Hirdetés

2019. március 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-09-10 21:33:39

Mobilarena

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35901) duvi válasza CactuS (#35900) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Nem :N Bármilyen ballisztikus fegyverhez lehet szintetizálni, ha van hozzá alapanyagod. Itt a szintetizálás táblázat. Mihez lehet és miből.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S8

(#35902) pcnet válasza Cooper911 (#35898) üzenetére


pcnet
(őstag)

A mentőhajón éledsz újra.

(#35903) Andie


Andie
(őstag)

Köszi a tanácsokat!
No, hát az előbb kikaptak a hipertérből, pedig eddig mindig meg tudtam szökni. Mondjuk annyira nem bántam ,mert irta, hogy minden egyes üldözésemre küldött hajó leszedéséért kapok még extra 60ezer kreditet.
Mondom semmi gond, itt a jó kis cobra mk3, 2 forgótársa géppuska, missile, fullra töltött pajzs, nosza.
Hát azzal kezdte, hogy amint leállt a hiperhajtómű, megszűnt a pajzsom. Egyszerűen eltűnt!! Valamit gagyogott róla, de bizisten nem figyeltem, mert lefagytam mint a dög. Elkezdtem a támadó után forogni. Megjelent 2 fehér-pirosan villogó, inkább vibráló háromszög a radaron két oldalt. Mire kb 10-15 mp alatt megtaláltam a támadót, az életem 50%on volt, ekkor végre rá tudtam lőni, de esélytelen volt. Kikerült a látószögből és fölrobbantam. Az egész fél percen belül megtörtént. :Y
Ennyire szar lehetett a pajzsom (4E asszem), vagy ennyire béna vagyok, vagy mi afrancot csináltam rosszul? :W

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35904) duvi válasza Andie (#35903) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Az E besorolás mindig a leggyengébb modult jelenti. Ha valóban 4E pajzsod van, akkor az tényleg harmatgyenge :( Itt érdemes kiválasztani a hajódat és összeállítani egy jó fittet. Lehetőleg A-s és maximum méretű modulokkal (kivéve a Life Supportot és a Sensorst, mert ezekből D-s modul kell) szereld fel a hajódat.

Egyébként érdemes átolvasni a Téma Összefoglaló/Hasznos Tippek Kezdőknek szekcióját! Ott le van írva, hogy:

"Egy kis modulmagyarázó:
E - teszkó gazdaságos
D - könnyűfém
C - sztenderd
B - páncélozott
A – delux
Azonos méretosztályon belül az E, C, A modulok tömege és integritása megegyezik. A D-s könnyebb, de sérülékenyebb, míg a B nehezebb, de cserébe masszívabb is. A teljesítmény és az energiaigény E-től A felé haladva egyre nagyobb, de nem arányosan, tehát egy A-s modul nem tud annyival többet egy B-stől, mint amennyivel többet fogyaszt. A legtöbb modulra még az is igaz, hogy az eggyel alacsonyabb méretosztály A-s moduljának teljesítménye kb. megegyezik a magasabb osztály C-s moduljáéval."

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S8

(#35905) Andie válasza duvi (#35904) üzenetére


Andie
(őstag)

Igen, elolvastam, de azért ennél többet kellett volna birnia...
Most vettem egy Viper MKIV-et, felszereltem ez alapján a guide alapján. (majdnem minden ilyen, a fegyverek, páncélok, stb, csak pár apróság más)
Elvállaltam a lekisebb pirate Lord küldetést (32k CR)
Odamentem, nav beacont megkerestem, jött is. Nagy nehezen lelőttem a páncélját. Aztán elkezdtem lőni, leszedtem a fele életét, erre meglógott a hiperűrbe. :Y (ott hagyott valami high wake valamit)
Most ilyenkor mivan? Üthetem bottal a nyomát? Ennyi? Egy nyomorult rohadék sidewinderes kis szart se tudok leszedni? Komolyan, kezdek erre a játékra bepipulni, letörlöm a f..ba... :W

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35906) duvi válasza Andie (#35905) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Támadás előtt kiválasztod, becélzod az ellenfél Power Plantját és támadáskor egyből azt kezded el lőni. Így kilőheted a reaktorát és nem lesz energiája elugrani. Másik lehetőség, hogy utánaugrasz. Normál Wake esetében kijelölöd a Waket és mehet az FSD. High Wakehez sajna kell egy Frame Shitf Wake Scanner, hogy követhesd. Ha nincs a hajódon, akkor nem tudod követni. Harmadik megoldás, hogy elmész onnan és kicsit később visszamész. Amíg él a quest, addig többször is összefuthatsz a célponttal.

Kezdő játékosoknak nem javasoljuk az ilyen küldiket. Inkább fuvarozással/adatszállítással kezdjetek, amíg összejön egy kis pénz. Mellette ott a CQC Arena, ahol büntetlenül gyakorolhatjátok a harcot. Ha már van némi pénz, jól felszerelt combat hajó és tapasztalat, akkor menjetek be RES-be (kivéve HAZ RES) és ott már élesben vadászhattok.

Samsung Galaxy S8

(#35907) Andie válasza duvi (#35906) üzenetére


Andie
(őstag)

Na vájjá vájjá :) Hogy célzom be a powerplantját? Van erre valami lehetőség? Én az űrhajóját se tudom becélozni az esetek 90%-ában, negyed órába telt mire lelőttem. Folyton visszatöltötte a pajzsát meg elugrott. (közben persze rájöttem, hogy az infó panelen irta, hogy hova). Ott már 4-en lőtték, azért volt esélyem az utolsó 4%-ot leszedni az életéből :) Nagy dicsőség.
Szóval hogy választom ki, hogy kilőjem a generátorát?

A kezdőségről: hát jó, nyilván igazad van. De kb 4-5 napja játszok a játékkal, napi 4-6 órát. Visszahoztam kb 20 elveszett blackboxot, elszállítottam kismillió cuccot, infót, bányászkodtam, megcsináltam a fighting tutorialt. Összekalapoztam 1,5M creditet, meg tudtam venni egy komoly hadihajót... Ezekután azért ne legyen már probléma lelőni egy 1. kategóriás aluminium bilit. Ha mégis, akkor ott lehet, hogy nem a játékosban van a hiba :)
Kipróbálom ezt a CQC-t. Ott tudom használni a hajómat?

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35908) Vesa válasza Andie (#35907) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Ez a játék sokkal lassabb, ha nincs türelmed hozzá, akkor lehet, hogy nem a te játékod lesz.
1,5Mil-ért ebben a játékban nem kapsz komoly combat hajót, érdemes megnézned a teljes hajó listát és azok árait, van ott 100+ milliós is, amit még fel is kell fittelni + a modulokat mérnökökkel fejleszteni, hogy igazán ütős legyen. Nyilván, nem csak ezekkel lehet harcolni, egy Cobra-val is lehet, ha jól fel van szerelve, de már azt is kell mérnöközni ahhoz, hogy hatékony legyen. Ezen felül, a harci taktikákat és az irányítást is ki kell tapasztalni, mert ez nem arcade game. Az sem mindegy, hogy egy ilyen kvázi kezdő hajóval milyen célpontnak mész neki. Van, aki elől ésszerűbb menekülni. Sok idő, amíg egy jobb hadihajót össze tudsz rakni ezért érdemes eleinte olyan békésebb dolgot csinálni ami jól fizet.

(#35909) duvi válasza Andie (#35907) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Kijelölöd az ellenséget és utána elkezded nyomkodni a next/prev subsystem gombot (amire beconfigoltad). Általában a PP-t szoktuk lőni, mert ha az megsemmisül, akkor lebénul a hajó. Itt tudod beállítani a neked tetsző bill kiosztást:

Itt láthatod a HUD-on, hogy épen melyik alrendszert célzod:

Az ED nem könnyű játék :N Nem egy COD vagy BF, ahol instant lövölde megy (nem kritika, csak más műfaj) A 30 óra játékidő még bőven kezdő kategória. Mivel neked is Horizonsod van, ezért az NPC hajók is engizettek. Ezért egy kezdő játékosnak igenis gondot okozhat, egy fejlesztett Sidewinder. Ez véletlenül sem bírálat, csupán ténymegállapítás. Mindenki átesett ezen a fázison. Itt van például a célratartás. A combat manőverezéshez egyszerre kell használni az összes lehetőséget.

CQC Aréna (kb. mint egy UT vagy Quake Arena, ED módra):
- deathmatch
- team deathmatch
- capture the flag
Ebben a játékmódban nem használhatjuk az eddig megszerzett hajóinkat és vagyonunkat! Itt csak a CQC külön hajóválasztékával repülhetünk. Ha kilőnek, semmit nem veszítünk! Se pénzt, se hajót. Viszont a CQC-ben megszerzett creditek hozzáadódnak a karakterünk számlájához, tehát kezdő játékosoknak nem csak gyakorlásra jó ez a játékmód, de itt kezdőtőkét is gyűjthetnek a "kinti" világhoz!

Samsung Galaxy S8

(#35910) wollnerd válasza duvi (#35909) üzenetére


wollnerd
(fanatikus tag)

Köszi Duvi! Ma is tanultam én is valamit. :D Mostantól én is használom ezt a módszert a fejvadászatoknál ezzel az örök favorit combat condával. ;] Eddig mindig szimplán az ellent becélozva lőttem ki. :)

[ Szerkesztve ]

PC: Gigabyte Z97X-Gaming 5, Intel i7 4790K 4.0 Ghz, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1080Ti, Windows 10 Pro 64bit

(#35911) duvi válasza wollnerd (#35910) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Nm :) Ha már jól megy a harc, akkor a kisebb hajóknál nem sok értelme van a subtargetnek, mert túl gyorsan elpukkannak.

Samsung Galaxy S8

(#35912) Andie válasza duvi (#35909) üzenetére


Andie
(őstag)

Hoppá, hát én ezt még ne is láttam. :R
No kipróbálom legközelebb, ha nem felejtem el a nagy csata hevében - vagy az arénában. Most kipróbáltam a silent repülést is, mert azt is ajánlották, hogy el lehet bújni amikor hirtelen megjelennek mellettem. Dehát pár mp alatt felhevült a gép, ráadásul pajzs nélkül maradtam. Még jó hogy nem jött oda senki.
Most felvettem 8-10 "hozd vissza az elveszett kapszulát" küldit, tápolgatok. Közben kezdek rájönni az állomásokon lévő emberek és a reputációk összefüggésére. (ezek az emberek nem mind az állomás képviseletében vannak ott, hanem a közeli rendszerek "diplomatái" - azaz nem összevissza kell nekik a kedvükre tenni, mert csak az egyes embereknél felvett és teljesített küldik emelik _annál_ az embernél a reputációt. Illetve ha jól láttam a passanger löncsben is hasonló színü emberek üldögélnek, és oda átmegy a repu)
Rémes, mennyire nem fogja a kezét az embernek ez a játék. Nem szeretem az órákig tartó tutoriálokat, amikor még a jobbegérgomb használatát is a számba rágják, de ez, hogy kvázi magadnak kell rájönnöd mindenre, már durva :)

Köszi a tanácsokat és jóccakát!

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35913) Vesa válasza Andie (#35912) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Hozzá kell szokni, hogy ennek a játéknak a 30%-át fórumokon és egyéb netes weboldalakon kell játszani, mert anélkül semmit nem lehet tudni semmiről. Ez egy koncepciós hiba, de hozzá lehet szokni.

(#35914) Andie válasza Vesa (#35913) üzenetére


Andie
(őstag)

Igen, kb úgy megy a játék most, hogy pár perc játék, beleakadok valami furcsaságba - alttab, rákeresek, ha találok valamit (általában negyedik, ötödik találatnál), elolvasom, hueréka - játszok tovább / írok ide nektek :)
Valóban egy nagyon komplex játék, és több nap játék után jön rá az ember, hogy még csak a felszint kaparászta. Még tegnap éjszaka is jöttem rá dolgokra pl a hajó felszerelésénél (páncélerősítők, stb). Pl nem tudtam hogy mire való a modulvédelem - de miután kapásból kilőtték a pajzsomat, rájöttem, hogy valszleg erre. A baj az, hogy nincs annyi slot a hajómon, amennyi mindent fel akarnék rá tenni :)

Szóval jó bonyolult és egy csomó mindent titokban tart, úgy kell fórumokon utánanézni. Mikor tengap 2x lőttek ki egymás után (egyszer a kalóz, aztán egy állomás, amiből kirepülve hirtelen WANTEDdé váltam egy pillanat alatt, és szétlőttek - máig nem értem miért, nem volt nálam semmi, ott éledtem újra a kalóz után, szal... :U ) - ezért elvesztettem a fejem, ezúton is elnézést kérek Tőletek :)

Este majd megint próbálok egy kis vadászatot. Még 1 kérdést, ha szabad: írtad Duvi, hogy először a power subsystemet lőjem ki. Ezt megfogadom, ki is fogom próbálni. Ahogy rámtámad, és kijelölöm (T), rögtön nyomkodom majd az Y-t, amíg megtalálom a powerplantot. De ezt a pajzs lelövése előtt a beam lézerekkel végezzem? Vagy előbb beameljem le a pajzsot, és utána a géppuskákkal? (mondjuk ennek sok értelme nem lenne)

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35915) pcnet válasza Andie (#35914) üzenetére


pcnet
(őstag)

Még támadás előtt jelöld ki a power plantet. A modult csak a pajzs lelövése után tudod lőni. Energia fegyverek a pajzsot gyengítik jobban, míg a ballisztikus fegyverek a hullt, páncélt. Ballisztikussal is bontható persze a pajzs, de ha úgyis van lézer a hajódon, én azzal szedném le a pajzsot, azzal is spórolsz a lőszerrel.

(#35916) duvi válasza Andie (#35914) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

A modulvédelem nem a pajzsot védi, hanem magát a modult. A pajzs erőssége határozza meg, hogy mennyi találatot képes elviselni. Harcra fittelt hajóknál mindig a legerősebb pajzsot kell feltenni (kivétel a hull tank fitt, ahol egyáltalán nincs pajzs) és Shiel Boosterekkel megerősíteni. A Module Reinforcement Packag csökkenti a modulok sebződését. Pl. a fent említett subtargeteléskor, célzottam támadott PP-t. Ilyenkor sokkal nehezebben tudod kilőni a subtargeteket.

Samsung Galaxy S8

(#35917) Andie


Andie
(őstag)

Aha, értem már.
Én azt hittem, valahogy suttyomban ki lehet lőni az energiaforrást, és akkor leáll a pajzs meg minden rendszer. Mert velem ilyesmi történt. Kikapott a hiperűrből, hallotta, hogy elkezd lőni, és shields offline... Kb 1 mp alatt. Most vagy maga a Halálcsillag lőtt rám, vagy valami nem stimmelt ott a konfigommal (pl elővettem a fegyverzetet és túlterheltem a generátort?)

Akkor viszont nem úszom meg a beam-mel való kergetőzést. Ez az egy árva sidewinderes kalóz, akit próbaképpen elintéztem (30ezer cr-ért), 3 rétegű pajzsa volt, és kb 5 percig lőttem, kergettem, mire 1 réteg maradt. Erre meglógott. Aztán mire utolértem, végre le tudtam szedni a maradék 1 réteget 1-2 perc alatt, utána tudtam elkezdeni a gépágyúval lőni, na ekkor lógott meg ismét, kb 50% hullal. Aszittem, hogy egy relative jól felszerelt Viperrel azért ez az egész művelet 1 perc max...

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35918) duvi válasza Andie (#35917) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Előfordulhat, hogy kevés volt a power és amikor elővetted a fegyvereket, lekapcsolt a pajzs. Esetleg véletlenül benyomtad a Silent Runningot. Ilyenkor egyből lekapcsol a a pajzs. Vagy szimplán túl gyenge volt a 4E pajzs és egy nagyobb plazmatalálat egyből leszedte.

Minden pajzs "háromrétegű". A kék körök a pajzs állapotát mutatják:

Samsung Galaxy S8

(#35919) bot1978 válasza duvi (#35896) üzenetére


bot1978
(fanatikus tag)

"helyben szintetizálj lőszert"

Hogymitcsináljak? :DDD
Ne már, azt hittem már mindent tudok.

Egy cargo még talán elfér a Ferben, ha bevállalom, hogy kifogyhat a nafta. Szóval lehet olyat, hogy a cargoban valami van és abból lesz lőszer a levegőben? Ez jól jönne. Bolygófelszín az viszont már nem jó, mert oda is le kell szállni, tökmindegy.

Úgy lehet, hogy ez (is) olyan valami van, de minek lehetőség lenne. Például nekem a neutron csillag valahogy ilyen lett. Ha a galaxy mapon egerészek
(Rifttel marha körülményes és idegesítő kezelni a mapot, mert állandóan elugrik magától a fejkövetés egérfunkciója miatt)
szóval mire eljutok oda, hogy csillag, aztán feltöltök hát ez együtt jóval több idő, mint amit ér az egész. Még nincs meg a fullFSD tuning, csak a hármas. Most ugrik az Explorerem 35ls-t, Ezzel végigugrálni sima töltéssel gyorsabb, szóval kb. semmi értelme a szupertöltésnek Úgy ha jól emlékszem engedett 47ls-t, szóval egy fél ugrásnyi, amit ér az egész. Nem is használom soha. Érted az egész út általában 1-2-3 megállós. Nagyon ritkán vállalok 4 megállós verziót, szóval mindösszesen olyan 300-500ls hosszúak. Nekem 3-10 ugrásnyi között szokott lenni egy-egy megálló között majdnem mindig.

Egyszerűen nem is értem mikor lenne ez az FSD túltöltés praktikus.

A digitális kripto a semminek az a formája, amit még ki is lehet számolni, ezért Te kiszámolod a semmit, mert mások azért fizetnek, hogy eltüntethessék a valamit.

(#35920) Andie válasza duvi (#35918) üzenetére


Andie
(őstag)

Hihetetlen, hogy neked mindenre van egy brutál látványos rajzod :) :R

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35921) bot1978 válasza to.ca (#35899) üzenetére


bot1978
(fanatikus tag)

Az nem lassú? Navbékánál úgy volt, hogy nyolcasával szedtem őket két "tankolás" között. Ott úgy megy, hogy szkennelem őket folyamatosan, látom target ship, mondjuk egy gunship, ott repked, várok, mert előbb utóbb megtámad valakit, utána elkezdik lőni, beszállok messziről. Ketten adagoljuk neki, ha lemegy a pajzsa akkor odamegyek és mindennel, amim van. Megy ez így csak kifogynak a cuccaim az a baj és utána már lassabb vagyok és kilövi a másik csókát, ketten maradunk és elkezd rámrepkedni, persze ha akarom nem tud, mert kihegyeztem a gépet és elég jót megy, lemarad simán csak a gépnek valahogy mindig gyorsabban tölt vissza a pajzsa, mint nekem szóval nem éri meg kergetőzni. Inkább beleállok amíg van hullom, aztán leszállok, javítok, töltök. Csak amikor már ötször le kell szállni, mire kész van a mission az már gáz. Legutóbb így volt. Felvállaltam 3 pirate küldit ugyanabba a rendszerbe. Egyik meglett egyből, a második az első leszállás után, a harmadik viszont egy 20db-os volt és csak nagy hajókat adott targetnek. Na, az nyögve nyelősen ment. Amikor már hajónként szállsz le egymás után háromszor akkor már nem kicsit tele a répa.
Annál már csak az jobb, amikor target után kell repülni percekig, mert gyorsabb és csak akkor tudod kiszedni, amikor már a bolygóhoz közelít és elkezd lassulni. Na, ezért megyek navhoz, hogy ezt ne kelljen.

A digitális kripto a semminek az a formája, amit még ki is lehet számolni, ezért Te kiszámolod a semmit, mert mások azért fizetnek, hogy eltüntethessék a valamit.

(#35922) pcnet válasza bot1978 (#35919) üzenetére


pcnet
(őstag)

A lőszer szintetizálásához szükséges materialolat bolygó felszínen tudod összekapirgálni. Nem kell hozzá cargo, speciális material tárolóba kerül és mindig nálad van.

FSD túltöltésnek pl bubi Colonia vagy bubi Sagittarius A úton van értelme. FSD túltöltéssel ha jól emlékszem meg lehet 3x-ozni az ugrótávot és neutron highwayen haladva lehet neutron csillagról neutron csillagra ugrani. Így már jelentősen csökken az ugrások száma.

(#35923) bot1978 válasza pcnet (#35922) üzenetére


bot1978
(fanatikus tag)

Az a tároló nekem állandóan tele van, úgy kell mindig kidobálnom ezt-azt. Mindegy, ezt ki fogom próbálni, mert jól hangzik. Ez lesz akkor az SRV-vel bányászós téma. Ezt eddig ki tudtam hagyni. A mérnököléshez gyorsan meglett az éppen hiányzó cucc 6 lipettel.
SRV-vel még van hátra egy idegesítő más jelegű bajom is. A sec tűzgombot ki kell vennem a controlsban a hajóról, különben nem működik az SRV-ben. Tök érthetetlen, valami script miatti problem. Nem tudom mi lehet. Még a mai napig vacakolok a beállítással ezen a ponton. Az SRV még nem 100%-os, ritkán használom, eddig nem vitt rá a lélek, hogy beállítsam rendesen.
Ja meg van valami wake szkennerrel kapcsolatos mati, ami még nincs meg ha jól emlékszem hiába unlockoltam az erősebb FSD tuningot. Az még kell, de auto úttervező már 30ls-es ugrásokat dob, így már azért tudok keresni.
Csak a baront sajnálom, hogy nem adja. Mivel nem tudom azt venni amit szeretnék most egy Phytonra költök, de igazából csak bányászom vele, szóval lehet nem is ezt a hajót kéne tolnom, csak a többit meg tuningolni kéne és a tuningnál is elakadás van, mert amelyik mérnök kéne az nekem nincs is a listán még lockolva sincs.
Nagyon szét van szeletelve ez a játék. Aránytalanul sok a feltétel. Az még oké, hogy csak akkor veheted fel a cipőd, ha van cipőfűző benne, de az ED már ott tart, hogy már a cipőgyár tulajdonosának a lányát kell gerincre vágni hozzá ... túl van tolva. Én már csak legyintek sokszor.

A digitális kripto a semminek az a formája, amit még ki is lehet számolni, ezért Te kiszámolod a semmit, mert mások azért fizetnek, hogy eltüntethessék a valamit.

(#35924) to.ca válasza bot1978 (#35921) üzenetére


to.ca
(fanatikus tag)

Highres-ben általában hamarabb spawnolnak a hajók, mint a navbeacon-nél, persze ez forgalomfüggő is.
Ha nem szeretnél kifogyni a lőszerből, takarékossági okokból megteheted azt is, hogy csak a lézerekkel simogatod a delikvens buksiját, a darálást elvégzik a nagyobb rendőrök. Lézerrel addig maradsz a csetepatéban, ameddig csak akarsz.
Mindig figyelni kell arra, hogy milyen hajót támadsz, ha veszélyesebb fajta, magasabb rangú a pilóta, akkor legjobb, ha csak a végkifejlet előtt lősz bele, vagy elszelelsz, ha kezd elfogyni a pajzs. Ha visszatöltődött a pajzs, akkor visszatérsz. Akkor is megkapod a jutalmat, ha nem te lövöd ki, úgyhogy semmi gáz.
Ha gyengébb hajóval mész, akkor a wingekkel is vigyázni kell.
Alapszabály - hacsak nem shieldless a konfigod -, hogy nem várjuk meg, amíg leesik a pajzs. A profi menekülés éppúgy része a harci taktikának, mint pl. a megfelelő helyzetbe manőverezés támadás előtt.

load"elite",8,1

(#35925) pcnet válasza bot1978 (#35923) üzenetére


pcnet
(őstag)

Kis pontosítás:

"...auto úttervező már 30ls-es ugrásokat dob..."

Ls = Light secundum, fénymásodperc

Rendszeren belűl használjuk

Ly = Light year, fényév

Rendszerek közti távolság, térugrásnál használjuk.

"Ja meg van valami wake szkennerrel kapcsolatos mati..."

Ha increased range FSD tuningot szeretnél, valóban kell adat amit wake scannerrel tudsz begyűjteni. Keress egy forgalmas állomást és scanneld a high wakeeket.

[ Szerkesztve ]

(#35926) duvi válasza bot1978 (#35919) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

ITT olvashatsz részletesen a szintetizálásról. Hajóhoz és SRV-hez is lehet szintetizálni. Javítani a sérüléseket, üzemanyagot és lőszert gyártani. Ráadásul a lőszereknk és üzemanyagnak 3 fokozata van. Ez azt jelenti, hogy az első a gyári szint. A második és a harmadik szint már bónuszt ad. Nagyobbat sebez a lövedék és jobb minőségű az üzemanyag. A jobb oldali panelen itt található a synthesis opció. Hajóban és SRV-ben változik az elérhető lehetőségek listája.

A neutrontankolást főleg a bubin kívül használjuk. Azért ezzel a módszerrel egy "picit" nagyobbat lehet ugrani :) Bőven 200 LY fölötti távolságokat lehet összehozni egy ugrással. Itt van egy pilótatársunk videója és ennél nagyobbat is ugrottak már a mieink ;)

Samsung Galaxy S8

(#35927) ForRedGlory


ForRedGlory
(PH! nagyúr)

Lenne egy hülye kérdésem. Néha Blax Box gyűjtögetésnél (Soloban) megjelenik 3-4 gépjármű és ad 15 másodpercet kipakolni a rakteret, vagy lelő... Onnan el lehet menekülni? Csak mert speciel én nem tudok, mert olyan lassan csúszik fel a power az ugráshoz hogy szarrá lőnek, ami marhára idegesít.

Az hogy a tökben van, hogy ha nincs ott ellenség, akkor az FSD sokkal gyorsabban tölt és pikk-pakk el tudok ugrani, ha meg ellenség is van, akkor gyök kettő a tempó?

[ Szerkesztve ]

*** powered by Samsung Galaxy S10+

(#35928) duvi válasza ForRedGlory (#35927) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Valószínűleg mass lockban vagy és ez lassítja az FSD töltődését. Ilyenkor folyamatos boosttal távolodj a hajóktól. Minden energiát az engire és a maradékot a sysre (pajzs miatt). Másik szempont, hogy milyen hajóval és fittel vagy felszerelve? Ha gyors a hajód és erős pajzsa, akkor túl kéne élned egy ilyen szituációt.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S8

(#35929) summers válasza ForRedGlory (#35927) üzenetére


summers
(kvázi-tag)

Ha másik rendszerbe ugrasz, akkor nem számít a mass lock, gyorsan tölt fel az FSD. Gyorsan el tudsz menekülni, főleg PvP-nél szoktam használni

[ Szerkesztve ]

(#35930) duvi


duvi
(Topikgazda)

Gold és Chrome festések a Frontier Storeban

Samsung Galaxy S8

(#35931) cinemazealot


cinemazealot
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Sziasztok! Legutóbb még a '90-es évek legelején játszottam unokatesóm PC-jén az ős verzióval, de most hogy pár napja olvasom ezt a topic-ot és sikerült is beszereznem a Dangerous-t, alig várom, hogy újra belevethessem magam a mély űrbe. :) A gondom csak az, hogy a gépem grafikailag még karcsú hozzá.

Szerintetek egy 2 GB-os GTX 1050 egy i3-6100 és 2×4 GB 2133 MHz DDR4 társaságában elég lesz a szaggatásmentes Full HD játékmenethez?

[ Szerkesztve ]

(#35932) duvi válasza cinemazealot (#35931) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Szia,
Üdv a csapatban! :K Elég lesz FHD-hoz a géped, de vissza kell venni a garfikai beállításokból. Alapjátékot vettél vagy Horizons DLC-t is?

Samsung Galaxy S8

(#35933) Vesa válasza cinemazealot (#35931) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Ennek vinnie kell, ha nem is full max.grafikán, de nem lesz gondod.

(#35934) cinemazealot válasza duvi (#35932) üzenetére


cinemazealot
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

és (#35933) Vesa, köszönöm szépen. :) Csak az alapot vettem, de szerintem azzal is bőven elleszek egy darabig, mire kiismerem. Munka mellett nem is feltétlenül lesz időm gyorsan haladni, ráadásul ahogy a leírásaitokba ( :R ) beleolvastam, bőven lesz mit tanulnom, és talán egy jó kis botkormány is elkelne. Szóval ez a VGA a játékra való berendezkedésem jéghegyének még csak a csúcsa. Ennyire viszont még a Quickshot Warrior 5-tel játszott TIE Fighter óta nem vártam, hogy belekezdjek egy űrszimulátorba. :))

(#35935) Andie


Andie
(őstag)

Srácok, felvettem egyküldetést, hogy pusztitsak el 4 db sentry skimmert. Megnéztem egy videót, hogy kell ezt, de ott a srác kirepül az anakondájából egy kis minihajóval, és azzal lövöldözik valamire a távolban, amik felrobbannak.
No nekem nincs ilyen kishajóm, úgyhogy a viperrel mentem oda a bolygóhoz (azonos rendszer), megkerestem a várost, ez valami ipari létesítmény. Odamentem, elkezdett rám lőni 4 lézeres valami, plusz ha közel megyek, rakétát is lőnek rám. Kilőttem a 4 lézeres nyavaját, mostmár ezek nem lőnek. De kiderült, hogy ezek valami guard akármik voltak, kaptam is egyesével 400 bounty büntit értük.
De akkor mik a sentry skimmerek? Próbáltam képet keresni róluk, talán ilyen nagy, doboz szerü valamik, kéken világító ventillátorokkal? Volt ilyen nagyobb doboz a városban, de nemtom hogy néz ki pontosan, mert nem merek túl közel menni a rakéták miatt. Az egyik ilyen dobozra kilőttem a maradék 600 lövedékemet, ami még a tárban volt. Szikrázott, villogott, de ba..ik felrobbani. :O
Ráadásul az egész naprendszerben, de még a szomzédosban is wanted lettem... Ez igy nagyon nem frankó.
Mit csináltam rosszul? Mit lőjek ki, hogy megkapjam a küldit? (nagyon komoly a reward az én mértékemmel, >400 k!!)
Duvi, nincs egy képed egy ilyen sentry skimmerről?

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35936) D4M13N válasza Andie (#35935) üzenetére


D4M13N
(fanatikus tag)

Rakéta a hajódra vagy egy srv-vel leszedegeted őket. Ezek ilyen drón szerű defense robotok. És igen, valszeg wanted leszel de ez benne is volt a mission leírásban szerintem.

Itt is egy fotó róla:
https://vignette.wikia.nocookie.net/elite-dangerous/images/6/6c/S4-Sentry-Skimmer-Close-Up.png/revision/latest?cb=20170718105424

[ Szerkesztve ]

(#35937) Andie válasza D4M13N (#35936) üzenetére


Andie
(őstag)

Most hoztam rakétát, 2x8 db. SRV-m nincs. De akkor sem látom, hol vannak, ennél közelebb nem merek menni, mert leszednek. Mire lőjek?...

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35938) D4M13N válasza Andie (#35937) üzenetére


D4M13N
(fanatikus tag)

Még semmire. Sajna amíg nem vagy elég közel, addig nem bukkannak fel.

(#35939) Andie válasza D4M13N (#35938) üzenetére


Andie
(őstag)

Hát akkor ez bukta. Ki tudom lőni valahogy a rakétalövöldözőjét?
Vagy egyszerűbb az SRV-vel?

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35940) duvi válasza Andie (#35935) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Kezdőknek elég problémás a skimmervadász quest. Se megfelelő hajótok, se kellő tapasztalatotok nincs a sikeres végrehajtáshoz. Azért beteszem a sztenderd válaszom, ha mégis bepróbálkoznál vele:

Felszerelkezel dumbfire rakétákkal és annyira közelíted meg az állomást, hogy előbújjanak a skimmerek. Utána pár lövés közéjük a rakétákkal és el is pukkannak. Persze közben figyelni kell a védelmi ütegekre is. A szokásos videó a megvalósításhoz.

Jelenleg négyféle skimmer van a játékban.
Mielőtt elvállaltok egy küldetést, mindig alaposan olvassátok át a küldetés paramétereit! Sokszor bűncselekménynek minősül az adott küldetés, amiért wanted leszel és még büntetést is fizethetsz (ha akarsz).

Samsung Galaxy S8

(#35941) Andie válasza duvi (#35940) üzenetére


Andie
(őstag)

De ez kezdőknek is ajánlott volt, azért mertem elvállalni. Írták, hogy sok helyen ez illegális, de nem gondoltam, hogy több rendszerben wanted leszek tőle :) Mondjuk ettől még beengedtek az állomásokra, és eddig nem is vadásztak le sehol, csak ezeknél a majmoknál csökkent a reputációm.
Közben vettem egy SRV-t, és azzal mentem a bázis közelébe. Jöttek is a kis kék izék! Lőttek mint az állat. Még jó, hogy előtte kipróbálgattam a turretet meg a vezetést. Szépen le is szedtem 4et, mission accomplised :D
Megyek a pénzért :D

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35942) duvi válasza Andie (#35941) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Gratulálok! :K

Samsung Galaxy S8

(#35943) D4M13N válasza Andie (#35941) üzenetére


D4M13N
(fanatikus tag)

Ha jó keresetet akarsz, akkor érdemes taxizni. Nem olyan veszélyes és nem is leszel wanted. El kell azért olvasni a mission leírást, néha illegal person akit viszel, de sok esetben nem. És pár karika alatt akár egy milla is összejöhet.

(#35944) Andie válasza D4M13N (#35943) üzenetére


Andie
(őstag)

Ezt szeretném elérni! Ha láttad a 2 nappal ezelőtti beírásomat, azért küzdök, hogy végre taxizhassak :D de ehhez emelnem kell a reputációmat :)

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35945) D4M13N válasza Andie (#35944) üzenetére


D4M13N
(fanatikus tag)

Uhh. Bocsi. Akkor kitartást. <O

(#35946) Andie válasza D4M13N (#35945) üzenetére


Andie
(őstag)

Hát az kell, mert az imént vágtam megint majdnem földhöz a laptopot :(
Megyek a 18 arannyal, viszem vissza a megbízónak, erre ki "hü, milyen szép csomag, ide vele" - és már szed is ki a hiperűrből. Ezt még elkerültem, meglógtam. Másodjára csak kiszedett. Kb 5 mp múlva megszűnt a pajzsom (van nemtom hány pajzserősítőm meg minden). Újabb 5-10 mp múlva szét is lőtt. Meg se tudtam nézni, hogy miatököm ez, milyen hajója van, stb. Egyszerűen nem tudtam behozni középre. Ez igy nagyon gáz, tisztára elveszi az ember kedvét a játéktól. Még ha egy kis esélyem lenne...
Bementem arénába, mondom akkkor kicsit gyakorlok. Betett valami deathmach csapatba. Egy űrbázis meg sziklák között kellett volna kergetni egymást. Engem lelőttek 3x, mire egyáltalán felfogtam hogy mivan. No végre megláttam, hogy kik vannak körülöttem, egyet elkezdtem üldözni, le is lőttem nagy nehezen, rögtön rá engem is. aztán vége lett a menetnek. De annyira gyors és agyatlan az egész, én egyszerűen nem tudom követni. Nyilván bennem van a hiba... :(

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35947) duvi válasza Andie (#35946) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Belinkelnéd, hogy milyen fittel repülsz, amit ilyen gyorsan szétkaptak?

Samsung Galaxy S8

(#35948) Andie válasza duvi (#35947) üzenetére


Andie
(őstag)

Most felupgradeltem kicsit, kb 1M creditből, úgyhogy már csak ezt tudom mutatni.
De így is szétkaptak az előbb egy pillanat alatt. Gondoltam csinálok pár békés küldit. (hozd vissza az elveszett cuccot). Hát ahogy az elsőt összeszedtem már irta is ,hogy utánamküldtek valakit. Mondom gyorsan elmegyek a másodikért (ugyanaz a rendszer, másik bolygó). 2 perc múlva már szedett is ki. Meglógtam. Összekapkodtam a cuccot, megyek a harmadikért (másik bolygó). Megint megpróbált kiszedni, megint meglógtam. Megállok, keresem a cuccot, hát megjelenik, aszongya mutassam mi van a cargóban. Hopp, és már lő is, ennyi. :W

Amikor még csak ki akar szedni azt pofázik ott bal felül, akkor meg lehet nézni, hogy milyen hajója van, meg ki az egyáltalán? (nem a nevét, mert azt látom)

[ Szerkesztve ]

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#35949) wollnerd válasza Andie (#35948) üzenetére


wollnerd
(fanatikus tag)

Az a baj hogy hogy pajzsgenerátorból sokkal inkább 3A-s kéne... :(
Ha megnézed a shield részt ott fent a sorból, látod hogy 3E-vel 128 MJ az érték, 3A-val pedig 202 lesz, majdnem dupla annyi...

PC: Gigabyte Z97X-Gaming 5, Intel i7 4790K 4.0 Ghz, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1080Ti, Windows 10 Pro 64bit

(#35950) duvi válasza Andie (#35948) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Meg is van a probléma forrása. Az a 3E Shield Generator csak dísznek jó :( Az E modul mindig a legócskább. A 2db C-s SB se sokat tud javítani rajta. 4A SG + 2db A-a SB kéne, hogy hatékony védelmed legyen. Tudom, hogy ez pénz, de ha ilyen questeket vállalsz el, akkor muszáj erősebb védelem. Ellenkező esetben, csak a pénzed égeted el. Szerintem most még jobban járnál, egy kis fuvarozással. Segíthetünk összerakni egy szállító fittet, ha megmondod, hogy mekkora az össz vagyonod.

Samsung Galaxy S8

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.