Hirdetés

2019. február 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-09-10 21:33:39

Mobilarena

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36001) wollnerd válasza 42861 (#35999) üzenetére


wollnerd
(fanatikus tag)

Hát, igen azért mégis van benne valami... Na mind1. :)
Sztem ezek a küldetések nem vesztek el, ugyanis már nincs leadási határidejük, mert már teljesítettem.
Az kéne, hogy egy másik állomáson, ahol ez a frakció nem controling, és akkor az ottani küldetésük teljesítésével visszaszerezném a bizalmukat, és akkor tudnék dokkolni az Obsidian O.-ba és leadni azokat a küldiket. Csak nem tudok egy jó mirror faction keresőt ahol kilistázná a nem controlling állomásokat a közelben az adott mirorr faction megadásával... Az eddb-en lévő keresőt nem igazán értem..

(#36002) wollnerd válasza duvi (#36000) üzenetére


wollnerd
(fanatikus tag)

Outpost? Maia-ban van egy amiről tudok, Moni Hub...
Na akkor asszem behozatom a Plejádokba a 800 m/s-es viper adatszállítómat. :)

(#36003) duvi válasza wollnerd (#36001) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

A szomszédos rendszerekben nézz körül. Ha valahol találsz outpostot vagy felszíni bázist (ezeknél nincs security hajó), ahol questet is adnak, akkor ott vissza tudod fordítani a repudat. Persze javítani mindig nehezebb, mint lerontani, szóval sokat kell dolgozni érte. Elég ha megszűnik a hostile és onnantól újra használhatod a nagyobb állomásokat is.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S8

(#36004) pcnet válasza duvi (#36003) üzenetére


pcnet
(őstag)

Az elmúlt néhány hétben ugyan abban a rendszerben lövöldözök egy hazresben. Pár napja jött egy üzenet, hogy xy minor frakcionál unfriendly vagyok. Akkor érdemes lenne odébb állnom? Combat rangot húzom, dangerous lenne a cél SCB tuning miatt. :R

(#36005) duvi válasza pcnet (#36004) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Amennyiben nincs konkrét terved azzal a frakcióval és nem ők a controlling, akkor maradhatsz. Persze a BGS miatt folyamatosan mozgásban vannak az influencek, tehát lehet, hogy egyszer csak ők lesznek a vezetők ;] Combat rang húzáshoz inkább a CZ-ket ajánlanám, ha nem fontos a pénz. Időarányosan sokkal gyorsabban lehet szintezni, főleg ha tudatosan válogatod a célpontokat (megfelelő rangúakat lövöd csak ki).

Samsung Galaxy S8

(#36006) duvi


duvi
(Topikgazda)

A holnapi patch miatt, egy kis emlékeztető:
3.0-tól mindenki figyeljen oda az új büntetésrendszerre!
Ezen kívül nem árt lementeni a config fileokat és aki teheti, adja le az explo adatait, valamint a folyamatban lévő questjeit!

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S8

(#36007) orientcx válasza wollnerd (#35998) üzenetére


orientcx
(őstag)

Ahogy azt a többiek is írták, ha egy adott frakció hajóit lövöldözöd ki, akkor durcik lesznek, és az tök mindegy, hogy azok egyébként wanted státuszúak voltak-e vagy sem. Ez pont úgy megy, mint nálunk napjainkban: hiába tolvaj rabló gazember az illető, ha a mi tolvaj rabló gazemberünk, akkor nyugodtan tovább szerelgetheti a gázt, és mindenki megnézheti magát, aki ezt szóvá meri tenni. :K Arra mindenképp ügyelni kell, hogy az uralkodó frakció bajszát ne nagyon cibálgasd meg. Az is igaz, hogy a befolyások folyamatosan változhatnak, de a legtöbb helyen akkora a különbség, hogy csak ritkán cserélődik a helyzet, és azt is jóval előre nyomon lehet követni.
Ha egy rendszer HazRES-eibe beteszem a lábam, egy-két nap alatt így néz ki a népszerű(tlen)ségem


ez nem probléma, csak a kormányzó párt szeressen nagyon

És ahogy az lenni szokott van egy jó, meg egy rossz hírem.
A rossz hír az, hogy a felszíni bázisokkal nem érdemes próbálkoznod(ha megközelíted a bázist, és vörösben pompázó hostile felirat éktelenkedik a kijelződön, inkább fordulj is vissza, mert lehet ugyan, hogy egy árva mostly harmless security Condor márkájú hajó sincs a környéken, de egyrészt a dokkolási engedélyt úgy is azonnal visszavonják, másrészt(és ez a lényegesebb) a hölgy a hajódon azonnal visítozni fog, hogy "attention, shield generator attac".
Én össz 2x próbálkoztam ezzel, és egyszer majdnem oda is kozmáltam, mert már csak pár méterre voltam a landing pod-tól, mikor eszükbe jutott, hogy ők tulajdonképp nem is szeretnek engem olyan nagyon. Hogyan is fogalmazzam, elég mozgalmas volt az a visszaút a zónán kívülre, azt hiszem az ilyen manővert nevezték el a Don kanyarban fejvesztett menekülés helyett a sokkal jobban hangzó "rugalmas elszakadás"-nak :B
Outpostot nem próbáltam, mert oda ugye nehezen tudnám begyömöszölni a Corvette-t, az kb olyan lenne, mint ha Emilióra akarnál ráhúzni egy gyerek hálózsákot. :)
A jó hír viszont az, hogy a hostile státusz pont úgy működik, mint a szövetségekhez való allied állapot(az ugye ha nem pedálozol, akkor egy idő múlva magától 75% friendly-re csökken). Hát kb így megy ez a negatív oldallal is. Ha egy darabig odébb állsz, akkor az a hostile magától unfriendly-re redukálódik, és egy-két nap fejvadászkodás után(természetesen csak a konkurencia wanted hajóira) még vacsorázni is meg fognak hívni, esetleg még a nem túl előnyös külsejű lányukat is hozzád akarják majd adni(na akkor van ott az ideje, hogy átköltözz Colonia-ra, vagy thargoidnak álcázd magad :D .

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#36008) orientcx


orientcx
(őstag)

Ja, az előző hosszú szöveggel csak azért szennyeztem be a topic-ot ilyen csúnyán, hogy még a mai napon értelme legyen elolvasni, mert holnaptól(Beyond) ki tudja mi mire fog megváltozni :D

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#36009) Andie


Andie
(őstag)

No srácok, hála nektek, össze explorerkedtem 30 millát. Meg is vettem az álom ASP Expit, most fel kéne pimpelni. Néztem ezt a buildet, jó lesz mindenesnek? (kicsit még explorerkedek, aztán elindulok egy enginert megkeresni)

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#36010) brd válasza Andie (#36009) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

Kezdésnek annyi, hogy szerintem felesleges a Military hull, ha lemegy a pajzs, nem egy ASP-vel fogsz viháncolni tovább, ahhoz az túl nagy és nehezen fordulgat. A Heat Sink Launcher hasonlóan szerintem felesleges, azoktól a fegyverektől nem fog túlmelegedni a hajó, explorerkedni meg ez a fitt úgysem jó, nincsen rajta Fuel Scoop. Inkább toljál oda chaff-ot, vagy rakéták ellen Point Defence-t, vagy még Shield Booster-t.

The only real valuable thing is intuition.

(#36011) wollnerd válasza orientcx (#36007) üzenetére


wollnerd
(fanatikus tag)

Köszi a részletes választ! :)
A shield generator attack-ot már meg tapasztaltam sajnos ott az Obisidant állomásnál... szépen, egykapásból 11%-os lett a shield generátor modul állapota. :( (Egyébként ez a railgun egyik exp. effect teszi lehetővé az ilyen sebzést? Mintha ezt olvastam volna az SG-n, az ATR hajók kapcsán.)
Amúgy érdekes módon Moni Hubra se tudtam leszállni a viperrel... megtagadták, de Merope-ben az Alcazar's hope-ben el tudtam vállalni pár utasküldit és akkor ezzel már feltornáztam unfriendre.
De most át kéne gondolnom hogy hogyan növeljem a fed. rank-ot a könyéken, ha már nem csinálhatom tovább ezt a fejvadászatos küldit se... (pedig olyan jónak tűnt... :( majd' dupla annyit is tudtam keresni közben... mission reward+bounty reward)

(#36012) duvi válasza wollnerd (#36011) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Fed rank húzásra, menj el Ceos-Sotis data szállításra. A létező leggyorsabb módszer.

Samsung Galaxy S8

(#36013) Vesa válasza duvi (#36012) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Azt nem nerfelték legutóbb?

(#36014) duvi válasza Vesa (#36013) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Tudtommal még műxik, de hogy a holnapi patch után mi lesz, azt nem tudom...

Samsung Galaxy S8

(#36015) 42861


42861
(fanatikus tag)

Mától egy hétig akciós a játék az Xbox Store-ban. Standard (6k), Commander Deluxe (12k) és a Horizon Season Pass (6k) is.

(#36016) Secundus


Secundus
(kvázi-tag)

Ma reggel leparkoltam a Cutter-t a Garay állomáson Deciat rendszerben, hogy amikor élesedik az új kiegészítő, akkor az elsők között tudjak bejelentkezni Farseer mamához. Kérdésem a következő: Material Trader hol található? Minden nagyobb állomáson, vagy csak speciális helyeken? Milyen átváltási aránnyal lehet csereberélni az alapanyagokat? Mennyi alapanyag kell, hogy a Grade 5 maximumát elérjem Farseer mamánál (Increased FSD Range)?

Gigabyte GA-H61MA-D2V, Intel Core i5-3570, 16GB DDR3 1600 MHz, SSD Kingston 240 GB, Gigabyte GTX960 OC 4GB DDR5

(#36017) Pissti válasza Secundus (#36016) üzenetére


Pissti
(lelkes újonc)

Legalább öt pörgetésre való legyen nálad. Nem tudom mi lesz a végleges, de a bétában nekem kb. 5-6-ból sikerült közel a maxra pörgetni.

(#36018) Andie


Andie
(őstag)

No jól kirántották alólam a szervert 2 csillag között, a hipertérben :) Ilyenkor mivan? Mikor legközelebb belépek, ott fogok száguldani? Vagy kidob ilyenkor a nagy deepspace-be? remélem nem pörögnek alattam az események amig offline vagyok és lőnek szét (solo-ban vagyok). Pont Maiából hozok egy Metal Alloy-t a mérnökömnek. Döbbenet, hogy minden második ugrásnál ki akarnak venni , mert "hü milyen fincsi cargo, big haul" -big az anyád, 1 db cucc van nálam, az is valami 10ezer cr, mi a fenéért szúrja ennyire a szemüket? (itt egy kis balance elkelne a játéknak, hogy ne akarjanak már szétszedni 2 percenként egy falat kenyér miatt).
Egyszer már egyébként eljutottam vissza félútig de berántott egy nap, és mire meglógtam, túlmelegedett a hatch (99% hull) és kiszóródott a cucc. Nem kicsit voltam ideges (kb 20 ugrás az út).
Kíváncsi leszek erre a mérnök dologra, ha végre odaérek.
Mikor lesz online a szerver? Kivárják a fix 18.30-at, vagy van esély, hogy hamarabb?

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#36019) pcnet válasza Andie (#36018) üzenetére


pcnet
(őstag)

A csillag közelében leszel normál térben, ahonnét elugrottál szakadás előtt.

Nem fognak kilőni, mivel offline vagy, de ugye szerver is offline.

Azt, hogy mikor lesz online a szerver, nem lehet előre tudni, mi jön nekik közbe.

[ Szerkesztve ]

(#36020) 42861


42861
(fanatikus tag)

(#36021) duvi válasza 42861 (#36020) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Új launcher van és lehet, hogy újra kell authenticalni!

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S8

(#36022) 42861 válasza duvi (#36021) üzenetére


42861
(fanatikus tag)

Xbox-on játszom, ilyen gondjaim nincsenek. :)

Ami viszont érdekes, hogy a patch note nem írja a Type 9-hez a plusz 8-as internal helyet. Ez végül kimarad vajon? Type 10-nél írja, hogy a PD ugrik 6-ról 7-re.

(#36023) Pissti válasza Secundus (#36016) üzenetére


Pissti
(lelkes újonc)

Alább olvashatod, hogy mit hol lehet fellelni. Elméletileg le lehet rá szűrni a galaxy map-on.

Traders are split into types – Raw, Manufactured and Encoded.
• Each trader type only trades in their type of materials and can be found in different economy types. Locations material traders can be found are:
- Raw Materials Trader: found at extraction and refinery economies, only trades in raw material found on planet surfaces and planetary rings.
- Manufactured Materials Trader: Found at industrial economies, only trades in manufactured materials.
- Encoded Materials Trader: Found at High Tech and Military economies, only trades in encoded materials.
- Systems also need to be mid to high security systems and have populations between 1,000,000 and 22,000,000.

(#36024) orientcx válasza Secundus (#36016) üzenetére


orientcx
(őstag)

anyag kufár 3 féle van, egy a data, egy az ásványi, és egy a manufactured materialokkal seftel. Mint tudjuk, 5 különböző ritkaságú cucc létezik(very common-tól a very rare-ig). ezeket a képen látható osztályokba sorolták(egy-egy sor egy-egy osztály, pl chemical, thermic, heat, stb)

Azonos osztályban ha egy ritkábbról egyel gyakoribbra cserélsz, 1 db-ért hármat kapsz, ha kettővel gyakoribbra, akkor 3x3=9 db-ot, hárommal gyakoribbra már 3x3x3= 27, és így tovább. Visszafelé viszont minden a duplájába kerül, egyel ritkábbért már 6 db -ot kell adni, aztán így felfelé. Hiába, ezek a kufárok pofátlan haszonkulccsal dolgoznak. :) Ha viszont nem azonos osztályú anyagok között akarsz cserélgetni, akkor már drasztikusan romlik a cserearány.
Én a Beyond-ra készülve kidobáltam az összes gyakoribb cuccokat, és a helyeket kizárólag rare, de főleg very rare anyagokkal tömtem tele, amiket aztán most bármire, és a sokszorosára azonnal el fogok tudni csencselni.
A másik, hogy ha valamiből ötös szintű fejlesztésed van, akkor az új rendszer elfogadja négyes maxnak, így egyből ötösön lehet kezdeni a tuningot. Én minden fontos mérnökhöz elmentem, és egy-egy szűz darabot feltoltam ötösre(tökmindegy hogy sikerült az első próbálkozás, a lényeg csak annyi, hogy ötösön legyen), és le is pakoltam náluk, így mindenhol van egy olyan darab, amit már egyből ötösön kezdhetek majd feltolni.

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#36025) 42861


42861
(fanatikus tag)

Xbox-on 12 GB az update. Mi az? Jött még 3 galaxis? :D

(#36026) bot1978


bot1978
(fanatikus tag)

Azt hol írja, hogy mikor lesz online a server? percek, órák, esetleg napok? Mennyi szokott lenni egy ilyen verzsönváltás?

A digitális kripto a semminek az a formája, amit még ki is lehet számolni, ezért Te kiszámolod a semmit, mert mások azért fizetnek, hogy eltüntethessék a valamit.

(#36027) Andie válasza bot1978 (#36026) üzenetére


Andie
(őstag)

Írták, hogy 9 óra. Tehát 9.30kor lekapcsoltak (UTC vagy mi, az nálunk már 10.30 volt) és 18.30 (19.30)kor lesznek tervek szerint online (ha minden jó sikerül)

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#36028) duvi


duvi
(Topikgazda)

Commander Chronicles: The Deal

Samsung Galaxy S8

(#36029) Ice_Man22 válasza duvi (#36028) üzenetére


Ice_Man22
(senior tag)

Az utolso kepkockan lathato hajo.... Guardian lehet?

(#36030) duvi válasza Ice_Man22 (#36029) üzenetére


duvi
(Topikgazda)

Szerintem igen :K Könnyű vadász, esetleg egy drón?

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S8

(#36031) Ice_Man22 válasza duvi (#36030) üzenetére


Ice_Man22
(senior tag)

Inkabb dron nak nezem en is.

(#36032) duvi


duvi
(Topikgazda)

Lehet tölteni a patchet! :C

Samsung Galaxy S8

(#36033) to.ca válasza duvi (#36030) üzenetére


to.ca
(fanatikus tag)

Guardian skimmer.

load"elite",8,1

(#36034) duvi


duvi
(Topikgazda)

Megy a játék!!! :K

Samsung Galaxy S8

(#36035) korte019


korte019
(lelkes újonc)

Én még frissítek, de kíváncsian várom :P

(#36036) orientcx


orientcx
(őstag)

Ha valakit érdekel, megújult az inara, fent vannak az új mérnöki tuningok, alapanyagok.
Ez gyors volt :C

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#36037) kiskuplung


kiskuplung
(senior tag)

Nálam 500 Internal server error-ral elszáll a launcher, sajna. Pedig ma már szerettem volna visszapattanni :)

(#36038) Andie válasza duvi (#36034) üzenetére


Andie
(őstag)

Steam 19.37kor be is frissítette. A főmenüig elindítottam, a launcheren nem sok változást látok (de újra bejelentkeztetett, és küldött egy email verificationt is), a planet generation eltartott vagy 2 percig, aztán tudtam volna menni soloba, de most a gyereknek kell mesélnem :)

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#36039) bot1978 válasza Andie (#36027) üzenetére


bot1978
(fanatikus tag)

köszi, legalább ellapátoltam a havat, mondjuk most is esik így az értelme végtelen közelít a semmi felé, de az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget. Közben magában mormolhatja, hogy Viktor. Esetleg.

Az állást a serveren tárolja ugye? Csak mert nekem uninstall lesz, mivel nincs ennyi szabad hely a rendszer SSD-men. szííívás :DDD

A digitális kripto a semminek az a formája, amit még ki is lehet számolni, ezért Te kiszámolod a semmit, mert mások azért fizetnek, hogy eltüntethessék a valamit.

(#36040) ZSoros


ZSoros
(újonc)

Ráugrottam Ram Tah kérésére. Gondoltam végigkurkászok pár bolygót, hátha pont nekem lesz mákom... Erre a rendszerbe belépés és dudálás után ez fogad:
...nem engedi betenni a screenshotot :-(

Na mindegy, a nav panelen még unexplored bolygónál is megjelent a Guardian site POI.

(#36041) 42861


42861
(fanatikus tag)

Edshipyard.com-on már elérhető a Chieftain. Plusz a módosított Type 9 és 10 is. Coriolis-on még alszanak.

(#36042) brd válasza bot1978 (#36039) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

Az állást igen, de beállításokat a userprofilodban tárolja, ha OS (re)installt tervezel, erre figyelj!

The only real valuable thing is intuition.

(#36043) bot1978 válasza brd (#36042) üzenetére


bot1978
(fanatikus tag)

köszi, inább összekapartam. Voltak kisebb 4GB-os Oculus cuccok, azokat szedtem le és telepítettem máshová.

Viszont frissítés után 1,3GB-al nagyobb lett az ED, vagy csak szemetet hagy valahol az update?

A digitális kripto a semminek az a formája, amit még ki is lehet számolni, ezért Te kiszámolod a semmit, mert mások azért fizetnek, hogy eltüntethessék a valamit.

(#36044) 42861


42861
(fanatikus tag)

Némi észrevétel. Ha egy bolygó sötét oldalán landolunk, most már "nem kapcsolódik fel a villany". Eddig mindig kivilágosodott egy kicsit a felszínhez közeledve. Most tök sötét van. Zsír. Tetszik.

Másik. Nagyon szépek lettek az új bolygószínek. Talán egy nem szándékos trollkodás a fejlesztők részéről. Meglátogattam a kínai pajzsos mérnököt... Hát nem sárga lett a bolygója? :D

(#36045) Cooper911


Cooper911
(senior tag)

Hmm... új Voice pack mondjuk többet ér mint a majdnem annyiba kerülő karácsonyi füzér :D

Elite Dangerous Distant Worlds 2 Hajónapló: https://inara.cz/cmdr-logbook/9185/

(#36046) Vesa válasza 42861 (#36044) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

"Eddig mindig kivilágosodott egy kicsit a felszínhez közeledve. Most tök sötét van. Zsír. Tetszik"

Huh, az szuper, eddig is marha nehéz volt bármit megtalálni. Reálisnak mondjuk tényleg reális, csak ez még mindig egy játék, nem lenne baj, ha belőnék az egyensúlyt realitás és játszhatóság között.

(#36047) wollnerd válasza 42861 (#36044) üzenetére


wollnerd
(fanatikus tag)

És akkor ebben az esetben a hajó fényszórója segít a kivilágításban? :) Egyébként van kijelzőjelzése ha felkapcsoljuk a lámpát? Eddig nem találtam... És sokszor eddig nem igazán tudtam megállapítani (pl. egy fényes starportból felszállva nem látszik a hajó fénye a cockpicból) hogy felkapcsoltam vagy lekapcsoltam... :U

Egyébként is, a következő kivi kérdésem eléggé furán hangzik:az ED pilóták szoktak-e a fényszórójukkal egy másik játékost figyelmeztetni valamire, vagy elsőbbséget megadni a másiknak, mint az autósok? :D

Más: kipróbáltam az új küdetésrendszert a Ceos-Sothis rendszerpárnál és nekem nagyon tetszik így. Szimpatikus a reward választás. :)

[ Szerkesztve ]

(#36048) pcnet válasza wollnerd (#36047) üzenetére


pcnet
(őstag)

A fények állapotát a jobb panel / Functions fülön tudod ellenőrizni, external lights néven van.

Fényekkel szerintem nem nagyon jeleznek egymásnak a parancsnokok. Egyszer villogtam egy játékosnak outposton, vártam a dokkra, ő épp szállt fel. Szembe állt velem, vissza villogott, kétszer körbe fordult a tengelye körül, majd rám írt, hogy "Mi a helyzet a nagy sötét galaxisban?" és elugrott. Azóta inkább nem villogom le a parnacsnok társakat! :D

(#36049) raymi16 válasza 42861 (#36044) üzenetére


raymi16
(tag)

Végre nem kapcsolják fel a villanyt! :DDD Ez kiakasztó tudott lenni, főleg mikor világosabb volt majdnem mint a napos oldalon! :Y

Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!

(#36050) Mister_X


Mister_X
(PH! nagyúr)

Type-10-en mit változtattak?

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.