Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ja igen Palotai, én őt sokat nem hallgattam, kollégám igen.
Yvel ( Levi ) , állítólag kint volt pecázni. ( Azt nem tudom egyedül vagy sem, de ez a lényegen már nem változtat. )"Sajnos néhány nappal később Levi horgászás közben sztrókot kapott. Kritikus állapotban került kórházba. "
___Ejh, kár azokért a mixekért.

-
Hát én egyelőre csak rágódok a dolgon.. Személyesen nem ismertem, de közvetett kapocs volt, illetve rengeteg bulin voltam 20 éve, ahol ő zenélt ( Tiszakécske - Club New Night)
Justmusic 001-es lemezbemutató mixét kívülről tudtam, minden keverést.
A letargikus az, hogy 1,5 éve ment el Yvel is...
( rákeresve két mixedre pont azon a zenei vonalon mozogsz, amin én is.) Fel tudod ezeket tenni valahova, vagy át tudod küldeni?

-
flexxx2
őstag
Örülök, hogy rajta vagy. Meghallgattam, és egész jó. Pl a 15:00, 35:30, 58:00 váltás jobb mint a többinél, legalábbis itt észrevettem. Jók a trackek, van folyamata.
És nekem még a deep-trance váltás is bejött.
Nameg 58percnél az a Patrice Baumel track, még nem hallottam (shazam a best), az a hang azzal az effektel benne, kedvenc zene lett, köszönet érte.A cue pontokat én nagyon ritkán szoktam használni, ha valami olyan hang van ott akkor, csak figyelemfelkeltőnek. Eleinte én is rakosgattam, de egyrészt elvonja a figyelmed, másrészt berögzíthet téged.
-
anubis6
aktív tag
Ezért mondtam, hogy használd a fülest keverés közben, sokkal jobban meghallod az esetleges hibákat, mint bármilyen hangfalon.. na jó nyilván van az a pénz, de olcsóbb egy jó füles
Nálam is sokszor volt, hogy: ja, milyen jól szól hangfalon keresztül.. a felvétel meg egy fos lett.. majd ha ott állsz a 2 millás hangfalak között, akkor elhagyhatod a fülest.. inkább csak kezd ritkítani a használatát, hogy érezd, hogy szól jól, és az milyen kívülről
-
anubis6
aktív tag
Én is vágom az előnyeit, de engem nem vitt még rá a lélek.. nem véletlen nem használok loopokat sem, jobban szeretek a számok ismeretére hagyatkozni, és inkább elbaszok 1-2 mixelést, minthogy szoftverekre hagyatkozzak élő keverésnél, innen már csak 1 lépés a laptopDJ
Ha meg szoftverrel rakok össze mixet, olyan mindegy, hogy megvannak-e a cue pontok, vagy sem, ott a teljes grafikai megjelenítése a számnak, mindent kiolvashatsz belőle. -
anubis6
aktív tag
Az a jó a deep-ben, hogy hagyhatod kifutni, tök jól szóltak együtt az elején a számok, de hamar lehúztad..
Én általában megvárok valami hangváltást, és arra ütemezem a magas hangok lehúzását, nem folyamatos fade-et használok, mert sokkal feltűnőbb... előbbinél jobban úgy tűnik, mintha a szám része lenne a keverés maga..
Ráadásul, ha ehhez van szoftvered is, látod a grafikus felületen mikor érdemes..
Nem tudom használsz-e fülest keverés közben, de többször szét voltak csúszva a zenék, érdemes ilyenkor ráhallgatnod fülessel, sima hangszórón nem mindig jön ki, pláne nem a szoftverben.Egyébként fain volt
-
anubis6
aktív tag
Lehet azt emészthető hosszokra bontani

Space DJz régi nagy favorit nálunk is asszonnyal, volt szerencsénk élőben is élvezni a munkásságuk, nálam is az élen jártak mindig is

Csak az idióta hangosítással tudták elnyomni kicsit a fényüket, ami a mai napig jellemző a nagyobb bulikra sajnos..
Hétvégén Bónusz amúgy Rush apánkkal
De lesz Yotto meg Cattaneo is
-
flexxx2
őstag
Mekkora mázlid van
, pont 2 napja találtam nagyon hasonlót: [link]
De ha nem találtam el bocs.A mixeidet nem felejtettem el, csak én meg pont fordítva vagyok, mint te. Rengeteg az új zene, és rengeteg a régi most felfedezett néha 5-6-9 éves track, + én is nyomom a mixelést 1-2 hetente.
-
anubis6
aktív tag
Vigasztalódj egy kis Victor Ruiz-al

-
flexxx2
őstag
- classic: nekem ez kissé lágy stílus, de az első 22 perc ütött, azért afteren jól szólna
- real prog. classic 2: ez tetszett jobban, 36 - 60 perc közötti részt (csak egy kicsit) kifogásolnám, nem éreztemn (annyira) oda illőnek, lehet az elejére kellett volna warmupnak, viszont a zenéket nagyon jól válogattad, nagyon sok kedvenc volt benne (pl 60percnél) , és így egy mixkupacban szuper volt hallgatni, kösz
még 1 dolog: ha az átkeveréseket időben még tovább elnyújtanád, az jobban egybemosná a zenéket, mintha kevesebb track szólna mint ami benne van (remélem érthetően írtam le).
-
flexxx2
őstag
Visszahoztad a kedvem azokhoz a 2005-10es évekhez, lett is egy mix belőle, habár ez nem is tudom, mintha melodic lenne az eleje, meg breakbeat is 1 helyen, aztán eleje nem is jött be, levágtam az első tracket, túl is toltam 20 perc környékén, de utána olyan egybe kerültek a trackek, hogy azért felraktam ide:
nostate REC 2023 05 19 dive under deep and progressive 2005-20101 órás, 125 bpm a java, kicsit relax, nem veretős, öregedő 40-50eseknek ajánlom (mint én?)
és hogy legyen itt egy profi mix is,
Sven Vath papa megint hatalmasat alkotott: time warp 2023
neked is vannak mixeid valahol (ami itt linkeltél drive-on már nem él) ?
-
flexxx2
őstag
egyetértek, én 2002-3-4ben goa-t hallgattam, pont ezért, aztán drumNbass-t.
Nekem kb 2005ben Marc Pole mixei hozták vissza a techno-t (progressive stílust tippelek rá),
és azóta is töretlen a kedvem, sorban találok új és új producereket, új hangokat, ütemeket, stb, rengeteg a jó zene, már lehet, hogy túl sok is a jóból -
niof
veterán
De amúgy ha már technika! Mindegy, hogy stúdió, vagy live, számomra a legintenzívebb zenei élmény, mikor újra meghallgatom Joris Voorn-tól az alábbi 3 album bármelyikét:
Balance 014
Fabric 83
Global Underground 43
Az utolsó valami hihetetlenül komplex, pedig a Balance sem volt gyenge, annak idején. A 2 lemez összesen 118 track, szédületes, mennyire össze van rakva! Egy zenei orgazmus. Mestermű. -
flexxx2
őstag
Hát igen, lenézik a techno-t, 1 kalap alá veszik a disco elektronikussal, ami tényleg ezer éves bevált rítmusokat ad nekünk, csak más-más hangzással.
Páran, ha a Depeche-t említem nekik, hogy ne csak az éneket, hanem a mögötte lévő zenét is hallgassák meg figyelmesen, rájönnek, hogy ebben azért sok-sok munkaóra van (és tehetség).
Persze lehet 1-2 óra alatt technot csinálni, nekem is ment Abletonban, de azt még a végelenségig lehetne finomítani. El tudom képzelni a magára rendesen adó producereket, milyen dilemma azt mondani 1 trackre, hogy ez kész van mehet a YT-ra.
De a DJ mixelés is lenézett munka (sajnos a sok kókler miatt is). Azért egy Dubfire v. Sven Vath nem azért van évek óta a porondon, mert olyan könnyű lenne ez (+ tehetség se kéne hozzá), akkor már rég eltüntek volna, mindenki pár hétig lenne top dj aztán jönne a vetésforgó.alstílus: Megnevezni az alstílust, hát én is csak próbálkozok, mivel nincs olyan, hogy tisztán minimal v. house, keveredik minden, de ezért IS tud mindig más lenni a techno.
Már 30 éve hallgatom, folyamatosan változik, olyan mint az evolúció, csak gyorsítva. -
flexxx2
őstag
Ha már ajánlottad nekem Edit Select-et itt is egy (most már kedvenc) minimal mix tőle: [link]
megj. a hogy mi is az elektronikus zene: amit írtál technikailag igaz, de a zene szubjektív, ezért ha valaki engem kérdez: az elektronikus zene nekem = techno, nem a drum and bass, vagy a többi,
csakis a techno a 100 féle irányzatával, pl dark, deep, house, minimal, progressive, industrial, electro, goa, psy, trance. -
anubis6
aktív tag
Ennek azért adnék egy esélyt a helyedben..
Chris Liebing - Tomorrowland 2022 WE 1
Nyomokban jó kis retro hypno technot tartalmaz
-
anubis6
aktív tag
Igen, pont erre gondolok az új irányt említve, mert a fesztiváloknak már erre van szüksége, hogy bevonzza a sok pokémont, és hát valljuk be, csak műértő őstechnóssal, már nem tudnál ekkora helyszíneket megtömni. Meglátjuk most a pandemia után merre haladnak majd, de szerintem az elsődleges mindig is a profit lesz számukra, főleg, hogy ekkora kiesése volt mindenkinek az iparban.
Nézd csak mennyi ember volt itt-ott ezen a fesztiválon is, akármilyen fost toltak a main-stage-en és mindenki az athmosphere stage-et istenítette, mégse volt elég ember a végéig, mikor a main tömve volt. Mikor techno bulit szervezel, kicsit más a leányzó fekvése..Félre ne értsd, én sem szeretem a köpönyegforgató DJ-ket, de ez nem arról, csak elővesznek olyanokat is a repertoárból, amit egy igazi underground techno helyszínen nem.. tudod a DJ-k igazodnak a tömeghez, ami változik.. néha rohadtul szar irányba, de ez van

Adam Beyer-ék se arról híresek, hogy populáris szart toljanak, mikor régen köréjük épültek a bulik itthon, igazi underground zenét toltak mint a magyarok.. sőt. Biztos volt egy pár rossz megmozdulása is, de én akárhány buliján voltam, minőséget kaptam tőle. Főleg mikor Liebing is ott volt, vagy Marco Bailey, Monka Kruse esetleg Valentino Kanzyani... Rush-ról nem is beszélve.
Hidd el tudom miről beszélsz, nagyon sok bulit mentett már meg az Igor Do'urden, Hot-X páros, de jócskán volt olyan is, mikor ők tolták a szart.. ez ilyen, néha ennek jön a ki a lépés, néha annak. Persze nézőpont kérdése, hogy ki hogy ítéli meg őket.Enrico-t meg akár szereted, akár nem, hangzásvilágával nagyon sokakat megmozgat a scenen belül, és nem véletlen van a top producerek közt ma. Szerintem kicsit azért felrázta a kínálatot, és vannak irányok, amik jót tesznek a techno-nak, és akármennyire is ellenzed, vannak olyan produktumai, amik megállják a helyüket a vegytiszta underground világodban, de csinálnak slágereket is fesztivál közönségnek.
És pontosan azért játszanak máshogy egy fesztiválon, mert bezsúfolják őket egy csokorba olyan nagy nevek közé mint ők maguk, így a céljuk az újdonság prezentálása lesz akár a dj társaknak is, nem pedig a műértő technosoknak játszák a monoton minimal cuccost, amit mi értékelünk persze, de nem mindenki
Ha kiemeled őket ebből a közegből, mint ahogy itthon is láttam őket számtalanszor, nyoma sincs ezeknek a zenéknek, és a legbüntetőbb underground techno-t tolják ami létezik
Lásd Kecel és a régi Szentendrei hyperspace-ek
-
anubis6
aktív tag
pedig Enrico mostanában az egyik alapköve a modernt techno-nak, szóval már sajna leáldozóban a Hot-x féle cucc, és próbál mindenki újítani valamit, több kevesebb sikerrel. Én is a régi korok hívője vagyok, nagyon sokat buliztam Hot-x-re régen, de most ez van, kicsit legyél nyitottabb, megvan ennek is a varázsa

Engem ezaz Age-of love-os marhaság (Enrico+Charlotte közös remix) nem fogott meg, de nagyon sokáig volt az eladások élén, szóval sokaknak bejön ez a vonal.
Fesztiválok miatt nagyon sokan jönnek elő slágerzenékkel, de megfelelő helyen és időben, még ők is nagyon durva szetteket tolnak.Adam Beyer mondjuk jobb volt még nála is, de nem hiszem, hogy vele is kellőképpen elégedett leszel, de nem volt gyenge a mostani felhozatalhoz képest..

Amelie Lens-t tudom még ajánlani
-
niof
veterán
Még annyit hozzátennék, hogy ezek a light-os elektronikus zenei irányzatok gyakorlatilag "eltüntették" a szó klasszikus értelmében vett POP műfajt, mára az igazából nem létezik. Mindegyik POP előadó váltott, és mondható, hogy az elektronikus műfajok valamely (al)stílusát ragadták meg, és abban tevékenykednek tovább. Pl. ott van Madonna, ő nagyon korán felismerte ezt, és igen hamar kezdte beépíteni a zenéjébe a nem POP-ra jellemző hangzást. Ezért is tudott sokáig (most nem tudom mi van vele, nem követem a munkásságát, de anno feltűnt) népszerű/korszerű maradni. Mondhatjuk, hogy a többiek csak utána kullogtak.
#517 anubis6
Köszi, belehallgattam, ez egy szar. Tipikus példája annak, hogy ők is elfordultak attól, amit valamikor csináltak, és az felé mentek, amiben nagyobb pénz van. Undorító.
Ez még egy tök emészthető szettjük volt. Kis közönség, inkább azt játszották, amit amúgy szoktak, nem azt, amit 100k+ embernek "kell"...
-
anubis6
aktív tag
Nehogy azt hidd, hogy egyben hallgatom őket, pont ez a jó bennük, hogy napokig elvagyok vele az autóban pl. a városban mászkálva, de egy hosszú útra is ideális.. csak a megfelelő alkalomra várnak
Majd belehallgatok azokba is
Tervezek egy funk-deep szettet is, ahhoz hogy állsz? -
anubis6
aktív tag
-
niof
veterán
Nekem ez a kettő van, de ezekről semmit nem tudok. A lemezekre csak annyi volt írva:
I Love Deep 1
I Love Deep 2
Ilyesmi mixekre gondoltam fentebb...
Feldobtam Drive-ba, hátha valakinek kell...

-
anubis6
aktív tag
Nálam egy Pioneer CT-506, és egy Videoton RA 6380 S csücsül
Durva, hogy rádiómúzeumból találtam képeket róla
-
anubis6
aktív tag
Akkor csak remélni merem, hogy meghallgattad a Classic Jungle & DnB Mixem
-
anubis6
aktív tag
-
nubreed
nagyúr
Igen ezek között van jó pár ismerős, Jaydee, Josh Wink, Prodiy pl. meg mások is de nekem azok annyira már nem jöttek be.
Ha már techno az új generációsak közül az utóbbi idők szerintem legjobban összerakott zenéje ez:
[Layton Giordani - Hyper World [Drumcode]] -
Exodius
őstag
Nagyon tré ez a videó: Evolution of Electronic Music (1929 - 2019)
Tele van full kommerszekkel. Van Dyke, Darude, Cher, Zombie Nation...jézusom. Ezekkel kínozni lehetne.
A térkép viszont adja.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Picotto még akkor valódit alkotott, ma már... kommersz, divattermék lett ő is.
Az az élő mixe tele van saját szerzeményekkel is az akkor frissen megjelent albumáról: pl. Bangkok, Hongkong. De van rajta pl. Ben Sims.
Jóféle anyag, sajnos akkoriban az "élő anyag" rögzítése még gyatra minőséggel járt, de az mc-vel együtt, amit művelt eszméletlen stílusa és hangulata van.Sasha érdekes módon, úgy mint Digweed sosem tartozott a kedvenceim közé. Ugyanakkor az Involver I. nálam példaértékű, minden más munkája nálam csak átlagos.
Igaz ez a Fundacion-ra is.Amúgy mostanában utazás alatt a tőletek kapott mixeket és a Paul Oakenfold féle trance-t és liquid funk-ot hallgatgatok a 90-es évek végéről (00-es elejéről.)
-
anubis6
aktív tag
Van ebben mindenféle finomság, nem csak prog.. toltam is egy párat bakelitről a deep szettemben, meg a progikban is, de ahogy nézem még trance is van, fincsi lista

Mellesleg van benne az általam felsoroltakból is
Jó párat fogok még játszani belőlük ahogy nézem
Albumra visszatérve, akkor mutatok konkrétabbat, ha már a listádban is láttam hasonló stílust:
Juan Deminicis-re mindenképp érdemes lesz odafigyelni, mert nem semmi zenéi vannak

-
anubis6
aktív tag
Elvileg tonnányi cuccnak kéne lenni, nagyon sok progis-tól láttam új albumokat, Guy J, Stan Kolev, Matan Caspi állandóan szarja magából a slágereket, mindenki mutogatja a csili-vili új studióját, trance-es nagyágyúk is sorba jönnek ki track-ekkel (olyanok is akik 10-15 éve nem).. nézz pár új state of trance-t, ott van progi vonal is ha érint, deep-ből meg a GuyJ ismerőseit érdemes csekkolni

Lassan én is visszaállok az "új" vonal-ra, már fogynak a bakelitjeim
-
niof
veterán
Pl.:
Aphex Twin - Windowlicker
Aphex Twin - Ventolin
Egoexpress - Telefunken
The Future Sound Of London - Papua New Guinea
The Future Sound Of London - We Have Explosive
The Future Sound Of London - My Kingdom
Massive Attack - Angel
Massive Attack - Butterfly Caught
Massive Attack - Special CasesCsak néhány nagy kedvenc, így hirtelen.
-
anubis6
aktív tag
Meghallgattam őket, jók lettek, csak az elsőnél sajna nem jó a hangzás, erősen túl van vezérelve a mély és az első fele nekem inkább house-os volt mint progis, de jól felépített mix

A második hangzása már kiváló, de nekem még távolabb áll a progressive-től, ez inkább elektro-tech, ami annyira nem a szívem csücske, de ettől függetlenül jó kis mix, csak nem teljesen az én világom
-
anubis6
aktív tag
Arra utaltam, hogy aki nem rajongója ennek a stílusnak, az is könnyen elcsábul, egy ilyen buliban.

Nem egy, nem kettő ismerőst vittük el ilyen bulikba kívülállóként (mondanom sem kell, azok még a progresszív zene fénykorában voltak), és egy pillanatig se unatkoztak, teljesen magával ragadta őket a stílus, csak sajnos ami a mainstream-ből folyik, az.. hogy is mondjam, nem mindig üti meg azt a mércét, ahol ez már művészetbe fordul, pedig volt még olyan monoton techno is, ami simán ilyen hatással lehet az emberre, és akkor még nem is beszéltem a progresszív különlegességekről, amit mesteri szinten
prezentáltak a kor nagyjai (akik mára szintén érdekes irányba mentek pl.: Digweed), de mostani bulikon inkább az értők számára igényes zenével készülnek, és így már sokkal nehezebben befogadható külsősöknek. Persze én egy friss Sasha partin is jól szórakoztam, de inkább neveztem volna techhouse-nak, mint progresszivnek, 1-2 csemege kivételével, szinte folyamatosan csak az újabb és újabb, még számomra is ismeretlen, de igen veretős zenéket pakolta föl, amit értő fülek nélkül, igen nehéz értékelni.#381 Fr@nkieWilde : Nekem is furcsa, hogy a faék egyszerűségű zenék, miért olyan népszerűek (persze ál naivan, hisz ott van előadóként egy régóta porondon lévő "sztár", akik nevével bármit el lehet adni).
A goa bulik amúgy nagyon jók, egészen más érzés egy tényleg olyan közösségben bulizni, ahol mindenki a zenéért megy el a buliba, és nincsenek csajozós baromarcúak, meg izom-Tibik, meg
persze tizenéves, full-ra szétcsapott kis pondrók sem, akik ettől érzik nagynak magukat. Nem, ott minden arról szól, hogy jól érezd magad, nem a lehúzás megy a kis kihelyezett standokon sem, bekészítve nagy tálnyi szőlőcukor, jobbnál jobb felpörgető teák, frissítők, nyugágyak, fákra kikötött függőágyak, chill sarkok, masszőrök stb. stb., tényleg mindent megtesznek azért, hogy arról szóljon a buli, amiről igazán kell, nincs 1000 forintért fél liter víz, meg hasonlók.Ez a zenei diverzitás rám is jellemző, sokszor én is meglepődök magamon, mennyiféle stílus tud magával ragadni a klasszikusoktól, a könnyűzenén és a jazz-en keresztül, egészen az elborult hardtechno-ig, szinte bármire vevő vagyok. Jó pár éve például a Fókatelep egyik albumát tolták éjjel, és teljesen lenyűgözött

Szóval, majd ha visszaáll minden a rendes kerékvágásba, tarts velünk ilyen igényes bulikba, ha nincs kivel menned, sokszor ott is összefutunk jó arc idegenekkel.. még a páromékat is így ismertem meg, hogy sokszor találkoztunk ugyanazzal a társasággal olyan bulikban, ahova olyan neveket hívtak, akik tényleg igényes progresszív zenét toltak: "Nézd, már megint itt vannak"
-
anubis6
aktív tag
Érdekes amúgy, hogy ez is jobban működik nagy tömegben, nem véletlen járnak annyian partizni, még ha nem is értik igazán miről szól ez a stílus. Kicsit olyan, mint egy focimeccs (nem mintha nagy rajongó lennék).. nézed a tv-ben, izgalmasnak tűnik, szurkolsz valamelyik csapatnak, és jó érzés ha nyernek, rosszul érzed magad ha veszítenek, és hat rád az is ha szoros a meccs... DE,
ha kint vagy a szurkolók közt a tömegben, érzed a tömegben hömpölygő adrenalint és hiába nem vagy akkora szurkoló mint a kemény-mag, mégis visz a sodrás, sokkal durvábban kapod az ingereket, teljesen máshogy viszonyulsz az egészhez..
Így van ez a klubokban is, a csordaszellem beindul, és teljesen magával tud ragadni az eufória, együtt örültök minden apró kis effektnek, ismerős hangzásnak és mikor hallotok szépen bekúszni egy jól ismert dallamot, vagy azt a pár hangot amiből már tudjátok mi következik.. megfizethetetlen élmény
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Szívesen fogadok mindent a legjobb korszakból
Ma hazafelé Paul Oakenfold New York-i GU mixét hallgattam. Milyen jól megfért egy-egy mixlemezen a trance és liquid funk, és milyen szuper hangokkal operáltak még akkor...
Imádom ezt a 97-03 (05) időszakot.
Egy darabbal kevesebbnek érzem az életem amióta ilyen dj és produceri munkák nem születnek. Mindig úgy érzem, hogy nincs még ennek vége, ez csak egy pillanatnyi állapot, ami most van, de sajnos nem így van.
A mai zenék ötlettelenek, sablonosak. Nem szeretem. Így könnyebb elfogadnom, hogy már családfőként nem a buli az első, főleg manapság, amikor semmilyen szórakozási lehetőség nincs.
Azon is gondolkodom sokszor, hogy mások, akik nem hallgatnak ilyen zenéket, mint mi, mennyivel "szegényebbek". Persze tudom, hogy ők is ezt gondolják a saját nézőpontjuk szerint
De én pl. az elektronikus zenében mindenféle lelki állapotomra találok gyógyírt és ezek a zenék dalszövegek nélkül is adott pillanatban rettentő sok tartalommal és mondanivalóval bírnak, amik gyógyítják a lelkünket, legalábbis az enyémet tuti
Anno egy volt osztálytársammal azon vitáztunk, hogy egy zene csak akkor adhat át mondani valót a hallgatónak, ha azt szöveg formájában teszi. Pedig ez mennyire nem így van. Van erre példa más művészi ág is: festészet, szobrászat, film stb.
Ő hip-hop-ot hallgat, anno Hősöket, meg hasonlókat, akkor még underground figurák voltak. Aztán persze a pénz őket is utolérte, és egyből a populárisabb, mainstream közeg lett a célpont. -
anubis6
aktív tag
Egyszer csak meglessük

Én meg kedvet kaptam tőled egy kis Jungle mix-hez, szóval összedobtam párat egy kis háttérzenének az egyik gameplay videómhoz. Nem egy nagy szám, meg kicsit gyors is, hogy beleférjen pár DnB is, de azért remélem tetszik valakinek
Tracklist:
1. LTJ Bukem - Atlantis (I Need You) (Original 12" Mix)
2. Shimon & Andy C - Quest (Original Mix)
3. Deep Blue - The Helicopter Tune (Original Mix)
4. Renegade - Terrorist (P.A Mix)
5. Origin Unknown - Valley of the Shadows (Original Mix)
6. Sound of the Future (DJ SS) - The Lighter
7. Black Sun Empire - Breach (Original Mix)
8. Apex feat. Ayah Marar - Space Between
9. Crossfire - Hydra (Original Mix)
10. MA2 - Hearing is Believing (Serum Remix)
11. Black Sun Empire - Don't You (Original Mix)
12. Axi - Receptor
13. Metrik feat. Elisabeth Troy - Want My Love (Club Mix)
14. QZB feat. Charli Brix - Take It All (Original Mix)Ha csak le szeretnéd tölteni: [link]
Ha érdekel a videó is (egy kis bázisépítés Grounded-ben), erre tessék
-
anubis6
aktív tag
Náksiék nem ez a stílus, ők dance-t (broáf
) toltak Spigiboy-al, csak a korszakra értettem.. arató diszkó meg ilyenek 
Általad említettek egész más kategória, őket csípem
Sterbinszky-nek egyik régi osztálytársam csinálta a zenét a kocsijába az egyik klipjéhez, Kühl meg nagyon laza volt mindig a bulikon, párom spanolt vele mikor tudott, de Budai is örök kedvenc
Ha Newl-t kihagytad azokból az időből, akkor pótold
Mellesleg ez a jungle mixed is kőkemény, grat!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
A d'n'b - jungle jöhet. Köszönöm.
Most sétálgattam a Keletiben a vonathoz, erre ez a finom szám jutott eszembe. Évek óta nem hallottam és nem is járt a fejemben. Meg kellett hallgatnom
[link]
Hát... Mai napig az egyik kedvencem. Itt még Picotto nagyon ott volt, akkoriban favorit volt a munkássága. Ma meg már... -
Fr@nkieWilde
senior tag
Meghallgattam a mixet, nagyon kellemes felüdülés volt. Tetszik nagyon. Valóban Dj Junior féle Hot mix lett. Volt benne hyper rave is, Porn Kings - Up to no good, vagy az Insomnia féle remix.
Köszönöm szépen, ezt is elteszem magamnak.
Ha van még valamid, szivesen fogadom.Valakinek van esetleg békebeli Sander Kleinenberg mixe? Tehát a 2000es évek környékéről.
Nubreed, Essential mixek megvannak. Tehát inkább elő, klub mixek érdekelnek.
Köszönöm. -
anubis6
aktív tag
Reméltem

Már elő vannak készítve

#334 Fr@nkieWilde: Fogok is, de eddig lefoglalt a normál melóm, és nem sok energiám maradt erre, sok más dolog élvez prioritást
Már 4-5 számom készül, épp vokalistát keresek az egyikhez, egy basszeros csajt már találtam az alapokhoz (a szintit, effekteket, dallamokat, stb-t én csinálom), de mivel sok élő és többféle stílusú zenével szeretnék fúziós számokat alkotni, ez egy elég lassú folyamat.. pár dalszövegem már évek óta kész, de a dallamok még mindig váratnak magukra, viszont rengeteg ötletem van, amihez rengeteg idő is kéne, hogy megvalósítsam, szóval türelem
Szeretnék már jobban lenni, hogy tudjak erre is koncentrálni, addig is mixelgetek, bár azt is csak fékezett habzással
Ezek meg a break maradékok

-
Fr@nkieWilde
senior tag
Hát nem feküdt le egyhamar a gyerek...
Nem vagyunk egyformák és ez valóban így van jól.
Az erős kezdéssel az a baj, hogy azt már nincs hova tovább húzni a szettet/az embereket.
Sőt, ezt a szintet még csak tartani sem tudja/lehet, így az album egy süllyedő ívet mutat.
A prgressive house egyik jellemzője, hogy emelkedő-kiteljesedő-csökkenő ívet ír le. Ez igaz a trackekre, egy mix lemezre/1-1 dj fellépésére egy éjjelen belül, illetve egy egész éjszakás bulira. A bulik alkalmával nagyon sok múlott a line up összeállításán. Pl a progressive house bulit célszerű volt uplifitng trance dj-vel indítani, majd jöhetett a progressive house, a csúcson techno-val, a végén pedig valami downtempo-val.
A track-kekre jellemző, hogy 10-12 perc hosszúságúak is lehetnek, ennyi idő alatt bőven van idő leírni ezt az ívet, ezért is a kedvenc stílusom. Nem Jeff Mills/Rush féle techno ez, ahol 3 perc oszt kész.
Ezért is kedveltem a b2b szetteket, ahol egymásra licitálva húzták a jó népet.
Az utolsó buli, amin voltam, az 15ben a Reunion buli volt a Track teraszon. Persze az egyesülés elmaradt... Terry Lee Brown Junior és Timewriter lett volna az I love deep rendezésében, de Timewriter (megint) nem jött el. Azt hiszem Godspeed kezdett progresive house-zal, majd Budai jött tech-house-zal, (pedig deep house-t ígért), majd Terry deep house-zal. Nah most itt prog, majd tech, majd deep... Hát nem volt rossz buli, végülis mindenki kitett magáért, de összességében a rossz időben játszott stílusok és Time el nem jövetele miatt csalódás volt. Számomra nem volt az "ív".
Aztán Time megint elfelejtett megjelenni, kezdte felvenni a versenyt Danny Howells-szel
-
Fr@nkieWilde
senior tag
A 2. lemez jobb, mint az első, összességében jóféle anyag, igazi klasszikus.
De szerintem a Darko - Phased (Blackwatch Spanish Harlem Dub) túl erős kezdés volt, ezt a tracket középre kellett volna illeszteni vagy 3/4 környékére.
Nem ismertem ezt a dj-t, de úgy tűnik ma már új dolgot nem fogunk hallani tőle, kár érte.
Jimmy-t sosem szerettem, a Phil Collins féle remix nagyon jó, de nekem már a következő track és kettő közötti keverés sem tetszik.
@anubis6: én csak most találtam meg a topikot, visszafelé nem olvastam, így nem is vettem észre, megnézem őket. Sőt, ha nem bánod le is töltöm őket, mert utazás közben van időm hallgatni, otthon már nincs.

A youtube korlátozza a bit rátát feltöltéskor? -
Fr@nkieWilde
senior tag
Nagyon jó lista!
Chris Forteir Slam Jr., Lemon8, Dave Seaman és John Creamer & Stephane K, Hernan Cattaneo South America nagyon jók, amiket írtál, meg más régi zenéjük is, nalam is ezek mind fent vannak a telefonon. Meg Lexicon Avenue is.
Amúgy Kühl Directions-a is nagyon ott van,
Bill Hamelről nem is hallottam még, meg is nézem gyorsan.
Nah meg Holden Balance-ja is, nah meg Anthony Pappa-é is! Huh!!!A privátfilmek újratöltvére emlékeztek? Rizkid, Kormix és Six brutál deep/tribal/tech/ progressive house mixei
[link]Sőt ajánlom most meghallgatásra Deep Dish-ék márciusi élő mixét, nagyon jó, kicsit emlékeztet a régi zenékre. De látszik nagyon rajtuk, hogy nem úgy zenélnek, mint amikor a fénykorukat élték, ez nagyon kár, egyik legjobb duo volt. John Cremaer-ék mellett. Meg ez a bohóckodás a laptopokkal... Bakelitet akarok!!!! adnak még ki egyáltalán bakeliten bármit is???
[link]Nhar-t és Nicolas Jaar-t hallgattok?
update: basssza meg, ezzel kezdi az albumot Bill Hamell:
Darko - Phased (Blackwatch Spanish Harlem Dub)Aztakurvaaaaélet!!!!! Az egyik kedvenc track!
Nem szarozik, egyből a lecsóba ver -
Fr@nkieWilde
senior tag
98-2003 között, esetleg kitolva 97-2005 között volt a java a progressive house-nak. Nálam ez fedte le a nagybetűs zenét. Persze én mindenevő vagyok underground-on belül.
De ma már itt sincs minőségi zene, picit úgy érzem kezd kifulladni az ipar.
Nincs téma, ha van is, az sablonos. A pop helyére bekerült az "elektronikus zene", hiszen mára a pop is kifulladt. Ma már nem születnek Zoránok és Charliek, de igaz ez a külföldiekre is.
Szóval ma már a produceri munka nem hoz semmit, de még csak a régi minőséget sem, igaz ez a dj-zésre is, hisz egyik következik a másikból.
Megöli a produceri munkát és a dj-zést a zeneipar jellegtelensége, ami a kizárólag a pénzhajhászásban merül ki, illetve maga a technikai fejlődés. Rosszul vagyok, hogy ma már jóformán csak laptoppal zenélnek a dj-k. Így ma már nem nehéz dj-nek lenni. Tiszta gáz, mikor egy "sztár" kiáll egy Tommorowland-en vagy egy Sound-on egy 1m x 1m-es asztal mögé egy szál laptoppal, meg egy egérrel...
Bezzeg Jeff Mills 3 lejátszóval is tolta fejes nélkül.
Szóval nekünk már csak a "retró" maradt, amiben van még tartalom, téma, mondanivaló, és nem csak a house-ban, hanem azon bőven túl is. Ott van pl. a classic goa-trance-t képviselő Juno Reactor, imádom őket, de hol vannak már 90-esévek végén és 2000-es évek elején lévő saját magukhoz képest??? De igaz ez Hernan-ra, Nick Warren-re, Carl Cox-ra, meg kb. az összes névre.Ha "mai zene", akkor én ma már a különlegességet keresem. Ilyen pl. NU.
De persze ebben sem találom a régi szép időket, de már nem is keresem.
Amúgy még Lemon8 az, aki ma is bakelittel, klasszik progressive house-t játszik.Ráadásul most nagyon ment a dj-k között is a fekete-fehér adok-kapok. Face-en Jeff Mills Non stop az egyenlőségről/egyenlőtlenségről oszt meg dolgokat... a Telekom Electronik Beats oldalán meg, amit Kevin Saunderson nyilatkozott... hát volt ott is minden. Nem tudtam eldönteni, hogy EDM vs. underground vagy fekete vs fehér dj-ről papol. Nagyon erőltetett interjú részlet, gáz. Pont az underground kultúrába fekete vs fehér meccseket játszani, hát...
És, ami a legelszomorítóbb, hogy ez a jellegtelenség nem csak a zenei iparra igaz, hanem kb. mindenre az életben. Túl sok a termék és a szolgáltatás. Minden azonnal elérhető.
Ez rendkívül elszomorító.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) toltak Spigiboy-al, csak a korszakra értettem.. arató diszkó meg ilyenek ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)