- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Egy hét múlva startol a Redmi Note 14
- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- One mobilszolgáltatások
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
-
Mobilarena
Alapok lerakása by Bubó:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zitrone88
aktív tag
Nem azt mondom, hogy a kávéfőzés non-plus ultrája, de én személy szerint azért szeretem, mert egyszerű a karbantartása, és nem igényli, hogy forró vízzel indítsd a főzést (míg a hagyományos kotyeszban érdemes azzal indítani a finomabb ízért, ezzel a nyomásszeleppel ellátott bialettivel (a brikka) én úgy találtam, hogy finomabb a végeredmény hideg vízzel indítva). Valamint megfizethető.
Presszót nem fog főzni semmi, csak a presszógép, ami TÉNYLEG az.
A Szarvasi előnye, hogy kevés kávéból főz sok levest. A Brikka ehhez képest zabálja a kávét, így erre is készülni kell szintlépéskor, hogy finom kávéhoz kell mennyiség. Koffein szempontjából egy szarvasi robustában sincs kevesebb, mint egy presso vagy brikka főzet 100% arabicában (ha jól tudom, az arabicában kevesebb mint fele koffein van a robustához képest), szóval koffein aggályod ne legyen, ha eddig robustát ittál (sárgacsibó pl.). Mi négy személyesből iszunk ketten, ha egyedül kávézol, elég a kétszemélyes (ennél nem tudom, változik e a módszer, a hidegindítás a 4személyesre vonatkozott, egyéni tapasztalaton alapul). De a presso mennyiség szarvasi után nevetségesnek hat. Hozzá lehet szokni egyébként, de először nagyon fura, hogy hörp, oszt kalap. Szerintem egy brikka főzetből kell a két presso adag, igazi pressóból éreztem csak, hogy elég telt volt ahhoz, hogy elég legyen.
Nade, megint nagyon elkalandozok
Túlmisztifikálni nem kell a Brikkát, de megfizethető és értékelhető játékszer, én is ezzel kezdtem, és a hario minivel, aztán félautomata kínai, majd jött egy presszóképes matuzsálem a nyolcvanas évekből, és egy graef örlő. A középső szintet érdemes kihagyni, ha majd valaha presszó irányba lépnél tovább
Majd jött a gyerek, költözés, ne zörögjek a darálóval reggel, míg alszik a gyerek, de amúgy kedvem sem erőm sincs, és most újra brikkával főzök, előre daráltat, és egy automatáról álmodom, amivel még ennyi dolgom sem lenne De az meg zörög....
Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Gaming notebook topik
- Megoldások IBS/IBD-re
- Jövedelem
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Egy hét múlva startol a Redmi Note 14
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest