Hozzászólok Aktív témák

 • wollnerd

  aktív tag

  Srácok, kérdésem lenne a megaship-ekkel kapcsolatban. Nevezetesen a jelenleg Maia-ban tartózkodó The Gnosis megahajóval, amelyik 6 nap és kb. 7 óra múlva elindul Evenses-be. (Ami bubi délnyugati(?) részén van.) Ha én szerdán este bedokkolok nála még Maia-ban, akkor csütörtök estére már Evenses-ben leszek vele? Jó lenne ha igen. :)
  Ugyanis jelenleg húzom a birodalmi rankot Obsidiant Orbital birodalmi frakció kalózvadászati küldijeivel. A fejlődést a birodalmi repu alapján látom már, mert a none 100%-ot elértem és Plejádokban csak 3 birodalmi rendszer van ami nem ér semmit, mert nem adja a ranklépős küldiket....
  És ugye, 11 fényéves harci Anacondával vagyok... Azt tervezném,amennyiben működik, hogy még 6 napig tartózkodom Maia-ban, ill. Merope-ben, majd a megaship-pel Evenses-be mennék (Miközben alszok meg egyetem. :D) és akkor már csak kb. 134 fényévnyire van a birodalmi terület...
  Meg szeretném venni a következő fejvadász hajót, mégpedig az Imperal Cutter-t. barbi pajzsot is megszerzem Duval-tól és akkor ez lesz a engizve legerősebb hajó a maga 7181 MJ pajzzsal és 1100 T hull-lal. :D

  PC: Gigabyte Z97X-Gaming 5, Intel i7 4790K 4.0 Ghz, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1080Ti, Windows 10 Pro 64bit, HTC Vive

 • duvi

  Topikgazda

  "Ha én szerdán este bedokkolok nála még Maia-ban, akkor csütörtök estére már Evenses-ben leszek vele?" Ha rajta dokkolsz ugráskor, akkor magával viszi a hajódat :K

  "Meg szeretném venni a következő fejvadász hajót, mégpedig az Imperal Cutter-t. " A fejvadász hajó és az Imperial Cutter nem fér össze egy mondatba ;] Persze túlzok, de ha csúcs combat hajót szeretnél, akkor inkább Corvette vagy Anaconda legyen. Szegény Cutter egy terhes bálna kecsességével manőverezik, ami harc közben csak szókincsfejlesztésre jó :D

  Samsung Galaxy S8

 • wollnerd

  aktív tag

  Hűűű baszki... meggyőztél. :D Akkor FC lesz. Vicces: olcsóbb is, mint a Cutter. :D Így is max. kb. 6000 MJ-s pajzsa is lehet, ami így is 3x olyan erős mint a kondáé, pedig nincs maxra engizve, nincsen barbi pajzs még. :) jelenleg Ensing 43%-os vagyok, kissé még sokat kell lépnem, de sztem közelebb van már, mintha cuttert céloznám meg. :)

  PC: Gigabyte Z97X-Gaming 5, Intel i7 4790K 4.0 Ghz, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1080Ti, Windows 10 Pro 64bit, HTC Vive

 • Mister_X

  nagyúr

  Történt olyan egyszer a mélyűrben, hogy a mérnöki kezelésnek alávetett Legionöm (vette) ki akarta szedni SC-ből egy kalózlelkületű NPC. Submit, 180 fokos fordulat, látom, hogy egy Clipper - becéloz, össztűz.

  Első meglepetés: nem Clipper volt, hanem Cutter
  Második meglepetés: nem NPC volt, hanem player
  Harmadik meglepetés: volt vele multicrewban két másik player, akik be is ültek a vadászba
  Negyedik meglepetes: olyan csúnyát koppantunk egymásról, hogy azt rossz volt nézni és én húztam a rövidebbet, mert nincs barbipajzsom
  Ötödik meglepetés: gyorsabb volt nálam, azaz öt perc cicaharc után meglépni éppen csak megtudtam hyperspace jumppal

  Azóta kell egy Cutter. De nincs az az isten, hogy belevágjak:(

  "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

 • Cooper911

  senior tag

  "Amikor még csak ki akar szedni azt pofázik ott bal felül, akkor meg lehet nézni, hogy milyen hajója van, meg ki az egyáltalán? (nem a nevét, mert azt látom)"

  G-vel tudsz váltogatni a környéken levő hajók között, megkeresed név alapján és akkor látod milyen hajója van. Ha valaki elkezd kiszedni SC-ből megnyomod a H-t (H mint hostile) és akkor mutatja, hogy ki az aki próbálkozik. Ha nagyobb hajó akkor érdemes lehet levenni a gázt 0-ra majd miután kiszed egyből max gáz boost minél messzebb tőle aztán frameshiftdrive izzít.

  [Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]

 • Andie

  őstag

  Köszi srácok! Pedig egyesével megnézegettem a pajzsokat, és próbáltam a legjobban választani, figyelembe véve a listát amit beidéztetek..
  Hát nagyon megköszönném, hogy segítenétek egy jó kis lowbudget buildben. Most ha jól emléxem, van olyan 1,5M creditem, meg egy régi cobra mk3-om, amit ha eladok talán kapok érte 1 körül. De összekalapozok én még akár 1-2 millát apró szirszar küldikből, ha azt mondjátok, az kell.
  Nem lehet belinkelni az egész accountomat, mint Path of Exile-ben pl?
  Azabaj, hogy már a hiperhajtóművem televan a sok ki 100ezres küldivel, ami gyakorlatilag vagy "keresd meg a cuccot", vagy "lődd ki ezt meg azt". Az utóbbi ugye tudjuk, hogy nálam milyen csúfos véget ér, de az előbbiben sincs sok köszönet, ha megpróbálok kettőt felfűzni, mert rögtön utánamjönnek, és kinyírnak. Ha lenne esélyem legalább szembefordulni vele, és rálőni párat. Azt a kis kezdő 30ezer credites kalózküldit mármár élveztem, bár úgy totyogott előttem mint egy bénakacsa, tök szégyen. Ígyis meglógott 2x.
  Szóval a harccal egyedül 2 problémám van: gyenge a pajzsom és gyenge a tűzerőm :) Más baj nincs.

  Cooper911 : köszi a tippet! Ezt kipróbálom. Tehát mikor elkezd kiszedni, és próbálom a kék vektorban tartani a hajót, nyomjak egy H-t, és látom, hogy ki próbálkozik? (egyébként elég jó hatásfokkal tudok megszökni, de második vagy harmadik próbálkozásra nem is ad esélyt, beindul az eltérítős effekt, és 2 mp-re rá már áll is le a hajóm. ez nemtudom miért van. Aztán a következő amit látok, hogy shield offline... :U )

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • to.ca

  tag

  Látom, Viper IV-gyel nyomulsz.
  Szerintem - ha már megvan a Cobra - azt kellene felfittelni A-s modulokkkal (kivéve a sensor-t és a life support-ot, oda elég a D-s. Nagyon jó kis mindenes hajó, lehet vele - megfelelő óvatossággal persze - harcolni is, de küldizni, bányászni is jó. Ha van A-s pajzsod + 2 db A-s booster, akkor bőven van időd lelépni, ha meleg a helyzet. Ha baj ér, a biztosítás sem megfizethetetlen.
  Az első accountommal én így csináltam, utána a következő hajó szintén egy mindenes, az ASP X volt, azt célozd meg te is!
  Persze - ha a harcot preferálod - választhatod a Viper - Vulture - Ferde vonalat is, de úgy elég egyoldalú lesz a játék, és ha az univerzális úton haladsz, később nyugodtan megveheted ezeket a hajókat, amikor már nem tudsz mit kezdeni a pénzeddel. Sőt, vedd is meg, már csak a fun-faktor miatt is! :D

  load"elite",8,1

 • Andie

  őstag

  No ezt elemezzük ki, ha van még 2 perced pliz :) 2-3 napja komoly fejtörést okozott, hogy lecseréljem-e a cobrát erre a viperre. SZétgúgléztam a netet "viper vs cobra" vonalon, és kicsit a viper felé dőlt a mérleg nyelve. Már nem emlékszem, miért.
  Nem vagyok egy harcos tipus (az életben sem, játékban sem). Alapvetően a kereskedős, ügyeskedős, taxizgatós, küldi végrehajtós vonalat szeretném itt is nyomni. Eszem ágában sem lenne megtámadni senkit, de engem egyszerűen nem hagynak békén. Ezért gondoltam, hogy jó, akkor felveszem a kesztyűt, gyertek (Bruce Lee kézmozdulat :D) - hát jöttek, és nem volt benne köszönet.
  Szóval azt mondod, hogy a régi cobrámmal, (felspécizve persze) jobban meg tudom védeni magam, mint ezzel most? Mitől jobb az? Nem akarok mindig menekülni, mert az tök szar érzés. Jön, nagypofával kérdi mi van a cargóban, aztán megállit és szarrá lő. Annyira megalázó. Mondjuk az is, mikor szembeszállok, és gyakorlatilag elsütni sem tudom a fegyveremet, mert előbb porrá hullok (minden értelemben).

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • Pissti

  csendes tag

  Személy szerint én is a Cobrát választanám. Szerintem egy jó kis hajó. Nekem is az volt a szempont, amikor választottam, hogy több mindenre lehessen használni. Ha szállítani akarok, akkor ne kelljen új hajót venni, ha harcolni, akkor szintén némi módosítással bátran bele tudjak vágni.
  Most milyen modulok vannak a cobrán?
  A Viper-ről nem nagyon tudok nyilatkozni, mert nem nagyon használtam. :D

  Illetve amikor felveszed a küldetést ott írja, hogy milyen szint javasolt hozzá. Így ha mondjuk elite küldetést veszel fel, akkor várható, hogy egy elite NPC fog megtámadni és akkor valóban iszkolni kell (amíg nincsen jobb hajód, fegyvered).

  [ Szerkesztve ]

 • to.ca

  tag

  Ha nem vagy egy harcos típus, akkor miért a Viper?
  Általános célra megfelelőbb a Cobra, elsősorban a 3 db 4-es modulhely miatt. Kicsit gyorsabb, és nagyobbat ugrik, mint a Viper, de itt nincs szignifikáns különbség, mint ahogy a fegyver- és utility-mountoknál sincs, tökugyanaz.
  Ugyanakkor a Viper-nek erősebb a pajzsa (227 vs 124 MJ), ami nem kis különbség, de ennek harcban veszed hasznát igazán.
  Harcba bocsátkozni okosan kell. Először is: amíg nincs kellő tapasztalatod, kerüld a pvp-t!
  Le kell csekkolni előre az ellenfelet, ha a hajótípus, és a pilóta tapasztalata nem túl magas számodra, akkor nyugodtan állj bele a konfliktusba! Ha reménytelen a helyzet, akkor pedig lépj le.
  Egy A-ra fittelt Cobra sok mindenkivel versenyképes, és a játék általában nem generál neked a saját harci rangodhoz képest túl erős gépi ellenfelet.
  A harcot pedig gyakorolni kell, nézz meg előtte néhány videót erről (itt is találsz ilyeneket), mert el kell sajátítani az alapvető manővereket (fel- le- és oldal thrusterek használata, tolatás, esetleg FA-OFF, de az már expert fokozat :D ) aztán irány a RES (a hazardous-t egyelőre kerüld, mert ott nincs rendőr)!
  A low hamar kevés lesz, a high-ben pedig eleinte támaszkodj a zsarukra, csak azt a hajót támadd meg, amelyiket mát gyűrik a yardok is.

  load"elite",8,1

 • Zeratul

  addikt

  Roncsvadászatkor, ha nem vagy elég tápos a harcban akkor érdemes egyenként összeszedni és leszállítani a tartályokat. Engem is kapott el az elején kalóz, 4 küldi lett fail miatta. Ha roncsvadászatkor üres raktérrel érkezel, akkor csalódottan távozik a kalóz és kompániája és többet nem piszkálnak abban a küldetésben. Ha tartály felvétele után küldenek valakit utánad az általában nagyságrendekkel jobb hajóval rendelkezik mint ami neked van (Cobrámat, Fer De Lance, Phyton, Anakonda és hasonló kaliberű szokta üldözőbe venni.). Ilyenkor nincs más lehetőség mint a menekülés. Ezek általában a célállomás közelében próbálnak meg rád lecsapni a SCből történő kirántással. Ha FSD-ID-znek, akkor annyi a feladat hogy a szökési vektoron kell tartani a hajót, nem könnyű de nem lehetetlen. Minél tovább tartod rajta annál jobban távolodsz a támadó hajótól, ezt a vektor bal oldalán növekvő kék és a jobb oldalon csökkenő piros csík jelzi. Ha piros elér a maxra akkor kilép a hajód az SCből és túlmelegedett FSD miatt nem fogsz hosszú ideig ugrani, ilyenkor megoldás lehet a rakomány kidobása. Vagy elmenekülni és életben maradni addig amíg lehűl az FSD. Minnél jobb az FSD-d annál kevésbé melegszik és annál tovább tart kiszedni az SCből.

 • duvi

  Topikgazda

  Itt egy 3 milliós trader Cobra fitt. Ez kimondottan szállításra van összerakva, tehát ha megtámadnak, akkor tipli van. Amíg ezzel a fittel repülsz, ne vállalj el más küldetéstípust, csak adat vagy áruszállítást! Arra figyelj, hogy maradjon pénzed a biztosításra is (inkább 2-3 kifizetésre elegendő legyen)! Érdemes a kínai (Li Yong-Rui) rendszereiben megvenni/felszerelni a hajókat, mivel nála minden 15%-al olcsóbb és ezáltal arányosan kisebb a biztosítási díjad is. eddb-n beállítod a szűrést, hogy milyen hajót/modult keresel és melyik rendszer van a legközelebb hozzád. Így jóval olcsóbban össze tudod vásárolni a szükséges modulokat.

  [ Szerkesztve ]

  Samsung Galaxy S8

 • Andie

  őstag

  duvi: Ha jól értem, akkor nem érdemes "mindenes" hajót összerakni, ahogy most szeretném. Vagy szállítok, vagy harcolgatok. Mondjuk azért jó lenne, ha szállítgatás közben meg is tudnám védeni magam, dehát minden nem lehet :)
  Mondjuk ahogy elnézem a buildet, a raktérre mentél rá, és 0 fegyver. Én nem ilyen kereskedős szállítgatósra gondoltam, hanem a cucckeresősre. Ahhoz nem kell sok raktér, mert egyszerre 2-3 elveszett blackboxot kell visszavinni. Viszont kell fegyver, mert rendre megtámadnak. Esetleg egy ilyet is össze tudnál rakni nekem? :B

  Megnéztem az eddb-t, hát 66LY-re van tőlem a legközelebbi kínai, de az nem olyan vészes azért. (GD 219 most a homebázisom)

  Zeratul: Ezt figyeltem meg énis, és valszleg nem sidewinderek támadnak meg, mert lerombolják a pajzsom egy kattintásra (gyakorlatilag nem is látom fogyni, hanem rögtön shield offline). A menekülős részt ismerem, sikerült is az első 2-3 menekülés, de utána mintha esélyt se adna, rögtön kiránt. Ez nemtudom, hogy direkt van igy, vagy csak pech? Mivel dobod ki a rakományt, ha minden kötél szakad?

  to.ca: Hogy meg tudjam védeni magam :) Én nem szeretek támadni, de szeretem megvédeni magam. Azért gondoltam a vipert, mert azt irták, hogy az jobban harcos mint a cobra. Amig békénhagynak, addig elszállítgatok, de ha rámtámadnak, hát tudjak visszaütni. Hát ez eddig nem sikerült :(

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • duvi

  Topikgazda

  Lehet többcélú hajókat is építeni, de amíg nincs rá pénzed, addig ez nem fog összejönni. Jelenleg az elsődleges célod, hogy anyagilag megerősödj. Pénz nélkül lehetetlen összerakni egy normálisan fittelt hajót :( Itt egy multifunkciós Cobra, amivel harcolni is tudsz (power prioritásokat be kell állítani). Teljes áron 8,4 millióba kerül.

  Másik lehetőség, hogy keresel játékostársakat és wingben könnyebben megoldhatjátok a problémásabb questeket is. Téma összefoglalóban megtalálod az EDHU Discord csatornáját.

  [ Szerkesztve ]

  Samsung Galaxy S8

 • Andie

  őstag

  :C
  Egy ilyen cobrát fogok összerakni, most ez lett az életcélom!!! :D :R

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • Pissti

  csendes tag

  Bizonyos esetekben még az energia menedzsment se árt. Négy pötty a pajzsra és úgy talán kibírja, amíg lelécelsz.

 • Andie

  őstag

  Melyik a pajzs? a SYS?

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • Vesa

  addikt

  A többieknek biztos már az agyára megyek ezzel a tanáccsal, de neked is csak azt tudom javasolni, hogy elsőként szaladj végig egy pár Road to Riches útvonalon. Ezt nem szeretjük ajánlani, mert kicsit megkönnyíti a játékot, de én mégis jónak tartom, mert az Elite a kezdőkkel eléggé otrombán bánik, sok játékos kedvét veszi el azzal, hogy marha nehéz egy jobb hajót összeszedni az elején.
  No ebben segít a fenti kis tool.

  Kell hozzá egy explorer fittes hajó, amit szintén csodálatosan meg tudsz oldani egy Cobra-val. A legdrágább modul ami kell hozzá, egy Adv. Discovery Scanner ami önmagában 1,5mil, cserébe nem kell cargo és erős fegyverzet sem. Kell még egy Surface Scanner a bolygók szkenneléséhez és kész.

  Beírod a rendszert ahol vagy és kiad egy listát a közeli helyekről, ahova érdemes elmenni bolygókat szkennelni. Ezek közül olyanokat keress, ahol egy rendszeren belül legalább 3 vagy több értékes planéta van, mert így kevesebb ugrással több pénzhez jutsz. Arra is figyelj, hogy lehetőleg 2-3000 fénymásodpercen belül legyenek az értékes bolygók, különben percekig kell utazgatnod a rendszerben. Ezeket az adatokat is látod a listában.
  Mész tehát egy kört, szkennelsz mondjuk 20-30db bolygót, majd leszállsz egy nagyobb állomáson ahol el tudod adni az adatokat és örülsz a bevételnek! :)

  Már kezdőként is össze lehet vele hozni 4-5milliót óránként, de ha már rutinosan ugrálsz éa szkennelsz, illetve okosan választod ki a rendszereket, akkor akár 10-12milliót is. Előnye még, hogy senki nem fog interdictelni, mert nincs nálad semmi értékes, nincs rakományod. Hátránya, hogy kissé unalmas tud lenni hosszabb távon, de nem is az a cél, hogy ezt az idők végezetéig csináld, csak az, hogy kicsit hamarabb össze tudj szedni egy kis pénzt valami komolyabb mindenes hajóra (pl. AspX), amivel már nagyon sokmindent meg lehet oldani a játékban.

  [ Szerkesztve ]

 • Cooper911

  senior tag

  Az elejében pont az a szép, hogy nehéz.
  Emlékszem amikor csóri kis Cobra MKIII-asommal csináltam a csempész melókat és majd el ájultam amikor 100k-s később 140k-s fuvarokat találtam. De az álltalános inkább 20-50k volt. Az így összekapirgált pénzen vett ASP explorert nagyon megbecsüli az ember. Még mindig ott áll a hangárban :D

  Én mindig azt tanácsolom a kezdőknek, hogy ne görcsöljenek, ne grindeljenek, ne akarjanak jövő hét végre Anacondát és akkor egy hosszú távú játék lesz számukra az ED.

  [Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]

 • Dyingsoul

  addikt

  Lenne egy béna kérdésem:
  A Föderációhoz kezdtem el repuzni, 91%-on volt a repum. Csináltam két Boom Data delivery-t és lement 83%-ra. Pedig direkt utánaolvastam, hogy ha repuzni akarok akkor olyan ember küldetését vegyem fel, akinek a feje mellett ott az adott frakció jele. Látom melyika Fed jele, olyan ember is adta a küldetést.. Jelenled Friendly vagyok egyébként velük és az a pláne, hogy egy felfelé kék háromszög is van az állapotjelző mellett. Lehet, hogy a data deliver-vel szintet léptem friendly-re és most a következő szint felé jelzi az állapotot, ezért ugrott visszább a %-os mutató?

  plusz kérdés: A felfedezésből jövő pénzt illetve reput lehet valahogy maximalizálni? Értem úgy, hogy távolabb megyek vagy van-e olyan központ ahol a legjobb áron veszik, vagy mitől függ? Van advanced discovery scannerem és detailed surface scanner is. Azzal csak közel megyek nem nyomok semmit és leszkenneli a bolygót (a szkennelés ideje szerintem függ az objektumtól is, de mindig megvárom a végét). Azért kérdezem mert leszkenneltem 3 rendszert is, ugrottam kb 60 LY-t és összesen kaptam 40.000 kreditet a kb egy órás munkámért.

  [ Szerkesztve ]

  YT: youtube.com/dyingsoulgaming --- Facebook: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream csatorna: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

 • Zeratul

  addikt

  Na meg hol a felfedezés öröme ha minden tálcán nyújtanak a játékos elé?

 • duvi

  Topikgazda

  "Lehet, hogy a data deliver-vel szintet léptem friendly-re és most a következő szint felé jelzi az állapotot, ezért ugrott visszább a %-os mutató?" Nem. Két küldetés nem dob ennyit a repudon, hogy egyből 83%-on legyél az előző szintről. A felfelé mutató kék háromszög azt jelzi, hogy javulóban a repud.

  Pénz szempontjából mindegy, hogy hol adod le az explo adatokat. Repu és rank szempontjából már számít, hogy kinek adod le. Vannak engineerek akiknél növelheted a repudat (pl. Farseer mamánál), vagy valamelyik fő frakciónál, ha szintet húzol.

  " leszkenneltem 3 rendszert is, ugrottam kb 60 LY-t és összesen kaptam 40.000 kreditet a kb egy órás munkámért." Nem szabad minden bolygót/csillagot leszkennelni! Csak azokat amik jól fizetnek. Ebben a képes útmutatóban megtalálod, hogy melyikért mennyit fizetnek. Beugrasz egy ismeretlen rendszerbe. Nyomsz egy adv.disc. szkennert. Ezután megnézed a rendszertérképen, hogy látsz-e jól fizető égitestet (ezek felismerésében segít a fenti kép). Ha látsz valami jót (pl. Earth Like, Water World, Black Hole...), akkor azokra mehet rá a surface scanner. Ezzel a módszerrel elég jól lehet keresni és közben nő az Explo rangod is. Ha nincs kedved random felfedezni és biztosra akarsz menni, akkor használd a Road to Riches útvonaltervezőt.

  [ Szerkesztve ]

  Samsung Galaxy S8

 • Dyingsoul

  addikt

  köszi a tippeket!

  A linkelt képen ahol írja az árakat, hogy mennyit ér a dudával, scannerrel, discovery scannerrel, ír egy olyat az értékesebbeknél, hogy "Terr". Az mit jelent? Terraformálható vagy mit kell tenni hogy ilyen százezres összegeket kapjak? :DDD

  YT: youtube.com/dyingsoulgaming --- Facebook: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream csatorna: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

 • 42861

  aktív tag

  Igen, terraformálhatót jelent. Ránézésre persze ez nem látszik. Earth like-ot, water és ammonia world-öt mindenképp szkennelj, az jó lóvé. High metal content sem rossz ha terraformálható, de ez ugye lutri. Csak szkennelés után derül ki. Baloldalt a részletes adatlapján írja, ahol látod a bolygó méreteit, összetételét, keringési idejét, " The planet is a candidate for terraforming "

 • Andie

  őstag

  Köszönöm a tanácsot! Nekem minden új és minden értékes! Ha a többieket untatja esetleg, akkor nyugodtan írhattok privátba is, bár szerintem sokan jönnek ide újoncok, akiknek ez mind új és jó infó.
  Megnézem ezt a bolygószkennelős dolgot. Láttam, hogy a térképekért fizetnek némi pénzt, mán ha elmész legalább 20LY távolságra, és ott adod el. De ilyen aprópénzek voltak ezek, párezer Credit, úgyhogy én még a default stantard scannert is leszereltem, asszem ahelyett van a docking computerem, ami elég hasznos (és gyors).
  Bolygót még nem szkenneltem, de érdekel, mert látom, hogy eléggé változatosak,és többre le is lehet szállni. Ez amúgy is érdekel gyerekkorom óta, ezért is amatőrcsillagászkodok :)

  Szerk: Ezek olyan bolygók, amiket a világon még 1 játékos sem látogatott meg? Jól értem?

  Emlegettétek többször ezt az AspX -et, jól értem, hogy ez legyen a következő kitűzött cél hajóügyben?

  [ Szerkesztve ]

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • duvi

  Topikgazda

  "Ezek olyan bolygók, amiket a világon még 1 játékos sem látogatott meg? Jól értem?" Vannak olyanok is, de nem csak ezekért kapsz pénzt. Minden számodra még ismeretlen rendszert meglátogathatsz és leszkennelheted az ott található égitesteket. Pár hozzászólással feljebb írtam, hogy miket érdemes szkennelni.

  "Emlegettétek többször ezt az AspX -et, jól értem, hogy ez legyen a következő kitűzött cél hajóügyben?" Az AspX szintén egy "mérföldkő". Nagyszerű multifunkciós hajó, amivel sokáig repülhetsz. Sőt! A későbbiek során, amikor már nem lesznek anyagi gondjaid, akkor is érdemes fenntartani egyet a flottádban.

  Samsung Galaxy S8

 • Andie

  őstag

  Oké, no most indítom a játékot.
  Felészültem, vigyázok, rajt :) Megnéztem a Route plannert. Írja szépen, hogy milyen csillag körül, milyen bolygókat érdemes lescannelnem.
  Pl itt van minnyár a legigéretesebb:
  27.66ly Col 285 Sector TE-Q d5-107
  -A 8 (771 ls) ELW
  -B 6 (56,839 ls) HMC
  -B 7 (57,012 ls) HMC
  -B 8 (57,012 ls) ELW
  -C 1 (54,530 ls) HMC
  -C 2 (54,560 ls) HMC

  Ha jól értettem, akkor el kell repüljek ide a Col285höz (28 fényévre), és sorra lescannelni surface scannerrel a felsorolt bolygókat. (mi az az ELW, HMC, stb a nevük mellett btw?)
  Mire kell a méregdrága Advanced scanner? Ha nem volna ilyen route plannerem, akkor azzal tudnám a meglátogatott naprendszert leszkennelni, hogy egyáltalán melyik bolygót érdemes közelről surface scannelni?

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • duvi

  Topikgazda

  A linkelt képen látható bolygó/csillagtípusok nevének a rövidítései (pl.HMC -->High Metal Content).

  "Mire kell a méregdrága Advanced scanner?" A nagy hatótávolsága miatt. Enélkül nem tudod gyorsan feltérképezni a teljes rendszert.
  Háromféle Discovery Scanner van:
  - Basic Discovery Scanner - Has a 500 LS range
  - Intermediate Discovery Scanner - Has a 1,000 LS range
  - Advanced Discovery Scanner - Has a system-wide range

  "...egyáltalán melyik bolygót érdemes közelről surface scannelni?"
  A képen látható a különféle bolygók, többféle szkennelési értéke. Ez alapján a Disc.Scan után egyből láthatod, hogy melyiket érdemes Detailed Surface Scannerer is leszkennelni (pl. Earth Like, Water World, Black Hole...).

  [ Szerkesztve ]

  Samsung Galaxy S8

 • Andie

  őstag

  Értem. De itt a routeplannerben már amit említ bolygókat, mind értékes és le kell közelről surface scannelnem, ugye?

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • Andie

  őstag

  Atyagatya, hát ezek kib..ott messze vannak. tizenvalahány ugrás. Közben tankolni is kell.. :)

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • duvi

  Topikgazda

  Erre lett kitalálva a Fuel Scoop ;) Persze ennél is számít a méret és a minőség!

  Samsung Galaxy S8

 • Andie

  őstag

  Aha, ez tuti jó, frankón töltöget vissza. :C
  Na most ideértem a Col 285 Sector TE-Q d5-107 rendszerbe. Itt kéne legyen 6 jólfizető bolygónak. De a system map szerint csak 3 nap van... Hol vannak a bolygók? :F

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • duvi

  Topikgazda

  "Beugrasz egy ismeretlen rendszerbe. Nyomsz egy adv.disc. szkennert. Ezután megnézed a rendszertérképen, hogy látsz-e jól fizető égitestet (ezek felismerésében segít a fenti kép)."

  Samsung Galaxy S8

 • Andie

  őstag

  Aha, tehát a 1,5 millás Adv. scanner nélkül hiába jöttem most ide az Isten hátamögé egy surface scannerrel... Pedig találtam már bolygókat is, világítottak fényesen a távolban. Egy szép kettős bolygós rendszer körül keringek épp, de nem engedi surface scannelni, vagy legalábbis nemtudom hogy kéne.
  Akkor mehetek vissza a bázisomra, gürizni kicsit még az Adv.scannerért.. :(

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • duvi

  Topikgazda

  Hümmm...
  Megkérdezted, hogy: "Mire kell a méregdrága Advanced scanner?"

  Válaszoltam, hogy: "A nagy hatótávolsága miatt. Enélkül nem tudod gyorsan feltérképezni a teljes rendszert."

  Detailed Surface Scannerer automatikusan működésbe lép, amikor szkennelési távolságra kerülsz a kijelölt égitesthez.

  [ Szerkesztve ]

  Samsung Galaxy S8

 • wollnerd

  aktív tag

  Természetesen ne felejtsd el fire groupban beállítani az Ad. D. scannert 1-es vagy 2-es (tüzelési) gombra. :)
  Én már augusztusban fedeztem fel ezt a scannert, de sokáig nem értettem hogy is működne és közben végig ott csücsült a hajómban és csak október közepén vettem észre/tudtam meg hogy be kell állítani a fire groupban, akkor épp félúton voltam a Sagittarianus A*-ba. :DDD

  PC: Gigabyte Z97X-Gaming 5, Intel i7 4790K 4.0 Ghz, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1080Ti, Windows 10 Pro 64bit, HTC Vive

 • duvi

  Topikgazda

  Inkább kérdezzetek ha valami nem világos, vagy használjátok a topic keresőjét. Igyekszünk mindig gyorsan válaszolni.

  Samsung Galaxy S8

 • Andie

  őstag

  Jóvan, tökfej vagyok na :)
  Mer itt elkezdtem okoskodni, hogy ha megvannak a csalós listából (route rich) a naprendszerek, körülöttük a bolygók, akkor kell-e ez az Adv.Scanner? És úgy értelmeztem, hogy akkor már nem :) Bocsi.

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • Mister_X

  nagyúr

  Megcsinálhatjátok azt is, mint én az első napjaimban, hogy elkezdtek a bolygók síkjában egy pályán keringeni, majd amelyik csillag mozog, az bolygó lesz ;] Adv scanner megy csak dudálás és minden égitest meglesz.

  "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

 • Andie

  őstag

  Hű srácok, egy tök érdekes küldim volt az előbb! :)
  Valami korábbi mission forwardjaként elküldtek egy bolygóscan-re. Írta, hogy kelleni fog a rover, szóval gyorsan vettem egy tárolót meg egy scarabot a hajóra. 500 pénzt ígértek a küldetésért! (és nem volt semmi figyelmeztetés, hogy ez veszélyes vagy tiltott!!)
  El is mentem a rendszerbe, scanneltem a békönt, és kiadta melyik bolygóra menjek. Odamentem, elkezdtem lavírozni a felszine fölött, mir megjelent a Search Point vagy mi. Követtem, de mindig arrébb ugrott - már azt hittem, valami nyulat kell elkapni vagy ilyesmi. De nem, egyszer rátaláltam egy kis városra, vagy létesítményre. Leszálltam, scarabbal odagurultam, de nem írta, mit kell itt csinálnom. Ha túl közel mentem, akkor figyelmeztettek, hogy szitává lőnek. Keringtem a bázis körül mint a hüje, mire megnéztem egy youtub videót, hogy mit kell itt csinálni. Mutatták, hogy a piros tartályt kell keresni. Ott is volt. Addig ügyeskedtem, hogy anélkül le tudtam scannelni, hogy átléptem volna a piros kerítést. Csakhogy valahogy észrevették, és rögtön támadni kezdtek. Pucoltam mint állat :)
  A baj ott volt, hogy a hajómat is lőtték, túl közel szálltam le. És megint ugyanaz történt, mint a hajókkal szokott lenni, rögtön offline lett a shieldem. (mondjuk lehet, hogy már régóta lőtték, mire én a scarabbal beparkoltam...)
  De lehet, hogy még mindig ilyen gyenge a pajzs?
  - 4E shield Generator -om van
  - 2x 0A Shield Booster -rel.
  + a hull erősítés.

  Amúgy nagyon izgi volt ez a küldi, meg is kaptam az 500 pénzt. Meg tudom venni végre az Adv.Scannert, megyek felfedezni :)
  Ja, és még egy döbbenetes élményem volt este: átrepültem egy fleren! Akkora napkitörés volt az egyik csillagnál, hogy egyenesen belementem, rohadt látványos volt :C

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • Vesa

  addikt

  A dolog lényege, ha beérsz a rendszerbe, azonnal nyomsz egy Adv.D.Scan-t. (innentől a teljes rendszert látni fogod feltérképezve a system map-on)

  A Road to Riches listában a Planets oszlopban az adatok mindig egy számmal kezdődnek (pl.3 (629 ls) HMC, vagy B4 (7,440 ls) TWW). Ez azt jelenti, hogy a csillagtól számítva hányadik bolygót kell szkennelni (jelen példában az első esetben a harmadik bolygót, míg a második példában a "B" csillag negyedik bolygóját).
  Mint látható, a második eset már nem igazán éri meg, mert messze van. Általában a "B" vagy akár "C" csillagokkel nem is érdemes foglalkozni, mert sokáig kell utazni, nem lesz hatékony a dolog. Tehát csak oda menj, ahol "A" előtag van, vagy csak simán egy szám, de a zárójelben lévő "ls" értékből is látod, mi az ami közel van a csillaghoz.

  Tehát elsütöd az Adv.D.Scan-t, majd a system map-on kijelölöd a cél bolygót, odarepülsz, és vársz amíg a surface scanner végez (ehhez már nem kell nyomkodni semmit, automatikus a folyamat). Többi bolygót hagyod, mész tovább. Kis rutinnal gyorsan lehet így pénzt keresni.

  [ Szerkesztve ]

 • to.ca

  tag

  Basszus, komolyan, még mindig itt tartasz?
  Hányszor leírták már itt neked, hogy az E-s pajzs még látványelemek is kevés!?
  Szívesen segít itt mindenki, de
  értő olvasás, légyszi-légysz!

  load"elite",8,1

 • Novver

  aktív tag

  Úristen, anno 2015-ben én is pontosan ezt csináltam a Sidewinderrel :D

  Rendszerbe be, körbe körbe mozog, kémlel csillagot, hopp ez mintha mozogna, go feléje, megvagy öcsi :D

  Régi szép idők :U

  Origin/Steam/Uplay: Novver / Battle.net: Novver#2884 / Minden egyéb játékban is: Novver

 • Mister_X

  nagyúr

  Nekem addigra már volt egy Viper MKIII-am ;] De ugye tipikusan a kezdő játékos, aki kicsit is érdekelt a csillagászatban és épp útba volt a kezdő rendszere mellett egy lakatlan rendszer, amiért kapta a pontokat. Vagy három rendszerben írtam le a spirálokat bolygókra vadászva.

  "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

 • wollnerd

  aktív tag

  Srácok, egy kis bajba kerültem... :( (De közben nem is értem hogy miért van ez így is?!!?!)
  Eddig az Obsidian Orbital egyetlen federációs mirror faction általi the ant hill mob kalózok levadászatos küldiket vállaltam el Merope rendszerbe. most délelőtt fejeztem be egy adott küldit, visszamennék Maia-ba, egyszercsak VALAMI nagyon gyanús lett. Egy rendőr (piros színű volt!!) megállított és elkezdett lőni, meglógtam, de nem tudok bedokolni az Obsidian Orbitalba. Hostile lettem a Controling faction-nal? :( (Eddig is tudtam hogy a fejvadászattal hostile is lehetek az adott miror factionnal, de nem tudom leadni így a küldetéseket!
  Na ez az amit nem értek! MIÉRT hagyja a controling frakció, aki IRÁNYÍTJA AZ ÁLLOMÁST ha én olyan küldit vállalok el (még akkor is ha egy másik mirror fakciótól van, amivel hostile lehetek sajátjával?! :F
  Mutatok egy képet:

  Itt az látszik hogy a legfelső frakcióval 41%-os vagyok, nem pedig 0 vagy alatti százalékos... WTF?
  És a Merope Exp. fleet 1%-os... Ryder pedig 0%-os...
  Mit csináljak? :( Nyilván küldetéseket kéne teljesítenem az adott frakciónak hogy ismét javuljon a repu...
  De nem tudom hogy egyszerű ez...
  Nem értem miért így kell lennie! A frakciók igazán megkülönböztetnék a jó és rossz cselekedetem. Márpedig én a rossz, WANTED embereket lövöm csak és (mindig a scan után) ki és nem a clean, ártatlanokat! :(((
  Voltak olyan mission target-ek amik wingben voltak...

  [ Szerkesztve ]

  PC: Gigabyte Z97X-Gaming 5, Intel i7 4790K 4.0 Ghz, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1080Ti, Windows 10 Pro 64bit, HTC Vive

 • 42861

  aktív tag

  Pedig nincs itt semmi látnivaló. Felveszed a küldiket Józsiéktól, hogy lődd szét Pistiék (Controlling faction) haverjait. Ráadásul ezeket a küldetéseket azon a helyen veszed fel, ahol Pistiék a górék. Ne haragudj... de utána én sem látnálak szívesen.. :)

  Szerintem ezeket a küldiket buktad. Illetve ha van a rendszerben egy másik állomás ahol nem Pistiék a górék, akkor esetleg ott le lehet adni őket. De ebben nem vagyok biztos.

 • duvi

  Topikgazda

  A Transactions fülön nincs semmi büntetés? Attól, hogy csak wanted hajókat lősz ki, még simán lehetsz hostile egy minor frakciónál. Elég ha folyamatosan kilövöd az adott frakció hajóit. Egy idő után eléred a hostile szintet, amit nagyon nehéz visszafordítani, főleg egy olyan rendszerben, ahol nincs outpost.

  Samsung Galaxy S8

Hozzászólok Aktív témák