Új hozzászólás Aktív témák

• kzsolt00

tag

Ugyan mély alapos tesztet végül nem végeztem, de amiket csináltam, azok a következők.

Egy Asus K5XXX típusú régi 15,6-os notival próbáltam ki, külső monitoron ezt a fentebb említett olcsó eGPU adaptert mPCIe porton. Alját megbont, wifit kiszed, és helyére betettem az adapter kábelét, mely igen, USB 3.0-ás, és igen, MINI véggel, ami elvileg csak az USB 2.0-ban létezett. Aztán egy asztali nagyobb teljesítményű, márkásabb táppal láttam el az adaptert és a Gigabyte GTX 960 G1 (csak 2GB-s verziójú) VGA-mat.

Noti bekapcsolása előtt már bekapcsoltam a tápot, majd noti, majd HDMI-n keresztül már azonnal a legelső asus logotol kezdve minden a külső monitorra renderelődött ki.

Először nem volt jó, de egy VGA driver (legfrissebb a hivatalos oldalról) egy restart után, a dedikált 310m VGA-ja lekapcsolt, az erőforrása felszabadult, és a 960 mehetett.

Én szeretem a Passmark benchmark szoftverét, csak ezt próbáltam. A GPU adatokat, és a sávszélességet GPU-z vel néztek. X1 1.1 en ment csak, mást nem is vártam, őskori konstrukció, intel T4400, és a dedikált GPU is furcsán viselkedett, vagy legalábbis a rendszer szarul kezelte, mert néha mégsem volt az letiltva, hanem egy ujrainditás után mégis az volt az aktiv kártya, és nem a 960.

Igazából az eredmény pedig furcsa. DX9 es teszt köpedelem, látszott, hogy valami nem stimmel, de DX10 alatt meg már egészen szép volt.

Hogy számokat írja, bár látni is fogjátok. a dGPU val 167 pontot kaptam, az eGPU val 1320-at.
    Összehasonlítás képpen, a kártyám ideális környezetben 6000 feletti pontra képes, és a sima DX9 nyílván nem kellene hogy akadály legyen :)

De mivel a tesztem célja annyi volt kb, hogy egyáltalán működik e ez az uj, olcsó eszköz, így kijelenthetem, hogy nagyon is. Gyakorlatilag minden gond nélkül. Összedugtam mindent, bekapcs, és azonnal volt kép. Driverek fent, és már fel is ismerte, és alapvetően, a gép alap teljesítménye a 10x-sére nőtt.

És ha minden elolvastatok, akkor csipegessetek a képekből :)
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák