos munkára, amiknél aztán csinálgat is valamit, meg nem is. Egészen addig, míg a kapott kölcsönök pozitív haszon legyen a számára, utána meg hagyja lefingani az egészet.
Nekem Theranos szagú az egész.
-
bambano
titán
olyan ez, mint a lakás.
ha te építed a lakásodat, az olyan lesz, amilyet akarsz. pontosan olyan, és a te nézőpontodból kompromisszum-mentes.
ha veszel egy kész lakást, akkor ott jó eséllyel kell kötnöd kompromisszumot. namost ha valaki ezt nem gyakorolta korábban, akkor ez nem megy neki. az, hogy neki is alkalmazkodnia kellene a céghez, úgy látszik, nem megy.nekem nem unszimpatikus, vannak dolgai, amikért nem rajonganék, de azt elismerem, hogy legalább két iparágban porig rombolt egy csomó becsontosodott "alapvetést", ami jó, és amitől megint fejlődni lehet. azt is el tudom fogadni, ha valaki azt mondja, hogy ekkora változásokat ilyen tőkeigénnyel nem is lehet valamennyi hazudozás meg napóleon-komplexus nélkül megoldani. ettől egy független történet, hogy nem mennék hozzá dolgozni
-
törölt tag
-
bambano
titán
nekem más "konteóm van". nem szándékosan épít le, egyszerűen nem érti, hogy amikor nem nulláról épít egy céget, hanem bekerül egy működő, céges kultúrával rendelkező helyre, azt másképpen kellene vezetni. eddig még sosem szebesült a feladattal, hogy olyan helyen legyen főnök, ami nem az ő szájaíze szerint épült fel.
-
válasz
fatpingvin #136 üzenetére
Ezt jól esett olvasni is.
-
fatpingvin
addikt
-
válasz
fatpingvin #129 üzenetére
+1
-
Hmm.. akkor nem tudom, hogy mi a terve. Mondjuk a Twitternek van egy arcképe, amit nehéz lenne szerintem gyökeresen megreformálni, hiszen valamit azért szeretnek az emberek, mert olyan, amilyen.
Pl. azért szerettem anno a Windows XP-t, mert olyan volt, amilyen. Egyszerű, clean, lényegretörő. Ennek ellenére a MS gyökeresen szétb*szta az egészet, mert az szerintük úgy jó. Ott is ilyen Elon Musk-szindróma lehet a redmondi vezetőségnél.
-
válasz
kikikirly #131 üzenetére
Most nagyon konteó lehet, amit írok. Talán azért építi le, mert egy másik platformot akar a helyére tenni, pl. a sajátját (ha lesz neki?). Vagy valami más terve van vele. A Twittert egyfelől sokan követik, másfelől komoly politikai személyek szoktak rajta megnyilatkozni a pápától kezdve az USA elnökéig, sokan. Elég értékes felületről van szó.
-
kikikirly
senior tag
44 milliárd dollárért kicsit drága móka. Egója átvette az irányitást, sikerült aláírni 4x-es piaci áron olyan szerződést amiből már nem tudott visszatáncolni. Oszt ha már arra járt rácsapott a koca seggére, kirúgott gyorsan ,,néhány" embert, csökkentendő a működési veszteséget. Erre olyan történt amire senki se számított: letérdelt a rendszer, mire a hirdetők: nesze, kapd be még egyszer.
Elúszott lóvé mellett a renoméját is hazavágta a kirohanásaival, szóval biztos hogy nem ez volt az eredeti terve. -
válasz
fatpingvin #129 üzenetére
Lehet ez volt az eredeti terve, hogy leépítse?
-
fatpingvin
addikt
értsd: miután teljesen szétcseszte és csődbe vitte, otthagyja mint kutya a sz*rát.
-
Ezekiell
veterán
Hát a cég jelenleg tulfujt értéke és egy autójuk "milyensége" között van némi különbség. Pont arról volt eddig szó, ha figyeltél volna, hogy túl nagy a market cap szerintem, mert az ígéreteket arazzak be a vevők, nem a valóságot, és az ígéretek nem nagyon sikerülnek nekik mostanság. Ettől még nem nulla a cég "valódi" értéke, nagyon nem, és a modell y/3 jó autók - ezt senki se vitatta. Jelen áron pedig már jó ajánlatok is.
-
Ezekiell
veterán
Sokadik verzió, pont ugyanaz az autó. Gondolom nem kell magyarázni, miért nem ugyanazt az autót pofozzák a gyártók sok évig -vagy ha igen, akkor miért csinálnak mellé más modellt is és/vagy nagyobb faceliftet. Perpill még simán elviszi a hátán a model 3/Y a céget - de pár éven belül nem lesz így, és ha most nem kezdenek új modellt gyártani és bevezetni, akkor elkésnek.
A tesla investor day kapcsán erősen esélyes egy még olcsóbb, kisebb autó platform bejelentése.
Baromira ideje lenne, de ez megint 1) találgatás 2) majd egyszer valami ígéret.Cybertruck: tehát semmi még, gyártást próbálnak csinálni neki, ígéretek vannak, több évvel túlcsúszva az eredeti ígéreten.
Semmi FUD nincs abban amit írok, pláne nem érzelmi alapú. Nem temetem a Teslat (pláne hogy egy Model Y-t tervezek venni tavasszal, a jelenlegi áron már jó deal még az idióta megoldásokkal is, mint pl a keycard), de a Tesla ígeretek halmaza, és a kezdeti hatalmas előnyük olyan tempóban rohad le, hogy az azért elgondolkoztató. Legalábbis annak kellene lennie.
-
azbest
félisten
válasz
Ezekiell #121 üzenetére
Már megint az érzelmi alapú fud. Mi lenne, ha nem bulvárcímeket dobálnál be, hanem utánaolvasnál, megnéznél komolyabb videkat.
A tesla s és y is rendszeresen megújul. Attól, hogy nem találnak ki nekik új nevet (bár évjáratuk van), már a sokadik változatnál tartanak. Még kaszni gyártástechnológiát is cseréltek, akku technológiát is váltottak. [link]
A tesla investor day kapcsán erősen esélyes egy még olcsóbb, kisebb autó platform bejelentése.
Cybertruk és semi sorozatgyártás gyártósora épül két gigafactory-ban, már rakják össze a gigapresseket. Új akku-erőmű megafactory is elindult a másik üzletág kiszolgálására. Mexikóban is új gigafactory épül.El se kezd a szokásos hisztit, hogy jaj mert lehet pár év múlva lesz csak sorozatban gyártva valami új model. A toyota 28 nem létező autójának bejelentése, amelyek közül egyik sem lesz sorozatgyártva sokkal rosszabb. Más gyártók is évekkel korábban jelentenek be új (főleg csak külsőleg más) modelleket, mint hogy tényleg kapni. Pedig nekik már 50-100 éve vannak gyáraik mindenfele.
-
Ezekiell
veterán
Jelen pillanatban a jelen: nincs friss modelljük a consumer piacon, Cybertruck sohanapján készül el kb, Tesla Semi egyelőre nem értelmezhető (hány darab is készült el? mik a pontos specifikációk? egy hasznos súlyt tudsz mondnai neki legalább?). Új modell autókban nincs a láthatáron, Tesla Solar perpill kudarc (le is építették szépen), FSD minimum véleményes (de már a neve is kamu).
És van még sok-sok ígéret,. hogy "majd jó lesz, meglásd!" - meg egy nyíltan széljobbra tolódó nárcisztikus pszichopata CEO. Aki ezekre szeretne alapozni, annak hajrá, sok sikert, de ha egy Audi pl így állna a piacon, ahogy a Tesla perpill, temetnék.
-
azbest
félisten
válasz
Ezekiell #119 üzenetére
Szó nincs erről. Az eredményeknek hiszek, amit letettek az asztalra és amilyen fejlesztések folyamatban vannak. Üzletáganként is olyan eredményeik vannak, ami más cégeknek nem sikerül, nekik meg 2-3-4 is van. (ja igen, a töltőhálózat is egy ígéretes üzletág)
Muskot most mentette fel az esküdtszék a 2018 óta tartó hisztéria perében,. Kimondták, hogy nem történt manipuláció vagy szándékos károkozás. A bírósági anyag online elérhető, a bekért privát üzenetváltások alapján bárki maga is megnézheti, hogy semmi értelmes alapja nem volt a hisztinek. Maga a pereskedés inkább a manipuláció. [link]
A cnbc-n napi szinten lemegy mindenféle hazudozás úgynevezett tőzsdei szakértők szájából. Van azért időnként értelmes szakértő is, aki a tényeknél marad fecsegés helyett, de a műsorvezetők narratívája eléggé befolyásolt. [link]
Ezek tények, ettől még utálhatod a személyét, csak ne keverd össze a cég teljesítményével.Sőt. A Biden adminisztáció is kimondja már hangosan a Tesla nevét. Az amcsiknál a töltőhálózat bővítése kapcsán a teslának is ígérnek támogatást a töltőállomásaik univerzálissá alakítására. [link]
-
azbest
félisten
válasz
#56573440 #117 üzenetére
ne csak a személyautókat nézd, az csak egy üzletág. Van aki szerint az akku-erőmű ágazat sokszorosan túl fogja szárnyalni a többi üzletágukat. A napelem is jól mehet. A teherautós rész is nagyon ígéretes.
Aztán ott van még mellette az AI is. Erről viszonylag keveset tudunk, csak az előadásokból látni valamit. És az a valami elég durva. Nem is a robotemberről beszélek, az még a jövő zenéje. A saját tervezésű "dojo" hardver [link] [link] , amivel tanítják az önvezető ai-t az nagyon durva. Az a szimulátor, amiben tanítják, az is durva. Nem tudok mondani más céget, aki ilyen hardvert kifejlesztett volna pár év alatt.
A tőzsde meg ilyen, a jövőbeli eredményeket előlegezi meg. Az utóbbi időben kicsit többet követtem, hogy mi megy a tesla részvények körül, mert párat vettem én is. Az a meggyőződésem, hogy ez a mindennapos média szenzáció a daytraderek műve. Azért dobálnak mindenféle hamis [link] vagy féligaz híreket a köztudatba, mert ettől folyamatosan hullámzik az árfolyam, de mindig felmegy utána.
Óriási mennyiségű a napi tesla részvény adás-vétel. A bepalizott, összeomlást elhivő emberek eladnak részvényeket, lejjebb megy az árfolyam, a manipulátor daytraderek degeszre keresik magukat a hullámokon. Nem értem, hogy nem büntették meg még a cnbc-t a tőzsde manipulálása miatt.
-
törölt tag
"semmit nem tettek le az asztalra sokkal nagyobb ferdítés lenne."
30 vs 1200 milliárd... Nem mondtam hogy semmit, de a nagyságrend ott van...
A befektetők biztos ilyen hatalmas lufit fújnak egy átlagos elektromos autógyár köré ami jól gyorsuló autókból egy fél marék modellt előhúz? Az ígéretek nélkül ennél nem sokkal több amit kapsz...
De itt jól láthatóan úgy működik hogy gazdag vagy akkor mindegy mit csináltál működött. Ugyanúgy pozitívumként látják a gigapresst is, pedig a modern autógyártásban most huznak vele egy durva apple-t, aminek nem tapsolni kéne, de mindegy.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
#56573440 #115 üzenetére
Nem vitattam vs aki azt mondja hogy a tesla 1t dollár fölötti értéke kizarolag azért lett mert jól teljesitett a cég
Úgy láttam, a topicban senki nem állította, hogy kizárólag Musk "zsenijének" köszönhető a cég értéke. Te akartad úgy beállítani, mintha ez történt volna.
A kettő között tudod mekkora szakadék van?
A tőzsde/befektetői tőke így működik. Vannak időnként hype-ok amire a befektetők rákattannak és lufit fújnak belőle hazugság nélkül is. Ez nem feltétlenül az adott cég, vagy cégvezetés hibája. Túlárazott a Tesla, persze. Mindez csak Musk "hazugságai" miatt? Biztosan nem. Azok is benne vannak? Persze.
Ami a "hazudozást" illeti. Szerintem a fickó teljesen elszállt a saját sikereitől idő közben valamikor és már tévedhetetlennek hiszi magát. Hogy a betartatlan igéreteiből mennyi a szándékos hazugság és mennyi jön a saját istenkomplexusából azt nem tudom. De korábbi megnyílvánulásaiból az jön le, hogy ez utóbbi fokozatosan alakult ez ki/súlyosbodott nála és nem zárja ki, hogy jó döntéseket hozott volna kezdetben ezeknek a vállalatoknak a vezetésében. Sokkal inkább úgy látom, hogy Musk kb egy startup vezetésére lenne alkalmas és a vezetési stílusa is ilyen, de ezek a vállalatok már rég túlnőttek azon a szinten és ezért itt már jobban előjönnek a hiányosságok. Erre rájön még a súlyosbodó istenkomplexus.
Láttunk már teljesen hazugságokra épülő lufikat is a múltban (pl. Theranos), de azok végül semmit nem tudtak letenni az asztalra. A Tesla és a SpaceX igen komoly eredményeket ért el amiket nem hiszem, hogy egy zéró üzleti és vezetési képességekkel rendelkező, pusztán hazugságokkal operáló vezető alatt el lehetett volna érni.
Azon lehet vitatkozni, hogy a Tesla joggal a legnagyobb értékű autógyártó-e jelenleg (szerintem nem), de azt állítani, hogy semmit nem tettek le az asztalra sokkal nagyobb ferdítés lenne. -
törölt tag
Nem vitattam, leírtam hogy mi volt szerintem az oka a 30 milliárd dolláros mc-nek. Meg az 1200 milliardosnak is. A kettő között tudod mekkora szakadék van?
Nem akarsz komolyan azzal érvelni hogy oké oké hazudott, megtévesztette a befektetőket, de az első 30 milliárd dollárt anélkül szerezte, ezért jó vezető...
Segítek
"márpedig azok a cégek azért lettek olyanok, mert Musk vezette őket."
Ezzel vitatkozok, vagyis ezzel sem, mert nyilván ma azért olyanok és ér annyit pl a tesla mert musk vezeti őket, én csak a módszerekkel vitatkozok, ahogy ezt elérte. De persze sokak szerint tök normális dolog, és ezért nem tudunk beszélgetni értelmesen... Mások az értékrendek, de ettől színes a világ. -
L3zl13
nagyúr
válasz
#56573440 #113 üzenetére
Most miért ferdítesz?
Ki állított olyat, hogy "kizarolag azért lett mert jól teljesitett a cég és musk zseniális vezető"?
Miért akarod úgy beállítani, mintha csak a két véglet létezne, és ha Musk hazudott/túlzott akkor az egyenlő azzal, hogy semmit pozitívat nem adott hozzá a cég működéséhez ami legalább részben hozzájárult volna a Tesla sikeréhez? -
törölt tag
-
törölt tag
"Engem inkább az bosszant, hogy erre is jól ráfizetünk. Buktuk a kettős adózás elleni egyezményt [link] Lehet több adót fizetni a feltörekvő nyugati cégekbe való befektetés után."
Ez már nagyon OFF, de nem igazán értem, hogy mint ország mit is buktunk rajta. Eztán a hazai tőkének nem éri meg amerikai cégekbe fektetni, miközben az amerikaiaknak továbbra is megéri ide hozni a pénzüket.
Az meg már külön vicc kategória, hogy az USA-Oroszország kettős adóztatás elleni egyezmény továbbra is érvényben van. -
törölt tag
válasz
#56573440 #96 üzenetére
Ez volt az eredeti állítás:
"Igazán gazdag a Teslából és a SpaceX-ből lett, márpedig azok a cégek azért lettek olyanok, mert Musk vezette őket."
Ennek semmi köze ahhoz, hogy szerinted Musk milyen személyiség, ennek ellenére folyamatosan mantrázod, hogy így hazudott, úgy hazudott.
Értem én, hogy nálatok Musk megítélése valamiért a politikai sárdobáló topicok színvonalán ragadt, hogy aki nem savazza az "ellenséget" az "velük van", de legalább annyit vegyél észre, hogy valakinek az objektív teljesítményét nettó ostobaság az alapján megkérdőjelezni, hogy számodra szimpatikus-e. -
törölt tag
"Nezz utana magad. De felesleges is. Azokkal ertelmetlen vitazkozni, akiknek az a hobbija, hogy Musk e-falosszan fuldoklanak.
Viszlat!"
Tehát semmilyen forrást nem tudsz linkelni, csak ideböfögsz valamit, majd átmész alpári személyeskedésbe, ha valaki nem kajálja be kritika nélkül.
-
Ezekiell
veterán
Vak hittel szemben tényleg felesleges. Mindenkinek nyilvánvaló, hogy hazudott abban az esetben is, teljesen valótlan kontextusban állította be a vidót és elhallgatott kritikus információkat (lásd hogy előre megtevezett route volt az egész) - csak neked nem. Nem cáfoltál semmit se, csak a saját véleményed hajtogatod a tényekkel szemben.
Galamb vagy sajnos a sakktáblán, és még te kérsz számon érvelést
Ez baromi kínos nekem, ne haragudj, így nincs értelme neked válaszolni bármiben is a témában.
-
-
dabadab
titán
válasz
#56573440 #98 üzenetére
A tesla musk hypeja és jókor meglovagolt trendek miatt futott 30 milliárdos mc-el
Hát nyilván az fel sem merül, hogy azért valahogy az elektromosautó-gyártásban is sikerült letenniük dolgokat - ahogy a SpaceX-nél is.
Musknak van rengeteg hibája, nem értem, hogy miért kell nyilvánvalóan teljesen kamu narratívákat nyomni akkor, ha nem szimpatikus neked: simán találsz bőven olyasmit, ami miatt tényleg joggal kritizálhatod.
-
dabadab
titán
Nezz utana magad.
Az ilyesmi azoknak az idiótáknak szokott az utolsó mentsége lenni, akik valami vállalhatatlan hülyeséget védenek, aztán amikor bizonyíték kellene, akkor inkább ezekkel a szavakkal lépnek le.
Ne legyél ilyen, mert Musk mostanában tényleg elkezdte ezeket az idióta propagandabaromságokat nyomni, pl:
Musk posts baseless conspiracy theory about Paul Pelosi attack on Twitter -
válasz
#56573440 #98 üzenetére
De közben valahogy csak megépültek bizonyos gyárak. De közben más gyártók is észbe kaptak, hogy vannak technológiai előnyök, vagy olyan technológiák (akku, gigapress) amiket a Tesla használ és a többi gyártó most kezd csak kapcsolni, hogy jé tényleg, lehetne így is. Ezek az előnyök valahogy csak ki lettek fejlesztve, meg lettek menedzselve ha úgy tetszik. És persze nem ő egyedül csinálta, de az irányítása alatt volt egy csapat ami megcsinálta, véghezvitte a fejlesztéseket, eszközölte a változtatásokat.
Ezek mellett én is ültem Tesla-ban és a hátsó ülésen bevertem a fejem a plafonba, kényelmetlen volt az ülés, nyeklő nyakló érzet volt benne. A "csávó"-t rühellem én is, de ettől függetlenül, vannak olyan előnyök amiket nem lehet elvenni tőle. -
törölt tag
A tesla musk hypeja és jókor meglovagolt trendek miatt futott 30 milliárdos mc-el. A folyamatos hazugságok miatt meg meddig is mentek fel? 32 milliárd? 40? 1200 milliárd dollár?
Az a baj hogy ezeket már ezerszer megbeszéltük más topikokban és még mindig ugyanott tartunk. Tehát belátod hogy hazudott, olyan dologban ami gyakorlatilag a termékének a lényegi részét adta volna, ami senki másnak nincs a kanyarban sem, de ennek köze nincs ahhoz a növekedéshez amit a tőzsdén csináltak, az csak a jó vezetés és musk személyes munkája eredménye...
Miért nem ezzel kezdted, így igazad van, örülök hogy tisztaztad ezt is
-
dabadab
titán
válasz
#56573440 #86 üzenetére
De most tényleg azon vitatkozol hogy hazudik?
Nem.
Hanem azzal a butuska állításoddal, hogy a Tesla azért lett kicsi garázscégből bazi nagy autógyártó, mert Musk hazudott az önvezetésről.
Ez akkora blődség, hogy nem hiszem el, hogy már a sokaid hozzászólásban véded.
Teljesen nyilvánvaló, hogy Musk vezetőként is rengeteget letett az asztalra ahhoz, hogy ez így létrejöhessen. És erre nehogy megint elsüsd azt a mélysötét megszólalást, mint az előbb, amikor összekevered a mérnökök meg a CEO munkáját.
-
törölt tag
válasz
#54625216 #92 üzenetére
"Nélküle a Tesla ma nem tartana ott, ahol. Ennyi."
Ezzel nem is vitatkozott senki vedd már észre. Én csak azt vitatom hogy a módszerek amikkel eddig vitte a céget etikatlanok, borderline illegalisak és csak azért mert valakinek pénze van had lehessen már leírni hogy hazudik. Nyilván nem lesz lecsukva, de a teslanal is pont azt csinálta amit a twitteren most mert mitől valtozna az ember attól hogy melyik cégében tevékenykedik. Beígért szólásszabadság kanyarban sincs, de már mindenki arcába az ő szemete van tolva. Ennyit erről. Is
-
azbest
félisten
válasz
#54625216 #92 üzenetére
Teljesen esélytelen ilyen vita. Érzelmi alapon van valami fájdalmuk, leginkább más sikerességére való irígység. A tények nem számítanak, az ő érzemük a valóság. Nulla objektivitás, és a tényekre az a reakciójuk, hogy rühellik és vak/seggnyaló/f@szopó* aki szerint a tények mást mutatnak, mint a hiszti
*: az utóbbi kommentek utalásaiból idézve."a kutya ugat, a karaván halad" [link]
Engem inkább az bosszant, hogy erre is jól ráfizetünk. Buktuk a kettős adózás elleni egyezményt [link] Lehet több adót fizetni a feltörekvő nyugati cégekbe való befektetés után.
-
törölt tag
válasz
#56573440 #74 üzenetére
"Az valszeg nem menne olyan egyszerűen, mivel állam bácsi is ott áll a megrendelők között valszeg nem örülne ha random befektetői csoportok keze matatna arra..."
Minden évben van SpaceX részvény kibocsátás, ami zárt körben meghívásos alapon történik. Azaz akad bőven - az állam által is elfogadható - vevő, aki Musk részesedését felvásárolná, ha Musk meg akarna válni tőle.
Ami a Tesla-t illeti:
A kérdés szempontjából teljesen lényegtelen, hogy szerinted Musk milyen ember vagy hogy szerinted hazudott-e. Nélküle a Tesla ma nem tartana ott, ahol. Ennyi.
Spielberg sem kezeli a kamerát, sminkel, világít vagy színészkedik, hanem van egy stábja és több millió dollárnyi költségvetése, a filmjei mégis miatta sikeresek.
Hogy egyébként személyesen szeretjük-e Spielberget vagy a munkáit, az a sikeresség megítélése szempontjából totál mellékes. -
nozs23
addikt
The video, which Tesla CEO Elon Musk tweeted a link to saying that “Tesla drives itself,” shows a Tesla driving and parking itself, avoiding obstacles, and obeying red and green lights. The video starts with a title card saying that “the person in the driver’s seat is only there for legal reasons” and that “he is not doing anything. The car is driving by itself.”
Tesla’s Autopilot was not capable of dynamic route planning, instead requiring the company’s engineers to map out the route it would take for the purposes of the promotional video.
Musk seemingly approved this tactic, according to Bloomberg. He reportedly wrote in an email “since this is a demo, it is fine to hardcode some of it, since we will backfill with production code later in an OTA update,” and claimed that he would pitch the demo as something that a Tesla “*will* be able to do, not that it can do this upon receipt.”Nem tudom, nekem hazugságnak tűnik. Persze Musk biztos úgy van vele, hogy csak előre mondja az igazságot. A fanok meg eszik minden szavát, legyen az hazugság a termékeiről vagy szélsőjobbos propaganda. Szomorú.
-
Noukoum
veterán
-
törölt tag
Nem csak azért rossz mert hazudik. De most tényleg azon vitatkozol hogy hazudik? Ez tény ember. Tudom hogy van aki szerint a föld lapos, de bakker ne menjünk már erre a szintre le...
Nem hazudta a vegas loopot se, de a legtöbb ígérettel jelenleg úgy áll mint ahogy az megvalosult. Nagy mese, hatalmas tervek, basic vicc a vége, és állva kell tapsolni hogy ezt is megcsinálta. Közben aki fsd ígérettel vette az autót jelentős felárral az mondjuk majd 10 éve a hajára kenheti mert nem úgy működik ahogy azt megígérték. De musk jó vezető. Értem. Oké...
-
vicze
félisten
Trumpi strucc filozófiával vitatkozol...
Saját hazugságát saját hazugsága cáfolja egyértelműen, és mivel ő az abszolút igazság az isten így elég nehéz egy hívőt meggyőzni, hogy nincs isten, hisz akkor nem lenne hívő.Amúgy az is vicces hogy te nem vádolhasz semmit és bionyítanod kell, de ő simán vádaskodhat eskü alatti hamis tanuzással, no problem...
-
Ezekiell
veterán
Wat? Milyen elbocsátott alkalmazott? Én erről beszélek, te vmi egészen másról vszeg.
És persze, megbocsátok, ha nem véded a védhetetlent. Ciki is lenne neked.
-
dabadab
titán
válasz
#56573440 #78 üzenetére
Miért te azt hiszed hogy az invertert vagy a motort tervezte?
Igen, a CEO-t az erre tartják.
Ugye most nem azt akarod mondani
Nem, ha azt akartam volna mondani, akkor azt mondom.
Elismétlem újra: az, amit mondasz, nyilvánvaló hülyeség.
Gondold át, nézz rá az évszámokra meg ilyenek (pl. hogy hol tartott már a Tesla, amikor az önvezetés először szóba került), aztán próbálj valami jobban cizellált elmélettel előállani. -
Ezekiell
veterán
FSD: nyilvánvalóan hazudott, proof van róla, a saját alkalmazottai tanúvallomásai is megerősítették hogy hazudott ő is és a cég is
420 buyout: egyértelműen hazudott, bírósági mondta ki (más kérdés, hogy "kárt nem okozott" az esküdtszék szerint)
Cybertruck: az egész egy lie egyelőre, sokszorosan
Tesla meghibásodások: Musk szerint 300-500 ezer mérföldet bír az autó, a saját ügyvédei szerint 130ezret
A teljes "Master Plan 2" egy komplett hazugság volt
És akkor ez még csak a Tesla volt, Twittert nem is említettük, ahogy a magánéletében sorozatos hazugságokat se (lásd hogy halt meg a gyereke a karjaiban, az apjának szerinte nem volt bányája, milyen diplomája van, stb).
Szegény ürge ahhoz képest, mekkora zsni, egészen sokszor... "téved".
-
törölt tag
Miért te azt hiszed hogy az invertert vagy a motort tervezte?
" a legnagyobb market cappel rendelkező autógyártó, az mindössze azért történt, mert Musk nem mondott igazat az önvezetésről."
Ugye most nem azt akarod mondani hogy a hazugságai nélkül elérte volna, hogy a tesla többet érjen mint az összes többi gyártó összesen egy pillanatban... Ugye nem... Az a fenomenális gyártói teljesítmény eredménye volt és musk vezetői képessége... Hogyne...
-
-
Ezekiell
veterán
Az a market cap egy rettentő overvalued részvény miatt akkora, amekkora, 60-as P/E, könyörgöm..
A Teslat a jövőbeli ígéretei adták el mindig, szóval van benne bőven igazság, hogy hazugságokra is épül az értékük (hisz nézd meg az ígéreteiket, és hogy mi teljesült belőle)
Ettől még természetesen nem csak erre épül, de vastagon benne van.
-
dabadab
titán
-
törölt tag
válasz
#54625216 #73 üzenetére
"tehát ha akarna ki tudna venni a SpaceX-ből milliárdokat."
Az valszeg nem menne olyan egyszerűen, mivel állam bácsi is ott áll a megrendelők között valszeg nem örülne ha random befektetői csoportok keze matatna arra...
"Tetszik vagy sem, a Tesla az ő vezetésével lett egy"
A székben ült maradjunk ennyiben és tette amihez ért, hazudott. Ez nem személyes vélemény, ez tény. Fsd nincs, és nem volt ahogy hazudta. Nincs tesla taxi és nincs amerika keresztbe kormány érintés nélkül. Lefutottuk már a köröket, ha tényleg vezette a céget pontosan tudta hogy az fsd a kanyarban nincs tehát hazudott. Ha nem tudta hogy hol tart a termék egyik fő húzó funkciója, és jóhiszeműen járt el, akkor nem vezette a céget. Válaszd amelyik hitednek megfelelő... -
törölt tag
válasz
#56573440 #51 üzenetére
Egy nem tőzsdei cég részvényeit is el lehet adni (vevő akadna rá bőven), tehát ha akarna ki tudna venni a SpaceX-ből milliárdokat.
Hogy egyébként mi a privát véleményed a Tesla-val vagy Musk-al kapcsolatban, az a kérdés szempontjából irreleváns. Tetszik vagy sem, a Tesla az ő vezetésével lett egy porbafingó startupból az autóipar egyik meghatározó szereplőjévé és ez tette Muskot gazdaggá. -
Szemjuel
tag
válasz
forumpista #68 üzenetére
Pedig ott nem is nárcisztikus, szociopata playboyok voltak a vezetők
Szeretném jelezni, attól még, hogy ha elég sok különböző véleményt írok le, akkor mindig vissza tudok hivatkozni valamelyikre a jövőben
de persze kényelmes elhinni, hogy te egy olyan elit csoport tagja vagy (az itt forumozók) akik előre megmondták.
-
válasz
arcoskönyv #65 üzenetére
Duckduckgo mint kereső? Tudom pocsék magyar keresésre de legalább egy próbát megér?!
-
ddekany
veterán
válasz
arcoskönyv #63 üzenetére
Csak vak tipp, de ha mindig ugyan azt a pár készüléket használod, és néha mind van egy helyen, pl. az otthoni helyi hálón, akkor ki lehet találni, hogy azok valószínűleg összetartoznak.
-
válasz
arcoskönyv #60 üzenetére
Mondjuk én mindenhonnan letöröltem magam, amikor tavaly a Gugli feldobta emlékeztetőnek, hogy 6 évvel ezelőtt hol jártam. Még csak nem is emlékeztem a helyre. Jött a mentális sokk, majd mondom oké, tároljátok a k*rva anyátok adatait, aztán letöröltem magam (majdnem) minden szociális média felületről.
-
spirit007
senior tag
A világ leggazdagabb trollja!
-
Jól felépítette az imázsát és most már bármekkora baromságokat is mond egy laikus tömegnek, abból a tömegből sok ember elfogja neki hinni. Fizikával kapcsolatos fórumokon is osztották, amikor olyan kijelentéseket tett, hogy a világunk egy computeres szimuláció.
Anno olvastam az életrajzi könyvét, hát... Tényleg úgy írták meg, hogy bárki is olvassa, abban pozitív benyomást hagyjon, az író kitett magáért.
-
Ezekiell
veterán
a kirúgott alkalmazottak elmeséléséből következtetni a világ egyik leggazdagabb emberének szellemi szinvonalára
Nem kell. Elég olvasnod a tweetjeit és megszólalásait. Aki ezek alapján nem arra a következtetésre jut, hogy a csávó nárcisztikus pszichopata, ráadásul nagyüzemi hazudozó - az egészen más filmet néz, mint a valóság.Ettől még baromira nem kis dolog, amit letett az asztalra a Teslaval meg főleg a SpaceX-el.
-
Szemjuel
tag
szóval attól, hogy diplomád van (vagy diplomás munkakörben dolgoztál
) , te egyből bele látsz a twittert megvásárló csoport és a twittert újdonsűlt vezérigazgatójának a fejébe? Átlátod az üzleti és HR döntések okait? Képes vagy adatok nélkül is elemezni egy ~10.000 fős vállalkozás működését?
Mert attól még, hogy te diplomás programozó vagy, nem leszel automatikusan twitter szakértő -igazából semmiben se leszel az-. Hovatovább a kirúgott alkalmazottak elmeséléséből következtetni a világ egyik leggazdagabb emberének szellemi szinvonalára is elég nehézkes. Nem mondom, hogy lehetetlen, de megkockáztatom ugyan annyit fog érni a szavad mint egy "laikusé". És ha ezt ennyire nehéz felfogni, akkor üljél be újabb 7 évre az egyetemre, hátha ragad rád valami más is, esetleg keress egy másik diplomás munkakört. De ne feledd, random kommentelő vagyok. Annyit ér a szavam mint a heti horoszkóp. -
törölt tag
A space X nem tőzsdei cég tehát abból milliárdokat nem tudott kivenni, a tesla meg... Engedjük el. Ha te a termékekről úgy hazudnál ahogy ő teszi évek óta következetesen, már réges rég böriben rohadnál mint Holmes.... Csak mondom... Ott se a termék meg a cég vezetésével lett gazdag hanem a nagyotmondó marketingbulshittel... Abban meg mindig is jó volt...
-
nozs23
addikt
Esetleg te tudsz felmutatni bizonyitekot arra, hogy az eredmeny botok miatt szuletett? Tekintve, hogy neki minden masodik kijelentese hazugsag, igy az o tweetje nem szamit annak.
Kulonben mar a szavazas elott tweetelgetett arrol, hogy mennyi botot felszamoltak. Aztan mikor megszavaztak, hogy takarodjon akkor hirtelen a botok elojottek. Szegeny. Persze csak ennel a szavazasnal. Amugy a botok sikeres gyomlalasara az is eleg bizonyitek, hogy mennyire lecsokkent Musk elerese. Aztan toporzekol, hogy miert nem lat mindenki, miert nem figyel mindenki ram es kirugja a mernokot, aki elmondja neki, hogy nem az app hibaja. Mindezt ugy, hogy gyakorlatilag manualisan van beeroszakolva mindenkinek, mint suggested. -
Ha nem vetted volna észre akkor a kérdés arra vonatkozott hogy mennyire érthet a kódoláshoz, mennyire lehet alaptalan egy állítás. Itt többen kódolnak mint a Blikk olvasó táborában, igy itt fel lehet tenni egy ilyen kérdést amire azért jó eséllyel jön egy használható válasz. Szerintem amúgy jött is.
Szerintem az analógiád alapból rossz indulatú volt és amúgy hibás is.
Amúgy nem mondom hogy senki nem mondta hogy 2 hét alatt csődbe megy, de nem ez volt itt a jellemző. Arról volt szó hogy rövidesen komoly gondok lesznek, és lettek is. -
azbest
félisten
Máris ubokaszezon van, hogy arról készülnek hírek, hogy megszólalt Elon Musk?
Mellesleg az esküdtszék felmentette a vád alól, miszerint 2018ban manipulálni akarta volna a tőzsdét egy tweetjével.
-
nozs23
addikt
Ezt a fake/bot account témát mindig úgy veszi elő, hogy neki kedvezzen a narratíva. Elon rajongói táborának jelentős része is csak egy bot-army, tehát ez a kifogása pont olyan hülyeség, mint a többi. Érdekes módon a többi szavazásánál nem szellőztette meg ezt az érvet, mert azok pont úgy alakultak, ahogy akarta.
-
Szemjuel
tag
Szuper. És attól még mennyivel fogsz többet tudni mint az aki laikus? 4 hónapja ugyan azokat a frázisokat olvasom az összes ilyen topikban kinyomtatott kódról, kódolási képességekről, egyesek pszichiátriai szakvéleményéről, vezetői hozzá nem értésről és 2 hét múlva bedőlésről. Megdöbbentő módon -jelenleg- az élet nem igazolja a fentieket. De a szakmai(?) előélet miatt be kéne nyalni minden karaktert amit itt bármelyik random kommentelő felböfög? hagyjuk már.
-
Szemjuel
tag
válasz
benedekco #23 üzenetére
"fact checkinget szeretett volna egy közösségtől"
Mit? az ide kommentelők 100 százaléka csak találgat. milyen tényellenőrzést kért?Egyébként teljesen pontosan válaszoltam a kérdésére. Anonim felületen, ismeretlen háttérrel kommentelő emberektől várt véleményt egy anonim felületen, ismeretlen háttérrel rendelkező ember véleményéről.
Tökéletes az analógiám. -
Vezeti? Egy ember tud ennyi céget vezetni egyszerre? Szerintem ott is a holdudvarok vezetnek mindent, ő csak bejár valamit böfögni, hogy ne érje szó a ház elejét.
-
törölt tag
"Elgurult a gyógyszere, lehet hogy valamikor tehetséges vezető volt. mára viszont meghőbörödött önnön nagyságától, sikereitől."
Volt... Hogyne lett volna. Nézz már utána mi volt a zip2... Dotcom lufi eladta de konkrétan csak arra volt jó... Az x.com és paypal storit is nézd meg ha ott vagy, és rájössz hogy már ott se állt másból csak egobol és szarkavarasbol. Ha nem csavarjak ki a kezéből a kormányt nem lenne ma pp.. Mondjuk abban spec nem kizárt hogy tehetséges, azt nem vitatom, de hogy a kezdetekben se volt jó vezető az tény.
-
zsolt_64
senior tag
" evek ota nem kodol mar." - persze hogy nem kódol
Szintén valamielyik cikkbe olvastam hogy miután (nemtomhol) feljebblépett és kiszállt a kódolásból nem győzték kivakarni amit írt....
Erősen remélem hogy se a Spacex rakéta se a Tesla vezérlőrendszerében nincs a kódjából
Bár sok esélyem nincs egyikbe se beülni
Mondjuk azt se szeretném ha valami a fejemre pottyanna, vagy elütne a villamosmegállóban -
proci985
MODERÁTOR
persze.
plusz ha teamek es felelossegkorok kozott kell ugralni, akkor altalaban ott is csokkenni szokott a produktivitas. amire van esely, ha teljes teamek mondanak fel.
egyebkent mintha valahol pedzegettek volna, hogy evek ota nem kodol mar. ami megmagyarazza, hogy miert akart papirra nyomtatni, ha kb a teljes pull-based era kimaradt neki. mondjuk azert ezt nem hinnem, mert tenyleg durva lenne.
-
zsolt_64
senior tag
De még ezzel sem tudja objektíven megmérni 1 sw fejlesztő kvalitásait, mert lehet hogy 1 furmányos memória-szivárgást nyomoz ki és javít meg, ami eltart a fejlesztőnek 2-3 hétig, és a forráskód módosítás 20-30-max100 kód sorból áll.
Na innen láccik a Musk irtózatos dilettantizmusa, és ez pl válasz a topic elején feltett kérdésre"senki aki kozolte volna vele, hogy biztos igy gondoltad?" - lehet hogy volt aki közölte, de annak másnapra már nem működött a belépőkártyája, legfeljebb a portásnál átvehette a kiürített íróasztalfiókból azokat a dolgokat amiket privátnak itéltek meg.
Ámokfutás ez na... -
proci985
MODERÁTOR
pl. meg az IDE meg tud segiteni megnezni a metricseket. vagy akar siman a version controlbol ki lehet scriptelni az aktivitast. meg mondjuk mapelni hogy hol van rendszeren belul a kod.
erre kinyomtattatja, aminek meg annal is kevesebb erteleme van, hogy hany LoC* kodot irtak.
ami annal is durvabb, hogy az organizacioban nem volt senki aki kozolte volna vele, hogy biztos igy gondoltad?
-
proci985
MODERÁTOR
pl a permacrunch mentalitast eroltette 2023ban, ami mentalitasrol igy mar evek ota tudni, hogy gyakorlatilag a munkaero kiegetesen kivul masra nem jo kozep es hosszutavon. produktivitas szempontbol nagyon max tarthato par hetig. gyakorlatilag olyan ceghez aminel ez elvaras, azt messzirol kerulni kell. lesz alternativa, egy jo sw devnek az mindig van.
vagy ott volt a "nyomtasd ki a kodot". hogy o majd egy gyors meeting kereteben lerevieweli. papiron. egy ekkora rendszernel ahol adott esetben arra is kulon segedrendszer van, hogy mi hol van
. plusz ha nagyon kene akkor ugyis lehet latni, hogy ki mit csinalt a kodbol, meg vannak erre toolok.
vagy a kiszamithatatlan kirugasok. jo SW devbol mindig hiany van.
-
-
Volt valami szavazás a twitteren ha jól emlékszem (hetek óta nem voltam ott fent), hogy ha többségbe kerülnek a twitteresek igen szavazatai akkor lemond. Nem tudom mi lett a vége, de akkor ez annak a következménye?
-
Kár, hogy nem csak twitteren írták ezt
Mellesleg ha nem láttad volna nem állítás volt hanem egy kérdés. Pont hogy fact checkinget szeretett volna egy közösségtől ahol azért vannak programozók nagyobb arányban mint valószínűleg pl egyéb random csatornákon.
"Nem akarok állást foglalni, de aki történetesen ért a sw-fejlesztéshez ÉS követi és musk posztjait, az meg tudja erősíteni vagy meg tudja cáfolni ezt az állítást?"
-
strogov
senior tag
Biztos talál olyat aki ezt állította. Viszont ez nagyon messze van a "mindenki" kitételtől.
Aki látott már SW az tudja, hogy egy elkészült alkalmazás bizonyos fokig önjáró. Azaz ha holnap _mindenki_ otthagyná a twitter-t akkor is működne így, vagy úgy ... ha a villanyszámlát valaki fizeti.
Másrészt minden épelméjű ember tisztában van vele, hogy egy vállalatnál általában nem a bérköltség a legnagyobb. Ezért megtizedelni az alkalmazottak számát nem jelenti a költségek tizedelését. Ezért ilyet tenni csak akkor ésszerű ha a cég egy teljesen más irányba megy tovább. pl. Nokia amikor ledobta a mobil üzletágat.Mivel nem használok twitter-t ezért nem tudom mennyire döglődik felhasználói oldalról. Üzleti részen a hírek alapján 2022-ben 5-ről 4,4 milliárd USD esett vissza a bevétele, és ebben még nem 100%-os a Musk éra. Egyes hírek szerint 35-40%-ot esett a bevétel decembertől decemberig számolva. A legnagyobb hírdetők egyelőre felfüggesztették az együttműködést.
Innen nézve a 44 milliárdos vételár erősen túlzónak tűnik még a múltat nézve is. Nem véletlenül ragaszkodtak annak betartásához a részvényesek. Ha a most decemberi 540 milliós _bevételt_ nézzük, akkor kb. 82 hónap alatt hoz 44 milliárdot ... ha nincs kiadás. Kár, hogy az év vége a legerősebb időszakuk, és ebből lejönnek a költségek.Azért őszinte a káröröm, mert nincs benne irigység ahogy mondani szokták. Aki nem használ twitter-t nem tud veszíteni ezen. Ha bukik röhögünk egy jót. Ha sikeres lesz lehet, hogy még mi is használni fogjuk, és nyerünk egy jó alkalmazást.
-
ddekany
veterán
A harmadik lehetőség, hogy a kevesebb ottmaradt/új dolgozó tűzoltás módba kapcsolnak, meg rengeteget túlórázik, és valahogy életben tartják a rendszert, talán. Ha túléli a platform ezeket a rossz időket (ki tudja milyen gondokkal, és ebből adódó elvándorlással), akkor pár év alatt beáll máshova az egyensúly, és mondjuk kiderül, hogy 50%-al kevesebb IT-ssel is megy ez. Ez amúgy elég valószínű nagyvállalatoknál, hogy ha nagyon megrázod a dolgokat, kiderül, hogy sokan már csak élősködtek ott. Nem is feltétlenül úgy, hog szó szerint nem dolgoztak, hanem hogy bizonyos dolgok azért működtek úgy, ahogy, mert mindennapip elvégzendő munkát teremtettek emberkenek, és hülyék lettek volna "kireformálni" maguk alul a megszokott feladatot.
-
nozs23
addikt
válasz
Cathfaern #13 üzenetére
Nem volt erről meggyőződve senki. Volt egy kollektiv hisztéria, ami tartott két napig.
Viszont mióta átvette szép lassan hulladékká változik a platform. Mind tartalmilag, mind pedig funkciók és stabilitás szempontjából egy bűzölgő trágyadomb lett.Az utóbbi hetek legviccesebb híre mégis az, hogy Musk elérése is szar. Mert egyszerűen már nem érdekli az embereket. Mikor ezt közölte vele a dolgozó, Musk kirúgta.
-
troller
senior tag
"Elgurult a gyógyszere, lehet hogy valamikor tehetséges vezető volt. mára viszont meghőbörödött önnön nagyságától, sikereitől.
Honnan is ismerős ez nekem a politika világáből ?"
Nem kell ehhez politika. A cégvezetők kb. 90% ilyen...
A politikai vezetők meg többnyire még csak tehetségesek se voltak előtte -
sittes79
addikt
Van az a penz amiert korpasodik a hajam es tomegpusztitok.
-
flexxx2
őstag
Musknak mindenképp kell egy AI (MI), mert ennyi feladatot nem lehet bírni 1 embernek
-
zsolt_64
senior tag
Egy ekkora platformnál bármilyen apró funkció módosítás nagyon komoly következményekkel járhat. PONT ezért van tucatnyi szakember sw+pénzügy+marketing+humán+pszihomókus által alaposan körbejárva.
Ezzel szemben bejön a Musk reggel 8ra és 1 sajtpapíron leírja mi kell holnapra..
a meetingen ülők pedig a csontjaikban érzik hogy ez mekkora f...ág, de inkább lehajtják a fejüket, és hallgatnak, mert a tegnapi meeting óta újabb 3 üres szék van...Update : szvsz szét fog hullani...
-
waccamár
senior tag
Igen ezekkel tisztában vagyok és egyetértek velük - viszont én nem követem a tweetjeit, a sw-fejlesztéshez is csak felszínesen értek, így arra voltam kíváncsi, hogy van-e valami olyan konkrét hülyeség amit kiírt, és egy fejlesztőnek égnek áll tőle a haja?
Szerk: illetve amire még szintén kíváncsi vagyok (megintcsak felszínes infók alapján): annyit tudok, hogy kirúgott egy csomó fejlesztőt a twittertől.
Az én nézőpontom szerint itt két lehetséges kimenetel van: a rendszer "ugyanúgy" működik - ebben az esetben kérdés, hogy a kirúgott fejlesztők mit csináltak, mi volt a feladatuk? Már csak azért is érdekes kérdés, mert kvázi precendenst teremthet és más vállalatok is vérszemet kaphatnak és gondolhatják, hogy basszus hát mi is tisztogathatnánk a fejlesztők között.
A másik eshetőség, hogy a sok kirúgott ember munkája mégiscsak értékes volt és maga a rendszer előbb-utóbb széthullik.
Fentieket megintcsak abszolút laikusként kérdezem, soha nem láttam egy nagy cég működését belülről, csak ezek a kérdések merültek fel bennem.
-
ddekany
veterán
"az meg tudja erősíteni vagy meg tudja cáfolni ezt az állítást?"
Igen.
(Ez egy igazi programozó válasz volt... ha valaki nem venné. Mindegy...)
Amennyire nekem átjött, nem feltétlen hülye IQ terén, de pszicho. Nem tudja megállni, hogy kellő felkészültség nélkül beleokoskodjon abba, amit az "alattvalói" sokkal jobban tudnak. Csak hogy megmutassa, hogy Ő megoldotta, vagy mit tudom én...
-
zsolt_64
senior tag
Nem kell ahhoz Sw fejlesztőnek lenni hogy józan paraszti ésszel felfogd azt az Sw és humán pusztítást és ámokfutást amit művelt a twitterben. Ideértve az emberek kirúgását , aki megmarad annak porig alázását,csicskáztatását. Hirtelen jött ötletek kényszerfejleszését, hamár sw ről van szó. Akinek meg ellenvetése van, az repül.
Elgurult a gyógyszere, lehet hogy valamikor tehetséges vezető volt. mára viszont meghőbörödött önnön nagyságától, sikereitől.
Honnan is ismerős ez nekem a politika világáből ? -
waccamár
senior tag
Múltkor elém jött egy random tweet/post/cikk (nem emlékszem), a lényege az volt, hogy sw fejlesztő írta, hogy nem ért az autókhoz, de mindenki azt mondta, hogy musk egy zseni, így elhitte. Nem ért a rakétákhoz, de mindenki azt mondta, hogy musk egy zseni, így elhitte.
Viszont a sw-fejlesztéshez történetesen ért és akkora hülyeségeket ír musk, hogy most már tudja, hogy egy idióta
Nem akarok állást foglalni, de aki történetesen ért a sw-fejlesztéshez ÉS követi és musk posztjait, az meg tudja erősíteni vagy meg tudja cáfolni ezt az állítást?
-
bambano
titán
én nem tudok elég jól angolul ahhoz, hogy megértsem, azt mondta, hogy rendbeteszi a twittert és lelép, vagy azt, hogy lelép és ezzel rendbeteszi a twittert...
-
ace05
senior tag
Sok hülyeséget csinált, de abban pl egyetértek, hogy a nagycégek havonta fizessenek 1000 dollárt, hogy használhassák sárga pipával a platformot. Hisz ők megengedhetik maguknak.
-
Chaser
legenda
Akkorra szerinte a platform már stabil lesz.
stabilan szétcseszi? : ) -
kikikirly
senior tag
December 31-ig minimum nullszaldósra hozza ki a Twittert, akár némi profitot is fog termelni. Ha jól értem ezt állítja Musk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest