- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzV6
senior tag
Nincs valakinek döglött Skilhunt DS20-a vagy H03-a? Ha van keressen meg privátban. Köszi!
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #51035 üzenetére
Az igaz de vetítési képre kb maradt mert másik dómos led ment bele. És a turbó alatti fokozat csak 2450mA áramot kér. A gyári pedig 2800mA-t így abban a fokozatban ellg közel áll a gyárihoz. Csak a színek jobbak sokkal.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
WestBam #51032 üzenetére
Kép feltöltve. és akkor már instagramra is ment egy nationalflashlightday címkés kisebb csoportkép a tegnapi mért alanyokról.
A múltkor a köd és hó meghiúsított mindent. Most a mérés megvolt. Már csak fotózni kéne csak jó lenne ha a hó elolvadna mivel a táblázatban egy havas vagy füves udvar nem éppan jó összehasonlítás a lámpák fényerejéről.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #51019 üzenetére
Köszi a dícséretet! Örülök, hogy tetszik!
Másoknak leírom Samsung LH351D 5000K 90 CRI led van benne. Nagy kedvencem. Ifaz több áramot kér picivel egy XP-L ledtől (6 helyett 7A) ahhoz az 1500 lumenhez de a szép fény amit produkál megéri. -
ZozzV6
senior tag
válasz
gyenesmartin #51017 üzenetére
Az osram hagyományos XP led méretű alul csak a fénykivocsátó felület kisebb. Az XQ-E annyira pici hogy hőleadó felülete nem igen van így nem nagyon lehet szerintem a gyári áram fölé hajtani. Jelenleg ez az osram a csúcs ami az intenzitáat illeti. Egy dedómolt XP-G2 van csak a közelében a creeből de annak zöldes színe lesz a dedómolástól és egy akkuval nem lehet kigajtani mert max 4,5A áramot vesz fel. 2 akkuval sorba és buck driverrel el lehet menni 5-6A környékéig. Ott a csúcs fényereje de az is csak nagyon közel van az Osramhoz.
-
ZozzV6
senior tag
Nekem is két C8-am van igazából meg egy C8+ csak leírtam miket lehet kihozni. Mindenki megtalálja a magának valót. A képen a sok C8-al csak egy volt a saját. A többi mind megrendelésre készült még tavaly. Annyira én se vagOk elvetemült hog azonos modellből ennyit tartsak.
A C8 fekete osram white flat ledes.
A szürke XHP70 op refivel és 2x18350-el megy.
A C8+ fet driverrel dedómolt SST40-es. -
ZozzV6
senior tag
C8 Osram White flat leddel:
És reggel a mocskos nagy ködben:
Kandela mérés holnap este ha nem lesz köd. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Donki Hóte #51004 üzenetére
Nem számítottam visszakérdezésre
SST40 led fet driver max fényerő : 2200 lumen 4-500m
dedómolt SST40 led fet driver: 1800 lumen 6-700m
Luxeon V led fet driver kb ugyanaz kicsit kevesebb lumennel de melegebb színnel 2000 lumen 4-500m
Samsung LH351D 90 CRI led: 1400 lumen 400m magas színhűség
XP-L HI led fet driver: 1400-1500 lumen 5-600m nem olyan nagy áramon mint az SST40 vagy a luxeon.
Dedómolt XP-G2 fet driver: nagy hatótáv 8-900 lumen és 700m körül.
Osram White flat led 12x7135-ös driver: 765 lumen (hatótáv valahol a dedómolt XP-G2 felett. Még nem mértem mert tegnap csináltam)XHP50.2 vagy XHP70.2 led OP reflektor, boost driver: 2-4000 lumen sok szórt fény 2-300m hatótáv.
XM-L2 led fet driver. kompromisszum hatótáv fényerő és üzemidő között. Semmiben sem túl kiemelkedő de jól használható.hirtelen ennyi jutott eszembe de még ott vannak a tripla és még több ledes TIR optikás modok nagyon szórt fényhez és 3000 lumen feletti fényerőre 200m alatti távon.
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz
jézusom #50987 üzenetére
A 7. mód a turbó. módmemória ki/bekapcsolása úgy zajlik hogy nyomogatod gyorsan a gombot mintha módot váltanál. ha már nem villan a led a nyomkodás közben elengeded és fog villanni kettőt a led, majd megint kettőt.
Ha az első két villanáskor nyomod meg a gombot akkor a 7/4 módcsoport között váltasz. Ha a második két villanás közbe nyomod meg a gombot akkor a módmemóriát kapcsolod ki vagy be. Ha most ki van kapcsolva akkor kapcsold be a módmemóriát és onnantól ha egy módba lépteted és ott van pár másodpercig kikapcsolás után ugyanabban fog indulni. De a turbónak van 40 másodperc időkorlátja. az után visszább vesz a fényerőből. -
ZozzV6
senior tag
Melós karácsonyfánk.
Az érdem nem az enyém. Egy másik unatkozó kolléga csinálta panelszél hulladékokból, RGB SMD ledekből és furatszerelt ellenállások, diódák, stb a díszek. A második képen mellé tettem egy C8-at viszonyítás képpen. -
ZozzV6
senior tag
Megjött Gearbesttől tesztre a Haikelite SC26. Most elég sok nem túl nagy fejű 26650 akkus lámpa gyűlt nálam össze így lhet lesz valami összehasonlító.
köztük:
Wuben T70
Sofirn SP33
Lumintop ODF30
Emisar D4S
Haikelite SC26Rövid előzetesnek annyit az SC26-ról, hogy fényerőben tudja amit kell. Az övcsipesz egy vicc, a firmware-t pedig valaki péntek délután egy KV szünetben dobhatta össze mert annyira egyszerű és nem tud semmit. Én naívan a ramping szövegből azt hittem ha már az MT03 és MT09R-hez ott van házon belül a Narsil firmware akkor azt rakták ebbe is. Hát nem. Jó lenne ez a lámpa ha kicsit többet tudna.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
jézusom #50960 üzenetére
Nem. Ebben csak 4 vagy 7 mód van. De a módmemória kikapcsolható. Akkor ha turbón kikapcsolod és 4-5 másodperc múlva vissza akkor turbóban indul újra. Vagy a BLF X6 driver amiben a Bistro első módcsoportja csak 100%. Ebben 8 csoport van.
-
ZozzV6
senior tag
Ha ma este az időjárás is úgy akarja ők lesznek az alanyok a méréshez és fotózáshoz, majd bekerülnek a táblázatba.
Köszönet may15-nek a Manker MK35-ért.
És Vincének a Klarus XT12GT, Sofirn SP33 és Lumintop ODF30-ért, hogy kölcsön adták drágaságaikat tesztelni! -
ZozzV6
senior tag
válasz
lkristóf #50888 üzenetére
A D4S gyári firmware-je nem az Andúril így a videóm ne tekinsd D4S kezelési leírásnak.
néhány dologban eltérnek.
Floor: igen
Ceiling: A lámpa legalacsonyabb beállítható szintje és a turbó között 150 lépcső van. Ha egyet kattintasz ceiling beállításnál 1 lépcsővel lesz a turbó alatt. Ha 50-et kattintasz akkor 50 lépcsővel leszel a turbó alatt. Rampingban is ezeket a lépcsőjet lépteti sorba de olyan közel vannak egymáshoz, hogy folyamatosnak látod.Flasheléshez leírást angolul ITT találsz. Annyi, hogy a D4S-ben 85-ös attiny atmel van így a parancssorban a 13-at át kell 85-re írni. De ha megvan mondened el tudom email-ben küldeni a megfelelő gyors féashelő batch fájlt a D4S-hez való Andúrul linkjével együtt.
A leírástól annyiban tér még el a D4S, hogy nem kell csipesz és nem kell kiszedni a drivert. A rugó felett ki vannak vezetve a szükséges lábai az atmelnek így akupunktúrás stílusban tehát bele kell bökni a vezetékek et a viákba.
Így néz ki összeállítva a flashelő setup:
-
ZozzV6
senior tag
Az SD75 kamu volt. Már ketten is kaptunk emailt hogy out of stock és refund lesz.
Rohadj meg gearbest! Idén másodszor csinálod velem ezt!
Bomba ár majd közlik hogy jaj bocs nincs annyi amennyit eladtunk.... -
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #50824 üzenetére
Szerintem az is tetszeni fog bár 3 akkuval is lehet vastag lesz még. Majd meglátod. Várjuk majd a véleményt ha megjött!
-
ZozzV6
senior tag
válasz
#07813632 #50814 üzenetére
Ha adott 1000 lumen és azt kinyered 1 db ledből vagy ugyanazt a fényerőt 7 ledből nyered nem mindegy. egy led nagy áramon hajtva rossz hatásfokon üzemel. ha heted annyi fényt kell kiadnia jobb a hatásfok, kevesebb hőtermelés tehát 7 leddel kevésbé fog melegedni és kisebb áramot fog kérni a lámpa ugyanahhoz a fényerőhöz.
PL:
egy XHP70.2 led tudna 9000 lument is. 9000x4=36000. Tehát az Imalent DX80 lehetne 4 leddel is 36000 lumen. Ehelyett 8 led van benne és 32000 lumen. Pont a hatásfok miatt.Ezt az E07-et sem kötelező mindig maxon járatni. Ellenben relatyve nagyobb fényerőt tud tartani folyamatosan mint egy ugyanekkora egy ledes lámpa.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #50806 üzenetére
Igen vannak adatok. A gyártó oldalán minden fent van ahol rendelni tudsz:
OTF lumen output and candela at start-upXP-G2 S4 : 3300lm / 40,000cd (Legkevésbé melegszik)
Nichia 219C : 3000lm / 20,000cd (Legjobban melegszik)
XP-L HI : 4300lm / 45,000cd (Nichia és XP-G2 között van hőtermelésben de a fényerő miatt elnézzük neki)
XP-L HD : 5100lm / 27,000cd (Nichia és XP-G2 között van hőtermelésben de a fényerő miatt elnézzük neki)
SST-20 6500K: 4200lm / 58,000cd (Kb annyira melegszik mint az XP-L ledek de lehet kicsit kevésbé.)
SST-20 5000K: 4000lm / 55,000cd (Kb annyira melegszik mint az XP-L ledek de lehet kicsit kevésbé.)
SST-20 4000K/3000K 95CRI: 3000lm / 41,000cd (Kb annyira melegszik mint az XP-L ledek de lehet kicsit kevésbé.)
SP36 Narsil firmware-es mint a Q8 csak beépített USB-C töltéssel és 3x 18650-el.
Valamint ott lesz még a Fireflies E07 amiben 7 db led van és 21700-al üzemel és Andúril firmware van rajta. Vannak Aux ledjei is. És árban is az Emisar D4S környéke kuponozva.(#50805) -szabi-
Nincs rá kupon. Sose lehetett. -
ZozzV6
senior tag
válasz
-szabi- #50803 üzenetére
Én nem erőltetek semmit
. Megnéztem a sajátom. A melegedés miatt alapból valóban elindul a fényerő lefelé. De az még nem a visszalépés hanem a led fényerő visszaesése a hüő miatt. Nem a driver szabályoz le. De olyan lassan hogy méréssel láttam szemre nem. 2 és fél perc után érte el az 50%-ot. Ami azért még mindig 2400 lumen. Ha valaki kompakt lámpát keres 3-4000 lumennel az mind ilyen lesz. Ezért nem javasoltam pl L6-ot ami árba ugyanez és bírja tartani a fényerőt de egyáltalán nem nevezhetem kompaktnak. Nekem 1000 lumenig használva bent megfelel teljesen. Az hogy az udvar végét meglessem elég 10-20 másodperc. Nemnkell folyton a max fényerőt használni. 4000 lumen tényleg marha sok.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
lkristóf #50797 üzenetére
Ami kimaradt:
Jó az az akku hozzá, de Gearbesten olcsóbb lenne ha többet veszel belőle. Így egy darabot megéri innen venni.(#50800) Zoli-bácsi: intl-outdoor.com
Ez a gyártó webshopja. Jobb ajánlat nincs máshol se.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
-szabi- #50795 üzenetére
Ez a gyári beállítás de el lehet állítani a hőmérsékletet amin elkezdjen visszalépni. Nekem 1-2 percig tartja a maxot. De ne várj egy maroknyi lámpától olyat hogy 4800 lument majd végig tart. Ez ilyen. 1-2 percig tud nagyon nagy fényt és annyi. Majd csinálok a sajátommal is ilyen grafikont. Ellenben a D4-től sokkal jobb hogy az csak 500 lument bír úgy ahogy folyamatosan tartani addig a D4S nálam 1200 lumen körül van ramp maximummal belőve és azt bírja tartani elég rendesen. Az esetek 90 %-ában kb 100 lumen körül használom de jó benne hogy ott a nagy 26650 akksi amivel az üzemidő kis fényerőn eszetlen hosszú. éjjeli lámpaként hetekig használom aztán ránézek az akkura és 3,9V
-
ZozzV6
senior tag
válasz
UberMutant #50792 üzenetére
Borostyánról véleményt kérek majd.
Ágy mellé lehet egy olyan lenne jobb éjjelre.
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #50778 üzenetére
Mindezektől függetlenül sokkal többet használom az Emisar D4S-t mint a T70-t. Az is jó lámpa de kezelése a másiknak sokkal jobb.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #50762 üzenetére
Rofis MR70 kuponnal 62$ és akku is van benne.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
-szabi- #50758 üzenetére
A GT70 kit miatt írták le magukat, hogy nem tudták a ledet rendesen becsomagolni. Mondjuk az a ledes driveres történet nekik elég szokatlan dolog volt mert csak egybe lámpákat küldtek eddig mindig. Azzel ellentétben a Prince SS lámpa olyan műértő gonddal volt becsomagolva, hogy hihetetlen. Ezért nem értettem ezt a ledes dolgot miért így kellett. Nem védem őket de az SD75 egy régi jól összerakott modelljük. És korábban sokkal drágább áron ment.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #50755 üzenetére
Nem kicsi de nem nevezném throwernek. Convoy L6 szerű fénye lehet. szóval kb 3-400m szabad szemmel de elég nagy hot spottal szélesen terítve.
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz
1stVikman #50752 üzenetére
Ali liitokala store-t inkább hagyd. Sok hamis akku bukkant fel náluk. Normál használatnál gyengébb dolgokba nem feltűnő de az e-cigiben lesz teljesítmén csökkenés. Amiket felsoroltál lámpákat azokba bőven elég a 35E. Az is majdnem 4x annyi áramot tud leadni mint ami azokba kell. De nekem van olyan lámpám ami 18-20A-t kiszed egy akkuból. Azért van ennyi fajta mert az elektromos autókban, akkus szerszámgépekben is és laptopokban is ezeket használják. Sajnos olyan nincs hogy minden van így ahol nagyon nagy áram kell ott arra van kihegyezve az akku de azok általában kisebb kapacitást tudnak. Ahol nem kell nag áram de fontos az üzemidő ott a másik verzió van. Vannak kompromisszumos akkuk ami relatíve jó mindkét irányba de egyikben sem kiemelkedő. Ennek technológiai okai vannak. A másik, amiért ennyi féle van, hogy folyamatosan fehlesztik őket és gyakran jönnek ki újabb típusok de a régebbieket is lehet kapni eg ideig.
-
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz
1stVikman #50730 üzenetére
Dolidada e-cigibe tuti kevés. Oda LG HG2 vagy samsung 30Q kell minimum. Nekem bevált a nyíregyi forrás.
Lii500 gyorsabban tölt mint a 4 slotos kijelző nélküli lii402.
C8+-t bem hinném hogy hamisítaná bárki de ez a webshop nekem ismeretlen. Én inkább tuti megbízható forrásból gearbest vagy banggoodról venném.
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz
UberMutant #50718 üzenetére
De van. XPL-HI +15$
Intl-outdooron és nealsgadgets-en is. Máshol tudtommal nem kapni. Azzal 63$, a többi leddel 48$ -
-
ZozzV6
senior tag
válasz
lkristóf #50713 üzenetére
Nekem XP-L HI leddel van. Ezzel 4800 lument mértem de az full akkuval. Kissé merülve is 3500-4000 környékét tudja. De persze nem a végtelenségig mert azért nem nagy. A beállítgatás lehet komplikáltnak tűnik de ne a videóm nézd mert ott az Andúril van az enyémen. A gyári is hasonló de egyszerűbb. Ha elkezded használni ráérzel az ízére. Amire lehet én már ilyen ramping cuccot teszek.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #50703 üzenetére
Részemről D4S. a 60 -70 lámpámból benne van az 5 legtöbbet használtban. A fejlámpákat is beleszámolva. Ez pedig nagy dolog ha ennyiből ilyen sokat akad a kezembe.
Más:
Kivittem sötétben az OSram White Flat ledes L6-ot és lőttem pár képet.
A templom torony 300m-re van és az lesz a célpont. Sajnos az udvarról messzebbi célpont nincs de az is számít mennyire erős a fénye ezen a 300m-en.Kontrol kép lámpa nélkül:
És lámpával több szögből:
Kicsit közelebbi célpont (talán 150-200m)
És a szokásos udvari a 100m-re lévő fákkal:
-
ZozzV6
senior tag
válasz
gyapo11 #50688 üzenetére
Nem fogod tudn kiszámolni mert a hot spot és a szórt fény is külön más szögű és ezeket kellene összegezned. Így nem lehet kiszámolni szerintem a lument. A szórt fénynek sem állandó az intenzitása hanem a széle felé gyengül. Ezek a képletek pontszerű minden iránBa azonosan sugárzó fényforrásokhoz jók de reflektoros lámpákat nehéz lenne kiszámolni. Monden esetre ha sikerül ez is egy jó dolog hogy adatok hiányában is lehet számolni
-
ZozzV6
senior tag
válasz
gyapo11 #50682 üzenetére
A BLF GT 27952 cd/w
A tegnap elklszült L6 25761 cd/w
ha érdekesnek tartjuk ezt a mérőszámot.
De igazából tényleg a lumen/wattot nézzük. Az izzószál pontszerűbb az ilyen reflektorokban és kb GT fejmérettel rendelkeznek így lehetnek kandelában elég jók de össz fényben lumenben gyengék. -
ZozzV6
senior tag
válasz
#01506560 #50671 üzenetére
Ha feketére fested az nyeli a hőt és elég a led hamar.
SST40 is kb azonos teljesítmény. Ha nem zavar a hideg fehér azt is le lehet borotválni és lesz 1800-2000 lumened. Ha lemondasz a dedómolásról és szebb szín kell akkor Luxeon V de az egy helyen kapható és 4040-es méret tehát spéci csillag és az XP központosítót fel kell tágítani.
Ha nem baj ha kicsit kevesebb a fényerő akkor Samsung LH351D 5000K 95 CRI. kb 1400-1500 lument tud 7A körül és nagyon jó színeket ad de dómos ez is. A luxeont és samsungot nem tudom dedómolták-e valaha. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #50668 üzenetére
Zanflare F2 vagy Sofirn SF13
2xAA. Azzal nagy bajt nem tudnak okozni. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #50659 üzenetére
Egy ideig az Emisar D1 volt az övé. Most a BLF Q8
Andúril firmware-ben van fél órás elalvós mód. berakja egy kb 5-10 lumenes fényerőre majd ezt fél óra alatt fokozatosan nullára csökkenti és kikapcsol. Arra szokott elaludni.
De minden lámpát tátott szájjal bámul.
Ennek az L6-nak olyan éles a hot spotja hogy alacsony fokozaton csak az látszik a szórt fény nem. Gyerkőc meg a hot spotot üldözte a szőnyegen -
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #50654 üzenetére
A GT70 már megvan neki. Az nem tud 500000 cd-t De eléggé lézer fénye van. A hot spot átmérője pár m-ről harmada a Luxeon V ledes L2-nek és kb fele az ugyanilyen osram ledes GT miniének ami 255 kcd-t tudott és 1 km-t. Kint még nem tudtam fotózni. Mérni is éppen volt időm mert épp besötétedett melóba indulás előtt.
A hot spot körüli gyűrűk a led központosító hiánya miatt vannak. A led fénye a led lyuk belső éléről visszaverődve csinál gyűrűket a spillben. A reflektor alján az éléből így is le kellett reszelni mert a vezetékeket akármilyen laposra forrasztottam felült rájuk. Plusz a fejen belül oldalfalra is raktam egy ragasztócsíkot amivel a reflektort a ledhez igazítottam. Majd 3D nyomtatok valami központosítót hozzá vagy ilyesmi.Bent ilyen:
Ez e kép kicsit csal a fényerő miatt. A hot spot jóval kisebb. 3 helyen a falon látni elektromos szerelődoboz kupakokat. 5m-ről kb akkora a hot spot mint az. Tehát kb 10-11 cm átmérő.
-
ZozzV6
senior tag
Az Osram White flat ledes L6-om 541000 kandelát tudott.
Ami 1471m-es hatótávval egyenlő. Ezzel most elégedett vagyok -
ZozzV6
senior tag
Rövidített L6 Sima reflektorral és Osram White flat leddel. Meglátjuk mire képes. Remélhetőleg jóval 300 kcd felett.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #50629 üzenetére
Ultrafire C8 tokban elfér szépen úgy emlékszem.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
WestBam #50612 üzenetére
Nekem az állandók:
TIP a kulcstartón
TIP CRI a melós belépőkártyán
TUBE vagy Astrolux A01 a kocsikulcson attól függ melyik autóval megyek
Zanflare F2 pluszba ha a Sharannal megyek
Manker E02 AAA elemes fejlámpa a táskában
Sunwayman C22C a táskában
A telefonom is képes világítani.Plusz a zsebembe is mindig bekerül valami ami minden nap másik lámpára esik amihez épp kedvem van vagy újdonság és befér a zsebembe.
Szóval a minimum az 5 lámpa de van hogy 7-8 is van nálam. -
ZozzV6
senior tag
válasz
ZolkoW #50605 üzenetére
Mondjuk egy 8x7135 driveres biscotti firmware-es mindenhol átmérőben azzal a 3mm-el és hosszban 5mm-el felhízlalt S2+ 21700 jó lenne. Ugyanúgy lenne sima refis XP-L HI vagy OP refis XM-L2 vagy XP-L HD dómos leddel mint a jelenlegi. Akár ugyanúgy sok színben. A driver és a kapcsoló panel, gumigomb, fémgomb valamint a led csillag maradhatna, max a led csillag lehetne 20mm-es. De lényeg hogy csak a házat az üveget, tömítéseket és a refit érintené a módosítás. Tuti vinnék a meghosszabbodott üzemidő és jobb hűtés miatt mint a cukrot.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
ZolkoW #50589 üzenetére
Vagy egy L2 hostba beledobsz egy Lexel féle 20mm-es fet drivert meg egy SST40 vagy XP-L2 vagy Luxeon V ledet és ott vagy, hogy van 1800-2300 lumened 600-750m hatótávod és ugyan ezek a ledek turbóban egy 26650-ből 8-10A-t zabálnak de az L2 host ezt a hőt kényelmesen hidegen tartja és akár 4-5 percig is mehet maxon és akkor is csak langyos lesz. Szerintem teljes merülésig is bírná a maxot csak addigra már forrócska lenne. Nekem a Luxeon V van a hőkezelt L2-ben ilyen konfigban és nagyon szeretem úgy. Szép 4000K színhőmérséklet, határozott hot spot és jó hatótáv. 10A áramfelvétel és alig érezni melegedést percek múltán is. Valószínű hasonló lesz az XHP50.2-es L2 is. Legalább is remélem 2000 lument meg fogja lépni Simon és nem csak valami 1500-1600 lesz mert a test elbírná.
Hatásfokra biztos jobbat lehet abból kihozni mert az SRT9-em XHP50.2-vel 2300 lument tudott és 3,2A áramot vett fel két 18650-ből. Vagy ha L2 1 akkuval is megy akkor kb 6,5-7A árammal tudnia kellene kb ugyanezt. -
ZozzV6
senior tag
válasz
ZolkoW #50591 üzenetére
Az a helyzet hogy 26650-es csőlámpa van sok és az nem annyira zsebbarát.
Convoy BD06
Haikelite Sc26, Sc01 stb
Sofirn SP33
És ezek csak hirtelen fejből.
Azért a 18650-ről 21700-ra elnézem azt a plusz 3 mm-t meg lehet a 21700-26650 között se borzasztó az a plusz 5mm de sokszor inkább 14500-as lámpát hordanék zsebben mert az ténLeg nem zavar. Így a 21700 nálam tényleg a plafon zsebben hordani. -
ZozzV6
senior tag
válasz
-szabi- #50587 üzenetére
Az XHP50 jóval kisebb áramon mehet csak mint a 70-es. Lehet lumenben azzal a driverrel nyersz picit ha 70.2 ldedet raksz hozzá de akkor is max 2500 lumen környékén lennél. A nagyobb led miatt pedig buksz a hatótávból. De még semmit nem tudni a driverről így nem tudjuk mik a lehetőségek. Remélem nem csak két akkuval fog üzemelni hanem egyről is. Nekem most egy XHP35 HI ledes L2 a tervem és egy Osram white flat ledes 1 akkus L6 sima refivel többek között. Ha ezzel a leddel a GT mininek megvolt a 255000 kandela akkor az L6-nak 4-500000 körül kell lennie.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
ZolkoW #50582 üzenetére
Igen egy 21700 csőlámpának én is örülnék és az M1 csöve elég nagy falvastagságú. Talán külső átmérőben 1-2mm növekedést jelentene. Az a baj hogy a Convoy nem igazán hallgat az emberekre. Megy a saját feje után. És nagyon nehezen megy bele dolgokba. Viszont erről eszembe jutott a Sofirn akik ennek az ellentéte. Lehet rajzolok valamit és elküldöm nekik.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
HardSanyeee #50579 üzenetére
Valószínű a gyengébb eladás és a fej sok bordás kialakítása miatt drágább az M1. Nem az anyag ára a lényeges hanem a CNC gépben röltött idő. Lehet kisebb az M1 de tovább tart a fejét megcsinálni mint egy C8-at.
-
ZozzV6
senior tag
Kb 50 mOhm belső ellenállást mutatott 5 akku is minimális szórással, és egyet mértem kapacitásra ami 2808mAh lett. A régi biztosan eredeti HG2-im és 30Q akkuim 20-30mOhm körül vannak. És pl a Haikelite MT03-at lemérve 18000 lumen a régiekkel és 15300 az újakkal amik csak egyszer voltak feltöltve. Szóval nem kifejezetten kukába valók de nem tudják azt amit az eredeti. Mérésekhez biztosan nem ezeket fogom használni. Ellenben nagyon erős fetes lámpákba használni olyan szempontból jók lesznek hog normál használatnál szemre nem látod ezt a 10-20% különbséget de melegedni később fognak.
-
ZozzV6
senior tag
Mellékesen megjegyzem Aliexpressen a Convoy shopban az L6-nál választható opció lett az XHP70.2 led sima refivel. Úg 4300 lument ígér a gyártó. Igaz 65-68$ áron. De ott a sima XHP70 OP refivel is ugyanennyibe kerül.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
ZolkoW #50504 üzenetére
Tök új modell de én várnék vele. December 16 előtt nem szállítanak és még vannak gyerekbetegségei. Pl: 5mA parazita áramfelvétel kikapcsolt állapotban meg hasonlók. Valami ramping firmware szerűsége van. Én megvárom hogy kifusson az első széria és legyen valami javított verzió. Jövő év előtt biztos nem vennék.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
WestBam #50483 üzenetére
Nem akarlak én meggyőzni arról hogy most ez a csúcs, mert nekem pl a nagyon hosszú nyomásos kikapcs nem tetszik, de ezt leszámítva jó irány. A Fenix és Acebeam-hez még gyúrniuk kell de szerintem a Nitecore csak ismertebb brand de minőségben azt már elérték, sőt szerintem jobb is. Amikor a fejlámpák tartói széttörnek, az SRT9 kupakját egyiken se tudják úgy megcsinálni hogy hézagmentes legyen és mindent mindennel összeragasztanak meg 1-2 belső felépítést is láttam... A HC65 sem kivétel mert annak a flood és piros led ablaka nekem félig be volt esve és úgy volt beleragasztva. Meglátjuk hova növik ki magukat, mert ez az egy példányuk volt a kezemben és ez még nem mérvadó. De eddig tetszik.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
WestBam #50475 üzenetére
Jelenleg 69$ a legjobb ár amit tudok.
Valóban drágább a Lumintopnál bár ők mostanában leírták magukat nálam. És úgy érzem minőségre a Wuben magasabb szintet képvisel. Plusz valóban tudja a leírtakat és ennek az árában egy jó minőségű akku is benne van és nekem tetszik hogy elindultak USB-C irányba így a töltése is gyorsabb. -
ZozzV6
senior tag
Angolul már olvasható BLF-en és nézhető a youtube csatornán a Wuben T70 tesztem.
-
ZozzV6
senior tag
És kész is az MT20C taktikai gyűrű:
Kellett némi utómunka gravírozóval de majd korrigálok a model fájlon.
Viszont hibátlanul ellátja a funkcióját és kényelmes is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tomato firmware
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SkyShowtime
- További aktív témák...
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest