Hirdetés
-
Új konfig 14 év után
lo Utoljára 2012-ben vettem pc-t. Aztán az utóbbi 8 évben fizikailag nem volt hely neki, laptopot használtam kényszerből,...
-
Főleg almás platformhoz való dokkoló-tárhelybővítő az Orico fémjelzésével
ph A láncba köthető, 13 az 1-ben megoldás több, mint 50 TB-nyi adattárat tud elszállásolni, és egyebek mellett multimonitoros munkát is lehetővé tesz.
-
Akciófigelő: Jelentős kedvezmények az Asustól
ma Az Asus idei két csúcsmodellje szerezhető be 400 ezer alatt, a Zenfone 11 Ultra és a ROG Phone 8 is akciós még nagyjából két hétig.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Durva egy csavarhúzó, ami egy ilyen sűrű menetet ilyen természetellenes módon gyorsan ki tud tekerni .
Azért nah...Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
clon
aktív tag
Egy zseni aki kitalálta, hogy csavarhúzóval cserélhető a hátlap
Az 5110-es előlapjához nem kellett csavarhúzó vagy az okostelefonkorszak elején azok hátlapja is levehető volt (mondjuk alatta volt az akku ami cserélhető "volt" meg a sim és az sd is). Ma is megoldható lehetne egy műanyag hátlapcsere felpattinthatóan ami alatt ugyanúgy zárttá teszik a telefont és marad az ip védelem DE minek a cserélhető hátlap mikor olcsóbb egy színes tokot megvenni mint egy hátlapot (3D-ben nyomtatott hátlap sincsen ingyen).[ Szerkesztve ]
-
csubííí
senior tag
Pár év és hivatalosan vissza kell jönni (csak úgy kerülhet forgalomba a készülék) a felhasználó általi cserélhető akkuknak.
Ezáltal a egyik megoldásként levehetőnek kell lennie a hátlapnak.
Lehet ezen a készüléken, ez a csavaros megoldás lehet az egyik lehetőség.
Lassan egyre több gyártónak kell vele próbálkozni, megoldást találni, hogy miképp oldják meg úgy, hogy minden eddigi funkció, tudás úgy is megfelelő legyen.[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
Nekem valahogy fontosabb (lenne) a levehető hátlap+aksi csere, minth vízálló legyen a telóm, amire 27 év alatt egyszer sem volt szükségem. Ezek a ragasztott hátlapok és aksik csak a szervizeknek jók, senki másnak. Remélem is, hogy visszajön vmikor az otthon cserélhető aksi. De jó is volt régen... Nem volt téma a gyengülő aksi. Megpusztult? Vett az ember egy másikat és bepattintotta.
-
clon
aktív tag
A csavaros hátlaprögzítés ami már PR szempontból is "cserélhető" ahogy a lány is említi ruhához lehet öltöztetni a telefont gyakori csere esetén kíváncsi lenék meddig bírja a csavar. Az megint kérdés, hogy a "fakezűek" esetén mennyire karistolja majd össze a hátlapot a csavarhúzóval
EZ a csavaros megoldás szerintem nem a jó megoldás, mert egy jó megoldás egyszerű ez bonyolult és több hibát is hordoz magában (a hibalehetőségek jók a gyártónak mert ha a telefonban levő menetet szakítják meg akkor szerviz ha a csavar menetét nyalja le az gyári csavar vásárlás ha a csavarhúzó kiugrik a csavarból és karistolja a hátlapot az csúnya megint vásárlás - ez a megoldás csak ezért jó a gyártónak). -
<Adamsky>
nagyúr
Vajon a törvényalkotók gondoltak arra is, hogy a cserélhető akkumulátor mellé azt is törvénybe kellene iktatni, hogy mennyi ideig legyen elérhető a gyári minőségű (!) akkumulátor?
... csak mert utóbbi nélkül megette a fene az egészet, ha teszem az két év után már csak ilyen aftermarket sz@rokat kapsz, ami majd felrobban a zsebedben.Egyébként oltári, hogy 2024-ben feltaláljuk a csavart.
-
RolandSz
csendes tag
Igen, gondoltak rá.
A telefon piacra dobásától kezdődő 7 évig kötelesek majd forgalmazni csere akkumulátort a gyártók. Az akkumulátorcserét úgy kell biztosítaniuk, hogy előzetes tudás / tapasztalat nélkül bármely átlagos felhasználó el tudja azt végezni szerszámok nélkül, vagy egyszerű, a készülékhez mellékelt szerszámmal.Egyébként már 2025 közepétől kötelesek könnyen cserélhető akkumulátorral szerelni minden elektronikát, vagy 500 ciklus után 83% eredeti kapacitást, 1000 ciklus után 80% kapacitás megőrző akkumulátorral szerelni. Ez közel 5 év élettartamot jelent.
A 2025-ben életbelépő szabályozásban még vannak kiskapuk, de 2027-től nincsenek.
Edit: erre már nem emlékszem pontosan, de azt hiszem az is tilos, hogy "assembly"-ként árulják az akksit. Például amit a Samsung csinál mostanában, hogy a kijelző és akkumulátor egy "csomag", az nem járja
[ Szerkesztve ]
-
-
Dare2Live
nagyúr
"két év után már csak ilyen aftermarket sz@rokat kapsz"
Nagyon fontos, hogy legye aftermarket különben cseszheted.
samsung S4ben az aksim megadta magát 2év után. Cserélhető volt az aksi de 19.900Ft volt a gyári. Most az lenne 39.900Ft. Evvel kényszerítette rá Samsung a 99%ot arra, hogy vegyél újat. Hálisten volt minőségi utángyártott ebayról 2.000Ftért amivel még 2évet használtam.Ebből látszik mennyire fontos az utángyártott. Ha csak Samsung van Samsung kib* veled ld "amit a Samsung csinál mostanában, hogy a kijelző és akkumulátor egy "csomag", az nem járja"
@SkyLine3000
A levehető+cserélhető aksi + vízállóság gond nélkül megy együtt. pl Samsung S4 active, Samsung S5... ezek nem csavarosak... de persze meg lehet oldani csavarral is. Én pl egy fém, kevlárbetétes hátlapot tudnék elképzelni csavarral. Na az igényes stílusos, tartós lenne. Nem törne mint az üveghátlapok.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi az infót!
Nem tudtam, és csak remélem, hogy így lesz, ahogy írod. Ez egyébként csak telefonokra vonatkozik? Ott vannak pl. a bt. hangszórók, amiknél ugyancsak üdvös lenne, ha lehetne cserélni az akkumulátorokat ...#9 Dare2Live
"Hálisten volt minőségi utángyártott ebayról 2.000Ftért ... "
Én anno a Xiaomi Mi 2s-emhez vadásztam hónapokig akksit (abban még cserélhető volt), míg végül megrendeltem a "legmegbízhatóbbat". Működött is, de nem volt benne hőérzékelő. Erre én azt mondtam, hogy "nein danke". Nem hiányzik, hogy egyszer majd az arcomba vagy a nadrágzsebembe, vagy épp töltés közben robbanjon.
Szóval nincs nekem bajom a nem gyári cuccokkal, pl. a nyomtatómat utángyártott patronnal "etetem", de egy akkumulátor nagyon más. Utóbbi esetén muszáj (lenne) garantálni a minőséget.[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
Ma is megoldható lehetne egy műanyag hátlapcsere felpattinthatóan ami alatt ugyanúgy zárttá teszik a telefont és marad az ip védelem
Ezért szeretem a Mobilarénát. Már pár éve megfigyelhető, hogy akkora marhaságokat képesek írni egyesek, hogy jobban lehet itt röhögni, mint bármely stand-uposon
-
RolandSz
csendes tag
válasz <Adamsky> #10 üzenetére
Bocs, nem találom a pontos szövegezést, de "hordozható akkumulátorral szerelt eszközöket" írtak. (Itt a plenárius ülésről szóló hír, de az istenért nem jutok tovább innen a szabályozásra, csak az első draftra.)
Telefon, tablet, laptop, handheld játékkonzolok biztosan beletartoznak, de ez alapján szerintem egy JBL Go lehetne.
Apple meg Samsung fórumokon persze a bejelentésre elszabadult a shitstorm, hogy szegény amerikaiaknak is a hülye EU szabályozások miatt fog meghalni az innováció, meg lesz csúnya, vaskos telefonjuk
-
-
nagyúr
Volt az a minimalista droidos Motorola mobil is. Az is körömmel kipattintható és vízálló volt. Szóval csak azért nyúltak a csavarhoz, mert a péklapáton van elég hely.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Ez még szerintem nagyon gyerekcipőben jár. Nem lesz ebből semmi legalább még egy EU-s cikluson belül.
Egyébként is – legyünk őszinték – sajnos elég sok kérdést vet fel a téma. A telefonok egy dolog. Ott vannak ezen kívül a bt. hangszórók, villanyborotvák ... és egy csomó olyan "kütyü", amiknél – méretükből adódóan – nem, vagy nagyon nagy áldozatok árán lehetne megoldani az akkumulátorok könnyű cseréjét.
Én már annak is örülnék, ha egy-egy ilyen csere nem kerülne egy "vagyonba". Talán ez kellene, hogy legyen a 0. lépés. -
Dare2Live
nagyúr
válasz <Adamsky> #16 üzenetére
"Ott vannak ezen kívül a bt. hangszórók, villanyborotvák ... és egy csomó olyan "kütyü", amiknél – méretükből adódóan – nem, vagy nagyon nagy áldozatok árán lehetne megoldani az akkumulátorok könnyű cseréjét."
Mert mért?
Én jelenleg is cserélhető aksis szakállvágót használok... kifejezetten kicsi és vizálló. Néha úgy van kedvem zuhany alatt tolom le. Semmi áldozatot nem látok benne.Ha előírás lesz majd gyártók megoldják. Mérnökileg semmi gond. Aki nem az meg pápá EUs piac.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 BLACK DS 256GB, független, alig használt, tökéletes állapot, 2.5+ év garancia
- Samsung Galaxy S24 8/256 (7 ciklus az aksiban)
- Xiaomi Redmi 12 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 128GB Független Hibátlan/2025.07.16.Apple Gar./Akku 100%/p3699
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest