Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wakond83
tag
Sziasztok!
Egy 8530w notim van, amit nagyon szeretek.
Szeretném még sokáig használni, ezért van benne egy T9900-as proci és
ssd vinyó,
A dvd helyén meg plusz vinyó
Rendszermemória 4gb.A kérdésem, hogy esetleg mi az amit még "ésszerű" határokon belül
fejleszteni tudnék a gépen?Évente szétszedem, takarítom, és újrapasztázom MX4-es Artic Cool anyaggal.
Köszi!
Balázs -
zsero
aktív tag
Vettem eBay-ről egy 840 G1-et, és BIOS password-os. Szerintetek lehet bármit tenni ilyenkor, vagy küldjem vissza eBay Buyer Protectionnel? Egyébként működik rendesen.
-
adika4444
veterán
-
demars
addikt
Üdv a topiklakóknak!
Van itthon 2 db HP Elitebook 8460p noti, a második most szerdán érkezett. Pici eltérés van a két gép között, RAM és HDD méretben. Ami viszont meglepett, hogy az "új" gépen nincs ujjlenyomat olvasó.
HP oldalán drivereket keresve nem láttam windows10 hez valót. Ha frissítem a rendszert win 7 ről, milyen buktatói lehetnek? -
darvak
senior tag
Sziasztok,
Csak megerősítés gyanánt szeretném megkérdezni, hogy ha veszek egy Elitebook 840-et külföldről, akkor nem kell honosítani a garit, ha jól tévedek. A gariztatáshoz nem kell semmi papír, elég a gépen található azonosító.
Ha mindez igaz, akkor ez csak 1xeri javításra igaz, mint a Dell-nél, vagy hogy van ez?

üdv
-
peti85
senior tag
válasz
elbandi2
üzenetére
Úgy néz ki ezzel a driverrel nincs gond!
Aki Win10-et szeretne használni 8560w-n, az ne a Win8.1-es hangkártya drivert, hanem a Win7-eset telepítse!Más kérdés: Dreamcolor kijelzőm van és amellett hogy szépek a színek, sajnos homogén felületen nagyon zavar, hogy ditherel! Ez normális? Ki lehet vagy kapcsolni? Neten keresgélve úgy láttam, hogy Linuxos Nvidia driverben van erre lehetőség, de Windowsra nem találtam semmit.
-
bardi
senior tag
Van egy 8570p-m. Bekaptam pár vírust, és inkább formatáltam az egészet. Most még net se megy rajta, mert nincsen driver hozzá. Innen leszedtem egy driver pack-ot win7-hez, de ebbe van minden ömlesztve, ötletem sincs mi az, ami kell és mi nem. Legutóbb amikor a gyári win-re raktam drivereket, közel sem telepítettem, ennyi mindent. Honnan meg miket lenne érdemes leszednem? Van ami eli8ndul, majd leáll, mert nincsen semmi eszköz a gépen hozzá.
-
kecsetif
aktív tag
válasz
spyduck
üzenetére
Onnan még várom a választ, hátha adnak valami kedvező ajánlatot. Amúgy közben én is megtaláltam, hol kell keresni.
(#1076) Nixon18 Nekem a zbookban eredetileg I5-4330M volt. Most helyette egy 4710mq van. A hűtő tudtommal ugyanaz a két és négymagos modelleknel. Az átpasztázás meg csak jót tesz...

-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van-e valahol lista, hogy 8560w-be milyen processzort lehet betenni?
Jól emlékszen egyáltalán, hogy cserélhető benne a processzor? -
Tzoltan21
tag
Sziasztok,
Adott egy HP Elitebook 8730W. Jelenleg egy Nvidia Quadro FX2700 csücsül benne. Le szeretném cserélni egy 8800M GTX-re. Mi a véleményetek, elindulna vele gond nélkül a noti? Mindkét VGA MXM HE csatlakozású, tehát belepasszol.
Üdv
Zoli -
kecsetif
aktív tag
Tudja valaki, hogy a 15-ös zbookhoz melyik care pack-et kell megvenni, ha a garanciat akarom meghosszabbitani?
-
proci985
MODERÁTOR
zbook 15 g3mat hasznal valaki?
egy 8470pt valtana munkaban. neztem mas alternativakat is, de jellemzoen 1-2 Ubuntu / Win7 VMet akar egyszerre is el kell birnia, Java / Android fejlesztoi kornyezet miatt pedig minimum 16GB memoria kene neki mar most is (a 8470pben 8 van es bizonyos feladatokra tetulassu), de inkabb 32GB. a 8470p a feladatokra amire hasznalnam mar lassu.
ami meg lehetne az a Folio G1 es a 840 G3, de mindkettoben 2/4magos proci van es a 8/16GB memoria se tunik elegnek mar most sem.
amitol tartok az a sulya, meg az esetleges uzemido. videokartya nagyon nem lesz terhelve, viszont egesz napos szamolos maratonokat alapelvaras, hogy (relative) csendben birnia kell dokkolva, 2-3 meghajtott kijelzo mellett.
-
jboris
tag
Üdv mindenkinek.
Még fen áll a problémám a HP Elitebook 6930p laptopommal. Procira gyanakodva beszereztem egyet, kicseréltem, de javulás nem történt. A hiba az, ha bekapcsolom, a töltést jelző led ,fehér majd kék villanásal jelzi hogy baj van, persze ismétlődik. A HP oldalon olvastam miként lehet Biost frissíteni ha nem indul el a laptop. A hiba persze egyezik az oldalon leírtakkal. A "win" billentyű és a "B" billentyű egyidejűleg lenyomásával bekapcsoljuk , és az elötte bedugott Bios recorvery pendink bootol és megoldodik a probléma. Annyit elértem , hogy már a töltést jelző led /nem az aksit jelző led/ nem villog, csak a caps-lock, de sajnos semmi kép nem jelenik meg. Valakinek-valami ötlete van a megoldásra ? Vagy próbáljam CD-vel ?
Bármi segítséget elfogadok, de kidobni nem akarom. -
PHM
addikt
Sziasztok!
A HP Elitebook 8540P notebook bővíthető SSD-vel más módon,
mint optibay-jal? -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy 8540w cucc [link]
DisplayPort kimenettel lenne egy kis anomália Win10 alatt.
NVIDIA Quadro FX 1800M adja a képet és adná a DisplayPort kimeneten keresztül a hangot isTV HDMI bemenetére kellene kötni. Lett is véve egy Cablexpert DP -> HDMI átalakító [link] (Miskolc nagyfaluban éppen ezt lehetett kapni a sokadik bolti próbálkozás után)
Kép van a TV-n, de hangeszközként nem jelenik meg a lejátszóeszközök között mint kimenet.
Próbából sima DP kábellel (tehát átalakító nélkül) rákötöttem egy Dell U2410-re, ami tartalmaz DAC-ot és egyből meg is jelent a lejátszóeszközök között az nvidia high definition audio - Dell U2410
Na ebből ugye triviálisan következne, hogy szar az átalakító.
No igen, de asztali gépen rádugtam az átalakítót egy RX470-re, és ezt egy Onkyo TX-NR807 erősítőre. Kép is és hang is úgy működött ahogy kell. Szóval a DP -> HDMI átalakító csak működőképes
Laptopon nvidia vezérlőpultban kapcsolgattam a HDMI audio-t, mert alapból lekapcsolt állapotba kerül és hiába választom ki az aktuálisan DP -> HDMI átalakítóra dugott eszközt (2 TV, 1 erősítő, több HDMI kábel is ki lett próbálva), de a hang lejátszó eszközök között csak nem jelent meg egyik sem.
Inkompatibilis lehet az átalakító a Quadro-val?
Egyelőre semmi ötletem, hogy mi a fene baja lehet

-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Egy 8560W-be szeretnék 2 ilyen Crucial típusú RAM-ot tenni.
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e abból probléma, hogy ez 1,35 V-on működik, míg amik most vannak benne 2x4 GB hynix modulok 1,5 V-osak?
Tehát probléma-e, hogy ezek a modulok nem 1,5 V-osak? -
sandró60
addikt
Üdv!
Már párszor kérdeztem itt a fórumban és segítőkész fórumtársak hasznos információt adtak
Most megint szeretnék kérdezni.Adva van Hp Elitebook 2540P.
A problémám a beépített kártyaolvasóval kapcsolatban.
Miért nem olvassa be az adapterrel beadott micró sd kártyát?
Olyat csinál,hogy gondolkodik majd kétszer- hangot ad mintha beolvasná és azzal lendülettel le is választja.
Előre is köszönöm.
UI-Ha csak olyan sd teszek amiben nem lehet micró sd kártyát tenni azt beolvassa. -
kstcsk
tag
Ha van valakinek elfekvőben 8540p-hez billentyűzete az írjon pls...

-
bardi
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
A router helyét az upc-s modem tölti be, azzal sajnos nem tudok sokmindent kezdeni. Csak újraindítani, de az nem oldotta meg a problémát. Csak furcsamód a telefonomon közbe semmi gondja nem volt a wifinek.Persze én örülnék neki, ha nektek lenne igazatok, és nem hardveres a gond. Mivel tudnám még ellenőrizni?
-
bardi
senior tag
Van egy 8570p-m, és a wifi kártya haldokolhat benne. Telefonon megy a wifi, gépen kábelről megy a net. Érdemes kicserélni? Ahogy nézem olyan 10k ebayről bele egy új. USB-s wifi adapterek meg vannak jóval olcsóbban. Itthon kábellel fogom használni ezentúl, de ha megyek valahova jó lenne a wifi is.
-
-
kecsetif
aktív tag
válasz
Francia91
üzenetére
Csak vicc volt ez a psziches nyomas dolog...
Csak engem az ilyen nem tud erdekelni, amig teszi az eszkoz a dolgat es nem porkoli le a szort a kezemrol.2 vidkari is elpusztult benne? Az azert nagyon komoly. Viszont, ha 70-90 fokosak voltak hasznalat kozben, akkor nem valoszinu, hogy a melegtol. De minden esetre elgondolkodtato...
Hat az uj szeriak is eleg melegedosek 4 magos procival terheles alatt, de azert nem veszesek: zbook 15 g1, zbook 15 G2, zbook 15 G3
Amugy ha megnezed, a zbook 17 g3-ban mar 2 venti van. Fejlödnek, csak lassan...
-
Francia91
veterán
válasz
kecsetif
üzenetére
Mondhatni pszichés nyomásnak is, főleg azt követően, hogy volt nálam pár napig ismerősöm DELL Precision M4600-asa, amiben Core i7 2860QM és Quadro 2000M volt, amiben a proci Turbo Boost-tal megállt 89 fokon, a Quadro 2000M pedig 64 foknál tovább nem ment. Ugyanakkora 15,6-os kasztniban.
Szerettem a HP-t, a billentyűzete pl nagyon kézreállt, külsőleg is jól mutatott, de a kazánház jellege picit eltántorított a konkurens DELL Precision-t látva
Na meg két GPU megpusztult a 8560W-ben nálam. FirePro M5950-essel vettem, ez a vásárlásra két napra megadta magát (75 fokos maximum hőmérséklete volt), majd később egy Quadro 2000M is elhalálozott benne (ez terhelés alatt 80-82 fokon ment). Amit aztán tettem bele Quadro 2000M-et, az megállt 77 foknál, pedig ugyanazzal a pasztával és ugyanúgy pasztáztam
Az még nem zavart, hogy 9-essel kezdődött a hőmérséklet, az már viszont annál jobban, hogy 9-essel is végződött, néha pedig 3 számjegyű is lett. Az Ivy Bridge (8x70W) már lehet , hogy nem volt ilyen forrófejű széria, azzal nincs tapasztalatom, de a 8560W újkori tesztjében is nyaldosta a proci a 100 fokot Turbo Boost-tal -
kecsetif
aktív tag
Hát lehet a nagyobb méretek miatt... Nekem a kislámpa jobban bejött, mint a háttérvilágítás. A gombok maguk nem igazán látszanak mert sötét matt műanyagból vannak, de a gombokon a jelölések jól kivehetőek.
Francia91:
Valóban fura a Hp-tól, hogy mért nem raktak bele kicsit nagyobb hűtőbordát vagy hatékonyabb ventit. De ők úgy döntöttek, hogy inkabb spórolnak 2 eurót az 5000 eurós gépen. Ha emiatt nem ment a gépedben a proci max. órajelen, az tényleg gáz.
A másik viszont, hogy nálunk munkahelyen a gépek soha sem lassultak be és a burkolatuk sem volt forró. Hogy a motorház alatt mi volt, az senkit sem érdekelt. -
Francia91
veterán
válasz
alfamate89
üzenetére
Köszönöm!

Akkor el kell fogadni, hogy ez van... Olvastam külföldi DELL M6600-as topikban is, ott is 107 fok körül ment alapon a Quadro 3000M VRM hőfoka, ott is a kérdés az volt, hogy ez egészséges-e.(#1034) kecsetif
Nekem májustól idáig volt egy 8560W-m, Core i5 2520M - Quadro 2000M - 8 GB RAM - SSD összeállítással, de akármit csináltam neki, egy kazánház volt. A prociról le kellett vennem a Turbo Boost-ot, mert azzal 97-98 fokig ment, nélküle tartotta a stabil 89 fokot. A Quadro 2000M pedig 77 fokon üzemelt, ha egy picit melegebb volt a szobában, akkor benyalt a 80-81 fokba is. MX-4-es pasztával kentem, de úgysem, lett jobb. A hűtőborda és a hőcsövek rendben voltak, ennyit tudott a hűtése...
Aztán 1,5 hete eladtam, vettem egy Dell Precision M6600-ast, na ezzel maximálisan elégedett vagyok, a hűtésén pedig egyenes ledöbbentem: Intel Core i7 2720QM proci Turbo Boost-tal 80 fok (ezt általában kikapcsolom, így Turbo Boost nélkül használom, így 70 fok a maximum. A Turbo Boost-ot videokonvertálásnál szoktam engedélyezni), Quadro 3000M GPU pedig 65 fok maximum 1 óra folyamatos játék után... És nem is nagyon pörögnek a ventik, a proci ventije 3000-es fordulaton, a GPU ventije 2500-as fordulaton pörög...
Szerintem ilyen hardverhez kevés az egy ventilátor, és a hozzá tartozó hőcsövek. De ez az én észrevételem csak
-
kecsetif
aktív tag
Mármint az USA-ból való billentyűzet rendeléssel kapcsolatos buktatókra gondoltam (pl. mégsincs nekik, mégse annyi a szállítás, meg egy hónap mire ideér, stb.)
A 8570w kitűnő gép, 2 évig használtam megelégedéssel a munkahelyen 8760w/8770w-kel együtt. De sajnos már nincs belőlük a boltokban 1-2 éves renew.

Miért kellett a 8440p billentyűre világító kislámpáját elhagyni? Annyira egyszerű es bolondbiztos megoldás volt.
-
kecsetif
aktív tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Sajnos már 2500 km-re van. Anyám azt mondja, mintha lenne valami morgó hang, de szerinte nem fújja a levegőt. Most azon agyalok vajon a kábel bele tud-e érni a ventibe. Előtte bő 5 évet ment hibátlanul évi 1 venti/hűtő takarítással.
Feladott poggyászban ment haza jól becsomagolva. A hideg csak nem artott meg neki.
-
kecsetif
aktív tag
A másik dolog, hogy adott egy 8440p, ami újra telepítés (5 éves recoveryból) és hűtő takarítás után minden előjel nélkül folyamatosan kikapcsolgat 5-10 perc használat után. Gyanítom a hűtő nem megy, pedig biosban "fan always on"-ra van állítva. Úgyhogy vagy nem dugtam vissza a kábelt (rendesen) vagy a venti elpusztult.
Más tud még ilyen tünetet okozni?
-
peti85
senior tag
válasz
kecsetif
üzenetére
Az első ha tényleg létezik, akkor is horror áron szállítják ki, szerintem nem éri meg. Ha nem kell a világítós, akkor a másodikat megveheted, az gyári (Foxconn). Szerintem nincs is utángyártott ezekhez, főleg magyar, nem hiszem, hogy megérné beindítani a gyártást.
Én 8560w-hez (ugyan az a billentyűzet mint a 8570w) Aliexpress-ről megvettem a legolcsóbb magyarral megegyező kiosztású billentyűzetet, ez a latin volt. Kb. 6-7000 Forint volt postával. Tervezem, hogy magyaríttatom majd, az 15000 Forint lesz még. -
kecsetif
aktív tag
Udv mindenkinek!
Nemsokara megerkezik egy 8570w. Ehhez keresek magyar billentyuzetet. Sikerult valakinek szereznie vilagitosat? Elvileg ebben a boltban van.
A masik, amit talaltam, nem tudom milyen minosegu lehet es nem is vilagit.
Vannak tapasztalatok, hogy honnan erdemes beszerezni? -
spyduck
nagyúr
válasz
Francia91
üzenetére
Nálam volt már, szedtem is szét, de ezt a VRM-et pont nem néztem. Azért lenne jó a nagy egészet látni. Ha a CPU és GPU normális hőmérsékletet mutat, akkor nincs gond.
Szerk: 1 éves Asus G751-nél nyerünk most 20 fokot egy újrapasztázással, ezeket évente szinte kötelező újrakenni.
-
Francia91
veterán
Akinek Quadro 3000M-je van, attól kérdezném, hogy a GPU VRM 107 fokos hőmérséklet rendben van-e? Nem magas ez?
-
-
peti85
senior tag
Adott egy Elitebook 8560w Windows 10-el a fedélzeten. Hangkártya driver problémám van. Felmegy a Win 8.1-es meghajtó, működik is vele, de egy pár nap után elkezd torzítani. Olvastam külföldi fórumokon hasonlókat, de megoldást nem találtam a problémára, mindenhol csak azt írják, hogy ehhez az IDT (Tempo) nem készített Win 10 drivert, nem is lesz soha jó.
Próbálkoztam más hasonló hangkártyával szerelt laptopok Win10-es drivereivel de nem mennek fel, ebben valamilyen ritkább típus lehet. Ez a hardver azonosítója:
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_111D&DEV_7605&SUBSYS_103C1631Van itt valakinek hosszabb távú tapasztalata ezzel a típussal Win 10 alatt?
-
varos
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Elitebook 840 G1, gyári szám alapján van még rajta garancia, de számla nincs hozzá és garancia levél se.
Egy meghibásodás esetén számla és garancia levél nélkül is lehet a garanciában javitatni hp szervizben a gyári szám alapján? -
Butcher82
senior tag
Üdv Urak!
Valaki hozzáértő erősítsen meg abban, hogy az Elitebook 8460p alaplapja kompatibilis a Probook 6460b alaplapjával. Köszi
-
kstcsk
tag
Sziasztok!
HP EliteBook 8540p wifi kártya upgraden esett át, Intel N6200 (2 antennás) váltotta a N6300 (3 antennás, ennyit kezel a noti). Az adaptert elsőre beismerte a gép, minden patent, antennák megfelelően bekötve (3. középen) sebességteszten is gyorsult a dolog, viszont egy bosszantó probléma jelentkezett. Nagyjából 2-3 percenként kb. 2-3mp-re a hálózat válaszideje a megszokott 20-35ms-ről felugrik 80-300ms-re, ami különösen bosszantó multi fps játék közben. Nem fut, nem frissít semmi a háttérben, a wifi hálózaton is csak egyedül vagyok (igaz, nem közvetlen router mellett), illetve nem csak egy adott szerveren jelentkezik a dolog. Úgy vélem a beállításokkal nincs gond, driver a legfrissebb, szóval az alap user error hibák kizárhatóak.Érdekességképp visszaraktam a régit, aminél már nem volt ilyen gond, más kérdés hogy szerencsétlenségemre amikor ismét levettem a kábel magával húzta a kártyáról a miniatűr antenna foglalatot....
Bárkinek bármi ötlet mi okozhatja ezt? 2,4 illetve 5 ghz-es hálózaton is jelentkezik a probléma.
-
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
Én meg most váltok HP 8560W-ról majd DELL M6600-asra. Meg nekem nem a DreamColor-os kijelzőm van, költeni meg nem akarok rá annyit pluszba csak a kijelző miatt.. Ha elkel a 8560W, jön az M6600-as. Szerettem ezt a notit, de mivel nem lehet 4 magosra cserélni benne a procit, így megválok tőle

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Dell 2in1,Érintős,12.gen.Intel Core N100(4x3,4Ghz)INTEL UHD VGA,DDR5 RAM,Nagyon jó akku
- HP Elitebook 845 G10 - 7540u - 32GB DDR5 - 1TB 980 Pro
- HP EliteBook 840 G9 i5-1235u/16GB/256 SSD/14 " WUXGA magyar bill. laptop
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak engem az ilyen nem tud erdekelni, amig teszi az eszkoz a dolgat es nem porkoli le a szort a kezemrol.