- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hpsafl
tag
válasz
Robyka #18170 üzenetére
A Nitecore TM11- tokja lehet, hogy jó hozzá, és az strapabírónak tűnik.
Találtam pár ígéretes lámpát:
[link] a feje nagyon hasonlít a Convoy L2-re, de ebben alu pill van, és gyanítom, hogy nem bevonatos a lencse, és lehet még a refi is műanyag, de ennyit megérhet.
[link]ez pedig egy jó kis zoomos lámpa réz pillel, kétoldalt bevonatolt lencsével, és jónak tűnő bevonattal, bár az árán is látszik, és én hanyagolnám az XM-L ledet is, de ez egyéni vélemény.
-
hpsafl
tag
Ma kimúlt egy ssc p7-es ledem. A helyzet a következő képp néz ki.
A négy kis négyzetből a 2 feketébb az fullon kialszik, de közepes fokozaton vissza kapcsol. Ez már önmagában fura, hogy ha kiégett akkor hogy tud vissza kapcsolni, de erre még rátesz, hogy a másik kettő látszólag épp négyzet kevésbé fényesen világít az előző két égettebb tarsával szemben.
Szóval nem igazán értem, hogy mi történik a ledben
Ha valaki esetleg tud rá magyarázatot az írja le ide, mert érdekelne.
Van róla egy videóm is. -
hpsafl
tag
Mi most a helyzet aksi téren?
Honnan érdemes 18650-es Samsungot/Panasonicot esetleg mást(3000mAh körül, vagy fölött) rendelni?
-
hpsafl
tag
Ezzel az a gond, hogy a Li akkukat elkezded tölteni pl 1A-el. Ezt jó esetben fokozatosan éri el a töltő (kb 5-15sec), és ahogy növekszik a feszültség az akkuban úgy csökken a toltőáram, máskülönben nem toltené tele, mert csak pillanatnyilag lenne 4.2V és a töltőről levéve beesne a feszültség.
Egy hobby töltővel kellene fullra töltés után lemeríteni(nem 0V-ig, de a töltő úgysem meríti túl), és utána látnád, hogy mennyi volt benne.
-
hpsafl
tag
válasz
Golfanton #17852 üzenetére
Azért nem írják, mert a védett akku hosszabb a védelmi elektronika miatt, és nem fér bele, de más töltési eljárás nem kell a védett akkunak a simához képest.
Ha NiMh akkukat is töltenél, akkor jobb a Nitecore, de elég az i2 is, ha csak 2 akkut töltenél egyszerre, és aliexpressen, vagy dhgate-en olcsóbban is megkapod, mint a Fasttech-en.
-
hpsafl
tag
válasz
Roby1981 #17840 üzenetére
Pontosan nem tudom, de a módokat úgy tudod eltűntetni, hogy a driverről a vezérlőt (talán IC) leforrasztod, és ami a homályos nekem, de úgy emlékszem, hogy az összes lábát páronként kell rövidre zárni.
De nem értem mi bajod vele. Általában van mód memória, és az utoljára használt módot veszi elő a következő bekapcsolásnál, bár itt inkább az lesz a valószínű, hogy bekapcsolod, és fullon indít, majd ha kikapcsolod és utána 5mp-en belül vissza, akkor módot vált, ha tovább vársz akkor megint fullon indít.Pár kép a forrasztásról:
1 módos driver
5 módos driver -
hpsafl
tag
válasz
M_o_g_y_i #17830 üzenetére
A gyári pill nem az igazi(elég vékony), de amúgy jó lenne. [link]
xigris: nem szeretném eladni, de neked sem reménytelen. 4db drótot (driver csere esetén) beforrasztani nem a világ vége, csak egy kis odafigyelés kell, és nem rontod el.
Vagy driver nélkül direktbe kötöd a ledet az akkura, de akkor muszáj a sinkpad, vagy a noctigon csillag a led alá, és így is csak pár percig használható.
-
hpsafl
tag
válasz
xigris #17826 üzenetére
Ha tuningolod akkor messzebbre visz majd. Én is megtuningoltam 4A-es driverrel, meg dedomolt XP-G2-vel, de majd cserélve lesz XP-L-re
.
De van gyári is, pl Tk61, Tk75, Ff4 hid, SR95UT, de ezek jóval drágábbak.Még írtam addig bul07 is válaszolt, de mindegy a lényeg ugyanaz, a spot fog szűkülni, így a fény koncentrálódik.
Esetleg olyat olvastam még, hogy a refi helyére egy fix lencsét tettek, és az jobban összegyűjti a fényt, de cserébe nincs fényudvar, így igazán csak messzire jó világítani vele. -
hpsafl
tag
válasz
ludsimon #17793 üzenetére
Vegyük pl ezt a lámpát. Ebben XM-L van, és tehetsz bele 1 és 2db akkut soros kapcsolással, de csak az üzemidő nő meg, mert a led a drivertől csak 4.2V-ot kap.
De akkor inkább mást kérdésem lenne: mennyivel lett jobb a fénye, és hogy a melegedése így milyen?
-
-
hpsafl
tag
válasz
ludsimon #17763 üzenetére
Ez a hatásfok érdekes dolog. Elméletileg minél jobb a hatasfok annál több a lumen, és annál kevésbé fűt.
Namost van 2 db épített xp-g2-s lámpám, és mind a kettő 3A felett van hajtva, és a hővezetés is tuti, mert az egyiken a réz pillre forrasztva van a sinkpad, és egyik lámpa sem melegszik úgy, mint az xm-l ledes 2.8A-es convoy s2 réz pillel, pedig az elméletileg jobb hatásfokú.Amúgy most kijött az xp-l , ahol igazán a lumen/mm2 arány lett nagyon jó. Mellesleg 7A-en ebből is kijön 2000lumen
Bár az mt-g2-ből meg 4100lumen jön ki 12A-en, csak ehhez 6V kell, amihez nehezebb drivert szerezni.
Amúgy hány amperrel hajtod, és milyen lámpatestben van?
Tetszik az mt-g2, csak mivel nagy a mérete, ezért throwernek nem az igazi, én meg azokért vagyok igazán odameg dedomolni sem igazán tudták még.
-
hpsafl
tag
válasz
SchumiBácsi #17716 üzenetére
Egy TK61 XP-L-lel dedomolva 7.5A-en tuti lenne
Vagy egy RC40 ugyan így dedomolt XP-L-lel, de csak ledenként 4A-enSzép is lenne, de ez megmarad a moddolóknak.
Milyen jó is lenne egy TK61 foncsor méretű budget host
-
hpsafl
tag
Convoy L2 koppincs réz pillel.
-
-
hpsafl
tag
válasz
SchumiBácsi #17661 üzenetére
Nekem sem a konzol merevsége a kérdéses, hanem a rázkódás, vagy ha esés van, akkor az a nagy üveg sokkal könnyebben torik, mint pl egy 25-40mm átmérőjű kissebb lámpáé.
Volt olyan, hogy nem jött a lift, és legurultam a lépcsőn a 6.-ról
de amit meg lehet ugrani, és letörés jellege van, az is mindig be van vállalva, vagy pl a szabadtéri lépcsősorok is használva vannak rendszeresen, szóval rázkódás az van, ha meg esés is van, akkor meg még nagyobb az esélye, hogy a lámpa károsodik.
Én ha ilyen van, akkor inkább fejlámpát, vagy convoy s2-t használok, mert azok kevésbé sérülékenyek, és látni azzal is látok -
hpsafl
tag
válasz
SchumiBácsi #17659 üzenetére
Tudom, hogy k...a jó fénye van, bár én a TK75-öt próbáltam, de azt sem lehetett normálisan beállítani (full fény mellett a lámpa kb vízszintes pozícióba) mert a szembe jövők nem bírták volna
Meg ha belendülök a bringázásba, akkor veszélyben a lámpa -
hpsafl
tag
Nem tudom, hogy milyen akkuid vannak, ha neves akkor nincs gond, de a fire akkuk nem tudnak ekkora áramot leadni, meg érdemes bele védett akkut tenni, mert a védelem nélküli hajlamos a kotyogásra, és ilyenkor ha egy pillanatra megszakad az áramkör, akkor módot fog váltani.
-
hpsafl
tag
Egy Olight, Fenix, Jetbeam, Spark, Sunwayman stb prémium kategória a Convoyhoz képest.
Ez már ott előjön, hogy kézbe veszed, és látszik rajta a minőség. A driver általában figyeli az akkuk feszültségét, és védve van fordított polaritással szemben is(bár ezeket a Convoy is tudja), ezen felül a hővel szemben is védve van, vagy időkapcsolóval, vagy aktívan figyeli a hőmérsékletet, és visszább vesz.Ha a lényeg a fényerő, és a funkcionalitás, akkor Convoy, de ha teheted akkor vegyél komolyabbat.
Nekem van pár lámpám itthon, és nagyrésze olcsó, egy másik része olcsóból moddolt, a harmadik része pedig a prémium, bár ebből csak kettő van,: egy Fenix TK75, meg egy Spark st6.
A Tk75 volt az első komoly lámpám, itt a nagy fényerő volt a cél. A Sparkot meg azért vettem, mert számomra ez volt az egyetlen értelmes 18650-es fejlámpa. -
hpsafl
tag
2db S2
Ez a lámpa ki van hajtva rendesen (2.8A), és így 11-12W a teljesítménye, emellett melegszik is rendesen. A tiéden a 120W csak vevő csalogatónak van feltüntetve.
Vannak még a külön akkus lámpák, de azt körülményesebb fel-le tenni, mint ezt a konzolba pattintani.
Pár hozzászólással feljebb szó volt a Solarstorm T3-ról. Ha ahhoz csinálsz konzolt, akkor az kb verhetetlen lesz fényerőben, viszonylag alacsony ár mellet.
-
hpsafl
tag
válasz
zazenke #17590 üzenetére
Ekkorra méretben 100 lumen mellet csak pár perc lesz az üzemidő, csak ezt valahogy elfelejtik megemlíteni
Én amúgy egy ilyet használok.
Az előnye, hogy acél házas, így kulcson jobban bírja.
Hátránya, hogy maxon kb 10-20 perc között bírja, de egy perc után már forr a lámpa. -
-
hpsafl
tag
válasz
Phapcy13 #17479 üzenetére
Index fórumon kérdezd meg, hogy ki javítja, mert ott van valaki, de nem emlékszek pontosan a nevére, de talán Rádiós a neve.
dewil666: 1-3W az nem power
Viccet félretéve, szerintem az izzó foncsora alapból nem jó a ledhez, mert a led előre, még az izzó körben világít. -
hpsafl
tag
TIR lencsét mivel lehetne a ledre ragasztani?
Pillanat ragasztóval rátettem, de elengedte, és láttam hogy a led dómja megmattult a ragasztótól, pedig oda nem is jutott, szóval a kötés közben felszabaduló gázzal lehetett a gond.
A led amúgy egy xm-l 1700mAh-el hajtva, tehát a hő nem vészes. -
hpsafl
tag
válasz
SchumiBácsi #17392 üzenetére
Ha megnézed, akkor a 3 led szerintem max 9A-t vesz fel összesen, de ez minimum 4 akkura oszlik el, így ez itt nem lényeg.
-
hpsafl
tag
válasz
Auratech #17387 üzenetére
Na hirtelen elkezdtem próbálgatni a szűrő szerű tárgyakat itthon....
Régi pipa lámpa szűrője sajnos rózsaszín lesz. A kupak nem rossz, de egy S2-re rakva 2800mAh-en 62fokra melegszik belül, és 57-re kívül
és sajnos gyengébb a fénye a Marsnál. Aztán jött egy gagyi 3d szemcsi. Ez jó lett volna fényben és színben is, de megolvadt a vékony piros fólia
-
hpsafl
tag
válasz
redhunter #17385 üzenetére
Convoy C8? Ennek a minősége is jó, messzire is visz, kompakt, és az ára is jó
Schumanus: ez bőven veri, mert acél házas, így kulcson sem lesz ocsmány, fényben meg sokkal jobb.
Amiben gyenge az az üzemidő. Nagyon kicsi az akku, és maxon gyorsan leszívja, és ilyenkor melegszik is, de alacsonyabb módban nincs gond, és akkor sem túl gyenge a fénye.
Esetleg ha nincs otthon, akkor kell egy töltő is.
AAA elemmel nem igen használható maxon, mert nem bírja, és a merült elemekkel meg sem nyikkan -
hpsafl
tag
válasz
zoli03 #17376 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a Kellys gyárt jó lámpát is, ha a Mars tönkremegy, akkor lehet ilyet veszek majd.
Ami nekem a Marsban tetszik az az, hogy bár összesen ugyanakkora a teljesítménye, de egy helyből, és nem kettőből jön ki, így miatt elméletileg jobban észrevehető, mert jobban piszkálja a szemet.
-
hpsafl
tag
válasz
ólomlábú #17374 üzenetére
Ezen már én is agyaltam, de szerintem a piros üveg kevés lenne, és csak halványan lenne piros.
Az igazi a piros led lenne, egy uf-h6 hostban valami szögben állítható konzollal.
Vagy van egy olyan ötletem is, hogy a nyereg csövön kívül lenne egy led egy TIR lencsével, bent meg minden más, csak ehhez sok forgácsolás kellene, de a legszebb megoldás ez lenne.
De jelenleg be kell érnem egy Blackburn Mars 4.0-val. Ennek is durva a fénye, itt is csak az áramforrás nem megfelelő (2 AA).
-
-
hpsafl
tag
válasz
xigris #17359 üzenetére
Ezek szépen térítenek, de ha tényleg messzire akarsz világítani, akkor neked egy egy ledes kell, minél nagyobb foncsorral. Pl zy-t08. Ebben még érdemes beforrasztani egy ellenállást, meg a ledet benzinben dedomolni.
Szerintem egy kis barkácsolással sokkal job lesz, mint ezek.
Viszont van egy teljesen gyári SRK-m és itt kicsivel 400m feletti távolságot mértem, amiből úgy kb 150m-ig tényleg jó a fénye.
Mi az a nagy táv amúgy? Kb hány méter?
De amit linkeltél elsőre az is max 5x900 lumen lehet, és akkor a ledek már rendesen meg vannak hajtva, ami egy ilyen kis lámpánál nem túl jó, mert a hő nem tud elmenni.
Ha így lenne hajtva, akkor az ledenként 3A lenne(összesen 15A), és ha jól tudom, akkor ezeknek a lámpáknak ledek számától függetlenül "csak" kb 5.5A-es drivere van. -
hpsafl
tag
válasz
SchumiBácsi #17349 üzenetére
Igen a bezel az uveget fogja.
Más ötletem nincs, hogy mit lehetne vele tenni. A led egy stabil alapon van, amihez minimum hővezető paszta rögzíti.
Az olcsó lámpákban ezt egy ilyen hezagoló simán kiküszöböli -
hpsafl
tag
ilyen lámpát nem vennék a fejemre, mert nagyon orrnehéznek tűnik, és még viszonylag messzire is kilóg előre, ami miatt megjobban bólogat.
Fejre vagy Spark St6, vagy ennek a klónja ebay-ről.
Az XP-G led másabb, mint az XM-L. Kissebb, ezáltal kevesebb lument ad, dea led adott területére meg több lumen jut, és sokkal fókuszáltabb fényt ad ugyan azzal a refivel.
SchumiBácsi: tényleg el van tolódva. Esetleg meg lehet próbálni lazítani a bezel-en, és a helyére rázni a foncsort, igy port nem tudsz bejuttatni. Itt inkább az a gáz, hogy a kínaiak ezt egy olcsó központosító műanyaggal megoldják, még a Fenix nem...
-
hpsafl
tag
válasz
SchumiBácsi #17333 üzenetére
Turbo módra 1óra 15 percet írnak gyárilag. Ha veszel bele extend kitet, azzal sem lesz meg a 3 óra full szerintem, viszont az eggyel kisebb módban (1100 lumen) 4 óra üzemidőt ígér a gyártó. Természetesen ezt a saját akkujával (2600mAh) mérték.
A másik az, hogy ha jól tudom a TK61 nem vesz vissza a fényerőből, még a TK75 20 perc után visszább léptet, amit vissza lehet kapcsolni, de nyáron nem érdemes.
Képeket meg várjuk
Szerkeszteni akartam, erre elküldtem duplán
-
hpsafl
tag
válasz
SchumiBácsi #17333 üzenetére
Turbo módra 1óra 15 percet írnak gyárilag. Ha veszel bele extend kitet, azzal sem lesz meg a 3 óra full szerintem, viszont az eggyel kisebb módban (1100 lumen) 4 óra üzemidőt ígér a gyártó. Természetesen ezt a saját akkujával (2600mAh) mérték.
A másik az, hogy ha jól tudom a TK61 nem vesz vissza a fényerőből, még a TK75 20 perc után visszább léptet, amit vissza lehet kapcsolni, de nyáron nem érdemes.
-
hpsafl
tag
válasz
SchumiBácsi #17284 üzenetére
Ha melóra kell, és fontos a hosszabb üzemidő, akkor lehet érdemes venni extend kitet, de így sem kicsi a lámpa. Én ha nem muszáj akkor nem toldanám, és nem nehezíteném tovább.
Az enyémben központtosak a ledek, de egy Fenix lámpánál ez szerintem alap dolog lenne.
Biciklin én is kipróbáltam párszor, és eléggé büntet a fénye
-
hpsafl
tag
válasz
dudika10 #17318 üzenetére
Ez nem igazi fejlámpa, hanem egy bicikli lámpa egy fejpánttal. Én nem venném a fejemre, mert akkuval nehéz a nélkül meg kiegyensúlyozattlan.
Az akku jó, de akkut ne innen. Akksiból ami jó és olcsó: Panasonic Sanyo LG Samsung. Banggood.com-on olcsó szokott lenni, és a szállítási költség sem vészes, de volt talán mostanában valami akku mizéria, de erről majd ír valaki akki rendelt mostanában.
-
hpsafl
tag
válasz
peter889 #17305 üzenetére
Én is vettem rá csiptetőt.
A 3/5 mód annyit jelent, hogy beállíthatod, hogy stroboszkóp, sos, low, mid, high vagy low, mid, high módkiosztással akarod használni.
Igazából télen lehet huzamosabban fullon járatni, nyáron viszont érdemes mid fokozatra állítani, mert így sem sokkal gyengébb, de nem forr fel.
-
hpsafl
tag
Ma láttam unokaöcsémnek az ultraferi akkuját.
Alapból könnyebb egy normális 18650-esnél, ráadásul még néha kontakthiba is fellép az akku miatt, mert a belsejében valami (valószínűleg a cella a tokozásban) lötyög hosszirányban kb 5-7mm-tPiacon vette 500Ft - ért, tehát sokat nem veszített, meg nem is vártam sokat, de azért ennyire rosszra sem számítottam.
-
hpsafl
tag
válasz
DrDante666 #17267 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem hoz pluszt a réz csillag, ha a gyártó által megadott max árammal hajtod, viszont erősen túlhajtva lehet, hogy csak a réz csillagon marad életben a led.
Itt találsz grafikont az alu vs réz csillag témában.6.regem: jó throwert pedig csak építeni lehet
-
hpsafl
tag
válasz
ReMek(k)Elek #17261 üzenetére
Viszont javítani meg sokkal egyszerűbb egy kínai lámpát, mert ezeket néha puszta kedvességből menetrögzítővel rakják össze
Nem lehetetlen, csak nem egyszerű...
-
hpsafl
tag
válasz
6.regem #17238 üzenetére
Nem kapsz szart Kínából, de egy ilyen prémium lámpa sokkal massabb érzést kelt. Nekem egy Fenix TK75-öm van, és valami eszetlen jó a kidolgozása, és a kezelése, de hasonlókat tudok mondani a Spark st6-ról is.
Ezenfelül van még egy pár kínai lámpám, és nem rosszak, de érezhető a különbség
-
hpsafl
tag
válasz
cili.ke #17233 üzenetére
Az Xtar töltőket nagyon dicsérik, gondolom a lámpáik sem rosszak.
Amúgy ez is kínai, csak ez prémium minőségű, úgy mint még a Fenix, Sunwayman, Jetbeam, Spark, Olight, Foursevens, Nitecore.
Ha mindenképpen itthon akarod megvenni, akkor ez egy jó bolt, mert viszonylag keveset tesz rá, de ha kínai rendelés is szóba jöhet, akkor esetleg egy Jetbeam DDR26 jobb lehet, mert van benne töltő, és töltöttségi visszajelzés is.
Forbex: ránézésre nem rossz, de én nem szeretem a zoomos cuccot, csak ha nagyon szűk fény kell. De oda meg nagy az XM-L led. A zoomos szórtra állítva terít szépen, csak sajnos nem túl messzire. Én inkább egy op refiset keresnék, az terít is, és messzebbre is visz.
-
hpsafl
tag
válasz
DrDante666 #17228 üzenetére
Szerintem az S2 pont jó, sőt az sem biztos, hogy olyan sokkal gyengébb driverrel szereltet vennék, mert visszább lehet venni a fényerőt, de tartalék is marad benne. Árban meg minimális a különbség.
-
hpsafl
tag
válasz
forbexx #17213 üzenetére
Hirtelen csak egy 4s 5A LiPo-ra tudtam rámérni. Az kb 0.5-1 évet állt fullosra töltve (16.8V) és 16.23V volt benne, úgy hogy kb 3 éves, és ez idő alatt rengetegszer felpuffadt rendesen, tehát a nem kicsit véres már a torka
Tudom ez nem Liion, de szerintem igencsak hasonlók a tulajdonságaik önkisülés terén.
Annyi még, hogy ha jó akkut akarsz tárolni, akkor azt 3.8V-ig töltsd, és ha lehet vízálló csomagolásban tedd a hűtőbe.
-
hpsafl
tag
válasz
forbexx #17207 üzenetére
Kapacitás/töltő áram arányától is függ a feltöltődés ideje, de szerintem az i4 ugyanabba az akkuba többet tölt, mert nem csak lekapcsol x áramról 0-ra, amikor elérte a 4.2V-ot, hanem a microprocesszor miatt fokozatosan csökkenti az áramot.
Pl hobby töltővel amikor 4.2V-ot mutat először, onnantól még van, hogy fél órát rajta van az akku.
Legjobban úgy tudnám leírni, hogy van egy 4.2V-os akkud, amit elkezdesz terhelni, és közben méred a feszültséget. Azt fogod látni, hogy beesik a feszültség, és ahogy a terhelést megszünteted úgy feljebb megy a feszültség is. Ugyan ez megy le töltéstnél is, csak fordítva. Ha 1A-al eléri a 4.2V-ot, és ott a töltés megszakad, akkor kis pihi után rámérve nem 4.2V-ot fogsz látni, hanem kevesebbet, így nem töltötte tele az akkut.Azt nem merem ajánani, hogy hagyd úgy éjszakára nyugodtan, mert az ördög nem alszik, de sokáig én is ilyennel töltöttem gond nélkül.
A ledet meg mindenképpen figyeld. De ha megfigyeled amég piros addig meleg a töltő (tölt), és utána amikor zöldre vált elkezd kihűlni. -
hpsafl
tag
Szép, meg jó, de nekem nem szimpi a kikapcsolt állapotban a kapcsolón átfolyó áram. Meg elméletben az SRK is vízálló, de ez a fém gomb ott nem valami bizalomgerjesztő ahogy lötyög.
Én most a Warsun A10-en hezitálok, hogy megvegyem-e power banknak, de akkor már 3 lámpát (S2, St6 plusz ez) hordanék edc-re
. De a Warsun x60-se rossz. Valamint ha a Warsun azt a gumidugót csak a por ellen szánta, és a csati úgy van megoldva, mint a Jetbeam DDR26-on, vagy mint a Suunto Ambit órán akkor az a tuti vizállóság szempontjából.
Továbbá ezeken két kapcsoló van, egy normál a végén a bekapcsoláshoz, és egy oldalt a módváltáshoz.
Az egyetlen bajom vele az az, hogy nincs teljesen kihajtva a led 2,4-2,6A-enAkkukkal mi a gond? Pl ennél simán felkínálja a postát hozzánk is.
-
hpsafl
tag
válasz
forbexx #17194 üzenetére
Szerintem max annyi vedelem van benne, hogy tölt pl 700mAh-el, és ha eléri a 8.4V-ot, akkor lekapcsol, de egy hobby töltővel elkezdesz pl 1A-al, és a végefelé már csak 0.1A-al tölt, így töltőről levéve sem esik vissza a feszültség, így az akku ténylegesen fel lesz töltve.
-
hpsafl
tag
válasz
forbexx #17186 üzenetére
Nekem SSC P7 leddes van (1db led) kb 5 éves, de nagyon jó, viszont a leden a 4 kis kockából 1 nem az igazi, mert maxxon pár mp után kialszik, de low módban megy
Véleményem szerint az egy ledes messzebbre, és jobban egy pontba világít, így fényerőben ez jobb, de egy több ledes jobban terít, így én inkább azt venném. A 3 vagy 4 ledeset, mert ezek sincsenek kihajtva, pláne nem a 7 ledes, ami 7x3=21A lenne, ami 84W egy ilyen kis háznak, szóval 3, vagy 4 ledes.
-
hpsafl
tag
válasz
zoli03 #17167 üzenetére
Szerintem itt az olcsóság a cél, mert ha jól emlékszem kb 8$ körül vette a lámpát, és a felét még pluszban ledre költötte, ha még drivert is venne, akkor már 16$-ba lenne, és akkor már jobban megérte volna egy Convoy, mert annak jobb a hőelvezetése.
Bul07 : az a 0 ellenállás mire jó, ha jól értem akkor azon csak simán átmegy az áram. Lehet, hogy oda kellene, de nem vagyok biztos benne.
-
hpsafl
tag
válasz
hpsafl #17132 üzenetére
Megjött a led tegnap, amit még aznap elkezdtem dedomolni, és ma bedobtam a lámpába.
Eddig 95000cd-t sikerült mérni egy 4V-os Panasoniccal, de lesznek még tesztek.
Amin most ki tudtam próbálni, az a szemközti ház, ami 350m-re van, de ott még jó a fényeAmin még javítani kell, az a fókusztávolság, mert az ideálishoz képest túl rövid. Ez azért van, mert a régi led vékonyabb csillagon volt. A legegyszerűbben ezt a lencse és a lámpatest közé tett hezagoló oldja meg. Nem kell sok, elég 0.75-1mm, és ha túl vastag lenne, akkor szerencsére van még ott egy O-gyűrű is, amit lehet összéb szorítani
-
hpsafl
tag
válasz
6.regem #17134 üzenetére
Nem igazán érdekel, mert nem direktbe van kötve driver nélkül, így vissza tudok lépni egy alacsonyabb fokozatra, meg úgy vagyok vele, hogy ha már építek valamit, akkor az b....on oda
XM-L-lel dómmal jelenleg 55000 candella, ami szabvány szerint 469m, de ez még a jóval kissebb XP-G2-vel dedómolva nőni fog
A hővezetést sem szeretném elaprózni, mert a réz pillre a réz sinkpadot ráforrasztom, a pill és a host közé pedig ezt teszem, nem pedig a fehér trutyit, mert ez 6.0W/m-K a fehér meg kb 1-2W/m-K hővezetéssel bír. ettől függetlenül forrni fog, de jobban elviszi a hőt, ha meg már érezhetően meleg, akkor sosem erőltetem a lámpát.
Az ötlet amúgy innen van
-
hpsafl
tag
Ha esetleg valaki minőségi zoomos lámpát szeretne, annak tudom ajánlani az uniquefire uf-t20-at.
Most szedtem szét, és nem gyenge. Réz pillen van a led, üveg lencsés, a lencse ráadásul a legnagyobb, amit eddig kész lámpában láttam, és minden O gyűrűvel van szigetelve, ahova pedig zsír kell, ott zsír van gyárilag.
Ami nem igazán tetszik, az az, hogy csak 2.4A-t tud fullon, valamint a driver nem memóriás, csak 5mp-ig tartja, és ha kikapcsolom majd újra be 5mp-en belül, akkor a következő fokozatra lép. Ha kikapcsolás után várok 5mp-et, akkor újra a max fokozatról indul, ami szerintem nem is rossz, legalábbis így hogy nagyrészt maxon használom
A másik személyes problémám az XM-L led. Szerintem ha zoomos, akkor az világítson szűken, ha kell ez pedig az XM-L leddel nem oldható meg, így most várom bele az XP-G2-t sinkpadon -
hpsafl
tag
válasz
6.regem #17111 üzenetére
Szerintem ha nem találnak ki jobbat, akkor az XM-L marad még egy darabig, mint mindenes led.
Az MT-G2 van még most felkapva, mert lumenben nagyon erős, de ehhez negyobb feszültségre, és áramerősségre van szüksége, valamint nagyobb reflektorra, és nagyobb is mint az XM-L.
Továbbá az XM-L jó kompromisszum fényerő-fenyáram-fogyastás hármasban.
Ha throwert akarsz építeni, legyen az lencsés vagy refis akkor minél kissebb led kell, mert így tudod a legjobban egyben/párhuzamosan tartani a fénysugarakat, és így kapod a lehető legjobb hatótávolságot, ezért érdemes pl az XP-G ledet használni ilyenkor.
Amit nem értek, az az, hogy miért nem árulnak dóm nélküli ledes lámpákat gyárilag, mert ezek fényerőben sokkal jobbak, bár lumenben romlanak.Szerintem amúgy a lényeg amire gyúrnak, az az, hogy egységnyi területből minél több lument csaljanak ki a lehető legkisebb fogyasztás mellett.
-
hpsafl
tag
válasz
zsolt19900 #17108 üzenetére
Biztos, hogy 2.8A-es az S2-d?
Ha ez az első XM-L-es lámpád, akkor tűnhet olyan erősnek 1.5A környékén is, mintha majd 3A-t kapna.Nekem az uf-t20 2.4A-en is melegszik, itt javítanám is a korábban írt 1.7A-t, mert azt nem fullos cellával mértem
-
hpsafl
tag
válasz
6.regem #17100 üzenetére
Nekem úgy a módok, hogy megynomom full (nem pwm-es) még egyszer megnyomom gyengébb (pwm-es) még egyszer megnyomom kikapcsol. Hosszan nyomva előjön a stroboszkóp.
Így hirtelen megnéztem az S2 2.8A-en gyengébb, mint az SRK alacsony fokozatban, de nem sokkal, viszont az SRK sokkal tovább bírja 4 akkuval.
-
hpsafl
tag
válasz
6.regem #17094 üzenetére
Én a kaidomainról vettem a 4 ledes SRK-t, és abban XM-L2 van.
Ez sokkal jobb pl biciklin, mert eszméletlenül jól terít
A c8 messzebb hord, de ehez képest "csak" lukat lő az éjszakában.
Balázs csinált egy jó képet, ahol bár bőven erősebb lámpák vannak, de kb hasonló lesz az eltérés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest