- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzV6
senior tag
válasz Lacerta #57900 üzenetére
Én 3000 FT-os tescos villanyrezsón csereberélem a ledeket. Tripla meg quad csillagokra is feldobálom
Az MF01 18 ledjét is leszedtem vele.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Lacerta
aktív tag
válasz ZozzV6 #57901 üzenetére
Én végül beruháztam egy tán ~6 dolláros elektromos asztali melegítő lapra.
Kapott egy asztali lámpáról leműtött villásdugóval és kapcsolóval egybeépített vezetéket ( safety first ), és a legnagyobb megelégedéssel használom.De abban gondolom egyetértünk, hogy a HC65-ben nem célszerű így ledet cserélni.
-
WestBam
Topikgazda
Végre!
Végre egy 21700 akkus lámpa, ami nem az őrült kivehető áramra összpontosít.
Az új Nitecore P12 21700 akkut használ, de "csak" Cree XP-L HD LED-et tett a testbe SMO refivel a gyártó. Akku választás kérdéses, ahogy nézem csak button top akkuval fog menni (drága lesz).
De: maradt a test 1", ami örvendetes. A lámpa tartozéka egy 18650/RCR123 akku átalakító, valamint egy NTH10-es taktikai övtok is. Opcionálisan a rogers fogáshoz lehet venni NTR10-es gyűrűt, 4000-4500 és 5000 mAh kapacitású akkukat is.
Őszintén szólva nekem nagyon tetszik. 340 lumenes fokozatban 8 óra üzemidő az 5000-es akkuval nem is rossz ebben a méretben.
[ Szerkesztve ]
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
ZozzV6
senior tag
válasz Lacerta #57903 üzenetére
A front alu lapot leszeded, majd felhajtod a flex kábeles piros és flood ledes részt. Alatta van egy csavar. És bent az akku felől ki lehet nyomni a led éa driver panelt együtt. Led központosítót kipattintod és ónharisnyával vagy óbszippantóval a led mellett leforrasztod a led driver közötti ónt. Ha ez lejött külön tudod azedni a led alu lapot a drivertől de az rohadt vékony és könnyű eltörni. Aztán úgy működik mint egy sima csillagos ledcsere. Mehet a fűtőcuccoddal is. Majd vissza az egész.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
peestike
őstag
Ma megjött az astrolux ec01! 21700-al próbáltam ki, működik szépen. Az andúril lelkivilágába nem mélyültem el, alap beállítás most elég.
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
A Decathlon-os fejlámpák milyenek? Eredetileg külföldről terveztem rendelni nagy akkumulátos (18650-as) verziót, de most hirtelen kell valami, amit még ma be tudok szerezni (éjjeli horgászathoz).
Jelenleg ilyet használok, de elég gyenge fényt ad, szerintem ennél bármi jobb lehet.
Köszönöm!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
benfolds
őstag
Megjött a BLF A6 5A + akksi kombó, csak éppen akksi nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
A214
aktív tag
Nekem is megjött ma a BLF aksi benne volt a lámpába de csontra lemerülve.
Lii 100 ba beraktam de nem mutatott semmi % töltöttséget .
Töltőre raktam a Lii 100 életre keltheti? (0,5 A világit csak) -
xcsabo
senior tag
Nekem is a lámpában jött a külön vásárolt aksi fóliázott pólussal. Skilhunt m200. Fura volt de majdnem fullosan töltve.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Erre tudtok nekem vmi okosat mondani? (Bocsánat, hogy sürgetem, érdekel a véleményetek, és valamit vennem kell 2-3 óra múlva)
Köszönöm!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
WestBam
Topikgazda
válasz A_ScHuLcZ #57917 üzenetére
Ha ismernénk őket mondanánk, de igazából én kétfélét láttam élesben. Hirtelen, hogy legyen valami arra biztosan jó, vagyis jobb, mint a semmi, de azért a komoly fejlámpától ezek elég távol vannak, legalábbis amiket én tapiztam a boltban legutóbb azok olyan kis gagyik voltak.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
gyapo11
őstag
válasz MittuDomain_ #57911 üzenetére
Nekem is megjött egy cuccom a városba 3 napja hajnal 2-kor, 3-kor és 5-kor is keletkezett egy tracking bejegyzés, hogy feldolgozták, és 3 napja nem ér ide kb. 1.5 km-re. Mostanában nem szokták kihozni csak az értesítőt, de most az sincs. Nem tudom milyen a csomagolása, attól függ hogy befér-e a bedobó nyíláson. Növeljem a posta terhelését, hogy bemegyek és érdeklődök értesítő nélkül, vagy ide fog az érni csak kell még pár nap?
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
iatti
aktív tag
emisarnal kirakták a d4s v2. a c.kék is látható már a szín palettán
-
MittuDomain_
őstag
Na ma végre megjött a szajré nekem is; rendeléstől 48 napot futott.
A mostanában rossz BG-s tapasztalatim miatt állvány + fényképező mellett, videózva bontottam, most szerencsére hiába.
Az akksi benne, a pólus fóliás. Annyira csutkára merülve jött, hogy csak na, de azért elkezdte tölteni a Lii-100.
Sárga a fénye, de nem annyira zavaró mint számítottam rá.
Ami viszont fura, hogy nem érezni az OP refi mosó hatását, így világosban 5db erősen elkülönülő koncentrikus körnek látni inkább, a közepén erős hot spottal. Majd hétfőn sötétben összenézem egy S1-el, van-e bármi különbség a vetítési képben.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Gargouille
őstag
Múlt héten postára adtam a hibás Elf C2-t, tegnapelőtt felhívtam a Wilcont, hogy megkapták e. Megkapták, ellenőrizték, valóban hibás így postázták az Armytek-nek. Sajnos nincs raktáron cseréjük, így várni kell.
Amúgy nagyon kedvesek voltak ismét és segítőkészek, még ők sorry-ztak, hogy milyen kellemetlen, hogy most romlott el amikor hamarabb sötétedik és használná az ember... kiváncsi leszek, hogy egy javítottat kapok vissza vagy újat küldenek?!
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
ZozzV6
senior tag
válasz Gargouille #57925 üzenetére
Tuti újat mert kiöntött ragasztott a driver az Armytekekben. Nekik csak azért kell a hibás, hogy tényleg biztosak legyenek abban rossz és nem csak behúzni akarja őket valaki l. Szerintem nem szedik szét nem elemzik tovább.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
iatti
aktív tag
uraim! tisztelt lámpa fanok v.kanok ennek az iparművészeti múzeumban a helye.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #57925 üzenetére
Már régebben írtam, hogy nincs, nem létezik lámpa ami nem tud elromolni. Persze vannak jobban és kevésbé romlandók. A 10 év jótállás valamit jelent az Armytek esetében (bíznak a termékükben, és nyilván, ha túl sok romlana el, nem lenne kifizetődő számukra), de így is el tud romlani (itt a Te példád is). Régebben, ha messzebbre kellett postázni a lámpát, a postadíjat visszafizették, később levásárolható volt.
Várjuk, hogy az esetedben, hogy alakul a dolog.
-
Gargouille
őstag
válasz FBLLMAG #57928 üzenetére
Minden el tud romlani. Az Armytek esetében - bár eszetlenül jó kis lámpa - sajnos a legtöbb tulajtól (nyilván van pár kivétel is) azt hallom, hogy már ment tönkre neki, már cserélték stb. Nyilván nincs reprezentatív mintám, hogy felmérjem mekkora arányú a meghibásodás ténylegesen, de nekem úgy tűnik, hogy elég magas. Túlontúl magas egy olyan lámpától ami kifejezetten a túlélésre van kihegyezve és az ára is ehhez van igazítva. Ami azt jelenti, hogy nagyon jó lámpa (tudásra, fényre, designra), de megbízhatatlan.
Ha mondjuk nem 20ezerért adnák hanem 2000Ft-ért, akkor simán besorolnám a bóvli kategóriába, már ami a megbízhatóságát illeti. Hiába vízálló 10 méterig, meg dobálhatnám a második emeletről betonra, ha magától tönkremegy minden külső behatás nélkül. Csak viszonyításképp mondom, hogy 5db Convoy lámpám van most, amiket naponta használok, sokszor vízbe rakok, leesnek, télen szétfagynak a hátizsák külső zsebében, nyáron a napon felejtem és felforrnak... egyiknek sincs semmi baja. Van amelyiket 2 éve nyúzom. Az Elf C2-t tokban hordtam, óvtam és magától elhasalt. De tudom, tudom épp pechem volt... meg a többieknek is...
Ugyanakkor szerencsém van, mert nem a barlangban vagy a puszta közepén hagyott cserben. Ami bánt, hogy az egyetlen flood fejlámpám volt és pont mostanság rengeteget használnám. Ezért akarok gy Utorch H09-et venni majd és bele tir optikát (ha megoldható) és akkor lenne egy pótlámpa ilyen esetekre.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
ZozzV6
senior tag
válasz FBLLMAG #57928 üzenetére
Vagy nem a bizalom hanem a megfelelő árrés az ami miatt meg merik adni a 10 év garit. Ha valamit legyártatok 3000 Ft-ért és 30000-ért adok belefér ha 10 év alatt 4x cserélni kell. Még akkor is profitnál vagyok. Valamiért még fél áron is megérte nekik akciósan adne tehát van még ott bőven árrés mert kizárt hogy úgy ne kerestek volna rajta.
-
MittuDomain_
őstag
válasz Gargouille #57929 üzenetére
Én nemrég rendeltem SP40-et 14$-ért - talán még él rá a kupon: BG13TH - , de még egy EE X1R sincs neked otthon? Csalódtam.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Gargouille
őstag
válasz MittuDomain_ #57931 üzenetére
Természetesen van EE X1R itthon (mit képzelsz te rólam??? ), de az túl spot-ot és van Skilhunt H03 is, de az a zasszonyé. A H09 a belső töltés és a kis súlya miatt szimpi, kb H03-at csinálnék belőle.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #57929 üzenetére
Nálunk 2 testvér hozza be a legtöbb fajta, darab lámpát, kb 30 gyártótól (valamikor 1 cég volt, mára különmentek). Nálunk 2 év a garancia a törvényből kifolyólag, de természetesen intézik a gyártó által adott garit is. Több mint 20 éve foglalkoznak lámpákkal és megvilágítással (2010 óta külön). És még további forgalmazók alapján (ami infót adtak), az Armytek kevésbé romlandó mint az Olight, Nitecore, de romlandóbb mint a Fenix. Ezen a fórumon még nem hallottam elromlott Olight -ról (a FB igen). Nálunk ezt mutatja a statisztika. Másik dolog, hogy pláne ha a túlélést hirdeti a lámpa, és elromlik, annak hamarabb terjed a híre. Persze ez rajtad nem segít, pláne, ha pl barlangban vagy, és ott romlott el magától. Ezért ajánlott a tartalék lámpa. Még akkor is, ha a Viking, Predator esetében, tartalék áramköröket emlegetnek.
-
MittuDomain_
őstag
válasz Gargouille #57932 üzenetére
Ezen a túl spot-oson meglepődtem, szóval most bekapcsoltam a sajátom. Hát, rá lehet mondani, de nem könnyű szívvel.
Ha ennyire flood lámpa kell, kipróbáltad már a DQG Tiny 3rd-t? Ez nem fejlámpa, általános kérdés feléd.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Gargouille
őstag
válasz MittuDomain_ #57934 üzenetére
Most kifezetten szerelgetni kellene, ahhoz fél méterről túl spotos, amúgy pont jó.
DQG-m még nem volt, de nézegettem már őket, tetszenek. A Tiny 3 nekem már túl buci, de a Hobi plus az tetszik csak nincs rá szükségem, pipalámpákra vagyok ráállva mostanság.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #57930 üzenetére
Lehet igazad van.
A led (XPL, XHP) is kerül valamibe, az elektronika is, TIR lencse + ásványi üveg, akku is jár hozzá, a test kidolgozása sincs ingyen, +munkadíj még ha kici kínaiak is gyártják, utaztatás, szerviz. És igazad van, a 65 $ néha le van árazva 30 $ -ra, vagy ez alá, és így is biztos keresnek rajta. De azért nem hiszem, hogy 4 meghibásodás beleférne. Pláne úgy, hogy a postaköltséget is meg szokták téríteni így vagy úgy (Kínába). Persze, az utóbbi időben, levásárlással szokták megoldani (ami valószínűleg olcsóbb megoldás).
Akku 3 $ (18650 -es, magas áramú)
Led 3 $
Elektronika + Optika + Ásványi üveg 2 $ (szerintem az optika nem a legdrágább)
Anyag + megmunkálás + összeszerelés 1 $
Papír munka + posta + garancia 1 $Legyen 10 $ (amit Te is írtál)
10 év alatt 4 db (10 $ x 4 db) az 40 $ (65 $ -ból kifutja, de 30 $ -ból már kevésbé, és elég gyakran áraznak le)
Szóval azért azzal járnának jobban, ha kevésbé romlanának a lámpáik, többet bírnának. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
lugoka
csendes tag
Hát régóta gondolkozom, hogy kellene egy Armytek fejlámpa, de ahogy olvasom a tapasztalatokat... Tudom, hogy ez itt csak kis merítés, meg cserélik meg minden, de azért nem a legjobb reklám
-
Gargouille
őstag
válasz lugoka #57938 üzenetére
Nem volt célom senkit elrettenteni tőle, ha megveszed szerintem te is bele fogsz ám szeretni (ahogy én is). Minden tekintetben amúgy tökéletes cucc, egyedül ez az elektronikai meghibásodás ami talán gyakoribb mint kellene.
De fontos hozzátennem, hogy tényleg nem reprezentatív amit mondok, nyilván a hivatalos importőr tudná egészen pontosan megmondani, hogy hány eladott darabból mennyi jön vissza gariba, én csak az ismerősöktől és fórumokról begyűjtött tapasztalatok alapján érzem ezt soknak.
Még így sem bánom, hogy megvettem és igazság szerint még akarok majd egyet mellé egyszer, szintén tartaléknak.
-
MittuDomain_
őstag
válasz Gargouille #57939 üzenetére
Vince úgyis csinál éppen egy újabb Armytek groupbuy-t, nála jelentkeztél már? Rég néztem rá arra a bejegyzésre, nem tudom, hogy áll.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
bedvóter
tag
Már egy párszor ajánlottam. Nitecore HC30.
Próbáld ki. Utána nem kell majd más lámpa.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
Exom
tag
Sziasztok, Segítséget kérek fejlámpa választásban, szerelés céljából. Tehát a cél, hogy 0,5 m - 1 m távolságban a lehető legtöbbet / legjobban világítsa be. Legjobb lenne 18650 -es aksival üzemelőt találni.
-
Gargouille
őstag
válasz MittuDomain_ #57940 üzenetére
Vince nagyot alkotott amiért még most is csodálom, vonzó a lehetőség, de nem akarok beszállni. Ha Armytek-et veszek akkor csak hazai hivatalos importőtről, számlával meg minden egyébbel. (És ezt a továbbiakban a többi prémium lámpánál is így fogom csinálni.)
Ahhoz túl drága (még akciósan is), hogy utána a garanciával kardozzak távolról a világ túlfeléről. Látva a gyártó hozzáállását és kommunikációját nekem erre egyszerűen nincs időm és kapacitásom. Ha vásárolok a termékükből, akkor megoldást akarok venni, nem újabb problémát.
-
lugoka
csendes tag
Nem rettentettél el semmitől. ET-n élőbe is meg tudtam nézni párat és nagyon profi cucc. Sőt jó látni, hogy Mo-hoz képest milyen korrektül intézik a garit. Talán jobban foglalkoztat mint kéne, de mint említve is volt, az nem vigasztalna ha az országban senkinek nem romlik el, de az enyém igen Azért egy AA-s változat tuti lesz
-
Gargouille
őstag
válasz bedvóter #57941 üzenetére
Az a baj, a Nitecore brand nálam eleve a felejtős kategória, a HC30-ban meg nincs belső töltés sem, és nem olyan flood lámpa. Az árából inkább vennék még egy Elf C2-t inkább (plusz még 3 gombóc fagyi is kijönne mellé).
-
bedvóter
tag
válasz Gargouille #57945 üzenetére
Én szóltam.
Különben meg nem erőszak a disznótor.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
FBLLMAG
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz UberMutant #57947 üzenetére
Nálam is járt már 5-6 db döglött Olight. Zömében fegyveren használt 2 akkus lámpák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz lugoka #57944 üzenetére
Láthattad az ET -n a lámpáinkat. 6 db van nekem eddig, a Prime lámpák napi használatban. A Tiara A1 PRO mivel nagyon szélesen terít, nagyon jó szereléshez. Haver Tiara A1 PRO -ja beadta az unalmast (valószínűleg AA -ra volt állítva, 14500 -ast pakolt bele, és hajrá TURBO) Mint írtam, sokszor a mi hibánk, hogy elromlik a lámpa. Nekem hazai beszerzés volt, így ide lett küldve doboz nélkül a lámpa. Tiszta új, cseredarab jött helyette. Azóta neki is, nekem is működnek a lámpák.
Mikor az 1. Armytek lámpám vettem, én is tartottam tőle. De az évek alatt megszerettem, garit kipróbáltam, hogy bízok -e benne, mindig van fejpánt, tartalék lámpa velem. Pláne, ha messzebb megyek hazulról, legalább 2 lámpa van velem. Az ördög nem alszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest