Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diopapa
addikt
Ez nagyon jónak tűnik köszi!
@(#1277): A táblázat alapján dolgoztam, abban olyan van pl, hogy: "dom. Appliances", duvi wikinjén Domestic Appliances. Most nem tudom megnézni, de hajlok rá, hogy ingame is úgy van. Ugye a marketdump meg egy harmadik nevet ír, simán a név kötőjel nélkül, (domesticappliances) szóval itt is kell majd alakítani..

-
én is láttam bányászokat, valamelyik gyűrűs gázóriásnál van egy hely ott bányászgatnak. én még nem próbáltam, de gondolom benne lesz a véglegesben. bonyolult, hosszú küldetéseket is adnak majd, amik a szintedhez igazodnak, meg lesz még egy rakás dolog már a beta 2-ben is, amit még csak rebesgetnek. a hírlevelekben általában csepegtetnek infókat.
-
Nosam
aktív tag
válasz
Viper26
üzenetére
Dehogy is, pl alapból egy rakás hajó lesz 25, hogy lenne már ez a végleges játék. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy a frontiernél alapból 235 ember dolgozik szóval nem egy kis kiadóról van szó. Hogy mi ennyit kapunk egyelőre az egy másik kérdés, a dev verzió naponta frissül, nem fogják nekünk naponta lefordítani az egész kódot meg javításokat feltölteni hozzá, mert 75 ezer embernél ez nagyon komoly support oldalt követelne egy fejlesztés alatt...
-
Viper26
nagyúr
"Konkrétan a bányászat, salvage, frakció repuk érdekelnének."
Na ez engem is érdekelne, bár túl nagy reményeim nincsenek ezzel kapcsolatban, sokkal esélyesebb, hogy ez is DLC lesz valamikor.
Viszont akkkor meg az a végleges tartalom jelenleg amit most látunk, de akkor meg így eléggé sovány (teljes játéknak.) -
duvi
nagyúr
válasz
Viper26
üzenetére
Nem feltétlenül, bár nem kizárt. Több modul, DLC formájában fog kijönni később (fps, planetside...). A mostani hírlevélben új állomásról és változatosabb küldetésekről van szó. Ezek bőven beleférnek az év végi megjelenésbe. Engem az érdekel igazán, hogy a béták ismert moduljain kívül, van-e érdemi tartalmuk még finishben. Konkrétan a bányászat, salvage, frakció repuk érdekelnének. Ezek állapotáról van valakinek bárminemű infója?
-
Viper26
nagyúr
Annyi mindent akarnak az alapjátékba, hogy szerintem reálisan kb. jövő ősszel lesz ebből megjelenés, már ha nem akarják összecsapni.
-
Nosam
aktív tag
Meg azon gondolkodtam, hogy a HUD lehetne kicsit futurisztikusabb. Ez a kis változás ami van, ebből mondjuk egyedül a tűz ikonnal van bajom. A fegyver ledek viszont jók, hogy vékonyabbak lettek. Bár ahogy láttam az Elite fórumon, sok csirke azon panaszkodik milyen bonyolult ez a játék. Meg nem képesek beleolvasni még egy pdf-fájlba sem, hogy ugyan a HUD melyik része mit mutat, minek van ott...
Amiben viszont sokaknak igaza van, bár ezt a bétának tudom be, hogy azért nem ártana, ha a játékban hajó vásárlás előtt meg lehetne nézni, elolvasni a specifikációt, hogy ugyan mégis milyen hajót vesz valaki egy rakás pénzért.

Diopapa: Akkor remélem ebben is úgy lesz!

-
Nosam
aktív tag
Fasza. Lesz még egy jó pár fajta elvileg, itt vannak még thumbnail-ek és koncept rajzok a régebbi hírlevelekből amelyeken vannak modulok, egy rakás féle fajta állomás és egyéb nyalánkságok:
Variation in Station Design + Moduls + Shipyard + Pirat Base + Mining Base concepts.
-
Bibgr0
aktív tag
Új hírlevél. Új állomástípus: Ocellus :-)

-
válasz
Terrorista
üzenetére
azt választottam és az alapvető funkciók megvannak, de nekem még sokat kell majd szöszölni vele, hogy minden kézre essen. pl. a körbenéző HAT sincs beállítva és ez csak egy a sok közül.
-
duvi
nagyúr
válasz
Malachi
üzenetére
Az elején én is úgy szorítottam a botot, mintha az életem múlna rajta
. Pedig ettől csak nehezebb az irányítás. Rendszeres gyakorlással belejön az ember. Ha nem is sokat, de próbálj minden nap egy kicsit gyakorolni. A kiosztást, még mindig variálom. Nekem már most kevés a Hotas X gombkészlete, de első hotasnak akkor is bevált. Jól döntöttél, hogy a X-52-t vetted meg
. Ha ma kéne döntenem, akkor inkább várnék még és gyűjtenék az X-52-re 
-
no, elég jó az X-52, de még szoknom kell. azért a 4. scenarioig kipróbáltam és ment is, csak kell majd valami jó kiosztás a gombokra, meg kicsit finomabban kellene fognom, mert úgy szorítottam belefájdult a kezem.
de jó lesz, jó lesz. -
Nosam
aktív tag
Hát igen. Szóval nem biztos, hogy lesz ebből 2014Q4.
Ami azt illeti, én már azokra az elérhetetlen grafikai opciókra is egyre kíváncsibb vagyok, "amit a mai gépek egyelőre nem bírnak majd el". Bár ahogy látom, még reflection sincs legalábbis én tükröződést nem láttam eddig semmin. Persze látva ezt a galaxy mapot kétségeim nincsenek afelől, hogy idővel tényleg lehetnek olyan grafikai opciók amelyek esetleg gépigényesek lesznek... De most jelen pillanatban gyakorlatilag még szundikál a gépem a játék futtatása közben, és egyébként a poligon számokból szerintem inkább az látszik, hogy széles közönséget céloztak meg. Viszont az effektek szerintem már most gyönyörűek ahogy egyébként az űr is nagyon szép, a solar flare is és az egyéb dolgok. Amúgy egyébként több vram-om van mint amennyit a jelenlegi béta recommended spec-hez összesen kértek, emellett még van 32 giga ramom is a legújabb I7-es proci mellett, szóval azzal sem hiszem, hogy gondom lenne a véglegesben, éppen azért várom annyira kíváncsian miféle elérhetetlen grafikai opcióval kell majd szembesülnöm.

Abban meg alapból biztos vagyok, hogy nekünk nem a full dev verziót mutogatják.
-
duvi
nagyúr
A HUD változott egy kicsit. Mást én se láttam benne. Persze nem biztos, hogy a bemutatón minden újdonságot láthattunk. Nagyon szigorúan zárolnak minden más anyagot a végleges játékból. Videók se nagyon kerülnek fel a teljes univerzumról, bányászatról, salvageről ... Közben szép lassan ballagunk az év vége felé.
-
Nosam
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Az máris egyértelmű siker...
25 ezer támogató volt a kickstarteren, most 98 országból játszanak 75 ezren.
Szerintem a végére ha megjelenik ezt legalább meg fogják ötszörözni, mert általában 5-ből négy ember azt mondja, hogy 60 eurót nem ad a bétáért de a teljessel szívesen játszana...
Aztán ha kibővül FPS-el és bolygól leszállással az szerintem még hozni fog egy csomó új embert, de már nem olyan sokat.
-
75k emberről beszélnek perpill
-
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Diopapa
üzenetére
Diopapa, ha csinálsz valami tuti megoldást, elérhetővé tehetnéd a csapatnak és akkor hatékonyabban tudjuk feltölteni adatokkal. Pl ami máshol nincsen meg: a rendszerek típusa, megjegyzések az állomásokról vagy a rendszerekről (mit lehet bányászni, stb), milyen hajó kapható, lehet-e tankolni ha nincs állomás, stb.
-
Diopapa
addikt
-
Nosam
aktív tag
válasz
Diopapa
üzenetére
Tényleg, egyébként milyen adatbázist is akarsz most konkrétan?Mondjuk így 55 rendszernél még talán van értelme bármilyennek, de ha kinyitják univerzumot akkor maximum csak lokálisan esetleg a federation rendszereiről lesz értelme bármiféle adatbázist csinálni, bár ki tudja hány rendszere lesz annak is.
Amúgy minden más esetben milliós meg milliárdos számok lennének.

-
Nosam
aktív tag
Nem figyeltem, akkor ezért találtam mind a kettőben az exe-t...
De teljesen mindegy is, a lényegen nem változtat. Igazából "nekem gyanús" volt, hogy az ember véletlenül 2009-ben már regisztrálva volt ezen a fórumon ezért következtettem arra, hogy biztos ott dolgozik a frontiernél.
De lehet, hogy mégsem. De a mi a francnak regisztrált 2009-ben azt elképzelni nem tudom.

-
Nosam
aktív tag
Szerintem Slopey ott dolgozik a frontiernél és abból következtetek erre, hogy már 2009-től regisztrálva van a frontier fórumán, és kétséges, hogy 3 évvel az elite kickstarteres kampánya előtt csak úgy véletlen regisztrálta volna magát. Valamelyik fejlesztő srác nick neve a Slopey ez tuti biztos.
Ráadásként megnéztem mind a két tool-t, és Andreas egyébként ugyan azt a marketdump.exe-t használja az adatok letöltésére, ami a slopey-ban volt,-van vagyis azt onnan abból szedte csak másként rendezte az abból nyert adatokat.
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Diopapa
üzenetére
Szerintem az andreas féle megoldást tudod használni alapnak te is. Elkapod egy CSV-be a kimenetet és onnan már bármilyen adatbázisba be tudod tölteni és mókolhatsz vele.
Egyébként várom az első fake adatokat Slopey programjába is, amivel el lehet takarni az igazán jó útvonalakat.
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Diopapa
üzenetére
Van aki a memóriát túrja és van aki a kirajzolásnál kapja el az infót.
Viszont úgy néz ki, hogy slopey is átállt a kirajzolásos megoldásra andreas programja alapján:
"Thanks to Andreas and his MarketDump tool. With the B1.01 update, memory parsing is no longer viable, so Andreas's tool will be the primary update method going forward (for now anyway)." -
Terrorista
senior tag
válasz
Diopapa
üzenetére
Valószínűleg amikor marketre mész akkor egy temporary fileba (vagy akár memóriába) kerül be az ár és terméklista, innen olvassa ki a program és tolja vissza a calculator adatbázisába. A játékos közösségben mindig van valaki aki ért az ilyesmihez és veszi a fáradtságot, hogy időt takarítson meg magának és másoknak.
Kellenek az efféle szellemi termékek, mert így lesz gördülékenyebb a játék. Tény, hogy sok mindenre van igény, amit a fejlesztők sem tudnak kielégíteni vagy nem azonnal. Remélem lesz még sok más MOD, Addon, program amivel kényelmesebbé teszik az ED-s mindennapjainkat.

-
Nosam
aktív tag
Átnyálazgattam a régebbi hírleveleket is, és találtam egy érdekeset. Már ha valaki esetleg még nem látta. Elvileg így fognak kinézni a bolygókon a városok fentről. Azért ezeknek igen komoly méreteik vannak, kíváncsi leszek hogy mekkora városok lesznek majd a játékban a bolygóra leszállás megjelenésével, de ekkorákkal már meg lennék elégedve.

-
Nosam
aktív tag
válasz
Malachi
üzenetére
"ez kellene majd a megjelenéskor a játékba is, a galaxy mappal kombinálva, útvonaltervezővel. de nagyon."
Hát igen, tehát mint a docking computer, lehetne trade computer és travel planner is, bár utazás tervező elvileg alapból lesz a galaxy mapon. Meg ugye régi elitbe úgy volt, hogy a galaxy mapból megnézhetted a system mapot is (ami most ebben az elitben orrery view néven fut majd) ott pedig meg lehetett nézni az adott rendszerben a coriolis árait is...
Szerintem biztos lesz ilyen ebben is. Kéne.
-
Nosam
aktív tag
válasz
Diopapa
üzenetére
Az a market prg amúgy írja a távolságokat is...
De azóta egyébként már csináltak travel plannert is. És szerintem ez kell neked.
-
-
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Ha már nem lesz wipe, akkor megéri majd felosztani a szerepeket egy kicsit. T9-el 1 karika oda-vissza 1 millió kredit profit. Páran ráállunk és megvan a csapat kezdőtőkéje.
Menthirist: az tényleg trükkös, ahogy az üzemanyagot számolja. Megéri kisebb jumpokkal haladni. Csak legyen elég heat sinked :-)
-
Mondjuk sokszor az a helyzet, hogy két rendszer között nem tudok átugrani egy adott rakománnyal, viszont ha elmegyek egy köztes rendszerbe, majd onnan tovább, a teljes üzemanyagnak a harmadát sem fogyasztottam el. Pl Aulin - LHS 3006 (de ott csak kijövök a térből és megyek is tovább) - Acihaut, oda Advanced Catalizers, vissza lithium, 100-120k profit per kör.
-
válasz
Diopapa
üzenetére
trade progi - nem tudom mennyi van, én ezt használom: LINK
van szerver funkciója, amikor központi adatokat szed le a rendszerek árairól, meg van local, amiben a te saját játékodból tölti az árakat fel. én a szervert használom, mert az összes rendszer árai megvannak, bárhol vagyok tudok tervezni rendesen.
ez kellene majd a megjelenéskor a jétékba is, a galaxy mappal kombinálva, útvonaltervezővel. de nagyon.
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Diopapa
üzenetére
Hali, oks, hagyom még a táblázatot. Eddig minden kereskedhető anyag szerepel benne. Szerintem speciális anyagok még nem kerültek be a bétába.
A távolságoknál az a necces, hogy minden rendszer minden rendszertől mért sugarát kellene eltárolni, mert hajónként nagyon eltér, hogy mi a szomszédos. Sidewinderrel sok hely elérhetetlen, mig type9-el több rendszert is át tudsz ugrani és teli raktérrel pl 11LY is belefér még.
A marketelős progi alatt fut egy alkalmazás, ami figyeli az elitedangerous.exe-t és kirántja az adatokat, ha állomásra érsz. Maga a marketelős cucc csak a frontend, ami feltölti egy központi helyre az árakat, majd minden klienshez leszinkronizálja azokat. Ha jól láttam, akkor 2 különböző ember csinálta a 2 progit.
-
Diopapa
addikt
válasz
Malachi
üzenetére
Gondolkodom valamilyen kis sql összeütésén amiben lenne pl market de a távolságokat is le kéne valahogy tárolni, jelenleg csak ilyen nagyon favágó módszer jut az eszembe, hogy minden rendszer táblájába bele lenne írva a szomszédos rendszerek neve / távolsága.
BTW vajon az a marketelős program hogyan tudja kiszedni az árakat a játékból?
-
Diopapa
addikt
Olyan kérésem van, hogy aki csinálta a gdocs-os táblázatot, az plz ne törölje le. Azt tudjátok, hogy ott minden elérhető árú fel van sorolva? Valamint Azt tudjátok, hogy ingame v. outgame ki lehet deríteni, hogy bizonyos rendszerek milyen messze vannak egymástól anélkül, hogy oda kellene menni?
-
Nosam
aktív tag
Igazad van, majd akkor fognak átjönni igazából ezek a méretek és fogjuk tudni mihez viszonyítani, ha gyalog bejárhatok lesznek már a hajók! Ahogy láttam lakon 9 belsejét ha elnézel jobbra és balra, nem csak a fülkék lesznek bejárhatóak, és tett is Braben egy utalást arra, hogy a lakon bejárható területe is hatalmas.
-
Nosam
aktív tag
válasz
Malachi
üzenetére
A coriolisok tényleg csalókáknak tűnhetnek, de az orbit starportok szerintem hatalmasok. Bár nyilván egy egy bolygó méreteihez képest semmiség az is.
Az érzéki csalódás egyébként abból adódik, hogy nem mindegy milyen égitesthez van közel egy-egy coriolis vagy starport, nem mindegy mekkora a bolygó mérete és az sem mindegy, hogy mennyire közel vannak az adott égitesthez.
-
duvi
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
A makettek alapján igen. Csak a játékban nem jönnek át ezek a hatalmas méretek. Bár az is igaz, hogy ott nem nagyon tudunk mihez viszonyítani, a földi léptékekben. Talán majd ha megkapjuk a bolygófelszíni landolást...
(#1245) Nosam
Nem azt mondom, hogy kicsik a hajók, vagy rosszak a méretarányok. Csak egyszerűen nem érzékelni ezeket a hatalmas méreteket a játékban (jelenleg). -
Nosam
aktív tag
Egy tíz emeletes ház kb 32 méter magas, az anaconda 180 méter hosszú. Kb mintha 6 darab tízemeletes házat tennél egymás tetejére.

Azért az nem kicsi.

A sidewinder 21 méter hosszú, kb a 6. emeletig érne fel a tízemeletes ház mellett állva. Na most ugye emellett vannak még a hadsereg által irányított capital hajók, ami már 2 kilométer hosszú és még anacondával is tök picinek érezzük magunkat mellette.

-
válasz
Malibutomi
üzenetére
nagyon nehéz megítélni. nekem az állomások méreteivel vannak gondjaim, valahogy kicsinek tűnnek kívülről. vagy a hajók aránytalanul nagyok, vagy tényleg nagyon csalóka az egész.
-
válasz
Terrorista
üzenetére
ahha, kösz!
én se pakolok fegyvert kereskedni, pont azért, amit írtál.
de a térkép szerintem mégiscsak bugos, van ott a csúszka, az azt mutatná (elvileg) mennyi rakományt viszel. ha 16 tonnát beállítok, mutat egy folyamatos vonalat egy szomszéd rendszer felé, tehát ugorhatnék. felszállok, és insuff. fuel hibát ad. kidobok két tonnát, akkor már jó.
-
Terrorista
senior tag
válasz
Malachi
üzenetére
Nos az arany amit felszedsz az lopott (stolen) cucc. Ezért írtam LP 98-at mert az anarchy rendszer. Ott nincs security ellenőrzés az űrben és a stationnél sem.
Ezért jó az a rendszer mert nem nézik mit viszel és van fekete piac is ahol eladhatod a talált szajrét.A csillagtérkép nem hiszem, hogy bugos. A hajó max raktere mellett még figyelembe kell venni a hajón lévő cuccokat is. Azoknak is van súlya amik befolyásolják a hajó jump range-ét.
Itt egy táblázat amiben szépen le van vezetve, hogy melyik hajó milyen távolságra tud elugrani és milyen nehezek a hardpointokra rakott cuccok. Az utolsó tabon van a lényeg.

Éppen ezért én transporter hajóra csak heat sinket rakok, fegyvereket teljesen felesleges mert nem tudsz harcképtelenek. A mostani Type 6-on sincs semmi csak 2 heat sink.
-
Nosam
aktív tag
Inkább a rail gun, ha azokkal szereled fel a hajót, azzal bármi egy vonalba eléd kerül gyakorlatilag már ott sincs.

Kisebb hajók egyetlen lövés, a nagyobb hajókat (akár anaconda akár bármi más) meg ha eltalálod pörög tőle mint az állat és még egyet rá fogsz tudni mérni, és akkor lehet is küldeni a virágokat a családnak.

-
Nosam
aktív tag
Pedig erre is jó a PDT igen jól eltéríti a laser turreteket is
, a saját szememmel láttam, hogy az ellenséges hajó mellett megjelentek valami kis pontok (ilyen "védelmi pontok" - defence points.) és azokat lőtte a laser turretem a hajó helyett. Alig alig talált be néha néha, szerintem legalább a 80%-át eltérítették a defence pontok annak, amit a laser turretem rámért volna a hajóra, és közben meg ugye melegedett is a fegyver mint az állat.Ugye ugyan ezekre a pontokra mennek egyébként félre a rakéták is.
-
duvi
nagyúr
Ez elég érdekesen hangzik. Én úgy tudtam, hogy csak rakéták eltérítésére szolgál a PDT:
"The Point Defence Turret is defensive weapon equipment that can be mounted on the "utility mount". Once mounted, the Point Defence Turret will automatically shoot down incoming missiles." Forrás -
mármint a kívánt rendszerbe nem tudott ugrani. mert messzebb volt, mint a telepakolt hajó hatótávja. most már folyton nézem a csillagtérképet, tologatom a csúszkát, hogy 8 tonnával meddig megy, 12-vel meddig. stb... jobb fuvarokat is ki lehet fogni, ha távolabbi rendszerbe ugrasz, csak hát a súly ugye.
amúgy szerintem még bugos a csillagtérkép ezen része, hiába folyamatos a vonal két rendszer között adott rakományt beállítva, a valóságban kevés a hajó hozzá, általában egy, kettő tonnát ki kell dobni ha úgy alakul. vagy csak user error, nem tudom. örülnék valami látványosabb megoldásnak később, hogy könnyebben lehessen szállítási útvonalat tervezni.
-
válasz
Terrorista
üzenetére
és ezek az aranyak nem minősülnek lopott cuccnak? gondolom nem, de azért tisztázzuk.

csak mert rájöttem, miért pukkant az első Haulerem - én hülye egy Corilolis előtt összeszedtem pár konténer ártalmatlan cuccot, ami egy korábbi áldozat darabkái között lebegett. már gondolom ártalmatlan volt, már nem emlékszem mi. csak gyakorolni akartam a cargo scoop használatát.
aztán fel se tűnt, hogy lopott státuszba kerültek a cuccok nálam, és a következő szkennelésnél jött is az áldás.
figyelni kell! erre is jó a béta, hogy a teljes játékban ilyesmit már nem csinálok majd.hétvégén pl. azért kaptam büntetést, mert az állomáshoz közel dobtam ki két konténert. nehéz volt a hajó, nem tudtam ugrani, sietni kellett. 300 CR, befizettem.
duvi - köszi, megírom majd, milyen!
-
duvi
nagyúr
Az szép történet! A saját lázerek füstölték el a hajódat... Ezért se szeretem az erős lézereket. Állandó túlhevüléssel jár a használatuk, ami harcban komoly probléma. Vannak még a pulse lézerek, amik meg kicsit sebeznek. Ezért döntöttem a gépágyúk és rakéták mellett.
(#1222) Malachi
Gratula! Szép kezdés a hotasok világában
Majd mesélj a tapasztalatokról!(#1225) Terrorista
Én is belefutottam abba az aranyszállítmányba. Csak nem gondoltam, ebből több is van a környéken
Jó tipp! Thx! -
Nosam
aktív tag
válasz
Terrorista
üzenetére
150 dolcsi az ára, plusz a vám ami 27 százalék asszem és még a szállítás. Szerintem 45 alatt újonnan nem ússza meg senki.
-
Terrorista
senior tag
50k nincs, 25-30-ért már lehet kapni, de újonnan is 35k.
Igen, ahhoz képest amiből össze van rakva nagyon túl van árazva. Ilyen sajnos a monopol helyzet.

Az OR nekem nem jön be. Nem akarok virtuális búvár szemüveget a fejemre rakni és megvagyok a 3D élmények nélkül is. Moziban sem szeretem a 3D-s filmeket, ha tehetem mindig 2D-re megyek.
Abban bízom, hogy az OR konkurenciát fog jelenteni majd a TrackIR-nek és kénytelenek lesznek levinni az áraikat.

Ha meg nem, akkor keresek valakit aki megépíti nekem olcsóért.
Más:
Aki Haulerrel fuvarozik, és szeretne nagyobb hajóra váltani, akkor annak egy tanács: Keress aranyat!

Én egy újra kezdés után már untam a Haulerrel a köröket. Így elmentem Eranin melletti LP 98-ba és elkezdtem USS-eket keresni.
Tele a rendszer arannyal amit csak össze kell szedni. Nyilván lesz ami csapda lesz, de simán meg lehet lépni az npc-k elől és kell egy kis izgalom is. 1 óra alatt összekapartam 100k creditet és ültem át a Type 6-ba.
Azzal pedig tényleg megnyílik az univerzum. 80-90k profitos köröket tudok futni, de amint több creditem lesz, úgy tudok majd értékesebb árut szállítani, ami még több profitot eredményez.

Szóval hajrá az aranyért!

-
Nosam
aktív tag
válasz
Terrorista
üzenetére
TrackIR5 nem kicsit hanem nagyon drága.
Őrültség az az ár amit azért kérnek, annak huszadából össze lehet tenni egyet még otthon is, nemhogy ipari méretekben. Abban a szerkezetben biztos nincs több 300 forint alapanyagnál...És pláne annak fényében volna teljesen értelmetlen 50 ezreket költeni rá, hogy későbbiekben OR-ben lesz az is...
-
Terrorista
senior tag
válasz
Malachi
üzenetére
Grat, nekem nagyon bevált.

Szerintem jó pár évig használni fogom. Az ehhez gyártott pedálon gondolkodom még, rep. szimes köröben agyon dícsérik.

Egy headtrack is jó lenne. A TrackIR 5 kicsit drága, viszont összerakni egyet meg számomra macerás. A FaceTracket próbáltam webkamerával, de nem az igazi.

-
-
Nosam
aktív tag
Az az igazság, hogy gyakorlatilag minden fegyver tetszik.

Bár épp tegnap sg-n írtam, hogy a fegyverek próbálgatása közben kinyírtak a saját C5-ös beam laser turreteim.

300 ezer credit/db áron vettem a C5-ös beam laser turreteket és úgy melegszik tőle minden mint az állat! Ráadásként hiába volt nálam heat sink, nem volt feltöltve mert elfelejtettem feltölteni. De azt nem gondoltam volna, hogy 150%-ot elérve anaconda azonnal elpukkan.
Pedig elpukkant.

-
duvi
nagyúr
válasz
Malachi
üzenetére
Hát Haulerel tényleg nem ajánlott ide benézni
. Viszont Sidewinderrel érdemes lehet. Ha ki is lőnek, kapsz egy ugyan olyan Sidewindert
Diopapa esetéből okulva, lehet solo játékot is választani. Lehet, hogy gyorsabban összejön egy Haulerre való, mintha kamionoznánk? Azoknak is jó lehet, akit zavar/untat a folyamatos szállítás a játék elején. Lehet felváltva is használni ezt a lehetőséget a szállítással.
Diopapa! Te próbáltad a Farragutot támadni? Ha Eranin oldalán harcolunk, akkor ugye be lehet targetelni. Nálam fix 6%-on volt a Farragut. Hiába lőttem, nem sikerült lejjebb vinnem ezt az értéket. Vajon kevés hozzá egy hajó, vagy egyszerűen sebezhetetlen? -
duvi
nagyúr
Akinek nincs kedve sokat fuvarozni az elején, annak ajánlom az Eranin 2 melletti Federation Distress Call zónát! Mielőtt bemegyünk kezdő hajóval, érdemes legalább egy Heat Sink lauchert venni a hűtés miatt. Mivel az elején nincs pénzünk ezért csak energiafegyvereket érdemes használni (drága mulatság a rakétavető muníció). Frakcióválasztás után mehet a fight. Minden kilőtt ellenséges hajó után fejpénzt kapunk. Azon kívül, hogy pénzt keresünk, még a harcot és az irányítást is gyakorolhatjuk. Mellesleg látványnak se utolsó az itt látható sérült Farragut csatahajó
Anacondával itt már free frag minden ellenséges hajó. A fegyverek teszteléséhez viszont nagyon jó lehetőség. Nekem eddig a gimbalos multi cannonok és rakétavető párosítások jöttek be legjobban az Anacondához. Kinek mi a kedvenc fegyverkombója? -
bugosan, de igen. rányomtam a vásárlásra, fagyott. kilép, vissza - pénz sehol, és megint Sidewinderben ülök.
levert a víz rögtön. ránéztem a hajókra, és fura módon most 5000 volt a Hauler a 23000 helyett. 8000 creditem maradt, nem tehettem mást, megvettem újra... és másodikra már jó lett, nem fagyott.nem tudom, honnan jött ez az 5000-es ár, nem tudom a pénzemhez igazította-e vagy tökvéletlen volt, hogy meg tudtam venni. ha utóbbi, véletlen, akkor ha csak 4000 creditem marad, nem tudtam volna megvenni és kezdhettem volna megint az elejéről.

szóval izgi ez a béta még, de nincs gond végül is.
még valami: ha hajó vásárláskor sokat vár nagyon, és mondjuk épp az első Anacondádat vennéd... hát nem tudom, érdemes-e így kilépni a programból, vagy várni jobb-e inkább. én 5 percet vártam kb.
-
Nosam
aktív tag
válasz
Malachi
üzenetére
Egyébként ezekre a segédprogramokra nem sokáig lesz szükség, ahogy megjelenik a system map is a játékban, már nem igazán lesz rá szükség, mert meg fogod tudni nézni az árakat, mint a régi elitben. Ahol a system mapon kijelölhetted a coriolist és megnézhetted mi újság a bazárban.
Gondolom, hogy így lesz később ebben is.
-
nyolcra meglett volna, de az utolsó két kanyarnál fagyott, volt egy restart, most meg végre megvettem, de csak tekeri a köröket és nem történik semmi már percek óta.

a lényeg, hogy segédprogrammal, kis csavargással együtt 8 óra alatt ki lehet pörgetni a Haulert az Eagle kihagyásával. küldetéseket nem vállaltam, egy értelmes se volt.
most nem tudom mi lesz, újraindítom szerintem megint, remélem nem lesz oda a pénz.
-
duvi
nagyúr
-
-
akkor most felteszek egy trade tool programot, és nulláról elkezdtem újra.
a cél ma estig legalább egy Hauler. -
Nosam
aktív tag
Mondjuk nekem kifejezetten tetszik, hogy látom az orrát a hajónak. Azért érzékelteti, hogy egy igazán nagy hajó.
Én mást képzeltem oda, mint az eredeti fülkét, szerintem inkább a személyszállítással lesz kapcsolatos, bár fene tudja. Ahogy be lehet majd járni a hajókat kiderül mi van ott.

-
duvi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Milyen TV-t vegyek?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- EAFC 26
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Androidos tablet topic
- Filmvilág
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 1000GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kizártnak tartom, hogy csak a jelenlegi tartalommal adnák ki a véglegest
Ordas nagy hiba lenne!

. Ha ma kéne döntenem, akkor inkább várnék még és gyűjtenék az X-52-re 

levert a víz rögtön. ránéztem a hajókra, és fura módon most 5000 volt a Hauler a 23000 helyett. 8000 creditem maradt, nem tehettem mást, megvettem újra... és másodikra már jó lett, nem fagyott.