Hirdetés

2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-09-10 21:33:39

Mobilarena

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35402) duvi válasza CactuS (#35396) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Cooper911 kollégát kiegészíteném pár részlettel. Bevezették a modultárolást (jelenleg 60 férőhelyes a store, de bővíteni fogják) illetve a hajó és modultransfert. Minél értékesebb és minél messzebbre szállíttatod, annál drágám a fuvarköltség. Egyszerűsítették a büntetések kifizetését (ez újra változni fog a most érkező patchben) az Interstellar Factors (sin brokerek) megjelenésével. Új funkcióként bejött a multicrew és bizonyos hajótípusoknál a fedélzeti vadászok telepítése/használata.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S8

(#35403) wollnerd válasza Ice_Man22 (#35400) üzenetére


wollnerd
(fanatikus tag)

Én mostanában fejvadászok. Igaz, hogy kb. akár harmadnyira-negyednyire kevesebbet lehet keresni, de az legalább tényleg izgalmas(abb) és kevésbé monoton. :)

PC: Gigabyte Z97X-Gaming 5, Intel i7 4790K 4.0 Ghz, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1080Ti, Windows 10 Pro 64bit

(#35404) CactuS válasza duvi (#35402) üzenetére


CactuS
(Arcképgyáros)

Köszönöm a kiegészítést, ezek már nagyon hiányoztak anno. Ha jól értem, akkor a modultransfer esetén mondjuk egy Prismatic shieldet át tudok tenni egy másik hajóra?

Multicrew izgalmasan hangzik, bár gondolom keresetben annyira nem éri meg.

Ice_Man22: Na, mire visszajövök és álmodozok arról, hogy végre megveszem a bálnát, amit beraktak, nerfelik a dolgot. Szokásos szerencsém. :DDD

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#35405) duvi válasza CactuS (#35404) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

"Ha jól értem, akkor a modultransfer esetén mondjuk egy Prismatic shieldet át tudok tenni egy másik hajóra?" Így van :K Minden kompatibilis modult vagy fegyvert, átpakolhatunk egy másik hajónkra. Nem rossz a multicrew, mert az aktívan résztvevő tagok (vadászpilóta, fegyverzetkezelő) jutalékot kapnak a befolyt összegből.

Samsung Galaxy S8

(#35406) Ice_Man22 válasza wollnerd (#35403) üzenetére


Ice_Man22
(senior tag)

Igen en is, HAZRes eket jarom... Palin misszioit csinalgattam mig ki nem lottek Obsidian orbitalt. Apropo az az allomas Obsidian ant rol kapta a nevet? Mikor bedokkoltam, akor hallottam, hogy motyognak a bemondon, es felimsertem Obsidian ant hangjat.

(#35407) duvi válasza Ice_Man22 (#35406) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

"Obsidian ant rol kapta a nevet?" Igen :K

Samsung Galaxy S8

(#35408) orientcx


orientcx
(őstag)

Ezek a kalózok egyre hülyébbek. Azt már megszoktam, hogy ha akárcsak 15 deka, már erősen zöldes színben pompázó parizert is a raktérben felejtek, akkor még egy novice Adder is gondolkodás nélkül a Corvettem torkának ugrik ezért a pazar zsákmányért. Már ehhez is komoly retardációban kell szenvednie valakinek, de hogy már eljutottak arra a szintre, hogy a tök üres rakteremre is sorozatosan hatch breaker limpeteket küldözgessenek, hát ahhoz már kevés, ha valaki csak úgy simán retardált.... :N
Apropó, retardáció, még ki sem zokogtam magam a fura wanted státuszba kerüléseim miatt, de máris majdnem sikerült a téma egy újabb mérföldkövét magam mögött hagynom. Oldalról nekem jött egy Eagle. Nem nagyon, de valahogy beleakadt az oldalamba. Észre sem vettem, csak akkor láttam meg, amikor oldalra, a target panelre pillantottam. Hiába ráztam, boostoltam, csak nem sikerült leválasztanom, közben meg már a pajzsa is elfogyott. Végül nem lett baj, mert hetvenpár %-os hullnál csak lepattant valahogy, de mivel clean volt, ha elpukkant volna, akkor mától megint az én véremet akarta volna a galaxis összes fejvadásza... (hiába, 4.000Cr az 4.000 Cr) :)

Cooper911 - "Tőled még a kövek is kifekszenek."
-
Hát ez a legkevesebb, amit a rettegett Fed szájhero elvárhat tőlük(is!) :K

CactuS - Hát, nem arcoskodásból mondom(pedig ahhoz nagyon értek ;)), de ha te még a horizons előtt parkoltál le, és most megkérdezed, hogy mi változott azóta, az egy kicsit olyan, mintha mondjuk az "emberiségesdit" játszó istenek közül valamelyik a mai napon egyszer csak feltenné a kérdést, hogy "kollégák, én a piramis építéseknél kiszálltam, történt azóta valami érdekes?" -- A szaktársak mindent elkövettek, hogy minél komplexebb választ adjanak neked(én nem mertem rá vállalkozni), de ezt igazából lehetetlen összefoglalni.
A rossz hír az, hogy gyak újra kell tanulnod a játékot(illetve ez jó hír, mert sok nagyon élvezetes újdonság került bele a kezdetek óta).
A jó hír meg az, hogy vannak dolgok, amit már nem kell megtanulnod, mert pont most fogják megváltoztatni
Úgyhogy én hamarosan megyek is vissza a kadét iskolába, talán még rám jön a régi köpenyem ( :N )

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#35409) Mister_X válasza duvi (#35407) üzenetére


Mister_X
(PH! nagyúr)

Wow, ez amúgy tök király dolog. Vannak még hasonló állomások?

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#35410) duvi válasza Mister_X (#35409) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Igen :K Pl. Leonard Nimoy Station

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S8

(#35411) Tnil


Tnil
(tag)

Lehet egyszerre Empire és Federation reput is húzni? Vagy egyszerre csak egy ranglétráján ugrálhatok felfelé? Empire frakcio tetszik jobban, de Sol-t is szivesen meglátogatnám. :)

(#35412) pcnet válasza Tnil (#35411) üzenetére


pcnet
(őstag)

Lehet egyszerre húzni mindkettőt.

(#35413) Mister_X


Mister_X
(PH! nagyúr)

Srácok... mondjátok, hogy a community goal jutalma egyből jóváíródik a számlámhoz és nem kell valamit (akármit) is kattintgatni.

Továbbá, a Guugyuni goalnak mik a jutalmai és mikor érnek véget?

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#35414) duvi válasza Mister_X (#35413) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Ha véget ér egy CG, akkor oda kell menned az adott állomásra, hogy felvehesd a jutalmad. Nem muszáj azonnal, később is ráérsz. Amennyiben a határidő lejárta előtt teljesül az összes cél (tier), akkor bónuszt is fizetnek a tier jutalmakon felül. A Guuguyni CG-ből még kb. másfél nap van hátra és tier 6/8-nál tart. Itt mindig megnézheted az aktuális CG jelentéseket.

Samsung Galaxy S8

(#35415) D4M13N válasza Mister_X (#35409) üzenetére


D4M13N
(fanatikus tag)

Én most Tannhauser Gate állomásra mentem el.

(#35416) Mister_X válasza duvi (#35414) üzenetére


Mister_X
(PH! nagyúr)

Akkor nekem lőttek :O

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#35417) Cooper911 válasza orientcx (#35408) üzenetére


Cooper911
(senior tag)

"már eljutottak arra a szintre, hogy a tök üres rakteremre is sorozatosan hatch breaker limpeteket küldözgessenek,"
Manapság már nagyon egyedi dolgot kell villantani az IPSZ tagsághoz, így mindenfélét kitalálnak a bátor botor pilóták.
Manapság már nem elég amit én csináltam, egy hisztis utas miatt annyira siettem be a bázisra, hogy beakadtam eggy leszállóhelyre ami nem az enyém volt így kilőttek. A Cutter biztositása semmi ahhoz képest amit a fuvarok elveztésével buktam. De ez még semmi, egy hét eltiltás a rendszertől, a hab a tortán pedig , hogy eközben nerfelték az utasszállitós küldiket ... :Y

Elite Dangerous Distant Worlds 2 Hajónapló: https://inara.cz/cmdr-logbook/9185/

(#35418) Ice_Man22 válasza Mister_X (#35409) üzenetére


Ice_Man22
(senior tag)

Jah, nekem is tetszenek az ilyen bazis nevek

(#35419) Mister_X


Mister_X
(PH! nagyúr)

Úgy néz ki véglegesen elsüllyedt a Corvette. Kezdve a meta alloy - low pressure diamond ötvözetből készült lámpáknak a leszállópadok mellett, egyszer egy állomásról kiszáguldó Anacondának, kétszer pedig egy Elite Cutternek (CMDR).

Tudom, az én hibám, hogy openben játszottam, minek nekem az online feature-ök, és hogy lehetek ilyen balfasz, hogy nem tartom magamnál a rebuy cost ötszörösét vész esetére. Nyitottam egy ticketet azért, kíváncsi leszek a válaszukra, mert azt aláírom, hogy Elite: Dangerous és nyugodtan számoljak azzal, hogy a többi player potenciális pszichopata. De, hogy bug miatt veszítsem el a hajót véglegsen, na azt nem veszi be a gyomrom.

Kértem a ticketben, hogy ha ezt közlik is velem, hogy “bocs, ez van”, akkor mellékeljék a FDev címét, mert elküldöm nekik postán a feldarabolt lemezt és találok rá módot, hogy a FP-kre elköltött pénzt visszaszerezzem (miheztartás végett csak azt a 2000-et, amit két hete vettem és a Corvette-re költöttem belőle 1200-at).

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#35420) Arvalis


Arvalis
(újonc)

Sziasztok!

Kb. fél éve nem voltam online az Elit világában, de most visszatértem és arra gondoltam összerakok egy hajót alien vadászatra. Egy fullos Corvettem már van teljes engivel human célpontokra, de ahogy nézegettem Thargoid "barátaink" ellen más felszereltség szükséges.
Vettem is erre a célra egy Cuttert, csak nem tudom hogyan tovább... Ebben szeretném a segítségetek kérni.
Milyen modulok / fegyverek léteznek erre a célra? Mit érdemes használni?
Milyen engi jó ellenük (már ha van)?
Stb.

Segítséget előre is köszönöm! :)

(#35421) Mister_X


Mister_X
(PH! nagyúr)

Ééés közben nerfelték a passenger bulk missionöket. Fasza.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#35422) PhobioNN7 válasza Mister_X (#35421) üzenetére


PhobioNN7
(őstag)

hihetetlen, ez a második alkalom, hogy hosszú kihagyás után térek vissza amikor épp lenne valami kedvező gyors pénz keresés erre MEGINT akkor jön a nerf hammer :DDD

hogy lehet most akkor pénzt keresni? van egy passenger Python-om, a harc nem az én pályám

Eladó: Ferrari F40 - 10248 LEGO

(#35423) Szőrös 


Szőrös 
(PH! kedvence)

Srácok van egy kis gondom, ha átállítom az irányítást X-52Pro-ra akkor az müxik, ha valamit beállítok pluszban az is de hiába mentem el a következő belépés után automatikusan bill+egérre áll vissza. Valaki találkozott már ilyennel?

https://star-citizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban | A SÖRöm a legszebb öröm !

(#35424) kiskuplung válasza Mister_X (#35419) üzenetére


kiskuplung
(senior tag)

Hú, nagyon sajnálom.... De már sokszor el lett mondva, hogy rebuy fedezet nélkül soha sehova!

Az elején még, mikor a Pythont csak úgy tudtam megvenni, hogy biztosítás nélkül mentem vele harcolni, aztán egyszer kilőtt szélvédővel, a nagy rohanásban nem sikerült eltalálni az állomás bejáratát, beakadtam azokba a fém rudakba, és ott szerencsétlenkedtem, és kb. 10 másodpercen állt meg az oxigénszámláló. Na, szerintem akkor fogadtam meg, hogy mindig odafigyelek erre.

Ezért mikor annak idején meglett az Anaconda, napokig ki se mertem hozni a garázsból, mert a biztosításra nem volt pénzem...

(#35425) duvi válasza Arvalis (#35420) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Szia Arvalis!
Thargoidok ellen semmit nem érnek a hagyományos fegyverek (még engi tuninggal se sokat). Speciális fegyverek és modulok kellenek a Thargoid vadászatra. Erre szakosodott az Aegis és az általuk kifejlesztett felszerelésre lesz szükséged. Sok videó van fent, hogy ki milyen fittet és taktikát használ. Itt egy példa, de érdemes inkább wingben próbálkozni ;).

(#35423) torz on borz
Én sima X-52-t használok saját beállításokkal, ezért Custom eszközt mutat a kontroller választóban. Próbáld testre szabni a gyári X-52 Pro configot és úgy elmenteni. Ha nem marad meg, akkor valószínűleg indításnál nem detektálja az ED az X-52-t. ED előtt indítsd el a Profilert és utána a Control Panelt. Ezután mehet az ED. Ha így se érzékeli, akkor sanszos, hogy Win jogosultság lesz a probléma oka.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S8

(#35426) baphomet válasza PhobioNN7 (#35422) üzenetére


baphomet
(senior tag)

Nem kétszázmillió/óra AFK-zva, de:

-ELW és terraformálható WW, HMC bolygók szkennelése. Road to riches útvonaltervezővel. 10-15 mill/óra, duplázható, ha 5-ös PP szinten vagy a kínaival. Nyilván ez véges, de elég nagy azért ahhoz a bubi, hogy egy darabig kitartson.

-Bárhol sightseeing küldetések allied frakciótol 5-10 mill/út, 40+-os ugrótávú hajóval fél óra alatt megvan egy.

-Áruszállító Pythonnal: Sothis Mining - Ceos transport küldetések. Nem tudom mennyit fial, állítólag ez most a legjobb, miután lőttek a smeatonoznásnak.

-Thargoid Cyclops variant akár 5 perc alatt is szólózható, 2mill/kill

Illetve megvárjuk a Beyond 1-et. Biztos megint elcsesznek valamit, és nyílik egy új aranybánya. Ott lesznek hozzá az új wing missionok például. ;]

Egyébként meg most nem a pénzt kell grindolni, hanem a G5-ös fegyvereket, SB-t, MRP-t, HRP-t, mert az új engi rendszerben az halál lesz, úgy látom.

(#35427) Mister_X válasza kiskuplung (#35424) üzenetére


Mister_X
(PH! nagyúr)

50 millióval mentem Guugyuni-ba, ez három rebuy. Ott b*sztam el, hogy HazRES vadászat után sérülten, lőszer kiléptem aludni és amikor visszamentem másnap állomás előtt szedett ki a Cutter sc-ból.

Egy időre biztos leteszem a játékot, fog a halál kifarmolni 600 milliót...

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#35428) baphomet válasza Arvalis (#35420) üzenetére


baphomet
(senior tag)

Ahogy a birodalmi oviban skandáltuk:
AX missile launcher a hullra,
AX MC a heartra,
Flak launcher a Thargon rajra,
Lavian brandy búra, bajra.

Opcionálisan AX SLF lekötni a swarmot és besegíteni a hajó ellen, ha épp ráér.

Az AX fegyverekből max. 4-et lehet feltenni egy hajóra, kaphatóak a talajmenti állomásokon galaxisszerte S,M,L méretben, turreted és fix kivitelben, a téli vadászidény divatos színeiben.
Kell még Xeno scanner, és Shutdown field neutraliser.

3-4 fix large AX MC már eleget sebez a hullon is, hogy jó legyen, így a négy nagy hajó mehet full MC setuppal, a kisebbekre érdemesebb vegyesen pakolni MC-t és rakétát.
Tűzerő tekintetében az Anaconda és a T10 a legjobb, mivel ezekre lehet 4 large MC-t pakolni. Corvette, Cutter 3L+1M. A Corvette mozgékonysága kompenzálja a gyengébb tűzerőt. A Cutter a legfelejtősebb közülük, szerintem.
Military armor, HRP, MRP. Minél erősebb pajzs. Ezek persze mérnökölve mégjobbak, de ne resistre menjen a mod, mert a Thargoidok sebzése abszolút, nem thermal, vagy kinetic. Ja, és 3-4 PDT a caustic a rakéták ellen, aranyat érhet.

Wingben minden jobb és szebb, de a Cyclops variánst lehet szólózni is.

[ Szerkesztve ]

(#35429) orientcx válasza Cooper911 (#35417) üzenetére


orientcx
(őstag)

Teljes szívemből gratulálok ehhez a több elemből összerakott pazar kombóhoz, amit sikerült elkövetned. Már épp nyúltam is "a hónap IPSZ zsenije" felirattal ellátott koronáért, hogy azt a fejedre helyezzem, amikor megpillantottam Mister_X kolléga kommentjét, és most teljesen tanácstalan lettem. Ahogy mondani szokás, "a zsűri nehéz helyzetben van". Még alig kezdődött el az év, és máris két olyan produkciót láthattunk, amelyek akár külön-külön is elnyerhették volna "az év hőstette" címet. Más megoldást nem látok, mint hogy megosztva kapjátok a titulust, páros napokon te vagy jogosult viselni a koronát, páratlan napokon Mister_X kolléga(palástból meg jogarból kettő is van, azon nem kell osztoznotok) :D

Egyben részvétem mindkettőtöknek.

És most egy mondat a frissen nerfelt passanger business panaszokról: Ne feledjétek, ha valamit egy-két mozdulattal megszerezhetünk, az kb annyit is ér. Na jó, ez azért így sok mindenre nem igaz, de a játékban megszerezhető pénzre/hajókra/modulokra/rankokra/címekre/satöbbikre speciel nagyon passzol. Ha a legelső kidokk után tíz perccel már egy fullos Corvette-ben lehet terpeszkedni, miközben a teljes rakteret millió Cr-es bankók teszik ki, akkor az a játék kb pont addig a tíz percig tud szórakoztatni. :K

Egy pillanatra még visszatérve Mister_X esetére: Megértem, hogy most kicsit le vagy törve, és hogy dühödben mondasz sok mindent, és nem is baj, ha pár napra inkább egy "tetris kúrát" tartasz magadnak, de aztán le fogsz higgadni, és azon kapod magad, hogy már megint valamilyen hajóban ücsörögsz. Ám igazán meglepődni azon fogsz, hogy mennyivel hamarabb sikerül majd visszaszerezned azt az Elvesztett Corvettet, mint ahogy előszörre.
Mert egy-két jól sikerült ostobasággal sok mindent el lehet bukni ebben a játékban, de a legnehezebben megszerezhetőt nem.Ezt a dolgot pedig úgy hívják, hogy a "tudás"... :K;):K

baphomet - "Lavian brandy búra, bajra."

Most először érzem úgy, hogy császári óvodába kellett volna járnom. A mi szemünket kiszúrták hülye csattogós lepkével, meg hét törpés nyomdával... :(((

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#35430) Mister_X válasza baphomet (#35428) üzenetére


Mister_X
(PH! nagyúr)

PDT helyett mehet heat sink, mert az én tapasztalataim alapján point defence nem fogja meg a causticot mindig, de 200% heat levakarja. Persze ez egy shield tankos Corvette-en meg Cutteren nem életbiztosítás, ellenben egy T10 pajzsát hamar lefújja a goid és ott lehet cseppet silent runningban menni. T10-et amúgyis egy művészet túlhevíteni.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#35431) Cooper911 válasza orientcx (#35429) üzenetére


Cooper911
(senior tag)

Nagyon jó minőségü vágókorongjaink vannak, hátúlról úgysem nézik a koronát. :D
Amúgy az én alakításom egy jószándék vezérelte baleset volt, ez azért sokat levon az értékéből.

"Most először érzem úgy, hogy császári óvodába kellett volna járnom. A mi szemünket kiszúrták hülye csattogós lepkével, meg hét törpés nyomdával... :((("

Nana azért azt az Onionhead logót biztos nem véletlenül rajzoltad nagycsoportban.... :D

Elite Dangerous Distant Worlds 2 Hajónapló: https://inara.cz/cmdr-logbook/9185/

(#35432) Mister_X válasza orientcx (#35429) üzenetére


Mister_X
(PH! nagyúr)

Megtisztelő a cím, szereztem is egy A-class Sidewindert, tiszta nosztalgia.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#35433) Cooper911 válasza Mister_X (#35432) üzenetére


Cooper911
(senior tag)

Most hogy már ismered a játékot hamarabb meglesz a Conda mint elösször.
Volt itt egy Sylc nevű srác az ő hobbyja a clear save volt, egyszer megpróbált 24 óra alatt eljutni a Sidewindertől az Anacondáig. Ha jól emlékszem nem sokon múlott hogy nem jött össze.

De az is egy módszer, hogy megpróbálod másképp mint ezelőtt ezálltal egy másik úton jutsz el ugyanoda.

Elite Dangerous Distant Worlds 2 Hajónapló: https://inara.cz/cmdr-logbook/9185/

(#35434) ForRedGlory


ForRedGlory
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

Megvettem akcióban a játékot és eddig tetszik, bár még a tutorial sem megy kisujjból :D Főleg a dokkolás érdekes, de már jobban megy, mint tegnap.

Olvasgattam az összefoglalót, de sajnos én balkezes vagyok. Van esetleg értelmes HOTAS balkezeseknek?

*** powered by Samsung Galaxy S10+

(#35435) duvi válasza ForRedGlory (#35434) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Szia!
Üdv a csapatban! Sajna nincs kimondott balkezes hotas :( A T.16000M -et szoktuk javasolni két példányban, mivel ez átszerelhető jobb és bal kézre is. Gázkarként is lehet használni a joyt.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S8

(#35436) Vesa válasza ForRedGlory (#35434) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Duvi mester jól mondja, csak annyival egészíteném ki, hogy bár valóban használható gázvezérlésre is egy második joy, de az nem lesz teljes értékű sajnos, mivel a joy-t a centeren kívül nem lehet fix pozícióba állítani. Tehát ha pl. folyamatos 75% tolóerőre van szükség, akkor a joyt ezen az értéken kézzel kell tartani, nem lehet fixen ott hagyni a kívánt pozícióban, mint egy rendes gázkart.

(#35437) duvi válasza Vesa (#35436) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Nem feltétlenül. Ha controlsban úgy állítja be, hogy előretolásra növeli, hátrahúzásra csökkenti a sebességet, akkor egész használható. Persze nem ér fel egy valódi gázkarral, de szerintem szükségmegoldásnak nem rossz.

Samsung Galaxy S8

(#35438) orientcx


orientcx
(őstag)

A minap belenéztem a mérnöki fejlesztésekről szóló live stream-be. Igaz ugyan, hogy a beyond-ban a véletlen faktor némi túlzással konvertál nullához, viszont jó esély van arra, hogy egy-egy az eddigi módszer szerint készült, és kimagaslóan sikerült tuning jobb, mint amit az új szisztéma elő tud állítani. És mivel az új material és adattárolók úgy működnek, hogy minden cuccból 100-100db a férőhely, és az én 158db-os mod. embedded firewire készletemet amúgy sem hagyhatom pocsékba menni, ezért ma mérnököltettem egy kicsit. Egyenlőre csak a 4-es MC-ket, és a 3-as frag cannont toltam fel, de valami gyilkosan brutális elegyet alkotnak. Ami a damage, damage/sec mutatókat illeti, messze messze kiakadtak a mérnökurak műszereinek kijelzői, de szó szerint. Ráadásul mindre kaptam extra sütikét is(pl +armor piercing). És ami a legszebb a történetben, hogy viszonylag alacsony számú kísérlet elég volt a művelethez, ezért holnap a kisebb MC-ket is megpiszkáltatom. De előbb a bétában(már ha addig kijön) megnézem, hogy mit tudnak a szakik kihozni az új rendszer szerint, és összehasonlítom a meglévőkkel, az már mondani fog valamit. Ja, mivel a régi, fejlesztett modulokat a beyond-ban már nem kell majd az egyes szintről feltornázni(mert ezután a szűz darabokat mindig a földszintről kell kezdeni), ezért a fontosabb modulokra, amikre várhatóan szükség lesz, érdemes egy-egy ötös szintű fejlesztést csináltatni. Akármilyet el lehet fogadni, lényeg, hogy a max szinten legyen, és akkor nem kell majd mindennel a 0-ról indulni. Persze ezzel ráérünk akkor is, amikor majd élesedik a béta, ráadásul addig még rengeteg kongga ale fog lefolyni a pilóta kantinok lelkes közönségének telhetetlen gigáin(hogy miért nem lettem én költő, nem is tudom ... talán pont az ilyen szövegekért :U), úgyhogy később akár változhatnak is még a dolgok, láttunk már olyat. De egy-egy kimagasló tuningra akkor is mindenképp érdemes még most rámenni.

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#35439) Cooper911


Cooper911
(senior tag)

Most a héten elvileg volt valami micro patch ugye? (legalábbis nálam a steam frissitett)
Ez már a pax mission nerf volt?
Mindegy legfeljebb megyek Multicanont reszelni, azt a 9% rangot meg majdcsak összeszedem valahol :)
A bayond élesedése kb mikorra várható?

Elite Dangerous Distant Worlds 2 Hajónapló: https://inara.cz/cmdr-logbook/9185/

(#35440) duvi válasza Cooper911 (#35439) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

A passenger küldetések lettek drasztikusan nerfelve. A ma induló Beyond bétának, még nincs végleges megjelenési időpontja. Az eddigi trendek és az új tartalmak mennyisége alapján, 4-5 hetet tippelnék megjelenésig.

Samsung Galaxy S8

(#35441) pcnet válasza orientcx (#35438) üzenetére


pcnet
(őstag)

Ez engem is érdekelne, mert SB és MC tuningokat nem csináltam még meg, pont az új engi renszer miatt. Ugye elvileg minden pörgetéssel jobb értékek fognak kijönni . De ha arra fogsz jutni, hogy érdemesebb még most megcsinálni a tuningot, akkor meglátogatom gyorsan a mérnök urakat/hölgyaket. Várom a beszámolót! :) :R

(#35442) duvi válasza pcnet (#35441) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Igaz, hogy minden pörgetés jobb lesz, de több nyersanyag fog kelleni a fejlesztésekhez. Minden új modult Grade 1-től lehet csak tuningolni. Nem lehet egyből rátenni a Grade 5-öt, hiába van már kimaxolva a mérnököknél ez a fejlesztésed.

Samsung Galaxy S8

(#35443) kiskuplung válasza duvi (#35442) üzenetére


kiskuplung
(senior tag)

Tényleg? Na, akkor ennyit arról, hogy visszatérek játszani egy picit :D
Esetleg tudtok egy összefoglalót a engineerekkel kapcsolatos összes változásról?

(#35444) pcnet válasza duvi (#35442) üzenetére


pcnet
(őstag)

Köszi szépen az infót! :R Ezt nem tudtam. Egyes szinteken elég egy pörgetés a feljebb lépéshez, vagy itt is 3 pörgetés egy szint lépés?

(#35445) wollnerd


wollnerd
(fanatikus tag)

Kevesebb mint 10 perc múlva szerverkarbantartás lesz...
Azt hiszem hamarosan jön már a béta.:) bár ők azt mondják hogy vészhelyzeti karbantartás ez... Megfelejtkeztek az Intel procik hibajavításáról? :DDD

[ Szerkesztve ]

PC: Gigabyte Z97X-Gaming 5, Intel i7 4790K 4.0 Ghz, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1080Ti, Windows 10 Pro 64bit

(#35446) D013 válasza wollnerd (#35445) üzenetére


D013
(fanatikus tag)

épp a Mainani - N betüs rendszerek között farmoltam a Empire rangot, mert rájöttem hogy kell egy Clipper. Már Lord vagyok oly közel az a Baron....

[ Szerkesztve ]

(#35447) duvi válasza kiskuplung (#35443) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Összefoglalva a fontosabb Engi változtatásokat:

- Crafting Upgrades - They are removing any potential for the crafting process to result in an upgrade that is worse than what is currently fitted. All penalties in blueprints are fixed and only applied once per rank. We will need to maximize benefits from an upgrade before we can start applying higher rank versions to a module.

- Secondary Effects - Secondary hidden statistical variables are being removed. They'll try to ensure that each module has a set of experimental effects that allow you to tweak your module in a variety of ways.
- Material & Data Storage - They will introduce a per material/data storage cap, around the 100 mark, to remove inventory shuffling.
- Pinned Blueprints - We will be able to craft pinned blueprints at any starport that has outfitting. We'll be able to pin a blueprint per engineer.
- Experimental Effects - These will no longer have a chance to occur during the upgrade process. Instead, each experimental effect will simply have a materials cost that we can pay to have it fitted to an appropriate module. This means that there is no way we can lose reputation ranks with an Engineer (New Effects)
- UI Improvement - They'll add quality and quantity indicators for materials in the game world, so we’ll be able to see at a glance how much we have of a material without having to check our inventory.
- Collecting Materials - They'll add an ignore function for materials (and commodities, incidentally), allowing us to mine and collect more efficiently by preventing collector limpets from picking up ignored items and auto-venting refineries.
- Grandfathering - Existing engineered modules will be grandfathered. This means we can still use them, their statistics and effects won’t be changed. However, if we want to apply further upgrades to them, they will have to be converted. Conversion will place them at the top of the previous rank (so a rank 4 upgrade would become maxed rank 3 upgrade) and would change all statistics and effects to represent the new blueprint.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S8

(#35448) duvi válasza wollnerd (#35445) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Egy kis zavar támadt az erőben és a Powerplay triggerés miatt van, ez a soron kívüli restart.

Samsung Galaxy S8

(#35449) kiskuplung válasza duvi (#35447) üzenetére


kiskuplung
(senior tag)

Nagyon szépen köszönöm.

A pinned blueprintes rész érdekes...
Amúgy az a bug még mindig benne van a játékban, hogy hiába pinnelek egy blueprintet, valamiért elfelejti ezt? Meg az is elég nagy hülyeség volt anno, hogy csak akkor tudtam pinnelni, ha ott voltam a konkrét mérnöknél.

(#35450) wollnerd


wollnerd
(fanatikus tag)

Várom a bétát kipróbálni. (Ki nem? :) ) Itt olvastam hogy működnek a beta mentések. Remélem azért nem fogom a bétában BP körül találni magam... :DDD

PC: Gigabyte Z97X-Gaming 5, Intel i7 4790K 4.0 Ghz, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1080Ti, Windows 10 Pro 64bit

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.